EL 1. Hafta | Asseco Prokom 72 - 76 Galatasaray MP

bu maçı kazanmak gurup 4.lüğü adına önemli bir adım atmak anlamına gelecektir...
zira 3.lük için Kazan ile 4.lük için Prokom ile mücadele edeceğiz gibi görünüyor...
zaten ilk 2 bizim için çok çok zor şuan için...

KONSANTRASYON

bence ilk gruplarda oynayacağımız en önemli 2 maç ilk 2 maçımız. barça ve sienayı bir kenara koyup, diğer 4 takım arasında 1. olmalıyız, bu da iç sahada kazan ve deplasmanda prokom galibiyetlerini gerektiriyor. takımımızın formda olması bence avantajımıza. keşke 3. maç da olimpija ile olsaydı:)

Grubun gidişatını belirleyecek olan maçlardan biri. GS-Prokom-Kazan-Olimpija ikilisinin PAO-Barceolna ikilisinden çalacağı maçlar çok büyük avantaj olacaktır şüphesiz ama bu 4 takımın kendi aralarında oynadığı maçlarda alacağı deplasman galibiyetleri de en az PAO-Barça galibiyeti kadar değerlidir bana göre. Abdi İpekçi'de zor maç veririz, onda sıkıntı yok. Ancak geçen yıl Efes'in yaşadığı deplasman sıkıntısını yaşamazsak TOP 16 kapılar açık. Hadi rast gele...

Gözler hemen Wojcik'i aradı ama bırakmış olmalı muhtemelen :) Geçtiğimiz senelere göre Prokom kadro gücünü bir kaç basamak aşağı indirmiş. Karşımızdaki takım Polonya'nın basketbol anlamında ekollerinden, son 5 yılın Polonya şampiyonu. Şuanki Polonya Liginde 2 maçta 2 galibiyetleri var. Maç başında 85 sayı atıp 65.5 sayı yemişler. Hazırlık maçlarındaki performansları ortalamaydı diyebilirim. Oyuncular üzerinden gidersek;

Alonzo Gee : Kağıt üzerinde Prokom'un en iyi oyuncusu demek yanlış olmaz sanırım. Nba'de de Washington, San Antonio ve Cleveland'dan hatırlayanlarınız çıkacaktır muhtemelen. Tam bir görev adamı ama burda takım liderliğine soyunmuş, zaten takım yapısı da bunu gerektiriyor. Bizi yoracak, 10+ sayıyı bir şekilde bulacaktır. Ama bu Prokom'a ne kadar yeter bilemiyorum.

Oliver Lafayette: Geçtiğimiz sezon Beşiktaş, İverson'un ayrılışından sonra Oliver Lafayette ile anlaştı, hatta İstanbul'a kadar getirdiler ama kalbinde çıkan bir problem yüzünden imzayı atamadılar. Gerçi Oliver o hafta başka bir takımla imzaladı, belki sebepler sağlık değil, çok başka şeylerdir. Şut yüzdesi geçen sezon bir felaketti Partizan'da, bir gardın %26 ikilik, %15 ile üçlük kullanması pek görülen birşey değil ama Lafayette yanlış seçimleri ve istikrarsız şutuyla bunu başardı. Pek korkulacak bir oyuncu değil, Gordon veya Ender'in rahatlıkla durdurabileceğini, hücumda da büyük üstünlük kurabileceği kanısındayım.

Devin Brown: Aldıkları oyuncular içersinde en kariyerlisi. 33 yaşına gelmiş gözlerime inanamadım gördüğüm de, San Antonio'da ilk çıkış yaptığı yılları hatırlıyorum. Hücum silahları fena değil ama daha çok savunma tarafıyla iş yapmış, Nba'de tutunmayı bırakın takım organizasyonu için de değerli görevler almış bir isim ama sanırım geçirdiği sakat onu etkilemiş, Avrupa'ya şaşalı bir giriş yapamamış, en azından istatistikleri böyle söylüyor. Beğendiğim bir oyuncuydu ama 1 yıl onu nereye götürmüş bilemiyorum, sazı eline alan bir isim olmadığından onu savunmak çokta zor olmayacaktır.

Donatas Motiejunas: Her çıkan 2.10'un üzerinde üçlük atabilen oyuncu için yapılan benzetme tabii ki onun için de yapıldı: Yeni Dirk. Beklentileri karşılayamadı haliyle ama bu kadar da çabuk sönmesini beklemiyordum. Oyununda beklenen ilerlemenin olmadığı gibi şimdi takım seviyesi olarakta geriye düştü, göz önünde olmayacak bir süre bu genç Litvanya'lı. 9.5 sayı ve 4.5 ribaunt ortalamalarıyla oynamış 2 maçta. Bizim maça kendini göstermek için daha da asılabilir ama çok yumuşak bir oyuncu olduğundan Galatasaray pota altını hırpalayamayacaktır.

En göze batan oyuncular böyle, ben Polonya'dan -çok rahat olmasa da- galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum, Galatasaray Prokom'a karşı terazi de çok ağır basıyor çünkü.

Adam Hrycaniuk, Gee ve Brown bilinen oyuncuları, bunlar konusunda az çok bilgimiz var.Hrycaniuk milli maçlarda sorun çıkardı bize. Önemli olan bizim savunma direncimizi en az 35 dakika aynı sertlikte sürdürmek.Gee konusunda Shipp'in yanı sıra Canerin de savunmasına ihtiyacımız olacak.Shumpert Gee oyunda iken 3 numarada süre almaz, 4 numara oynar gibimi geliyor.Gee kenarda iken Shumpert 3e geçer. 4lü 1-2 numara rotasyonumuz bize maçı kazandırır diye düşünüyorum.Zaza-Luksa-Furkan yavas yavas sürelieri paylaşmaya başlarsa içeride de sıkıntı yaşamayız .Her açıdan zor maç, kafa kafaya gidecek macı kazanırsak harika bir başlkangıç yapmış oluruz.

bu brown t-mac 'in 35 saniyede 13 sayı attığı efsane maçta son baskette afedersiniz öküzün trene baktığı gibi bakan adam değil mi :))) Yeneriz :))

oimpija ve prokom deplasmanlarından alınacak galibiyetler bizim gruptaki durumumuzu belirleyecektir sonuçta. kağıt üzerinde avantajlıyız formdayız ama en az bi rahatlığı affetmez EL deki maçlar. yürekten inanıyorum başarılı olacağımıza

BU maçı kaybetmek için anca çok kötü günümüzde olması gerekir, takıma güvenim sonsuz rahat bir maç bekliyorum Rytas'tan çok daha kötü bir takım hücumda tek seçenekleri Gee zaten o tarz takımları nasıl mafettiğimiz ortada.

BU maçı kaybetmek için anca çok kötü günümüzde olması gerekir, takıma güvenim sonsuz rahat bir maç bekliyorum Rytas'tan çok daha kötü bir takım hücumda tek seçenekleri Gee zaten o tarz takımları nasıl mafettiğimiz ortada.
O kadar rahat olmaz Tanju Bey.
Bu takım 5-6 yıldır düzenli olarak Euroleague oynayan bir takım ve bize karşı tüm güçleriyle oynayacaklar.
Malum bizi gruptan çıkma yarışında rakipleri olarak görüyorlar.Kazanırsak az farkla alırız.Ayrıca çokda sayı olmaz bence 70ten az yersek kazanırız.

rakibi kadro kalitesi ve esnekliği açısından bizle kıyaslamak komik olur..tek artıları kendi seyircileri önünde oynayacak olmaları..bunun da altından kalkarız..kötü günümüze denk gelirse de canları sağolsun..

Oktay Hoca'nın yarattığı en güzel şey ne olursa son topa kadar mücadele edecek,hücumda paylaşıp savunmada yardımlaşacak bir takımın parkede olacağından emin olmamızı sağlamasıdır.
Geniş bir bench her türlü tatktik varyasyona geçiş yapabilecek nitelikte oyuncularımız mevcut bu lige layık olduğumuzu kanıtlama zamanı geldi.
Lakovic ve Songaila'nın bu maçlara daha motive çıkacağını düşünüyorum.Allah utandırmasın kazanıp dönelim..

O kadar rahat olmaz Tanju Bey.
Bu takım 5-6 yıldır düzenli olarak Euroleague oynayan bir takım ve bize karşı tüm güçleriyle oynayacaklar.
Malum bizi gruptan çıkma yarışında rakipleri olarak görüyorlar.Kazanırsak az farkla alırız.Ayrıca çokda sayı olmaz bence 70ten az yersek kazanırız.

Cibona da yıllardır Euroleague'deydi ama geçen sene kadroları zayıfken ne durumda olduklarını gördük Prokom'un da kadrosunun zayıfladığı ortada, kaybetmemiz için çok kötü günümüzde olmamız gerekir tekrar ediyorum diğer mesajımdaki yazımı.