Bütçe ve Sponsorluk

Aynen dorsey 650 bin de yazıldı,mccollum 700 bin de yazıldı,hatta ismail şenol yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Lasme için de 1 milyon dolar öngörülen/yazılan bir rakamdı.
geçen seneden yine patric young 240 bin dolar yazılmıştı,arroyonun 1.750 milyon dolar olduğunu zaten biliyorduk,o yüzden ben rakamların doğru olduğunu düşünüyorum,zaten üç aşağı beş yukarı tahmin edilen rakamlar.

patric young 'ta fiyat-performans açısından çok iyimiş.Henüz kendisini ispatlamış bir oyuncu değildi bize geldiğinde bu yüzden de olabilir fiyatı.Geri gelmesini çok isterim o ayrı.Atom bombası gibiydi.

Rakamlar doğru olabilir ama rakamların açık kaynağa düşen verilerle örtüşmesi doğruluğununu destekleyen ya da desteklemeyen bir veri değil .Kesin bilgiye dayalı değilse rakamlar, o zaman açık kaynaktan gelen verilere göre hazırlanıp eksikler tahminen yazılıyor demektir.Bu durumda açık kaynakta geçen tüm rakamlar birebir kesin bilgiye dayanmayan rakamlarla örtüşür zaten.Yani biz de hadi bir oyuncu maaş çizelgesi yapalım desek Mccollum,Dorsey,Lasmeye ilgili rakamları yazıp gerisini tahminen yazacaktık.Bizim çizelgede de o rakamlar doğru olacaktı :).

Seneye bütçe artacaktır EL yaparsak. Bunun geri dönüşü yok artık. Çok başarılı olmamız mümkün gözükmüyor ama kaydadeğer bir performans gösterirsek ben tatmin olurum. Bizim Micov Mccollum ve Lasmeyi tutup 1 4 ve 5 e 3 yabancı almamız gerekiyor minumum. 7.yabancı da olur hatta. Sinan Gökseninle beraber 5 oyuncumuz oluyor. Yerlilerden 1 2sini tutup 2 yerli daha kazandırabilsek sağlıklı bir rotasyon olabilir. Lasme ve Mccollumu tutmalıyız

Rakamlar doğru olabilir ama rakamların açık kaynağa düşen verilerle örtüşmesi doğruluğununu destekleyen ya da desteklemeyen bir veri değil .Kesin bilgiye dayalı değilse rakamlar, o zaman açık kaynaktan gelen verilere göre hazırlanıp eksikler tahminen yazılıyor demektir.Bu durumda açık kaynakta geçen tüm rakamlar birebir kesin bilgiye dayanmayan rakamlarla örtüşür zaten.Yani biz de hadi bir oyuncu maaş çizelgesi yapalım desek Mccollum,Dorsey,Lasmeye ilgili rakamları yazıp gerisini tahminen yazacaktık.Bizim çizelgede de o rakamlar doğru olacaktı :).
Ben sanmıyorum açıkçası,bunu düşünmeden hazırlayacak olan birçok insan olduğunu düşünüyorum,kalanları tahminle yazmış olsa bile oyuncu değerlerine bu kadar yakın yazabileceğini düşünmüyorum,bu kadar yakın yazıyorsa da yazsın zaten,ki zaten üç aşağı beş yukarı tutturmuş demektir.Yani benim görüşüm bilinenler doldurulmuş geriye kalanlar tahmini yazılmış olsaydı tabloya baktığımızda sırıtan rakamlar olurdu,benim açımdan sırıtan,oturmayan bir rakam yok,bence çok ufak sapmalar dışında gerçektir bu rakamlar,tabi bu benim yorumum.

Ben sanmıyorum açıkçası,bunu düşünmeden hazırlayacak olan birçok insan olduğunu düşünüyorum,kalanları tahminle yazmış olsa bile oyuncu değerlerine bu kadar yakın yazabileceğini düşünmüyorum,bu kadar yakın yazıyorsa da yazsın zaten,ki zaten üç aşağı beş yukarı tutturmuş demektir.Yani benim görüşüm bilinenler doldurulmuş geriye kalanlar tahmini yazılmış olsaydı tabloya baktığımızda sırıtan rakamlar olurdu,benim açımdan sırıtan,oturmayan bir rakam yok,bence çok ufak sapmalar dışında gerçektir bu rakamlar,tabi bu benim yorumum.

Rakamlar gerçek olabilir genel olarak akla yatkın rakamlar da tahmine dayalı tablo hazırlamaya kalkan da bizim kadar ortada dönen rakamları biliyordur sadece işi bilen birinin duyum ve tahminleri mi yoksa içerden rakamlar mı sadece rakamlara bakarak tahmin etmek mümkün değil demek istedim

Rakamlar gerçek olabilir genel olarak akla yatkın rakamlar da tahmine dayalı tablo hazırlamaya kalkan da bizim kadar ortada dönen rakamları biliyordur sadece işi bilen birinin duyum ve tahminleri mi yoksa içerden rakamlar mı sadece rakamlara bakarak tahmin etmek mümkün değil demek istedim
O da olabilir tabi ama sanki bana içeriden ya da federasyona filan bu bilgiler net olarak veriliyor mu bilmiyorum ama oradan sızmış olabilir gibi geldi.

Kizer skandalından sonra Kadın takımımız tam toparlanacakken yönetim Ekrem Hoca başarısız olsun diye elinden geleni yaptı ve Loyd olayını yaşadık.
Ben aynı durumun Erkek takımımızın da başına gelmesinden korkuyorum.
Özellikle de Eurocup finali için Allah korusun bir skandal ile karşılaşırsak hiç şaşırmam.
Diyeceksiniz ki ağzınızı hayır açın.
Ama malesef bu yönetimden her şeyi beklerim.

Kadın takımımız tam toparlandı yine şampiyon oluruz derken, olası bir şampiyonlukta bütçe arttırımı olabileceği için Yönetim buna engel olmak amacı ile takım şampiyon olmasın diye bize Loyd faciasını yaşattı.

Erkek Takımımız Eurocup'ta Allah'ın izniyle şampiyon olunca direk Eurolegaue gideceğimiz için, bu da bütçe arttırımı demek olduğu için Yönetim bunun olmasını istemeyip bize yeni bir skandal yaşatacağını düşünüyorum. Bunu bilerek yapacaklardır.

Şeytanın avukatlığını yapmış oldum ama dikkatli olmakta fayda var.
Bu yönetimden her şey beklenir.
Aman dikkat !!!

Erkek takımındaki durum farklı, olası bir bütçe düşmesi intiharları olur. Ben bir sorun olacağını zannetmiyorum olsa dahi Ergin hoca hemen ayrılır. Kendini sıkıntıya sokmaz

Seneye öncelikli konumuz takıma saglam güçlü bir sponsor bulmak olmali. Türk telekom huawei sırta odeabank şortada enka yı alirsak hersey yoluna girecektir bir daha da sıkıntı yasamayız.Bir iki yılada euroleagu bizim olur. Yapmamız gereken iyi bir bütceyle jerells yerine oynatan gerektiğinde atan bir oyuns kurucu green yerine uzun bir 4 shilbb yerine daha savunmacı bir oyuncu james yerine randolph alınmalı.sinan göksenin den sonra engin atsür semih erden veya furkan aldemir alınmalı.

Önümüzdeki sene bu yönetim yok. Hele Çarşamba Fener maçı kaybedilsin bir dakka daha duramazlar. Gelecek yönetimde artık akıllı işler yaparda bizi çileden çıkarmazlar tekrardan.

Seneye öncelikli konumuz takıma saglam güçlü bir sponsor bulmak olmali. Türk telekom huawei sırta odeabank şortada enka yı alirsak hersey yoluna girecektir bir daha da sıkıntı yasamayız.Bir iki yılada euroleagu bizim olur. Yapmamız gereken iyi bir bütceyle jerells yerine oynatan gerektiğinde atan bir oyuns kurucu green yerine uzun bir 4 shilbb yerine daha savunmacı bir oyuncu james yerine randolph alınmalı.sinan göksenin den sonra engin atsür semih erden veya furkan aldemir alınmalı.

Biz Odeabankla anlaşınca Huawei gitti Türk telekoma sponsor oldu abe kardeşim ikna edipte birini sırta diğerini göğse ıkna edemediniz mi ne kadar beceriksizsiniz sizin gibi yöneticilerin ben......
Gs erkek basket bol tarihinin sözde en yüksek bedelli sponsoruymus 3yılda 9 milyon euro offffffffff deli para her sözleri yalannn.
ilk önce hepsinin defolup gitmesi gerek.
Herkes Ünal Aysal'a laf yapıo ulen adam geldiğinde Gsnin borcu 330 milyon dolardı 360 milyon dolar oldu ama neler neler yaptı ne kupalar ne basarılar kazandık.
inşallah bir an önce dönerde bütün bu rezilliklerden kurtarır Ünal Baskan.
Ünal Aysal varken biz diilmiydik top 16 yapan Arroyo sakatlıgından dolayı turu kaybeden.
Biz değilmiydik 27 senedir sampıyon olamayıpta Ünal Aysal baskanken sampıyon olan.
Biz değilmiydik üst üste 4 senede 3 keresampiyon olan.
Biz değilmiydik avrupada ceyrek final oynayan..
Daha anlatıcak çok şey var hepsini tekrar yaşayabilmemiz için gel be baskanım.

Önümüzdeki sene bu yönetim yok. Hele Çarşamba Fener maçı kaybedilsin bir dakka daha duramazlar. Gelecek yönetimde artık akıllı işler yaparda bizi çileden çıkarmazlar tekrardan.

O zaman derbiyi kaybetmek bizim işimize yarar uzun vadede.
Allah korusun yanlışlıkla kazanırsak 5-6 ay daha devam edecekler anlamına gelir bu...

Smith 500.000 aldı gitti denilmiş ancak gönderildikten sonra hocanın acıklaması vardı. O gidince bütçemizde bir boşalma oldu bunu kullanacagız diye. Yani bence kaldığı donemin parasını almış olma ihtimali yüksek.

Öncelikle, yanlış anlaşılmasını istemem Galatasaray'lıyım,ama Anadolu Efes'in durumuna üzülüyorum.Yıllardır harcanan para ve emekler.Boş tribünlere oynanan maçlar.Bu akşam kendi açılarından sezonun en önemli maçına çıktılar.Çeyrek finali çoktan garantileyen, pota altındaki en önemli oyuncusu sakat olan, Fener takımına karşı kaybettiler.Şu kadro çeyrek finali bile göremiyor.Basketbolda seyirci baskısının ne demek olduğunu, bizim takımdan iyi kimsenin bilebileceğini sanmıyorum.Nice kazanılmaz maçlar kazandık taraftarımız sayesinde ,oyuncularımız daha motive çıkıyor maçlara biliyorlar ki beklenti büyük.İtici gücün farkında herkes.İşte Efes yıllardır taraftar olayını çözemedi.Tuncay Özilhan Bey'in belki çok umurunda değil,kendi reklamını en iyi şekilde yapiyor yıllardır.Para harcaniyor en iyi oyuncular,koçlar getiriliyor ama ötesi yok.90'larda Efes,Ülker daha eskilerden eczacıbaşı,Ülker bu işin böyle gitmeyeceğini düşünüp fenerle birleşti.Kendi maddi güçleriyle ,Fenerin taraftar gücünü harmanlayıp yerel ligde ve avrupa liginde şampiyonluklar kovalayan bir takım yarattılar ve bugün neredeyse avrupada zirvedeler istedikleri oyuncuları alabiliyolar şahane bir salonları var.

İşin bizi ilgilendiran kısmına gelirsek,takımımızın halinden tabi ki çok memnunum fakat her sene çalkantılar içinde geçiyor.Kısıtlı imkanlarla büyük başarılar yakalamamıza karşın,bütçe düşürülecek,seneye hedef küçültücez,takımı küçültücez gibi tuhaf bahanelere maruz kalmamamız için artık kesin bir çözüm gerekiyor.Elimizde Ergin Ataman gibi bir koç var, bence oda hep diken üstünde seneye ne olucak acaba diyerek geçiriyor sezonu.Yeri geldi 7 kişi fener maçına çıktı oyuncular kaçtı vs.Bu kadar zorluğa rağmen büyük başarılar kazanıyor.Ergin Hoca, Efes camiasında sevilen ve sayılan bir kişilik, olası bir birleşmede,çok avantajlı oluruz bu bakımdan.

Yıllardan bu birleşmenin olabilirliği yada olamazliği hakkında çeşitli haberler duyuyoruz,okuyoruz.Tuncay Özilhan Beşiktaşlı,olmaz diyenler var,isim konusunda anlaşamıyolar diyenler var,Efes önde benim olsun istiyormuş''Efes Galatasaray'' şeklinde bizimkiler bunu kabul etmediğinden anlaşma olmuyormuş gibi şeyler.Gerçek anlaşmazlıklar nedir bilenler varsa aydınlanmak isterim.

Son olarak gönlümden geçen sadece ''GALATASARAY'' olarak kalması, ama kulubün genel manada, içinde bulunduğu zor durumlardan ötürü çok zor görünüyor bu olay.Bu birleşmeyi yapıp Ergin Hocayla 10 yıllık mukavele imzalanması gerekiyor bence.Galatasaray ve Anadolu Efes için en hayırlı durumun bu olacağı kanaatindeyim.

Merhaba arkadaşlar,

Benim kanımca Galatasarayımıza yakışan ve Turk basketbolunada çok ama çok şey katacak birleşim ve sponsorluk anlaşması Galatasaray-Anadolu Efes birleşmesi olacaktır. Hatırlayanlarınız bilirler Türkiyede basketbolun Eczacıbaşı basketbol şubesini kapattıktan sonra en önde gelen kulübü Anadolu Efestir (Ülkerinde önünde ve ondan daha başarılı bir kulüptü Efes bir iki yıl hariç her zaman için). Ezeli rakibimiz yıllar önce Ülkerle birleşti ve çok hatırı sayılır bir bütçe ile avrupa basketbolunda ses getirdi, en iyi oyuncuları kadrosuna katarak ve eurolig vizeleride her sene cepte (ülkerspordan ötürü). Bence Türkiyenin en büyük kulübü olan ve en çok taraftarına sahip olan Galatasarayımızada hepimizin istediği ve yıllardır hayal ettiği gibi uzun vadede Eurolig seviyesinde bir rekabetin içinde kalabilmesi için hemen her bir yada iki yılda değiştirdiğimiz, günü kurtaracak sponsorlar yerine ona yakışır ve en az ezeli rakibinin sponsoru kalibresinde bir sponsor gerekir diye düşünüyorum. Biz sadece koç Ergin Atamanın bireysel çabaları( yaptığı herşey için emeklerine sağlık), veya yönetimin bir seneliğine avrupa kupası kazandık (inşallah Eurocup'ı alırız) diye bütçeyi düşürmeme kararı almasıyla ancak bir yere kadar gelebiliriz ve uzun vadeli bir çözüm asla üretemeyiz onun için buna Galatasarayımız gibi köklü ve büyük bir kulübün ancak Anadolu Efes ayarında bir sponsorla birleşerek bu konuyla ilgili uzun vadeli ve ileriye dönük bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Takımın ismide sanırım anlaşma sonucu Galatasaray Anadolu Efes olabilir ki bu sayede iki tarafında isimle ilgili bir sorunu olmaz diye düşünüyorum. Euroligde her sene cepte bunuda unutmayalım(Anadolu Efes isminden ötürü). Geçen sezon Euroligte son 16 da yaşadığımız oyuncuların kulübe ücretlerini talep edemeyince ihtar çekmesi ve en sonunda kulüpten zamansız ayrılması ve neticesinde her maçımızda yenilip grupta sonuncu olduğumuz durumlarda böylelikle bir daha tekrarlanmaz. Çünkü Galatasarayımızında her sezon için 10 milyon dolarlarda olacak bütçesi; yalvar yakarla belki bir tek önümüzdeki seneye mahsus olacak 3 veya 5 milyon dolarlar yerine. Anadolu Efes tarafından bakacak olursak; Anadolu Efeste yıllarca hasretini çektiği ateşli seyirciye ve her sene dünyanın yatırımını yapıpta, en iyi oyuncuları takıma getirip bir türlü istediği sonuçları alamadığı Eurolig'i bu birleşme sayesinde alacaktır kanaatindeyim. Bence iki taraf içinde winner bir birleşme olacaktır bu anlaşmanın sonucu. Bu arada Telekom-GS ve Anadolu Efes-BJK birleşmelerinden sözedilmiş, bence Anadolu Efes kesinlikle GS ile birleşmeli çünkü bizim kalibremizde bir sponsor ve Telekom da bizden çok BJK nin kalibresinde bir sponsor olur diye düşünüyorum. Unutmayalım biz Galatasarayız ve ezeli rakiplerimizin sponsorlarının asla altında bir sponsoru olmamalı Galatasarayımızın çünkü Galatasarayımız Türkiyenin en büyük kulübüdür. Birde arzuladığımız salonu kazandırabilir Galatasarayımıza bu birleşme diye düşünüyorum (Atasehirdeki ülkerin FB ye yaptığı FB Ülker Sports Arena gibi) böylelikle salon sorunuda çözülmüş olur kesin olarak. Euroligde daima ve uzun vadede oynayacak bir Galatasaray her zaman Euroligte iddialı bir takım haline gelir Ergin hocanın bütçe sorunu olmazsa böylelikle bir Real Madrid, bir Barcelona, veya CSKA Moskova gibi takımların daha da büyük kabusu haline geliriz diye düşünüyorum sahamızda ateşli seyircimizle veda deplasmanlarda. Son olarak Ergin hocaya bu birleşmenin gerçekleşmesi halinde kulübün erkek basketbol şubesinin idaresi için tam yetki verilebilir diye düşünüyorum. Katılanlarınız veya ekleyecekleri olan varsa lütfen bu konu üzerinde duralım ve yönetime bunu bir sekilde olmazsa olmaz şart olarak elimizden geldiğince anlatmaya veya ikna etmeye çalışalım düşüncesindeyim. Sizlerin düşünceleri neler? Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Benim kanımca Galatasarayımıza yakışan ve Turk basketbolunada çok ama çok şey katacak birleşim ve sponsorluk anlaşması Galatasaray-Anadolu Efes birleşmesi olacaktır. Hatırlayanlarınız bilirler Türkiyede basketbolun Eczacıbaşı basketbol şubesini kapattıktan sonra en önde gelen kulübü Anadolu Efestir (Ülkerinde önünde ve ondan daha başarılı bir kulüptü Efes bir iki yıl hariç her zaman için). Ezeli rakibimiz yıllar önce Ülkerle birleşti ve çok hatırı sayılır bir bütçe ile avrupa basketbolunda ses getirdi, en iyi oyuncuları kadrosuna katarak ve eurolig vizeleride her sene cepte (ülkerspordan ötürü). Bence Türkiyenin en büyük kulübü olan ve en çok taraftarına sahip olan Galatasarayımızada hepimizin istediği ve yıllardır hayal ettiği gibi uzun vadede Eurolig seviyesinde bir rekabetin içinde kalabilmesi için hemen her bir yada iki yılda değiştirdiğimiz, günü kurtaracak sponsorlar yerine ona yakışır ve en az ezeli rakibinin sponsoru kalibresinde bir sponsor gerekir diye düşünüyorum. Biz sadece koç Ergin Atamanın bireysel çabaları( yaptığı herşey için emeklerine sağlık), veya yönetimin bir seneliğine avrupa kupası kazandık (inşallah Eurocup'ı alırız) diye bütçeyi düşürmeme kararı almasıyla ancak bir yere kadar gelebiliriz ve uzun vadeli bir çözüm asla üretemeyiz onun için buna Galatasarayımız gibi köklü ve büyük bir kulübün ancak Anadolu Efes ayarında bir sponsorla birleşerek bu konuyla ilgili uzun vadeli ve ileriye dönük bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Takımın ismide sanırım anlaşma sonucu Galatasaray Anadolu Efes olabilir ki bu sayede iki tarafında isimle ilgili bir sorunu olmaz diye düşünüyorum. Euroligde her sene cepte bunuda unutmayalım(Anadolu Efes isminden ötürü). Geçen sezon Euroligte son 16 da yaşadığımız oyuncuların kulübe ücretlerini talep edemeyince ihtar çekmesi ve en sonunda kulüpten zamansız ayrılması ve neticesinde her maçımızda yenilip grupta sonuncu olduğumuz durumlarda böylelikle bir daha tekrarlanmaz. Çünkü Galatasarayımızında her sezon için 10 milyon dolarlarda olacak bütçesi; yalvar yakarla belki bir tek önümüzdeki seneye mahsus olacak 3 veya 5 milyon dolarlar yerine. Anadolu Efes tarafından bakacak olursak; Anadolu Efeste yıllarca hasretini çektiği ateşli seyirciye ve her sene dünyanın yatırımını yapıpta, en iyi oyuncuları takıma getirip bir türlü istediği sonuçları alamadığı Eurolig'i bu birleşme sayesinde alacaktır kanaatindeyim. Bence iki taraf içinde winner bir birleşme olacaktır bu anlaşmanın sonucu. Bu arada Telekom-GS ve Anadolu Efes-BJK birleşmelerinden sözedilmiş, bence Anadolu Efes kesinlikle GS ile birleşmeli çünkü bizim kalibremizde bir sponsor ve Telekom da bizden çok BJK nin kalibresinde bir sponsor olur diye düşünüyorum. Unutmayalım biz Galatasarayız ve ezeli rakiplerimizin sponsorlarının asla altında bir sponsoru olmamalı Galatasarayımızın çünkü Galatasarayımız Türkiyenin en büyük kulübüdür. Birde arzuladığımız salonu kazandırabilir Galatasarayımıza bu birleşme diye düşünüyorum (Atasehirdeki ülkerin FB ye yaptığı FB Ülker Sports Arena gibi) böylelikle salon sorunuda çözülmüş olur kesin olarak. Euroligde daima ve uzun vadede oynayacak bir Galatasaray her zaman Euroligte iddialı bir takım haline gelir Ergin hocanın bütçe sorunu olmazsa böylelikle bir Real Madrid, bir Barcelona, veya CSKA Moskova gibi takımların daha da büyük kabusu haline geliriz diye düşünüyorum sahamızda ateşli seyircimizle veda deplasmanlarda. Son olarak Ergin hocaya bu birleşmenin gerçekleşmesi halinde kulübün erkek basketbol şubesinin idaresi için tam yetki verilebilir diye düşünüyorum. Katılanlarınız veya ekleyecekleri olan varsa lütfen bu konu üzerinde duralım ve yönetime bunu bir sekilde olmazsa olmaz şart olarak elimizden geldiğince anlatmaya veya ikna etmeye çalışalım düşüncesindeyim. Sizlerin düşünceleri neler? Teşekkürler.

Böyle bir ihtimal olduğunu varsayalım hersene final four oynarız. Ama %0 olarak görüyorum. Efes birleşse de BJK ile birleşir.Tuncay Özilhan'dan dolayı.