Bütçe ve Sponsorluk

Odeabank bizim sayemizde yapamayacağı reklamı yaptı. Artık bu takıma da güçlü bir Sponsor bulunamıyorsa o koltuklarda oturmanin anlamı kalmıyor.

a05ef0a38ccffc838d9fe89b3a16c305.jpg
Geçen seneki oyuncu ücretleri ve mevcut ücretler.

Rakamların kaynağı neresi acaba ?Davis ve Jerrels yok mesela .Dorsey ve İzzet de sezon bitmeden gitti

Rakamlar doğru isemDusan'a verilen 230 bin dolara İzzet'e verilen 700 bin liraya yazık olmuş.Dusan sezon basında da gelmedi üstelik.Yine rakamlar doğru ise Schilb ve Green'in 500 binin altıda aldığını doğru tahmin etmişim ama Schilb 300-350 alıyordur diye düşünüyordum ben

Rakamların kaynağı neresi acaba ?Davis ve Jerrels yok mesela .Dorsey ve İzzet de sezon bitmeden gitti

Rakamlar doğru isemDusan'a verilen 230 bin dolara İzzet'e verilen 700 bin liraya yazık olmuş.Dusan sezon basında da gelmedi üstelik.Yine rakamlar doğru ise Schilb ve Green'in 500 binin altıda aldığını doğru tahmin etmişim ama Schilb 300-350 alıyordur diye düşünüyordum ben
Geçen bir gazetede çıkmıştı bugün de Sporcope haber yapmış. Kesin doğru diyemem ama doğru olduğunu tahmin ediyorum.

Duşan, İzzet ne kadar kötü anlaşmalar öyle, Şafak iyiydi onu da hoca oynatmıyor. Neyse ki İzzet'ten kurtulduk . Geçen seneye hiç girmemek lazım berbat bir bütçe dağılımı yapılmış.

James Jerrels ve Davisi ekledik. Davis aylık 50 bin dolardı yanlış hatırlamıyorsam Dorseyden gelen para ve bıraktığı yıllık ücret var, keza İzzetin de.Bu sene dağılım iyi gitmiş bir iki istisna hariç, tabi oyuncu piyasalarını falan çok iyi bilmeden bir amatör olarak yazıyorum.

Rakamlar doğrudur diye düşünüyorum,zira konuşulan aşina olduğumuz rakamlarla hem tutuyor,hem de evrak ciddi bir evraka benziyor,belki genel kurul üyelerine verilen bütçeyle ilgili bilgilendiren evraklardan olabilir.

Diğer yandan bilgilerimizle de örtüşüyor aslında,Lasme'nin 1.000.000 dolar aldığını,mccollum'un 700.000 dolar aldığını,Dorsey ile anlaşmanın 650.000 dolar olduğu gibi detayları zaten transfer aşamalarından da biliyorduk.Arroyo varken 1.750.000 dolar aldığı vs' de bildiğimiz şeylerdi.
Ben anlaşmaları genel olarak mantıklı buldum,Micov'un ücreti çok iyi mesela,sıkıntılar olduğunda indirimi kabul eden oyunculardan biri olduğu da söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam.İzzetin ücretini yüksek buldum zaten ayrıldığı için tahminimce bir kısmını alıp ayrılmıştır.Lasme çok iyi oyuncu evet ama ilerleyen yaşı da göz önüne alındığında eğer sözleşme uzatırsak 800.000 dolar gibi bir rakam daha mantıklı olacaktır.Sene başında da Lasme'nin ücreti biraz yüksek gelmişti bana ama karşılığını da veriyor kuşkusuz.
Diğer taraftan sinan evet çok iyi bir oyuncu evet kaptan ama ücreti çok yüksek,Şubede mali krizlerin çok ciddi boyutta yaşadığı dönem Sinan indirime gitmeyi kabul etti mi etmedi mi hatırlamıyorum.Merak ettiğim nokta Sinanın indirim yapılmış sözleşmesi mi 900.000 dolar,eğer öyleyse daha önceki kontratı 1.1 1.2 filandır,bunlar da oldukça yüksek rakamlar.

6 milyon civarı bir takımla buralarda olmak büyük başarı analarının ak sütü gibi helal olsun aldıkları paralar.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6 milyon civarı bir takımla buralarda olmak büyük başarı analarının ak sütü gibi helal olsun aldıkları paralar.

Kesinlikle..
O yüzden düşük bütçelerle kazanılan başarılar hep daha kıymetli olmuştur benim için ama bu postumu kulüp başkanı görmesin bütçeyi daha da düşürmeye kalkabilir.

Benim merak ettiğim bir nokta var tahmini olarak kaç takım bizden yüksek bütçeliydi Eurocupta. Milano Valencia Kazan falan vardır da daha fazla olan başka var mı acaba? Bu soruyu sırf meraktan soruyorum takımın başarısını küçümsediğim için değil yanlış anlaşılmasın

3 milyon demişti sanırım başkan.3 milyon euro ile kurtarılacaksa bu kulüp herşey düzelecekse buyursunlar yapsınlar.3 milyon + maç başı selçuk inan'in aldigi para.İnanılır gibi değil içimden geçenleri yazsam üyeliğimi silerler.Biz mi çok düşünüyoruz bilmiyorum ben işin içinden çıkamıyorum.Kadın takımının paraları ödenmiyor diyorlar ne kadar maaş ödüyorlar ki zaten oyunculara? 15 milyonluk takım kurdularda maaşlar mı aksıyor?

Sinan'ın ücreti doğru mu? İndirim teklif edildi mi? Yabancı sınırlaması da yokken aldığı ücret takım standartlarının üzerinde.
Micov ise hem yaptığı indirim hem de aldığı paranın üstünde performansıyla ayrıca takdiri hak ediyor. Efes ya da FB'de en az 1.5 milyon alırdı. Sıra yönetimde, sözleşmesi bitmiyor ama zamlı bir şekilde uzatmaları gerek.

Izzet 700 bin, Şafak 650 bin, Sinan 900 bin, Goksenin 990 bin alıyor bu listede.
Ama Micov 650 bin, Schilb ve Calebb 400 bin ve Eric 700 bin almış gözüküyor.
Hiç inandırıcı gelmedi bana nedense.
Çok saçma geldi bu rakamlar.
Hemde çok...

Izzet 700 bin, Şafak 650 bin, Sinan 900 bin, Goksenin 990 bin alıyor bu listede.
Ama Micov 650 bin, Schilb ve Calebb 400 bin ve Eric 700 bin almış gözüküyor.
Hiç inandırıcı gelmedi bana nedense.
Çok saçma geldi bu rakamlar.
Hemde çok...
İzzet, Şafak ve Göksenin'in TL ile yazıldığı için yüksek meblağ gibi gözüküyor. Liste doğru o yüzden.

Nihat Bey, yerliler Sinan ve Duşan hariç Türk Lirası olarak yer alıyor listede evet özellikle İzzet'e verilen para biraz fazla ama çok da saçma değil :)

Rakamlar doğrudur diye düşünüyorum,zira konuşulan aşina olduğumuz rakamlarla hem tutuyor,hem de evrak ciddi bir evraka benziyor,belki genel kurul üyelerine verilen bütçeyle ilgili bilgilendiren evraklardan olabilir.

Diğer yandan bilgilerimizle de örtüşüyor aslında,Lasme'nin 1.000.000 dolar aldığını,mccollum'un 700.000 dolar aldığını,Dorsey ile anlaşmanın 650.000 dolar olduğu gibi detayları zaten transfer aşamalarından da biliyorduk.Arroyo varken 1.750.000 dolar aldığı vs' de bildiğimiz şeylerdi.
Ben anlaşmaları genel olarak mantıklı buldum,Micov'un ücreti çok iyi mesela,sıkıntılar olduğunda indirimi kabul eden oyunculardan biri olduğu da söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam.İzzetin ücretini yüksek buldum zaten ayrıldığı için tahminimce bir kısmını alıp ayrılmıştır.Lasme çok iyi oyuncu evet ama ilerleyen yaşı da göz önüne alındığında eğer sözleşme uzatırsak 800.000 dolar gibi bir rakam daha mantıklı olacaktır.Sene başında da Lasme'nin ücreti biraz yüksek gelmişti bana ama karşılığını da veriyor kuşkusuz.
Diğer taraftan sinan evet çok iyi bir oyuncu evet kaptan ama ücreti çok yüksek,Şubede mali krizlerin çok ciddi boyutta yaşadığı dönem Sinan indirime gitmeyi kabul etti mi etmedi mi hatırlamıyorum.Merak ettiğim nokta Sinanın indirim yapılmış sözleşmesi mi 900.000 dolar,eğer öyleyse daha önceki kontratı 1.1 1.2 filandır,bunlar da oldukça yüksek rakamlar.

Ben bu yıl,en çok maaşı, Dorsey alıyor diye biliyordum.Fiyat performans açısından en iyi oyuncu Micov bence.

Dorsey'in 650 bin aldığı medyada da yer almıştı ilk anlaştığımızda.
Aynen dorsey 650 bin de yazıldı,mccollum 700 bin de yazıldı,hatta ismail şenol yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Lasme için de 1 milyon dolar öngörülen/yazılan bir rakamdı.
geçen seneden yine patric young 240 bin dolar yazılmıştı,arroyonun 1.750 milyon dolar olduğunu zaten biliyorduk,o yüzden ben rakamların doğru olduğunu düşünüyorum,zaten üç aşağı beş yukarı tahmin edilen rakamlar.