Carlos Arroyo

Sezon biter bitmez "Arroyo'nun opsiyonu kullanıldı, sözleşmesi uzatıldı" haberini görmek istiyorum resmi sitede, ki Arroyo'nun da kalmak istediğini düşünüyorum.
 
Yetmiyor demek ki beyefendiye. İlk 2 maçın özellikle ilk yarılarında çalınan ucuz fauller, Ersin'in ayakla oynamadığı pozisyona ayak çalınması, Furkan'ın çıkardığı top, ilk maçta Chuck'ın stepsini atlamaları vs. Aklıma ilk gelen pozisyonlar bunlar, farklı kazandığımız için sorun etmedik. Ama yetmez tabi, Arroyo'ya da top taşıma çalsınlar sürekli ki belki şampiyon olamayız. Ben basketbolun Rıdvan Dilmen'i olduğunu düşünüyordum Kutluay'ın ama ondan beter. Rıdvan yine arada doğruları söylüyor, bu sakin mizaçlı görünüp daha da taraflı davranıyor.

Neyse başlık amacından sapmış gibi olmasın. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz ve 30 numaranın ne kadar büyük bir isim olduğunu bizim için. Kutluay'ı boşverelim Carlos'a birşey olmasın :)
 
Bitime 17 dakika kala skor 45-28 Banvit lehine. Son 17 dakika 44 - 26. Arroyo son 8 dakikaya girerken 2 sayıdaydı, maçı 15'le tamamladı.

Büyüksün be abi. İbrahim Kutluay denen şahsiyet'e en iyi cevabı sahada veriyorsun.
 
Transfer için adı geçtiğinde, hem Beşiktaş'tan gelen oyuncu fazlalığı sebebiyle, hem de Arroyo genel bireysel oyun anlayışı sebebiyle pek sıcak değildim. Takım olmamız yönünde bir engel teşkil edebieleceğini düşünüyordum.

Bugün ise bunları düşündüğüm için kendimden utanıyorum, böyle büyük bir adama sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ben takım olmamızın önünde engel olur diye düşünürken, takım olmamızın baş mimarı oldu. Çok ayrı bir oyuncu, çok değerli bir oyuncu.

Eğer kariyer planlamasını yaparken NBA değil de Avrupa yolunu seçseydi, bugün muhtemelen Avrupa basketbolu efsaneleri arasında yerini alırdı. Avrupa'da geçirdiği 3 sene var; Maccabi'de çok iyi istatistikler yakaladı, son iki senede ise BBL'nin şampiyonluğunu belirleyen baş aktörlerden biri oldu. Şunu kendi adıma açık ve net söyeleyebilirim; eğer Spanoulis ile aynı yaşta olsaydılar, tercihim Arroyo olurdu. Şimdi de Arroyo kendi gitmek istemiyorsa kalsın, ama yaşı itibariyle zorlu Euroleague temposu ve BBL derken, biraz fazla yıpranabilir. Yoksa Arroyo, büyük oyuncudur ve Euroleague'i de sallar.
 
Çok sevindin kontrat yenilemesine.Rakip takım taraftarları arasında sezonun verdiği acıdan mıdır bilinmez yok Arroyo Euroleague'de aşırı etkisiz kalırmış falan garip yorumlar gördüm.Euroleague'de sanki insan üstü adamlar oynuyor.Arroyo'nun perişan ettiği Efes,Fenerbahçe falan o ligin müdavimi işte.Sanki apayrı bir seviye varmış gibi lüzumsuz abartmaya gerek yok.Ligde komik duruma düşürdüğümüz Efes şampiyonu eliyordu neredeyse.
Asıl şaşırdığım bizim taraftarımızda da bu kıskançlıkla dolduruşa gelenleri görmek.Burak da Avrupa'da gol atamazdı falan filan işte.Neyse
Arroyo gösterecek Euroleague'de ne kadar büyük oyuncu olduğunu zaten.Şüphem yok.Sadece iyi bir yedek lazım diye düşünüyorum yormamak adına
 
Carlos Arroyo ile Sözleşme Yenilendi

Galatasaray Liv Hospital, Porto Rikolu oyun kurucusu Carlos Arroyo ile 1+1 senelik kesin anlaşmaya varmıştır.

4 Ocak 2013'te takımımıza katılan Carlos Arroyo Beko Basketbol Ligi'nde kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Sarı kırmızılı formayla ligde 27 maça çıkan Arroyo 359 (ort. 13,2) sayı üretmişti. Tecrübeli oyun kurucu 21 Nisan 2013'te Royal Halı Gaziantep BŞB.'ye 9 asist yapmış ve ligdeki kariyer asist rekorunu kırmıştı. Porto Rikolu yıldızın geldiği günden itibaren Galatasaray ligde 25 maç üst üste kazanmış ve oynadığı 27 maçın 26'sında galip gelerek şampiyonluğa uzanmıştı. Carlos Arroyo 18 sene sonra gelen Türkiye Kupası finaline giden yolda üç maçta forma giyerken Eurocup macerasında da beş kez sahaya çıkmıştı.
 
Tekrardan hayırlı olsun, yaşı itibariyle bu kadar yoğun ve yüksek fiziki direnç gerektiren bir sezonun tamamını kaldırıp kaldıramayacağı biraz soru işaretli olsa da Arroyo çok büyük bir oyuncu. Yine gereken liderliği gösterecektir, ama takım halinde onu daha fazla korumalı, yıpranma seviyesini en alt düzeye indirmeliyiz. Piyasada guardlar mevcut olsa da onun kalitesinde ve özelliklerinde birini bulmak pek mümkün değildi. Spanoulis vardı, uğraştık olmadı.

Umarım Arroyo geçtiğimiz sezon geldikten sonra yarattığı etkiyi devam ettirir, bu sezon da başarılar da en büyük pay sahibi olur.
 

Üst