EL 1. Hafta | Asseco Prokom 72 - 76 Galatasaray MP

Takımımız "0" çekseydi bile ya da ağır mağlubiyetler alsa , Top16 yapamasa dahi her şartta desteği hakediyor. Bu takım planların önünde giden bir proje takımı . Kimseye eleştiri yapmayın deme hakkım yok ama kişiler üzerinden değerlendirmeler yapmak bu takıma , oyunculara ve en başta hocamıza saygısızlık .
Euroleuge gibi bir organizasyonda ,üstelik ilk maçta ve deplasmanda galibiyetle başlamak müthiş. Bu sınav sadece takımımızın değil aynı zamanda biz taraftarlarında sınavı , haftaya Çarşamba günü ve diğer tüm iç saha maçlarında koltukların kırmızısı değil forma ve tişortlerimizin kırmızısı olmalı ...

Zaza oyuna girdi 2 topu ezerek adeta katletti,takıma uyum sağlamadığı veya sisteme yabancı olduğu kanısındaydım alışır diyordum lakin ne kolunu kaldırabilecek dermanı var nede girdikten sonra savunma yapacak hali!Oyunda yaklaşık 2 dk kaldı rakip bu zamanda burnunun dibinden 2 smaç bastı Oktay hoca çıldırdı oyundan aldıktan sonra direk hocaya baktım tepkisi merak ettim bilmiyorum farkeden varmı Zazayla diyalogu hiç hoş değildi en azından beden dili bunu gösteriyordu yanlış anlamış olabilirdim derken ondan sonra hiç oyuna almadı umarım maçtan sonra konuyu çözmüşlerdir öyle umut ediyorum şimdi taraftar olarak şu güzel galibeyetin tadını çıkarmak istiyorum tebrikler aslanlar...

son dakikalarda çok amatörce oynadık. 18 sayı önde olup beraberlik ne demek yav :S neyse ki şans yüzümüze güldü, euroleague'e ısınacağız gitgide daha da iyi olacağız. lakovic, kralsın =)

Zazanın bende faydalı olamayacağını düşünüyorum euro ligde 16 ya kalırsak ve bu prokom elenirse bu takımda 1-2 tane iyi uzun var veya başka takımdan birtane kalite uzun almalıyız. Pota altında çok zayıfız şu anda takım olarak dış şutlarımız çok iyi ve bu bizi şu anda götürüyor ama bize şut imkanı vermeyecek takımlarda çıkacaktır karşımıza.

Öncelikle takımımı tebrik ediyorum. Ancak son periyodtaki oyunla malesef ilerki maçlar için S.O.S. verdik...
Şimdi diyebilirsiniz ilk Euroleague maçıydı vs...Ben tecrübenin formalarda değil, oyuncularda olduğu düşünürüm hep.GS'da bu tecrübe fazlasıyla var.
Bu maçın en formsuz ismi kesinlikle Oktay Mahmudi idi. Eğer Oktay Hoca'yı tanımasam, ilk kez GS'ın başında görsem bu koçla Euroleague bitmez derdim, ama yaptıkları ortada, kredisi çok fazla...
Son 7 dakika resmen uyudu Oktay Hoca. Gerekli değişiklikleri yapamadı. Lakovic'i son dakikalara dinlenmiş olarak girmesini sağlayamadı. Shumpert son periyodta dökülürken, yine ve sadece son periyodta oyun kurucular Ender, Lakovic ve Gordon ne yaptığını bilmezken (son 7 dakikada neredeyse asistimiz yok), Furkan'ın heyecandan elleri titrerken Songalia, Tutku, Cevher kozlarını oyuna sürmekten korktu.
Korkunun ecele faydası yok aslında. Az daha alınmış maç gidiyordu...
Ben GS'ın bazı oyuncuları hala yanlış seçtiğini düşünüyorum. Gereksiz olarak bazı bölgelerde şişkinlik var. Açıkcası Göksenin oynasaydı bu Gordon'un (her ne kadar dün genel oalrak iyi oynasada, spikerler öve öve bitiremese de) verdiği katkıyı o da verirdi. Gordon nasıl olsa kritik anlarda sorumluluk alamadı, resmen döküldü Göksenin de kritik anlarda sorumluluk almazdı, olur biterdi.
Eğer Shumpert 4 oynayacaksa Songalia ve Cevher ikisi birden niye alındı ? Geçen sene takımın final oynamasında aslan payı Tutku'nundu. Eğer tam diğer oyun kurucular kötüyken oynatılmayacaksa Tutku neden takımda tutuldu ? Üstelik maça çok iyi başlamışken, en azından son periyodta Lakovic'in dinlenmesi için oynatılsa maç bu noktaya gelmezdi. Zaza gidinceki gidecek, pota altında kalın bir isim kalmayacak. O zaman neden Songalia yerine kalın bir pivot alınmadı...
Kısaca GS eğrilerden bir doğru oluşturmaya çalışıyor. bu şekilde belirli bir yere kadar gider. Ya sonrası ?
Belki dünkü maç kazanıldı, maçtan önce herkes GS'ın "1" sayı ile galibiyetine bile razıydı ama dünkü ilk 3 periyodu izledikten, potansiyeli gördükten sonra insan sormadan edemiyor. Geniş kadro, benci doldurmak için mi yapıldı ? Umarım bu rotasyon kısırlığı sadece bu maç içindir. Bu maçın heyecanı dolayısıyladır. Bencteki oyuncuların tecrübe kazanması içindir, yoksa Barca ve Sieana'ya rakip bile olamayız. Son olarak umarım bu maçta kaçan fark için sonra dizimizi dövmeyiz...
Bu yazıma çok tepki olacağını biliyorum ama başarılar kazanırken de olumsuzlukları görmekten gelir. Yoksa görüldüki potansiyeli sahaya yansıttığımız sürece, Prokom, Kazan gibi takımlar bize rakip olamaz...

ben acikcasi Haluk Yildirim gibi adamin 5 dakkada olsa oynatilmamasina anlam veremiyorum. adamin tecrübesi yeter bence. gecen yil takimi rahalatan bir oyuncu olarak öne cikiyordu. özellikle Tutku ve Andric ile uyumlu.

Emrah Bey,yazdığınız yoruma çok tepki olacağı gibi sizin fikrinizi paylaşanlarda olacaktır,şahsen gordon-göksenin kıyaslaması harıcınde düşüncelerinize katılıyorum

Türk işi bir galibiyet oldu maçı son bir dakikaya sıkıştırmadan kazanırsak puan vermiyolarmış gibi illaki maçda kalplerimizde sıkışacak.

Takımımızın bu sene oynadığı tüm resmi maçları TV'den izledim. 4. periyottaki hastalık neredeyse oynadığımız tüm maçlarda başımıza geldi. Asvel, PAOK, Rytas, Fülker hatta Olin maçında bile böyle düştüğümüz ve farkların kapandığı dönemler var. Ben bunun, öncesinde yapılan agresif savunmaya bağlı düşüş olduğunu düşünüyorum. Bu zamanla halledilebilecek bir sorun. Zaten koç da daha eksiklerimiz var bunları kapatmak için çalışmamız lazım diyor sürekli. Bu geniş rotasyonun en önemli nedeni de bu. Sn. Mahmuti gibi bir oyun anlayışına ve savunma kurgusuna sahip bir koç iseniz o zaman bu savunmaları ve top kapıp sonrasında etkili hücumları yapacak fizik güce sahip olmanız gerekir. En önemli sıkıntımız şu anda bu fizik sorunu. Kabul edelim ki takım çok da yoruldu. 20 günde final gibi 9 maç. Bu her takım için fazla maç sayısı ve hepsi de kazanılması gereken maçlar.
Ben Galatasarayımızın Devotion marşı eşliğinde oynayıp deplasmanda kazandığı bu maçtan sonra gurur duydum. Kaybetseydi de duyardım, çünkü spor ve iş ahlakı,ciddiyeti ve Galatasaray sevgisi üst seviyede bir topluluktan sözediyoruz.

Emrah Bey,yazdığınız yoruma çok tepki olacağı gibi sizin fikrinizi paylaşanlarda olacaktır,şahsen gordon-göksenin kıyaslaması harıcınde düşüncelerinize katılıyorum
Erhan Bey haklısınız aslında biraz daha açmalıydım Gordon-Göksenin karşılaştırmasını...
Göksenin bizden yetişti, ümitlerin iki yıldızından biriydi bu sene. Tam aşama kaydedecekken biz günü kurtarma uğruna Gordon'u getirerek önünü kestik. Yoksa şu an ikisi oynasa Gordon tabiki Göksenin'den daha yararlı olur. Ama biz Gordon yerine Göksenin'e güvenip, en basitinden 3 numaraya Jasaitis'i alsaydık bir taşla iki kuş vururduk. Bugün izlediğim kadarıyla Gordon, öyle kritik anlarda sorumluluk alacak, eli titremeden şut atacak bir oyuncu değil. Kaçırdığı faulleri atarken resmen titriyordu (artık atış stilimi bu bilmiyorum ama sonuçta kaçırdı)...

Euroleuge ilk maç kazandık, bir maçta yaşanacak talihsizlikleride yaşadık,bunlar sporun doğasında da var !!! hatta yenilebilirdik.Kazanmamız bizim bu maçı ne kadar istediğimizin bir kanıtı,oyuncu bazında tecrübemiz var,ama takım euroleuge tecrübesi yok bu ne demek açıklayayım hakemler bazen takımın isminden etkilenir bazı düdükleri ister istemez çalar.Bu bizim için geçerli değil şu aşamada prokom küçük gördüğümüz takımın ismi hakemler tarafından bizden çok önde.
Açıkça söyleyeyim daha önce forumda bir başlıkta yazdım,şimdi hatırlıyamadım ama rakibi 70-75 sayı barajında tutarsak maçları kazanırız.Rakibin önemi yok takımda daha hazır değil zaza hazır değil songaila hazır değil,bir kaç oyuncu daha tam ritmini bulamadı.Ama en fazla iki hafta sonra bu takım ortalığın tozunu atar.

Gordon ile Göksenin'i kıyaslamak resmen komik olmuş hücumda yaptıklarını geçtim savunmada kapadığı açıkları göremeyenler var hala. 27 yaşında adamı almak da nasıl günü kurtarmak olmuş çözemedim? Günü kurtarmak diye bir şey varsa o Songaila ya da Lakovic gibi 1 senelik gelmiş adamlar için kullanılır sadece, Gordon buraya 1 seneliğine gelmedi.

bazı arkadaslarda ciddi anlamda bir memnuniyetsizlik söz konusu. eleştirilerin biraz dozu kaçmış gibi geldi.
7 senedir euroleague'in gediklisi olmuş bir rakiple oynuyoruz, deplasmanda oynuyoruz ve tarihimizin ilk euroleague maçına çıkıyoruz. ve bileğimizin hakkıyla kazanıyoruz. bence son 6 dakikaya takılmak yerine bu galibiyetin tadını çıkartalım. bu takım bir tane iç saha maçı yapmadan, o muhteşem taraftarıyla buluşmadan, 9 da 9 yaptı.
hem rakiplerimize vereceğimiz mesaj adına, hemde ileriki maçlar öncesi kazanacagımız özgüven adına çok çok önemli bir galibiyet. onümüzdeki hafta kazan maçındada inanılmaz bir atmosfer ve sinerji ortamı sağlayacak bir galibiyet...
son olarak lucası begenmeyen forum sakinlerine ricam, şu maçın son 2 periyodunu bir kere daha izlemeleri...

Öncelikle takımımı tebrik ediyorum. Ancak son periyodtaki oyunla malesef ilerki maçlar için S.O.S. verdik...
Şimdi diyebilirsiniz ilk Euroleague maçıydı vs...Ben tecrübenin formalarda değil, oyuncularda olduğu düşünürüm hep.GS'da bu tecrübe fazlasıyla var.
Bu maçın en formsuz ismi kesinlikle Oktay Mahmudi idi. Eğer Oktay Hoca'yı tanımasam, ilk kez GS'ın başında görsem bu koçla Euroleague bitmez derdim, ama yaptıkları ortada, kredisi çok fazla...
Son 7 dakika resmen uyudu Oktay Hoca. Gerekli değişiklikleri yapamadı. Lakovic'i son dakikalara dinlenmiş olarak girmesini sağlayamadı. Shumpert son periyodta dökülürken, yine ve sadece son periyodta oyun kurucular Ender, Lakovic ve Gordon ne yaptığını bilmezken (son 7 dakikada neredeyse asistimiz yok), Furkan'ın heyecandan elleri titrerken Songalia, Tutku, Cevher kozlarını oyuna sürmekten korktu.
Korkunun ecele faydası yok aslında. Az daha alınmış maç gidiyordu...
Ben GS'ın bazı oyuncuları hala yanlış seçtiğini düşünüyorum. Gereksiz olarak bazı bölgelerde şişkinlik var. Açıkcası Göksenin oynasaydı bu Gordon'un (her ne kadar dün genel oalrak iyi oynasada, spikerler öve öve bitiremese de) verdiği katkıyı o da verirdi. Gordon nasıl olsa kritik anlarda sorumluluk alamadı, resmen döküldü Göksenin de kritik anlarda sorumluluk almazdı, olur biterdi.
Eğer Shumpert 4 oynayacaksa Songalia ve Cevher ikisi birden niye alındı ? Geçen sene takımın final oynamasında aslan payı Tutku'nundu. Eğer tam diğer oyun kurucular kötüyken oynatılmayacaksa Tutku neden takımda tutuldu ? Üstelik maça çok iyi başlamışken, en azından son periyodta Lakovic'in dinlenmesi için oynatılsa maç bu noktaya gelmezdi. Zaza gidinceki gidecek, pota altında kalın bir isim kalmayacak. O zaman neden Songalia yerine kalın bir pivot alınmadı...
Kısaca GS eğrilerden bir doğru oluşturmaya çalışıyor. bu şekilde belirli bir yere kadar gider. Ya sonrası ?
Belki dünkü maç kazanıldı, maçtan önce herkes GS'ın "1" sayı ile galibiyetine bile razıydı ama dünkü ilk 3 periyodu izledikten, potansiyeli gördükten sonra insan sormadan edemiyor. Geniş kadro, benci doldurmak için mi yapıldı ? Umarım bu rotasyon kısırlığı sadece bu maç içindir. Bu maçın heyecanı dolayısıyladır. Bencteki oyuncuların tecrübe kazanması içindir, yoksa Barca ve Sieana'ya rakip bile olamayız. Son olarak umarım bu maçta kaçan fark için sonra dizimizi dövmeyiz...
Bu yazıma çok tepki olacağını biliyorum ama başarılar kazanırken de olumsuzlukları görmekten gelir. Yoksa görüldüki potansiyeli sahaya yansıttığımız sürece, Prokom, Kazan gibi takımlar bize rakip olamaz...

Uzun uzadıya bir cevap vermicem. Sadece bu tabloda bunları söylemenize şaşırdım.
İlk EL maçında bu kadar şey çıkarttıysanız tebrikler valla. Ama ben sizin gibi karamsar değilim. Yoğun bir tempodan geldi takım önce Litvanyadaki maçlar Fenerbahçe maçı Lig derken buraya geldik. Kısacası takıma sorsan belki yok öyle bi şey derler ama bi yorgunluk muhakkak var. Hele ki Oktay Hoca hakkında görüşlerinize yorum dahi yapmıcam. Gordon konusundada 2-3 hafta sonra tekrardan konusalım Gordon kendi seviyesine gelince. Tek hak verdiğim yer yazıda kalın uzun. Oda bana göre en iyi aday Javtokas dır.

Kısacası şansız bi 2. periyod sonu ve 4. periyod geçirdik. Tutku süresini biraz arttırabilirdi ama bugünkü maçta değil çünkü çok iyi bir ENDER-LAKOVİC ikilisi vardı. bir daha gördükki en iyi oyunu çift guard la oynuyoruz. Bu takımda şu 4 isimin süresi en fazla olmalı. ENDER-LAKOVİC-ANDRİC-SHİPP.

bazı arkadaslarda ciddi anlamda bir memnuniyetsizlik söz konusu. eleştirilerin biraz dozu kaçmış gibi geldi.
7 senedir euroleague'in gediklisi olmuş bir rakiple oynuyoruz, deplasmanda oynuyoruz ve tarihimizin ilk euroleague maçına çıkıyoruz. ve bileğimizin hakkıyla kazanıyoruz. bence son 6 dakikaya takılmak yerine bu galibiyetin tadını çıkartalım. bu takım bir tane iç saha maçı yapmadan, o muhteşem taraftarıyla buluşmadan, 9 da 9 yaptı.
hem rakiplerimize vereceğimiz mesaj adına, hemde ileriki maçlar öncesi kazanacagımız özgüven adına çok çok önemli bir galibiyet. onümüzdeki hafta kazan maçındada inanılmaz bir atmosfer ve sinerji ortamı sağlayacak bir galibiyet...
son olarak lucası begenmeyen forum sakinlerine ricam, şu maçın son 2 periyodunu bir kere daha izlemeleri...

Aynı benim düşüncelerimi paylaşmıssın. Gerçekten bazı arkadaşların yazılarını okudukça şaşıyorum. Bir tane EL maçından bu kadar şey çıkarılması gerçekten entresan..

Aslanlarımızı tebrik ediyorum.Bu daha ilk maçımız.18 sayılık avantajı yitirmemiz hoş olmadı ancak ağır eleştiri yapmak yersiz olur.Önemli olan kazanmaktı bunun ise kaç sayı farkla olacağı çok ta fazla önemli değildi bence.Çünkü oynayacağımız en kolay deplasman maçı bu maçtı ve Lakovic'in önderliğinde kazandık maçı.Önemli bir avantaj yakaladık.Artık bizim için en önemli maçlar,evimizde oynayacağımız Kazan,Olimpija ve Prokom rövanşı.Bu maçları kazanırsak top 16 ya kalıyoruz ve üçüncülük içinde iddiamız var.Buradan sonra taraftarında görevi her zamanki gibi takımına destek vermek.Unics maçında 12.000 kişi bu maçta olmalı ve final serisinde yakaladığımız muhteşem atmosferi Euroleague maçlarında da yakalamalıyız.Gerisini Mahmuti ve aslanları halledecektir zaten. :)

Ömer Özzaim
Eğer galibiyetlerden ders çıkartamazsak, yanlışları görmezden gelip takımı pohpohlarsak, sonumuz geçen seneki FB Ülker gibi olur. F4'e garanti gibi bakıp, gruptan çıkamayız...
Mesaj sayına bakınca forumda yenisin, bazı şeyleri bilmemen, takip edememen doğal, Oktay Hoca yöneticiliğe soyunduğunda forumda ilk karşı çıkanlardan, en sert tepki gösterenlerden biri bendim. Oktay Hoca coaching anlamında bize çok şey kattı. Bunun aksini biri söylerse, ilk tepki verceklerden biri ben olurum ama bu durum Oktay Hoca'yı dokunulmaz, eleştirilmez yapmaz. Herşeyin doğrusunu o bilir yapmaz..
Ben kendi düşüncelerimi yazdım, saygı duyarsın duymazsın o ayrı konu. Yazdıklarımın her kelimesinin arkasındayım. İsteyen beğenir isteyen beğenmez.
Ama Göksenin kaybolan bir değer olduğunda, burada kimse çıkıp altyapıdan oyuncu yetiştirmiyoruz, yerli oyuncu kalitemiz az, toplama takımız diye bağırmasın, ağlamasın...Gordon büyük ihtimal seneye bilemedin ondan sonraki sene kesin olarak bizle olmaz, ama Göksenin'i kazanırsak en az 10-15 sene bizle olur...
Son bir not, bu tespitleri 1 maçla yapmadım, son 9 maçımız tv'den bir şekilde verildi sonuçta değil mi ? 9 maçta yorum yapmak için yeterli bir sayı...
NOKTA.

3 numaralarda hücum anlamında katkı alamıyoruz. Kabul ediyorum, Caner ve Shipp (özellike Shipp) savunma anlamımında çok iyi. Fakat hücum kısmında bizi kilitliyor Shipp. Bomboş şut sokamıyor Shipp, ayıp. Diğer bir nokta dün maçta kısa guardlarından "stop jump shot" yedik sürekli..Önemli bir nokta. Andric'in gereksiz faulleri ne yazıkki devam ediyor.

bunlar olumsuz noktalar..3.çeyrekte savunmayı müthiş yaptık. 18 sayıya çıkardık. Maçın berabere gelmesi tamamiyle takımm tecrübesizliği. İşi savsaklamamız gerekiyordu. Bunlara alışacağız. Şimdi içerde çok önemli bir maç oynayacağız. F.Ülker'in dünkü İpekçi rezaletinden sonra takım nasıl destekleniliri gösterme zamanı. İyi yoldayız..

Gururluyuz mutluyuz büyük bir zafer kazandıkta! Çocuklar farkındamısınız basketbol şubemize ömrünü vermiş bir emekçi vefat etmiş bir baş sağlığı dilemek çokmu zor????

Buraya bu yazdıklarınız insanı üzmüyor, yanlış anlaşılmasın, bir basketbol emekçisine allah rahmet eylesin bile dememeniz üzüyor!

Haklısınız Songaila kötü Lakovic efsane!

Emrah Bakın
mesaj sayısıyla olmuyor bu işler. senin hakkında ben eleştiri yapmadın görüşlerimi belirttim. senin söylediklerinden yola çıkarak bi şeyleri takip edip bilmek mesaj sayısıyla olmuyor. ben sana eleştirme onu yapma bunu yapma demedim. sadece görüşlerdeki uyuşmazlık söz konusu. oktay hoca dünkü maçta hata yapmadı bana göre. sadece şansız bir 2.periyod sonu ve 4. periyod yaşadık. son bir maç değil 9 maçı baz aldım demişsin ama tespitlerin geneli son maçla ilgiliydi.
ama bizde her zaman büyüğe saygı vardır. ama keşke sizde yorum yaparken msj sayısı konu takibi felan gibi cümleler kullanmayıp sadece düşünceye odaklansaydınız.
neyse dedim ya siz büyüksünüz siz eskisiniz anladığım kadarıyla daha iyi bilirsiniz.