Cleveland Cavaliers vs. Orlando Magic

Yok ya karar verdim bu Cleveland'dan bir cacık olmaz. Cavs ilk yarı yine çok iyi oynadı. Ben 2. yarıyı izlemedim ama yine dökülmüş Cavs. LeBron'un son saniye 3'lüğü olmasaydı Cleveland'ın fiyakası bu sefer cidden bozulurdu. İlk yarıda Mo'nun üstüne düştüğü adama çok üzüldüm. :) Yazık adam ne hayallerle gelmiştir kim bilir.
 
Saadet Unal' Alıntı:
Yok ya karar verdim bu Cleveland'dan bir cacık olmaz. Cavs ilk yarı yine çok iyi oynadı. Ben 2. yarıyı izlemedim ama yine dökülmüş Cavs. LeBron'un son saniye 3'lüğü olmasaydı Cleveland'ın fiyakası bu sefer cidden bozulurdu. İlk yarıda Mo'nun üstüne düştüğü adama çok üzüldüm. :) Yazık adam ne hayallerle gelmiştir kim bilir.
Cavsin buraya kadar gelmesindeki en buyuk etken lebronın bir takım degil takımın bir parcası olmasıydı 2 mactır 2. yarılarda lebron orlando macı oluyor cavsın buna bir onlem alması lazım yoksa sampıyonluk yarınlara kalır
 
Howard'ın 10 sayıda kaldığı bir maçta , Cavs takımı sadece LeBron ile oynayarak bu maçı son saniye üçlüğü ile alıyorsa işleri gerçekten zor demektir..

İleride olası bir Lakers turunda Cavs'ın çıkmasını istiyordum ama "ver topu LeBron'a" mantığıyla oynamaya devam ettikleri müddetçe rakip kim olursa olsun Cavs yüzük müzük alamaz..
 
Taner Tuna' Alıntı:
Howard'ın 10 sayıda kaldığı bir maçta , Cavs takımı sadece LeBron ile oynayarak bu maçı son saniye üçlüğü ile alıyorsa işleri gerçekten zor demektir..

İleride olası bir Lakers turunda Cavs'ın çıkmasını istiyordum ama "ver topu LeBron'a" mantığıyla oynamaya devam ettikleri müddetçe rakip kim olursa olsun Cavs yüzük müzük alamaz..

Maalesef ben de böyle düşünüyorum. Lakers'a yokluğumuzda en büyük rakip olarak Cavs'ı görüyordum ama bu 2 maçtan sonra pek umudum kalmadı. :( Orlando'yu tecrübesizliğinden dolayı baştan eliyorum. Keşke beni yanıltsalar.
 
hido bu maçla bir kez daha ne kadar geliştiğinin ve ne kadar büyük bir yetenek olduğunu gösterdi ama hido ne yapsın karşısında lebron var yok böle bir maç yaa gerçekten süper bir maçtı
 
lbj_shot_090522_10.jpg


''SAVAŞMALIYIZ!''
MVP !!!! !?
 
Dün gece aklımda maçı izleyip yatmak vardı ama dayanamadım tabi ki yattım uyudum. Son 1 saniyesiyle efsane bir maç olmuş.
 
Semih Ural' Alıntı:
Dün gece aklımda maçı izleyip yatmak vardı ama dayanamadım tabi ki yattım uyudum. Son 1 saniyesiyle efsane bir maç olmuş.

sadece 1 saniyesiyle mi tüm maç ile efsane oldu önce orlandonun dönüşü hidonun performansı lebronun üçlüğü daha ne olsun :)
 
Zamanın Cleveland Spurs'a süprülürkende aynı oyunu oynuyorlardı. James 4 kişiye bodoslama dalıyordu, diğerleri rebound alırsa veya hasbel kader bir pas gelirse şut kullanıyorlardı. Kendilerini düzeltirlerse bilemem ama iş böyle giderse Orlando'dan 3-1 ile dönülmesi muhtemel.
 
Niye herkes bu kadar karamsar düşünüyor Cavs için anlamıyorum :roll:

Sanki macları fark yiyerek yenilmişiz yada berbat bir oyun sergilemişiz gibi konusuluyor ilk 2 turda 4-0 alan serileri gene aynı takımdı degişen ney ozaman süper takım kesin şampiyon diyenler şimdi kaybedilen 1 mac sonrasında bu iş zor,olmicak heralde demeye başlamışlar.Orlando'dan daha üstün olsakta sahaya yansıtamadık 2 mactada ama maclar kafa kafaya gitti bunu skordanda anlayabilir izlemeyenler 2 macta 1 sayı farkla bitti.

Lebron gene showunu yapacak takım arkadasları ona katılacak ve bu seriyide öle yada böyle geçip finali oynayıp kupayı alacagız cünkü hakediyoruz!!!
 
Cavs kendi evinde bu kadar zor kazanırken deplasmanda ne yapacak Erdal ? Ki mutlaka bir maç kazanması lazım deplasmanda.. Yanlış anlama benim de gönlüm Cavs'tan yana.. :)
 
Erdal bizde diyoruzki zaten Lebron takım arkadaşlarına işin içine katamazsa Spurs serisi gibi olur katar ise daha önceki 4-0'lık seriler gibi olur. Lebron sorumluluk almayı topu paylaşmama raddesine getirince işler böyle oluyor zaten.
 
Orlando Magic 95-96 Cleveland Cavaliers

Sevgili Eser ( Atalay) Abim bir yazi yazmis idi. David Stern kafasinda Lakers-Cleveland finali planliyor diye. Nitekim oyle oldu.

Ev sahibi Cleveland, hakemleri arkasina alan taraf idi. Hangi pozisyonu anlatsam. Aslinda macin basinda hakemler rengini belli etmis idi. Mo Williams durduk yere, Dwight Howard'in, sirtina top firlatiyor. Herkes teknik faul bekler iken, mac devam ediyor. Bu pozisyonu gormeyecekseniz neyi goreceksiniz ?

Gortat Polonya'li olmasindan dolayi, gicik kapmislar. Adam yerini tutuyor, Pavlovic ustunden basket atiyor, Hucum faul verilecegine, basket faul oluyor. Sorarim ey hakemler. Courtney Lee, Orlando'lu oldugu icin mi ayni pozisyon hucum faul oluyor ?

Nedir Orlando ile alip veremediginiz ? Inanin boyle seyleri konusmayi hic sevmem. Yanliz bariz bir sekilde kollanan bir takim var ortada, birde deplasmanda tum iyi niyeti ile mucadele eden, hakemlere ezilen bir Orlando var.

Nitekim fark 23 kadar cikmis idi. Devrenin bitmesine 07: 12 kala (Cleveland) 43-20 (Orlando) 'den sonra Orlando ataga kalkan taraf olmus idi. Ilk once Rashard Lewis serbest atislardan birini isabete cevirmis idi. Gortat Rebaund alip, ardindan Orlando Hidayet ile sayi bulmus idi. Dikkat edin bunlar Rashard, Hidayet'in ilk sayilar idi ve skor 43-23 olmus idi.

Kotu bir gun geciren bu iki isim toplanmaya basladi an, Orlando kendine gelen taraf idi. Unutmayalim ki, Orlando ilk ceyrek, ozellikle Anthony Johnson ile sayilar bulup, benchten iyi bir katki aliyordu, iki yildiz Rashard, hidayet son derece silik oynuyordu. Iste Rashard bir ucluk daha, 43-26. rashard kendine geliyordu. Nitekim devre 56-44 bitmis idi.

43-20 devrenin bitmesine 07:12'den kala Orlando 24-13'luk bir performans ortaya koyarak, bunlari yaparken hakemleride yeniyor idi bir nevi. Devreyi 12 sayi geride kapatarak, beni umutlandiran bir oyun olmus idi. Gecen ki macta mac bitti diye 2. yarinin ortalarinda yatmaya gider iken, bu mac ilk yari biterken ben Orlando'nun bu performansini begendigim icin, maci izlemeye karar verdim.

Aslinda mac 2. devre'nin bitmesine 07: 12 kala baslamis idi. O ana kadar sayisi olmayan Rashard Lewis, 2 devre'nin sonda 10 sayi atmis idi. Hedo ise 5 sayi atmayi basarmis idi.

Bu arada Verejao denen adama deginmeden edemiyecegim. Sen ne kadar gicik bir adamsin, Her pozisyonda kendini yere atip, her pozisyon'un sonunda faul istiyorsun. Biri artik dur demeli. Yoksa bu kervan yuruyecek, Ki Ben Wallace gibi adamada islemis. Oda Kaan Kural'in dedigi gibi, Varejao ile calismis olmaliki, kendini yere atmaya baslayan taraf olmus. Onun kendini yere atma sevdasi yeni oldugu icin, hakemler yiyor. Ki hakemler Cleveland'a maci vermek icin herseyi yapti. Olmayan seyleri verecekler idi, yanliz o kadarina yurekleri yetmedi.

3. ceyrek 69-75 Cleveland lehine bitmis idi. Skor'a dikkat. Orlando maci ortaya getiren taraf olmus idi. Lewis bu ceyrek 11 sayi atmasini basarmis idi. Hidayet ise 7 sayi ile katki yapmis idi. biri cok onemli idi. Macin bitmesine 01: 47 kala, Hidayet'in uclugu ile, skor 69-75 olmus idi.

Bir diger iyi performans ise, caylak Courtney Lee, 5 sayi ile katkida bulunan isim olmus idi. 4. ceyrek baslamis idi. Orlando Pietrus'un uculugu ile, skor'u macin bitmesine 07:28 kala 80-82 yapmis idi. Orlando, Cleveland yakalamis idi. Ardindan caylak Lee ile 82-82 olmus idi skor. Karsilikli basketler ile gecen bu surede, macin bitmesine 05:27 kala Orlando macta ilk kez one gecen taraf olmus idi. 86-84. Caylak Courtney Lee, Orlando'yu one geciren adam olmusdu. Iyice havaya girmis idi caylak Courtney Lee.

Bu arada salon susmus, Cleveland ise King James'in eline bakar iken, Orlando kolay sayilar bulan taraf idi. Acaba seri 2-0 gelecek mi ? sorulari kafamda dolasiyordu. Karsilikli basketler ile gecen skor, Mo Williams dizginleri eline almis idi. Macin bitmesine 01;40 kala atigi basket ile, Skor'u 93-90 Cleveland lehine getirmis idi. Ki bu ara Pietrus muthis bir mac cikariyordu. Yaptigi katkilar cok buyuktu. Lebron'a bir blok vurduki akilara zarar 8) Pietrus'u oyle kelimeler ile gazlardim ki, seviyeli forum oldugu icin gazlamiyorum :) ( Manyak Pietrus :) ile gazliyacaktim. Akilara kotu bir sey gelmesin diye tirnak icinde bir bildiriyim dedim).

Derken Hedo eline dizginleri aliyor idi. Macin bitmesine 00.48 saniye kala atigi ucluk ile 93-93 yapmis idi. Iste macin kirilma ani Pavlovic, Hedo'ya yaptigi faul ile, Cleveland son topu kulanamayacak idi. Hedo macin bitmesine 1 saniye kala, oyle zor bir basket attiki, O an costum. (Bir Turk evladi olarak, Hedo'nun boyle oynamasi beni gururlandiriyor. Kocum Hedo. Sen Turkiye'nin gururusun).

1 saniye kalmasi beni dusunuyordu. Hadi Orlando diyordum. Hedo'nun yarin kalkinca soyle gogusumu gere gere, Nba sitesinde Hedo Turkoglu macin kahramani oldu diye okumak isterken, King James gecemin icine etti :)
Hedo ile gururlanir iken, King James orda bir durun. Burasi Q Arena. Burdan cikis yok diyerek, Hedo'nun san saniye basketine, Hedo'nun iyi savunmasina ragmen, attigi ucluk ile macin adami olmasini basarmis idi.

King James, kendini seneler icinde, daha cok gelistirmeye basliyor. Ornegim serbest atislari, uclukleri daha isabetli sokuyor. Bu adami ve takimini sevmiyorum, yanliz muthis bir saygi duyuyorum. Verdigi emeklerin haddi hesabi yok. Takimi icin yaptiklari sayilmayacak kadar buyuk. Fedakarligi ust duzey. Bacagi kanamasina ragmen, this is Play-Off basketball diyerek, devam etti. Seni sevmememe ragmen saygim sonsuz. Bravo King James.

Hedo sanada bravo. Elinden geleni yaptin ama yetmedi. Karsinda bir insan azmani olunca :) dogaldir. Yanliz takimi bazen bir guard gibi, bazen ise bir winner gibi sahipleniyorsun. Rafer Alston utansin artik.

Skor 1-1. 2-0 olabilir idi Orlando lehine. Simdi onumuzdeki 2 mac Orlando'nun kendi sahasinda. Bakalim serinin diger maclarinda neler olacak ?
 
Konferans finalleri başlamış, uyursak ayıp olur.. Hido gerçekten inanılmaz bir adam, her geçen gün üstüne koyuyor oyununun ve tecrübe kazanıyor, kaşarlaşıyor da diyebiliriz :) Farkın 20 sayıdan buralara gelmesi Cleveland'ı tutanlar için elbet kötü ama benim gibi desteklediği takım elenmiş olanlar için harika.. Unutulmayacak bir maç oldu, Lebron'un üçlüğü ile birlikte..

Bu seriyi geçenin Orlando olacağını düşünüyorum. Lebron gibi bir adamı finalde izlemeyi çok isterim ama zor gibi..
 
bu maç gerçekten inanılmazlar dolu bir geceydi.mo'nun teknik faulünün çalınmaması,hedo ve lewis'in 7-0 ile sayı bulamayıp maçı bu noktaya getirmesiyle,lebron'un tek başına savaşmasıyla yine hedo'nun inanılmaz son basketine karşılık kralın inanılmaz üçlüğüyle gerçekten güzel bir maçtı.
guardsız orlandonun bir maç alarak evine dönmesi gerçekten çok güzel oldu ama bu maçta hakem de sürekli olarak cavs'â çalıştı orası ayrı bir durum tabi:=)
 

Üst