Eğer ülkenin alım gücü eskisi gibi olsaydı arenada 53.000kişilik koltuklar bu fiyata satılamazdı.Alım gücü diye bir şey var.
Alım gücünün kısaca tanımını başka şekildede anlatabiliriz.Örnek..Hindistanda bir çöpçü kaç para kazanır veya İranda veya ABD de veya Yunanistanda veya Afrikada.
2000 yılından önce bizde neydi şimdi ne.Aynı işi yapan kişiler dünyanın farklı ülkelerinde kaç a yaparlar.Araştırın.
Yabancı pahalı markalar eskiden neden Türkiyede yoktular.Şimdi neden varlar.
Ben lisedeyken Converse ayakkabıya niye servet öderdim.Şimdi niye herkesin ayağında.
Eskiden yabancı filmler niye 1 sene sonra gösterime girerdi şimdi niye eş zamanlı.
Ben neden gençliğimde Levis jean için takla atardım.şimdi niye gençlik kolayca alıyor.
Eskiden bana ingiliz takımlarının formaları bana niye çok pahalı T.shirt gibi gelirdi şimdi önemsemiyorum bile.
Eskiden normal aileler neden dışarda yemek yiyemezdi şimdi laf olsun diye tel le yemek kolayca söyleniyor.
Eskiden neden tatil yapmak lüks tü hele tatil köylerinde şimdi şehirlerarası karayollarında trafik tıkanıyor.
Eskiden uçak niye bir lüx tü.Şimdi Otobüs garı gibi havaalanları.
2000 yılında Galatasaray ın bütçesi niye 12 milyon dolar dı.Şimdi böyle.
Bunların hepsinin ülkenin gelişmişliğiyle alakası var.
Eski günleri görmeyenler şimdi farkını göremeyebilirler.Ama sadece 10 sene önceki Türk filimlerini bulun internetten evlerdeki eşyalara insanların üstüne başına bakın yada İstanbulun vitrinlerine yollarına binalarına anında farkı görebilirsiniz.
Şimdiki gençlik herşeyi önünde bulduğu için biraz tatminsiz gibi geliyor bana.Yoksa ülkenin gelişimi inanılmaz boyutta hızlı.
Futbol herzaman ülkede sevilirdi.Ama bütçeler ülkenin gelişimiyle herzaman paraleldir.
Çünkü bizim takımlarımız sadece ülke gelirleriyle ayakta.İngiliz İspanyol Alman ve İtalyan takımları dünyanın her yerinden gelir elde ediyorlar zaten.
Ülke nekadarsa hepimiz o kadarız.Bunu iyi bilelim.Benim düşüncem bu.
Ülke göçerse sanmayın kimse bizi dert eder.Bu işin Alevisi Sünnisi olmaz.Hepimiz Türkçe konuşuyoruz.sarma yemeyi kuru fasulyeyi böreği seviyoruz.
Alevi sünni yada herkimse Londrada karşılaşsın bakalım.Mezhebe filan kimse bakmaz.sarılır hasret giderir.
kavga niza olmasın diyen yazılarınızıda görmek isterim burda.Ara sırada olsa olumlu olmak lazım.İnsanları ayırmak çok kolay.barış zordur ve eğitim ister.Hoşgörü zordur entellektüel bakış ister.
Kavga kolaydır.İlkel insanın işidir.Milliyetçilik kolaydır.Evrensellik zordur.
hepiniz okumuş yazmış çocuklarsınız.Biraz daha dikkatli olun derim ben
)))