Bütçe ve Sponsorluk

Ben de 3 milyon dolar diye duymuştum ama netliğini bilmiyorum. Yine de böyle bir gelir kalemi varsa zamanlaması çok önemli değil direkt bütçeye eklenebilir. E zaten 6 milyon dolar bütçesi olan ve kombine gelirleri artacak şube rahatlıkla 9-10 milyonlara çıkabilir bu durumda.
Çok net bir durum yok zaten ...36m euro civarında bir para 16 takıma dağıtılacak.Ancak, nasıl dağıtılacağı henüz açıklanmadı.

Duygun Yarsuvat cemaatin Fenerbahçe'den 50 milyon dolar talep ettiğinide söyledi Galatasaray başkanı iken :) hakeza Dursun Özbek'de tarihin en büyük basketbol sponsorunu da bulmuştu. :)

Duygun Yarsuvat'a verdiğim videodaki beyefendi soruyor bunu izleyin bütçe toplantısında. Duygun Yarsuvat cevap verebiliyormu. Hayır. Yani ne oluyor bu durumda. Duygu Yarsuvat bu dediğinde halt etmiş oluyor.

Ben size sorununuzu söyleyim. Kişilere tapmayı bırakın. Birde bağnazlığı bırakın. Bu ikisine sahip toplumlardan hiçbir şey olmaz. Herkesin her dediği doğru olacak diye bir kaide yok. Herkesin her yaptığıda doğru olmaz. (Atatürk bile hata yapmıştır. Yaptığınıda söylemiş) Aysal Duygun Yarsuvat'a hakkımda söylediğin yanlıştır, yalandır. Soma yararına düzenlenen maçın geliri hak sahiplerine ulaşmıştır. Şu şu isimler der. Çok kolay değilmi. Yapsınki bu dediğinde de halt etmiş diyeyim. Senin aksine ben derim. Ben hakikatin peşindeyim. Sense taptığının üstüne düşen yaprakları süpürme peşindesin.

Atatürk'ün bir sözü var. "Biz daima hakikat arayan, onu bulunca ve bulduğuna kani olunca açıkça söylemekten kaçınmayan insanlar olmalıyız." Gelişmiş toplumlarla, ilkel toplumları ayıran en önemli unsur budur.

Bu iki başkan söylediklerini ben neye karşı söyledim. Bunlar iktidar borazanı gazetelerin dedikodumu, diye. Bunu sen ne alıyorsun. Bunların ağzından çıkan herşeyi benim sanki doğru kabul ettiğimi. Durumun acizliktir. Belki yaşınla alakalı sen görmüyorsun ancak gören görüyor. Doğru nedir. Test edilmiş ve henüz yanlışlanmamış kabul. Ne yapacakmışsın. Test edecekmişsin. Kontrol edeceksin. Biri diyorsaki bu destede 3750 TL var. Nerden bileceğiz doğru söylediğini. Bilemeyiz. Ne yapacağız. Sayacağız.

Sühan Beyin hikayesine benzer hikayeyi kim anlatıyor. Fenerliler. Akp FB'yi ele geçirmek sitemişte, Fettullah askeri ihaleyi almak istemişte, Fener cumhuriyetin son kalesiymişte, Bu bir operasyonmuşta, Fener şike yapmamışta...... Biz ne yapıyoruz kontrol ediyoruz. Tapeleri okuyoruz. Aziz Yıldırım bunlar benim konuşmalarım değil diyebiliyormu. Diyemiyor. O zaman biz ne diyoruz. Bu işin doğrusu, sen şike yapmışsın diyoruz.

Ben Ekrem Memnun içinde bağnazım, Ergin Ataman içinde bağnazım, Ünal Aysal içinde bağnazım.

Sühan abinin yazdıklarına hikaye diyorsun ama kendi anlattıklarına yüzde yüz itaat etmemiz gerektiğini söylüyorsun, söylemeyi bırak emrediyorsun.

Ünal Aysal'da anlatmış, tüm genel kurul cık diyememiş ama abi sen buna bile hikaye diyorsun. Bu hikayeyse diğerlerine neden inanayım?

[video=youtube;o8jSDpGn1BY]https://www.youtube.com/watch?v=o8jSDpGn1BY[/video]

Faruk Süren 94 Milyon Dolar borç yapmadı mı?

Mehmet Cansun, Özhan Canaydın veya Adnan Polat zamanında borç 150 Milyon Dolardan 320 Milyon Dolara çıkmadı mı?

Bir Allah'ın kulu da çıkıp Stadın isim hakkını sattın, formaya 5 yıllık reklam aldın bu paralar nereye gitti diye sormadı. Şirket birleşmesi desen onun için zaten Denizbank'tan kredi çekti.

Nereye gitti 100 Milyon Dolar?

Peki ya Faruk Süren, 4 yıl lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, UEFA Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi katılım ücretleri, borçsuz kulüp nasıl borçlandı.

Vurun abalıya :)

Takımın bugünkü Odeabank ziyareti bir nevi fundraising çalışması olmamış mı :) Zaten C.Topsakal Euroleague bütçesi için kontratımız yükselecek, 5m $ isteyeceğiz ama ne olacak bilmiyorum demiş...

Takımın bugünkü Odeabank ziyareti bir nevi fundraising çalışması olmamış mı :) Zaten C.Topsakal Euroleague bütçesi için kontratımız yükselecek, 5m $ isteyeceğiz ama ne olacak bilmiyorum demiş...
Bu ne olacak bilmiyorum ifadesi ne ya? Komedi olmuş hakikaten. Bu adam ne yapsa altında bir art niyet arıyorum son zamanlarda. Bu ifadeye bir kulp bulamadım

Ben bütçemizin biraz fedakarlıklarla 12-13 milyon civarına çıkabileceğini bununda bizim için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.

Bütçeyi 10 yapsalar ve hoca kalıp rahatça kadroyu kursa razıyım, bunlar nereden Avrupa şampiyonu olduk şimdi mecburen bütçeyi arttıracağız diye kara kara düşünen insanlar.

Bütçeyi 10 yapsalar ve hoca kalıp rahatça kadroyu kursa razıyım, bunlar nereden Avrupa şampiyonu olduk şimdi mecburen bütçeyi arttıracağız diye kara kara düşünen insanlar.

Daha önce yazmıştım yine söylüyorum.
Bir fenerbahçeli bu kupaya ne kadar sevinmiş ise bu yönetim de o kadar sevinmiştir.
Bir fenerbahçeli Ergin Ataman'a ne kadar gıcık olmuşsa bu yönetim de sizin dediğiniz sebepten ötürü o kadar gıcık olmuştur.

Biraz satır aralarını okumakta fayda var.Ataman her konuşmasında 9-10 milyon bütçe lazım deme ihtiyacı hissettiğine ve zaman zaman aba altında sopa gösterdiğine göre ve yönetimde hocamızın istediği bütçeyi karşılayacağız şeklinde net bir açıklama yapmadığına göre "bir yerden hibe vs olmadıktan sonra "1- seneye bütçe en iyi olasılıkla 9-10 milyon bandında olacak 2-Henüz bu bile kesin değil

Yeni yönetim ne yapacak ona bakarız? Bu yönetim umarım kalmayacak! Ataman da habire camianın ileri gelenlerini yokuluyor gibi. Bir basın mensubu sormuştu 8-9 milyon bütçe..... ataman cevap olarak siz de bir bir düşürüyorsunuz bütçeyi 9-10 olması lazım demişti."can bey mi söyletiyor böyle?" Minvalinde(kelimesi kelimesine hatırlamıyorum) bir şey demişti gülerek! Bu bile bi gösterge açıkçası. Ataman her yerde herkese mesaj veriyor.

Az önce Arena'daki Store'daydım forma ve t-shirt almak için ancak ne t shirt ne de Beyaz ve Kırmızı formalarda l beden yoktu. Daha önce de Bayern maçından hemen önce forma almaya gittiğimde formaların İpekçi'ye gittiğini ve ellerinde kalmadığını söylemişlerdi. Anlayacağınız ikidir elim boş çıkmak zorunda kalıyorum. Ben 3. veya 4.kez yine giderim ancak gitmeyenler olabilir. Eğer burayı takip eden yetkililer varsa onlardan ricam ürün satışıyla yakından ilgilenmeleri. En büyük Store bu haldeyse diğer storeların hali nasıl olur bilemiyorum. En basitinden yarın orada 40.000 kişi olacak ama yine yeterli sayıda beden olmayacak. Umarım ilgilenilir.

Yeni yönetim ne yapacak ona bakarız? Bu yönetim umarım kalmayacak! Ataman da habire camianın ileri gelenlerini yokuluyor gibi. Bir basın mensubu sormuştu 8-9 milyon bütçe..... ataman cevap olarak siz de bir bir düşürüyorsunuz bütçeyi 9-10 olması lazım demişti."can bey mi söyletiyor böyle?" Minvalinde(kelimesi kelimesine hatırlamıyorum) bir şey demişti gülerek! Bu bile bi gösterge açıkçası. Ataman her yerde herkese mesaj veriyor.
Keşke bir an evvel şu beceriksiz yönetimden kurtulabilsek... Daha seçim kararı alınacak, kongre yapılacak, yeni yönetim görev dağlımı yapacak... Ölme eşeğim ölme... O kadar bekleyecek vaktimiz var mı?

Ben Ekrem Memnun içinde bağnazım, Ergin Ataman içinde bağnazım, Ünal Aysal içinde bağnazım.

Sühan abinin yazdıklarına hikaye diyorsun ama kendi anlattıklarına yüzde yüz itaat etmemiz gerektiğini söylüyorsun, söylemeyi bırak emrediyorsun.

Ünal Aysal'da anlatmış, tüm genel kurul cık diyememiş ama abi sen buna bile hikaye diyorsun. Bu hikayeyse diğerlerine neden inanayım?

[video=youtube;o8jSDpGn1BY]https://www.youtube.com/watch?v=o8jSDpGn1BY[/video]

Faruk Süren 94 Milyon Dolar borç yapmadı mı?

Mehmet Cansun, Özhan Canaydın veya Adnan Polat zamanında borç 150 Milyon Dolardan 320 Milyon Dolara çıkmadı mı?

Bir Allah'ın kulu da çıkıp Stadın isim hakkını sattın, formaya 5 yıllık reklam aldın bu paralar nereye gitti diye sormadı. Şirket birleşmesi desen onun için zaten Denizbank'tan kredi çekti.

Nereye gitti 100 Milyon Dolar?

Peki ya Faruk Süren, 4 yıl lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, UEFA Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi katılım ücretleri, borçsuz kulüp nasıl borçlandı.

Vurun abalıya :)

Sayın Ali Parlak sen matematik okudunmu hiç? Denizbank'tan kredi çekti dediğin, artan borcun üstüne eklediğin 100 milyon dolar bahsettiğin borcun kendisi oluyor. Sen Canaydın ve Polat zamanı gerçekleşmiş bütçeleri koy buraya, artırdıkları borç kaldırdıkları yükün çok üstünde ise (Aig ve şirket birleşmesi) ben onlara da başarısız derim. Bunların ekonomik olarak şaheser yaratamamalarının nedenleride açık. İkiside sportif olarak başarısızlar. Başarılı olamadılar. (Futboldan bahsediyorum) Başarılı olamadıkları için gelir-gider dengesini zaafiyette olması zaten normal. Gelirler düşük kalıyor sonra yeni transferler (hamleler) yeni gider yaratıyor. 2. cisi kulübün gelirleri stadla sıçrama yapıyor. Bunlar zamanında gelirler zaten düşük. Ben benim. Başkasının Faruk Süren için ne dediği beni ilgilendirmez. Beni benim söylediğim ilgilendirir. Faruk Süren ise ekonomik olarak çok başarısız. O kadar sportif başarıya rağmen yarattığı borçla beraber, borsaya açılış ve Aig paralarınıda yedi. Neden oldu. Elimde bilgi yok, kimseyi dedikoduyla suçlayamam. Ancak bana göre eli uzunluk.

Aysal ise Polat'ın yapmış olduğu stadla gelirler artmıştı. Üstüne Terim'in muazzzam başarısıyla transferlerde (% 100 isabet), muazzam sportif başarıdan gelen para, bunun üstüne sermaye artışından gelen para, hisse satışından gelen para. Buna rağmen 587.000.000'den 811.000.000 TL'ye fırlayan borç, buna son senede dahil değil daha. 188.000.000 TL'de orda zarar edilmiş.

Ben kimseye itaat edin falan diye söylemiyorum. Sen en temel şeyler hakkında dahi bilgisizsin, ben sana öğren diye anlatıyorum. Anlattığım şey bilim felsefesi ve logic. Benden rahatsızsan. Açacaksın Lise 1 matematik okuyacaksın, öğreneceksin. Nasıl düşüneceğini. Sonra açacaksın Karl Popper'in yanlışlanabilirlik teorisini öğreneceksin. Ama sen daha veri nedir, bilgi nedir, fikir nedir ayırtedemiyorsun. Aç bir kavramlar sözlüğü önce bunları bir öğren.Aysal'ın konuşmasında söylediklerine cevap verilip verilmediğini bilmiyorum. Fakat ben konuşmasını dinledim sırayla tek tek cevapta verdim. Anlatıklarının değerini de söyleyim. Sıfır.

Sen bağnazsan senin sorunun. Sorununda büyük söyleyim. Bağnazlık bilgi ve zeka yoksunluğu neticesi olur. Ben kimseye bağnaz değilim. Ben doğruya doğru, yanlışa yanlış derim. Fatih Terimi çok başarılı bulmama rağmen 2. dönem geldiğinde burnunun büyüklüğünden, ayakları yere basmadığından başarısızdı. Başka bir örnek. Bir sitede okudum. Aysal'ın verdiğin konuşmasında da yoktu. Aysal Uefa'nın cezasını önüne geçmek için Magazacılık A.Ş.yi 58 milyon dolar karşılığında Sportif A.Ş.den kulübe devretmeyi düşünmüş. Planlamış. Fakat yönetimden ayrıldıktan sonra Dursun Özbek'e söylemesine rağmen o uygulamamış. Bu Aysal'ın bütçe konuşmasında anlattığı ıvır zıvırların aksine harika bir fikir gözüküyor. Ayrıntılaırnı bilmiyorum. Dursun Özbek'in şimdi bu suçlamaya cevap vermesi lazım. Vermediği takdirde söyleyim. Ben bundan Dursun Özbek'i sorumlu tutarım. Depo hadisesinden Aysal'ı sorumlu tuttuğum gibi.

İşin başka bir affedilmez yönü. Canaydın, Aysal ve Özbek başarılı işleri elleriyle bozdular. Canaydın seçimi kazanmak için Lucescu'yu gönderdi, Terim'i getirdi. Aysal ve Özbek ise yanlarındaki çapsız akıl verenlere uyarak.

Faruk Süren döneminden bugüne kadar ( Dursun ÖZBEK yönetimi dahil) baktığımızda borçlar artmış; yatırım yapılmamış. Türkiye liginde şampiyonluk başarı ilan edilmiş. Türkiye liginde başarılı olmak lazım; ama sadece bu yeterli değildir. O zaman borç batağında olursun; zamanı gelince de başkalarının eline düşersin. Kaç yıl geçmiş; yatırım olarak ne yapılmış; stadı devlet yaptı, taç spor daha yeni yapıldı, otel inşaatı devam ediyor, bir de eski yöneticilerin sponsor olup yaptırdıkları bir kaç restorasyon var o kadar. Ben söyle düşünüyorum. Galatasaray spor kulübüne hizmet edecek insanlar getirilmiyor. Yalnızca bazı kesimlerin hakimiyetini korumasını sağlayacak başkan ve yöneticiler geliyor. Bu kadar başarısız başkanlar ve yöneticiler olamaz çünkü.

Siz herşeyin en iyisini bilirsiniz, sizle laf yarıştırmak ne haddimize :)