Siyasi tartışmalar aslında beni sıkıyor.Herkes tarfını seçmiş.
TV ler bile Küçük Berkin için bile "ÖLDÜRÜLEN" derken BURAK için çıkan kavgada"ÖLEN" ifadesini kullanıyorsa ben kime ne söyliyeyim.
Başbakana (Biz cenazede bile) onca küfür edilirken her tepkisine "sert"derlerken Kılıçtaroğlu veya Sarıgül ün kendi partilileri tarafından küçük eleştirilere bile dayanmayıp partililerini azarlamalarına ben ne diyeyim.
Herkes bir görüş ve taraf içinde.
Siyonist gücün Başbakan yola gelmedi diye bir gün irtica öbür gün laiklik olmadı yolsuzluk propogandası yaparak algı yönetimi yapmasına ben ne diyeyim.
Menderesi asıp sonrada 1960 anayasasına en demokrat anayasa diyenlere ben ne diyeyim.
Hürriyet gazetesinin kuruluş felsefesinin ne olduğunu anlamayanlara ben ne diyeyim.
Bir yanda Marx ın öbür tarafta Adam Smith in yahudi olduğunu bilmeyip öne sürdükleri fikirlerin dünya halkları bölmek ve kargaşa yaratarak illüminatiye zemin hazırlamak olduğunu anlamayanlara ben ne diyeyim.
Türk insanına kendi geçmişinden çok daha fazla Yunan kültüründen başlayarak tamamen batı eğitimi verdikleri insanlar hayatı batıdan ibaret sanıyorlarsa ben ne diyeyim.
O yüzden siyaset konuşmak çok zor.
Ama konuşurken herkesin bir fikri olduğunu bilip hakaret edip küçük görmeyip adaletli olalım.
Adaletli olalımki illüminatinin istediği kargaşaları yaşamayalım.Onların üzerimizden dünyayı yönetmesine izin vermeyelim.
Ne yazıkki çok mümkün görünmüyor ama genede deneyelim.Dünya bir gün belki bu illetten kurtuluruz.
O yüzden dünyadaki tüm milletlerin üzerindeki kabus illüminati ve siyonizm iyi öğrenelim.
.
Tek tek gitmeyi tercih ediyorum.
-Benim için Burak da Berkin de öldürülmüştür.31 Mayıs'tan bu yana bir kez olsun yapılmayan yapılıp ciddi adli soruşturmalarla katilleri bulunmalıdır,üzerlerinden siyasi manevralar arayıp hasımlık yaratılmaya uğraşılmamalıdır.Berkin Elvan'ın öldürülmesine dair geçen 270 günlük süreçte 20 polisin 14'ü dinlenmiş,hepsi birden ''hatırlamıyoruz'' demişken işler kör topal ilerlerken rahatsızlık duymakta haklıyım diye düşünüyorum.Lobna Al Lamii (cinayet girişimi),Ethem Sarısülük,Abdullah Can Cömert,Mehmet Ayvalıtaş,Ahmet Atakan cinayetlerinde de katil zanlılarını görmek istiyorum.Bu yüzleşme gerçekleşene kadar da en ufak çözüm önermeyip ''dışarıda ne işiniz var?'' genişliğinde olan insanları da biraz vicdanlı olmaya ve empati yapmaya davet ediyorum.
-Yürüyen Penguenler izlediğiniz kanallar hangi ülkedeydi beyefendi?Daha dün Berkin Elvan'ın annesinin sözlerini sansürleyen spiker hangi kanalın spikeri?Nedir bu Başbakan korkusu,nerede bağımsız medya?
-Başbakan'a cenaze esnasında edilen onlarca küfüre dair kayıt,fotoğraf,video her neyse görebilir miyim?Şayet yoksa duyduklarınızdan yola çıkarak gören insanlara ders vermemenizi rica ediyorum.
-CHP'li değilim,Başbakan'ın kolayına geldiği gibi hepimiz CHP'li değiliz.Bu denli küçük bir dünyamız yok.CHP'ye şike sürecinden ve partinin yörüngesindeki sakatlıklardan dolayı da ciddi şekilde tepkiliyim,her ortamda dile getiriyorum.CHP kökenli bir aileden gelen ben bunu yapabiliyorsam 2013'ten bu yana yaşanmayan,ortaya dökülmeyen rezillik kalmamışken,ülkede en basitinden ''İnsan Hakları''na saygı acınası haldeyken AKP seçmeninden de aynı duyarlılığı görmek hakkım diye düşünüyorum.Gezi olaylarında bir gün olsun sokağa çıkmayan veya en azından sokağa hak vermeyen AKP seçmenine de saygı duymuyorum,bunu da belirteyim.
-Siyonizm-Başbakan ilişkisine dair görüşüm belli,geride kalan 10 yıl için yatıp kalkıp teşekkür etmesi gerektiğini düşünüyorum.
-Menderes'in 60'ta asılması rezalettir.Menderes'in tüm rezilliklerinden daha büyük rezalettir,izahı yok.Bunun yanında 1961 Anayasası TC tarihinin en özgürlükçü anayasasıdır,bu iki cümle birbirinin tezatı değildir.Aksini iddia eden birini uzun uzun dinlemek isterim cidden.Öyle şaşkınlık yaratır bende.
-Hürriyet hiçbir zaman başucumda durmadı.
-Marx ithamınızı okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm.Liberalim yazmışlığınızı bilirim bu sayfalara,Adam Smith'ten yola çıkarsak siz de bölücü müsünüz?Marx'ın amacı insanları bölmekse ve kötüyse insanlık için ideal yaşam düzeni monarşi miydi?
-Oryantalist değilim,Batıya kapalı da değilim.Neo-liberalizmde halkların ortak dertleri olduğunu düşünüyorum refah seviyeleri hayli farklı olmak üzere.
-Beyefendi şu iktidar döneminde yaşanan envayi çeşit kötülüğü geri alabilecek gücünüz varsa buyrun yapın,Türkiye insanca yaşanabilir bir yer halini alsın böylelikle.Sonrasında sizin belirlediğiniz düşmanlara geçelim.Buradan bakınca sanal odaklar yaratarak gözünüzün önündeki somut kötülüklerden kaçmayı hedefliyorsunuz gibi geliyor ve üstünüze vebal yüklüyor gözümde.
Naçizane düşüncelerim bunlardır.Bir de Burak'a üzülmeyen insanlarla işim yok,bunun yanında dün dahi ''ölüm'' korkusunu iliklerine kadar hisseden insanlara düşüncelerini toparlamaları için bir süre verilmesi gerektiğini düşünüyorum.9 aydır evinde oturan insanlara göre ciddi yorgunluk barındırıyorlar zira.