Errick McCollum

Daha önceki yıllarda bu kadar iyi savunmacı mıydı ?
Çok gayretli bu konuda, helal olsun cidden.
Şimdiden gelecek sene için sözleşme yapmak lazım.
 
Cleveland seneye Mo Williams yerine düşünüyormuş.
Gelir birazdan 2.lig topçusu diyenler:)

Şaka bir yana keşke daha erken davranıp sözleşmesini uzatsaydık,gerçi uzatsak bile oyuncu NBA'e gitmek istedikten sonra 500 bin dolar civarı bir bonservis alabiliyorduk sanırım,yani eskiden öyleydi.

Cleveland 3 senelik sözleşme önermek istiyor gibi twitler gördüm,umarım NBA işi olmaz,daha birkaç yıl formamız altında izleriz kendisini ama zor görünüyor.
 
Cleveland da gitmesin bence, LeBron la top paylaşımı konusunda anlaşamazlar :D Şaka bir yana bu yıl hem Ligde hemde Eurocup'ta şampiyon olacağımızı düşünüyorum, McCollum da bunda en önemli pay sahiplerinden biri olacaktır...
 
Eurocup sitesine roportaj vermis. Ceviri yada ozet yapan olsada okusak ?

Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımının Amerikalı oyunkurucusu Errick McCollum yarın oynanacak olan Bayern Münich karşılaşması öncesinde Eurocup'ın resmi sitesine açıklamalarda bulundu. Takım olarak iyi bir kimya yakaladıklarını ve her maçı adım adım düşündüklerini dile getiren skorer guard, Galatasaray'ın büyük bir camia olduğuna dikkat çekti. Eurocup'ı kazanma ihtimalinin taraftarı ve takımı heyecanlandırdığına da değinen McCollum'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..


Merhaba Errick. İlk maçta Bayern’e son dakikada verdiğiniz 6-0’lık seri rakibinize 10 sayılık avantaj sağladı. Maçın sonu sizi şaşırttı mı?


Açıkçası pek değil. Bayern iyi bir takım, Euroleague’de neredeyse TOP 16’ya kalıyorlardı. Onların zor bir rakip olacağını biliyorduk. Maçın sonuna doğru bazı hatalar yaptık ve rakibimiz de bunu değerlendirdi.


10 sayılık farkı kapatmak ve yarı finale yükselmek için anahtar ne olacak?


Onların fizikselliğine cevap vermemiz çok önemli. İlk maçta çok fiziksellerdi. Pres yaptılar ve agresif oynadılar. Taraftarımızın arkamızda olmasıyla bunu evimizde yapmamız biraz daha kolay. 99 sayıya izin verirsek maç kazanmamız zorlaşır. Düzeltmemiz gereken nokta bu.


Galatasaray’ın sıra dışı bir taraftarı var. İkinci maçı taraftarınız arkasında oynayacak olmanız size nasıl bir avantaj sağlıyor?


Evinizde oynamak hoş bir his. Eurocup ve Türkiye Ligi’nde şimdiye kadar iyi işler çıkardık fakat taraftarımızdan dolayı her maçı kazanamayız. Sahaya efor koymalı ve koçumuzun maç planını dinlemeliyiz. Eğer bunu yaparsak rakiplerimizi yenmek için iyi bir şansımız var demektir. Taraftarımız rakipleri baskı altına sokacak, orası kesin. Eleme maçlarında her zaman takımların üzerinde ufak da olsa biraz baskı vardır. Bazen bu durum lehinize işleyebilir ve baskı sizin daha iyi bir oyun çıkarmanızı sağlayabilir. Bu tip bir durumu Sekizli Finaller’de de görmüştük. Karşıyaka’ya karşı ilk maçta 3 sayılık bir dezavantajımız vardı. Sahaya çıktık ve onları geçmeyi başardık. Umarım bu kez de aynısını yapabiliriz.


Galatasaray’a geldiğin gibi hemen iyi performans vermeye başladın. Bu nasıl oldu?


Koçumuzun ve teknik ekibimizin hakkını teslim etmem gerekiyor. Onlar, beni başarılı olabileceğim pozisyona soktular. Benim neyi iyi yapabileceğimi biliyorlardı. Koçun ve takım arkadaşlarının sana güveni olduğu zaman işler daha kolaylaşıyor. Bana verdikleri bu güven, benim sahaya çıkıp kendimi geliştirmeme ve takım için savaşmama neden oldu. Bu takımla alakalı büyük beklentilerimiz var. Ben yalnızca yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum. Skor üretmek veya takım arkadaşlarıma pozisyon hazırlamak… Takımımın neye ihtiyacı varsa bunu sağlamaya çalışacağım.


Çin’de neredeyse 40 sayı ortalama tutturdun ve muhtemelen geçtiğimiz yaz birçok teklif aldın. Galatasaray’ı seçmendeki neden neydi?


Zor bir karardı. Euroleague, Eurocup ve Çin’den birçok teklif aldım. Oyunumun Galatasaray’a daha çok uyabileceğini düşündüm. Ergin Ataman, iyi guardlarla başarılar kazanmış iyi bir koç. Bunun benim için iyi bir şans olduğunu ve oyunumu geliştirebileceğini düşündüm. Ayrıca kadroya katılan en son yabancı oyuncu olduğum için kadronun tamamını görme fırsatım oldu. Takımı gördüm ve benim de onlara bir şeyler katabileceğimi düşündüm. Galatasaray’ın önemli bir ismi var ve büyük bir takım. Ayrıca Türkiye Ligi 4 Euroleague ve 4 Eurocup takımına sahip çok kuvvetli bir lig.

Taraftarınız tüm sezon boyunca harikaydı. Galatasaray basketbol takımı şu ana kadar henüz Avrupa’da bir kupa kaldıramadı. Eurocup’ı kazanmak, bu desteğin karşılığını vermek için bir yol olabilir mi?


Evet. Bu onların çok istediği bir şey. Dışarı çıktığımda beni gören taraftarlar, bana Eurocup’ı ne kadar kazanmak istediklerini söylüyorlar. Eurocup’ı kazanma ihtimali harika ancak önümüzde konsantre olmamız gereken bir Bayern Münih karşılaşması var. Fakat kupayı kazanmak ve takımı tekrar Euroleague sahnesine döndürmek taraftarlarımız için muhteşem olacak. Henüz çeyrek finaldeyiz ve şampiyonluğu konuşmadan önce önümüzde kat etmemiz gereken uzun bir yol var.




BASKET DERGİSİ
 
Dün akşam en etkisiz oyuncumuzdu. Hele bir pozisyonda Sinan'ı sayıdan sonra kaptığı topu erken kullanarak heba etti. Önemli maçlarda daha akıllı oynamalı ve daha iyi savunma yapmalı. Bloklarına devam etmeli.
 
Mccolum çok severim umarım seneye bizimle kalırsın ama ya biraz sakin olabilrsen çok daha iyi olacak. Gerçi o sakinlik olsa o zaman da bizim takımda kalmaz reale , cska ya gider.
 
Bayern maçında sanırım ciddiyeti kavrayamadı ya da aşırı özgüven problemi oldu. Aslında skorer oyuncuların genel özelliği budur, kızmamak gerekiyor atmaktan korksa zaten Mccollum olmazdı. Her neyse daha dikkatli olacaktır muhakkak.
 
Mc Collum için ne diyecegimi bilmiyorum, her iletide yazdıgım gibi çok dengesiz. Bir anda onunla beraber seviniyoruz, aslanım tamam eli sıcak bunu da sokacak diyorsun ama her kırılma anında sacmalıyor. Olsun biz onu böyle sevdik mücadeleyi bırakmasın da, biz hep onunlayız.
 

Üst