Öncelikle takımımı tebrik ediyorum. Ancak son periyodtaki oyunla malesef ilerki maçlar için S.O.S. verdik...
Şimdi diyebilirsiniz ilk Euroleague maçıydı vs...Ben tecrübenin formalarda değil, oyuncularda olduğu düşünürüm hep.GS'da bu tecrübe fazlasıyla var.
Bu maçın en formsuz ismi kesinlikle Oktay Mahmudi idi. Eğer Oktay Hoca'yı tanımasam, ilk kez GS'ın başında görsem bu koçla Euroleague bitmez derdim, ama yaptıkları ortada, kredisi çok fazla...
Son 7 dakika resmen uyudu Oktay Hoca. Gerekli değişiklikleri yapamadı. Lakovic'i son dakikalara dinlenmiş olarak girmesini sağlayamadı. Shumpert son periyodta dökülürken, yine ve sadece son periyodta oyun kurucular Ender, Lakovic ve Gordon ne yaptığını bilmezken (son 7 dakikada neredeyse asistimiz yok), Furkan'ın heyecandan elleri titrerken Songalia, Tutku, Cevher kozlarını oyuna sürmekten korktu.
Korkunun ecele faydası yok aslında. Az daha alınmış maç gidiyordu...
Ben GS'ın bazı oyuncuları hala yanlış seçtiğini düşünüyorum. Gereksiz olarak bazı bölgelerde şişkinlik var. Açıkcası Göksenin oynasaydı bu Gordon'un (her ne kadar dün genel oalrak iyi oynasada, spikerler öve öve bitiremese de) verdiği katkıyı o da verirdi. Gordon nasıl olsa kritik anlarda sorumluluk alamadı, resmen döküldü Göksenin de kritik anlarda sorumluluk almazdı, olur biterdi.
Eğer Shumpert 4 oynayacaksa Songalia ve Cevher ikisi birden niye alındı ? Geçen sene takımın final oynamasında aslan payı Tutku'nundu. Eğer tam diğer oyun kurucular kötüyken oynatılmayacaksa Tutku neden takımda tutuldu ? Üstelik maça çok iyi başlamışken, en azından son periyodta Lakovic'in dinlenmesi için oynatılsa maç bu noktaya gelmezdi. Zaza gidinceki gidecek, pota altında kalın bir isim kalmayacak. O zaman neden Songalia yerine kalın bir pivot alınmadı...
Kısaca GS eğrilerden bir doğru oluşturmaya çalışıyor. bu şekilde belirli bir yere kadar gider. Ya sonrası ?
Belki dünkü maç kazanıldı, maçtan önce herkes GS'ın "1" sayı ile galibiyetine bile razıydı ama dünkü ilk 3 periyodu izledikten, potansiyeli gördükten sonra insan sormadan edemiyor. Geniş kadro, benci doldurmak için mi yapıldı ? Umarım bu rotasyon kısırlığı sadece bu maç içindir. Bu maçın heyecanı dolayısıyladır. Bencteki oyuncuların tecrübe kazanması içindir, yoksa Barca ve Sieana'ya rakip bile olamayız. Son olarak umarım bu maçta kaçan fark için sonra dizimizi dövmeyiz...
Bu yazıma çok tepki olacağını biliyorum ama başarılar kazanırken de olumsuzlukları görmekten gelir. Yoksa görüldüki potansiyeli sahaya yansıttığımız sürece, Prokom, Kazan gibi takımlar bize rakip olamaz...