BuzzerBeater (Basketbol Menajerliği)

Sezona ligde oynadığım 3 maçı kaybederek başlamıştım,sonra ligde oynadığım 2 maçı kazandım,kupada devam ediyorum,bütün imkanları kullandım başarı için :) Yeni aldığım antrenör Fevklade seviyesinde,kadroma takviye düşünmüyorum yüksek maaş ödediğim ve yeterince faydalanamadığım şutör guardımı satmak istiyorum,inşallah alan olur :) gelir gider hanesini tekrar + 'ya getirmek için bundan sonra sadece salonu büyütmek için para harcayacağım,birde geliştirdiğim birkaç genç oyuncum var,onlara antrenmanlar verip geliştirmeye çalışıyorum,takımımla ilgili son bilgiler bunlar :D

Salon büyüdüğüne taraftar sayısı artıyor mu yani mevcut salon full çekmeden salon büyütmenin mantığı var mı yoksa oransal mı işliyor yani mevcut salon % 90 doluyorsa büyük salonda %90 mı dolar.Yani diğer etkenler sabit kalmak kaydı ile 5000 kişilik salona 2500 kişi geliyorsa bir hafta sonra 10000 kişilik salona yine 2500 mü gelir 5000 mi gelir .

4. ve 3. liglerde aylık ortalam gelir ne kadar öğrenebilir miyim (lig ortalaması net geliri sormuyorum girdi ne kadar ortalama)

Birde oyuncu ilanlarında bilgileri sağlı sollu yazsak daha iyi olmaz mı bu şekilde sayfa 3-4 ilan mesajı ile dolabiliyor çünki.

Kutay abi,

Salonun dolması daha çok takıma bağlı.Takım başarılıysa ve filet fiyatları çok abartılı değilse salon büyük oranda dolar.Özellikle de playoff ta tamamen doluyor.Yani benim bildiğim kadarıyla oransal işleme gibi bir durum yok.

Ben lig III.1 deyim.86 bin civarı tv kontratı var.25 bin lisanslı ürün satışından(takımdaki oyuncu kalitesine göre) geliyor.Maç hasılatı takımın salon kapasitesine ve başarısına göre değişiyor zaten.Son maçta salonumun %75 i doluydu.Hasılat 155 bin dolardı.Gerlirler bunlar.Giderler de takımdaki oyuncu ve personel kalitesine göre değişiyor.35 bin dolar civarı haftalık net gelirim var.Ama bu her takıma göre değişiyor.Yani sonuç olarak geliri 100 bin olanda vardır - de olan da vardır.Bizim ligin ortalama net geliride 34 bin küsür.

Kutay abi,

Salonun dolması daha çok takıma bağlı.Takım başarılıysa ve filet fiyatları çok abartılı değilse salon büyük oranda dolar.Özellikle de playoff ta tamamen doluyor.Yani benim bildiğim kadarıyla oransal işleme gibi bir durum yok.

Cevaplar için çok tşk ederim salonla ilgili sorumu biraz daha açayım şimdi diyelim takımın başarısını ve bilet fiyatların değişmediğini düşünürsek 5000 kişilik salona 400 kişi geliyor diyelim yani %80 dolu.Salonu büyüttün 100000 kişilik oldu bir hafta sonra aynı sportif başarı ve aynı bilet fiyaları ile gerçek hayatta yine 4000 kişi gelir aslında ama oyunda oranı esas alıyorsa yani sabit olan doluluk oranı ise %80 dolu salona 8000 kişi gelir.Oyun motoru hangisini esas alıyor.Sayıyı esas alıyorsa mevcut salon dolup taşmadan salonu büyütmenin anlamı yok oranı esas alıyorsa mevcut salon full olmasa bile salonu büyütmek taraftar sayısını artırır.Biliyorsan bu konuda da aydınlatırsan sevinirim

Diğer cevaplar için de tekrar tşk ederim

Salonun kapasitesi artarsa mutlaka daha fazla taraftar gelecektir.Bende böyle oldu.Yani 5000 kapasite varken 4000 kişi geliyorsa 10000 kişilik salona 4000 kişiden fazla taraftar gelecektir.Ama % kaçlık bir artış olur bunu bilmiyorum.Yani dediğin gibi kapasite % 80 dolacak diye birşey yok benim bildiğim kadarıyla.Maça göre de değişir o durum.Ligin üst sıralarındaki takımlarla maç yaparsan salon daha çok dolar.Zayıf takımlarla yaptığın maçlarda daha az taraftar gelir.Birde üst tribün yani en ucuz koltuklar takım galip geldiğinde dolar takım kaybettiğinde fazla dolmaz.Bu yüzden kapasite arttıracaksan alt tribün ve saha kenarını arttırırsan daha faydalı olur kazanç açısından üst tribüne göre.

Şey ben bir şey soracağım antrenör doktor ilişkiler uzmanı filan onların hepsini üst düzey yaptım personel maaşları 25bin civarında oldu daha 5.ligdeyim çok mu oldu ya da işime çok yarar mı ?

József Csupra (19985055)
Şutör Guard

Haftalık Maaş: $ 3 776
Rol: Yedek
(BuzzerBeta)

DMI: 10600
Boy: 6'3" / 190 cm
Potansiyel: daimi all-star
Form: vasat

Uzaktan Şut: iyi Şut Menzili: iyi
Dış Defans: vasat Top Tutma: değersiz
Top Sürme: iyi Pas Verme: iyi
İçeriden Şut: iyi İç Defans: zayıf
Ribaunt Alma: değersiz Blok Yapma: korkunç
Kondisyon: iyi Serbest Atış: iyi

Tecrübe: berbat

Sadece 1000dolardan satışa çıkardım alanı pişman etmeyecek bir isim :)

fevkalade özelliğinde bir antrenör aldıktan sonra bu hafta takıma verdiğim birebir antrenmanında çoğu oyuncum gelişim gösterdi,memnun kaldım bu durumdan :)

Maç Sonucu
Final 1 2 3 4 Toplam
Judgement 30 36 23 20 109
Galatasaray Medcal Park 22 26 16 30 94
Judgement Takım Notları Galatasaray Medcal Park

Koş ve Vur Hücum Stratejisi: Sabırlı Ol
Adam Adama Savunma Stratejisi: Adam Adama

güçlü (düşük) Dışarıdan Sayı vasat (orta)
zayıf (düşük) İçeriden Sayı: zayıf (yüksek)
zayıf (yüksek) Dış Defans: zayıf (düşük)
zayıf (yüksek) İç Defans: iyi (düşük)
zayıf (düşük) Ribaunt Alma: zayıf (yüksek)
zayıf (orta) Hücum Akıcılığı: zayıf (düşük)

Elendim malesef. Bu sezon 3. lige kesinlikle çıkmam gerekiyo çıkamazsam bi yere kadar yükselebilirim devamı gelemez :D

Şanssızlığım burayada sıçradı ...

U 21 takımı için izlenen oyuncum,her hafta gelişen oyuncum perşembe günü oynadığım hazırlık maçında sakatlandı,hemde 2 hafta,herşeyin tadı kaçtı böylece ...

Keşke o sakatlanacağına takımın en önemli 3 oyuncusu 2'şer hafta sakatlansaydı

Bu yıl malsef üst lige çıkamayacağım ama en azından kadrom artık sabit para biriktirmem lazım .

Çıkacaksın Onur en alt ligden üst lige çıkmak için lig şampiyonu olmana gerek olmama ihtimali çok yüksek 4. ve 5 ligde bilisayarın yönettiği birçok takım var onların yerinede de çıkma şansın var yani hatta burada birisi yazmıştı yarı finalde elendiğim halde üst lige çıkmışım diye sen hesaplarını üst lige göre yap bence ;)

Gelirlerde lisanslı ürün satışında benden iyisi var mı acaba :) Emre altyapı oyuncularına bakıyor demişti daha çok bu iş.

Lisanslı Ürün Satışı: $ 47 239