Düşünce özgürlüğü bu ülke için her şeyini ortaya koyan, Dünyanın saygısını kazanmış bir lideri ve onun yakın silah arkadaşını aklınca küçük düşürmekse bu forumda düşünce özgürlüğü yok.
Lisede tarih öğretmenim "olayları dönemi içerisinde değerlendirmek gerekir" derdi. Ama Lozan Anlaşması´na dil uzatabilecek gençler de olduğuna göre şimdilerde ilköğretimde ve orta öğretimde öğretilen şeyler farklı olsa gerek.
Anladım.İmparatorluğun topraklarının %65 şinin kaybedildiği bir savaş sonrası yapılan bir antlaşmanın(lozan) tartışılma sı mümkün değil.
Türkiye bu baskıcı düzende olsaymış vay halimize.Gerçi o baskılar zaman zaman da yaşanmadı değil.Hala da bazı baskı uzantıları devam ediyor.
İnönüye övgü de heralde bu forumdan başka toplumun çok olduğu hiç bir yerde olmaz sanırım.
Faşizmin kitabını yazmış bu büyüğümüzü en azından Menderesin idam edilme sürecindeki demeçleri eleştirmek için yeter.
Varlık vergisi faciasını görmezden gelsekmi gelmesekmi?
Bugün Atatürkçüyüm diyenlerin çoğu üzülerek söylüyorum İnönücü maalesef.
Ben Cumhuriyetin kurucusu ve ilk başkanı Atatürk ün bugünkü siyasi tartışmalarda olur olmadık konu edilmesini her zaman sakıncalı bulmuşumdur.
Kendi fikirlerini iler tuter tarafı olmadığı için topluma benimsetemeyenler Atatürk kozunu oynayarak onu yıprattıklarının bile farkında değiller.
Meseleleri olmadığı için hemen sen Atatürk düşmanımısın teziyle kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar.
LOzanı tartışmak Atatürkü tartışmak değildir.kaldıkı Atatürkü koruma kanunu Atatürkün yaptıklarını eleştirmeyi de yasaklamaz.Küfür ve hakaret i yasaklar.
Kanunu çıkarılma amacıda Atatürkün ölümünden sonra İnönü cülerin Atatürke ağır sözler söylemesi ve devam potansiyeli olup Menderes hükümeti bu kanunu çıkartmak zorunda kalmıştır.
Bazıları bu yazdıklama şaşırmışmıdır bilememde araştırıp ülkeyi mesele edince insan herşeyi araştırıp doğrusu bilgiyi edinmeye çalışıyor.
Okuldaki tarih öğretmenlerine kalsak zaten bugünkü düşüncelerimiz oluşmazdı.
Ülkemiz bizim meselemiz evet ülkemiz ve onu oluşturan milletimiz.Metehan seni destekliyorum.Oku araştır ve gerçeği aramaya devam et küçük kardeşim
)