Gözler hemen Wojcik'i aradı ama bırakmış olmalı muhtemelen
Geçtiğimiz senelere göre Prokom kadro gücünü bir kaç basamak aşağı indirmiş. Karşımızdaki takım Polonya'nın basketbol anlamında ekollerinden, son 5 yılın Polonya şampiyonu. Şuanki Polonya Liginde 2 maçta 2 galibiyetleri var. Maç başında 85 sayı atıp 65.5 sayı yemişler. Hazırlık maçlarındaki performansları ortalamaydı diyebilirim. Oyuncular üzerinden gidersek;
Alonzo Gee : Kağıt üzerinde Prokom'un en iyi oyuncusu demek yanlış olmaz sanırım. Nba'de de Washington, San Antonio ve Cleveland'dan hatırlayanlarınız çıkacaktır muhtemelen. Tam bir görev adamı ama burda takım liderliğine soyunmuş, zaten takım yapısı da bunu gerektiriyor. Bizi yoracak, 10+ sayıyı bir şekilde bulacaktır. Ama bu Prokom'a ne kadar yeter bilemiyorum.
Oliver Lafayette: Geçtiğimiz sezon Beşiktaş, İverson'un ayrılışından sonra Oliver Lafayette ile anlaştı, hatta İstanbul'a kadar getirdiler ama kalbinde çıkan bir problem yüzünden imzayı atamadılar. Gerçi Oliver o hafta başka bir takımla imzaladı, belki sebepler sağlık değil, çok başka şeylerdir. Şut yüzdesi geçen sezon bir felaketti Partizan'da, bir gardın %26 ikilik, %15 ile üçlük kullanması pek görülen birşey değil ama Lafayette yanlış seçimleri ve istikrarsız şutuyla bunu başardı. Pek korkulacak bir oyuncu değil, Gordon veya Ender'in rahatlıkla durdurabileceğini, hücumda da büyük üstünlük kurabileceği kanısındayım.
Devin Brown: Aldıkları oyuncular içersinde en kariyerlisi. 33 yaşına gelmiş gözlerime inanamadım gördüğüm de, San Antonio'da ilk çıkış yaptığı yılları hatırlıyorum. Hücum silahları fena değil ama daha çok savunma tarafıyla iş yapmış, Nba'de tutunmayı bırakın takım organizasyonu için de değerli görevler almış bir isim ama sanırım geçirdiği sakat onu etkilemiş, Avrupa'ya şaşalı bir giriş yapamamış, en azından istatistikleri böyle söylüyor. Beğendiğim bir oyuncuydu ama 1 yıl onu nereye götürmüş bilemiyorum, sazı eline alan bir isim olmadığından onu savunmak çokta zor olmayacaktır.
Donatas Motiejunas: Her çıkan 2.10'un üzerinde üçlük atabilen oyuncu için yapılan benzetme tabii ki onun için de yapıldı: Yeni Dirk. Beklentileri karşılayamadı haliyle ama bu kadar da çabuk sönmesini beklemiyordum. Oyununda beklenen ilerlemenin olmadığı gibi şimdi takım seviyesi olarakta geriye düştü, göz önünde olmayacak bir süre bu genç Litvanya'lı. 9.5 sayı ve 4.5 ribaunt ortalamalarıyla oynamış 2 maçta. Bizim maça kendini göstermek için daha da asılabilir ama çok yumuşak bir oyuncu olduğundan Galatasaray pota altını hırpalayamayacaktır.
En göze batan oyuncular böyle, ben Polonya'dan -çok rahat olmasa da- galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum, Galatasaray Prokom'a karşı terazi de çok ağır basıyor çünkü.