EL 1. Hafta | Asseco Prokom 72 - 76 Galatasaray MP

Maç: Asseco Prokom - Galatasaray
Salon: Gdynia Sports Arena
Tarih: 19 Ekim Çarşamba
Saat: 21.45
Yayın: NTV Spor (Canlı)

Asseco Prokom

Prokom, uzun yıllardır Euroleague'de oynayan çok tecrübeli bir takım. Ancak bence Galatasaray'ın kadro kalitesinin çok altındalar. Geçen sezon Eurocup'ta yılın genç yeteneği seçilen Donatas Matiejunas, Adam Hrycaniuk, eski NBA'li Devin Brown ve geçen sene Partizan forması giyen Oliver Lafayette önemli oyuncuları... Deplasmanda galibiyetle başlamak ve gruptaki favorilere mesaj vermek lazım.

Prokom, uzun yıllardır Euroleague'de oynayan çok tecrübeli bir takım. Ancak bence Galatasaray'ın kadro kalitesinin çok altındalar. Geçen sezon Eurocup'ta yılın genç yeteneği seçilen Donatas Matiejunas, Adam Hrycaniuk, eski NBA'li Devin Brown ve geçen sene Partizan forması giyen Oliver Lafayette önemli oyuncuları... Deplasmanda galibiyetle başlamak ve gruptaki favorilere mesaj vermek lazım.
Alonzo Gee gibi Erdalın adamı ve hakikaten yetenekli bir SFye sahipler.Shipple savunmaya çalışacağız sanırım.

elbetteki her takım gibi bizde yenileceğiz..ama henüz değil...

Az önce tamamlanan maçta Kuban'dan 13 fark yediler deplasmanda, maçın favorisiyiz umarım kazanıp gruptaki iddiamızı gösteririz.

Bence en büyük avantajımız formda olmamız.Bütün oyuncularımızdan verim alabildik son maçlarda.Geçen senenin en iyi skorer'i Shumpert gerektiği zamanlarda devreye giriyor sadece.Bu yüzden çok avantajlıyız.

Hücum katkımız ne olursa olsun maçları savunmayla kazanmamız gerektiğini unutmamalıyız.Josh Shipp'in Alonzo Gee'yi ne kadar iyi tutacağı da çok önemli.Ona iki maçtır büyük iş düşüyor.Umarım bunun da altında kalkar.

İnşallah güzel bir başlangıç yapıp, Euroleague'e öylesine gelmediğimizi gösteririz.

Onlar da bizden bi dönem önce EL takımı omuşlardı . Hatta Gurovic'ler filan gelmişti o takıma. Şimdi ise El takımı apoleti artık sabit sayılır Prokom'da. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. Her ne olursa olsun kadromuz 5 çeker. Polonya'nın tırt kadrosundan 4-5 oyuncuları var.(3ünü hatırlıyorum 2sinden emin değilim :D ) Devin Brown ve Alonso Geebirbirine benzer oyuncular ve 2sinin de aynı anda verimli olacağı bir sistemde oynamaları çok zor. Bu maçta sanki alan savunması işimize yarar gibi gözüküyor. Bu 2 atletlerini bitirirsek işleri zor. Motiejunas önemli bir oyuncu. Kendisi her yıl düzenli olarak nbadraft.net mocklarında sezonu yüksekten açıp daha sonra aşağılara düşer. Çok sert bir oyuncu değil. Tam Furkan'ın dişine göre gibi. Umarım yeterli çabayı gösterip galibiyetle döneriz.

başlığı görünce insan heycanlanııyo:)
prokom ve olimpia gruptaki direk rakiplerimiz görünüyor.inşallah deplasmanda galibiyetle başlarız kalan 9 maç için hem özgüven hemde moral olur bizim için.
Bu arada prokom bugün VTB'de (baltık ve kuzey-doğu avrupa takımlarının oluşturduğu bir lig galiba) rus kuban a 79-66 yenilmiş.

Bu maçta alacağımız bir galibiyet,hem başlangıç için büyük moral hem de gruptaki olası yerimiz için önemli bir avantaj sağlayacak bize ilerleyen dönemde.Yenilgi de olabilir tabi basketolun gerçeklerinde her ihtimal var ama kazanıp geleceğiz inşallah..

prokom yenilmiş sanırım. polonya ligi ne kadar kaliteli bir ligtir bilemem. bizim en büyük avantajımız soğukkanlı olmamız. oyuncuların oyun stili olsun 4 tane oyun kurucu pozisyonunda oynayabilen tecrübeli oyuncularımızın oluşu olsun bu konuda sıkıntımız yok. ayrıca maç içinde rakibin yapacağı her türlü savunma şekline karşı da hücum edebiliyoruz. hücum çeşitliliğimizin çok iyi oluşundan dolayı başarılıyız. yalnız lakovic e geldiğinden beri bakıyorum özel bi gözle savunma yapma isteği çok yüksek adamda. harbide oynamaya gelmiş yatmaya değil. ne kadar savunma yapabilir ayrı ama adam o azmi gösteriyor be

Prokom bizden iyi takım olmadığını düşünüyorum.Prokom'u tam olarak bilmiyorum ama öyle düşünüyorum.Eğer ilk maçımızı alırsak çok büyük moral kaynağı olur.Bu sene basketbol SARI-KIRMIZI olacak inşallah.Erkekler-Bayanlar ve Tekerlekli sandelye.İnanılmaz bir takım oluşturduk bu sene ve taraftarda çok heyecanlı ilk maçımızı seyircili yani ipekçide euroleague'de oynayacaz büyük heyecan ama ilk önce bu maç var zorlu geçecektir ama kazanabiliriz!

İlk euroleague maçımız sonuç ne olursa olsun hem takım hem biz öncelikle bunun keyfini çıkarmalı heyecanını yaşamalıyız .Mahmuti'nin varacağımız nokta açısından bir hedef zikretmeden her maç için mücadele etmeyi öngören stratejisi aslında yüksek hedeflere ulaşmak için psikolojik bir rahatlık da sağlıyor bizde bu bakış açısını desteklersek daha başarılı oluruz diye düşünüyorum.

VTB'de kendi sahalarında oynadıkları maçı Azovmash'a karşı 66-53 almışlar ikinci maçta Kubana yenilmişler yazıldığı gibi

Bu maçın açık ara favorisiyiz bana göre

Tabi ki coşmamak lazım ancak kendimizi de hafife almayalım

Prokom, Elemelerde rahat geçtiğimiz Rytas'dan en fazla 1 gömlek üstündür

Avantajları; ev sahibi olmaları,EL tecrübeleri ve Pota altı oyuncuları.Ancak bizim de Lakovic gibi,Ender gibi,Gordon gibi EL tecrübesi yaşamış,Songaila ve Zaza gibi NBA tecrübeleri olan oyuncularımız var

Zaten Prokom'un Pana gibi atmosfer oluşturamayacağını da düşünürsek ev sahibi avantajlarının da pek önemi yok

Fakat onların uzunları ve bizim Olin maçında da sırıtan pota altı savunmamız çok ciddi sorun

elbetteki her deplasman zordur. Ama prokom maçında favori bence biziz. Maçı alıcaz rytas maçından daha zor geçer ama 4. çeyrekte falan kopartırız maçı.

Bir galibiyet için daha sabırsızlanıyorum 9da 9 10 da 10 15de 15 25 de 25 leri görmek adına bastır Aslan yürek...