EuroBasket 2017

İspanya'yı zorlayabilecek bir takım yok gibi görünüyor. Slovenya ile Letonya'yı izlemekten keyif alıyorum.

İspanya çok üst seviyede bir basketbol oynuyor, şuanki görüntüde zorlayacak bir ekip pek gözükmüyor. Fransa ve Sırbistan şuan ki hayal kırıklıkları oyun olarak ama bu turdan itibaren artık vites yükseltirler. Slovenya, Finlandiya ve Letonya özellikle zevk veren takımlar. Özellikle Slovenya, İspanya'dan sonra turnuvadaki en iyi basketbolu oynayan takım diyebiliriz.

Bizde beklentimin üzerinde bir basketbol oynuyoruz. ÖZellikle mücadelemiz üst seviyede ama kalite bakımından almamız gereken daha çok yol var. İspanya veya Hırvatistan ile eşleşeceğiz gibi duruyor ki iki eşleşmedede şansımız çok düşük. Ama ne olursa olsun takım benim beklentimi karşıladı.

Oyuncu bazında da çok özel oyunlar, oyuncular olsa da müthiş performanslar izlesekte Letonya'dan Timma özellikle dikkat çeken oyuncu oldu. Hem savunma hem hücumda çok temiz oynuyor.

Litvanya, Letonya, Slovenya , Finlandiya. Bu 4 ü birbiriyle eşleşirse ne olur merak ediyorum. 4 ünden birini finalist bekliyorum. Zira çok yetenekli, takım olmuş ve çok mücadele eden takımlar. Fransa eksik gelmenin etkisini en çok hisseden takım oldu. İki gün önce de yazmıştım İspanya rakipsiz gibi özellikle 4-5 rotasyonu Gasollerin karşısında durabilmeyi geçtim bi ihtimal direnebilecek Litvanya gibi duruyor NBA tecrübesiyle. Gerçi geçen maç Hırvatlar da son dakikaya kadar eşit gitmişti. Bizim için de yazdığım gibi tam kadro olsak ve siyasi olaylar olmasa asıl final adayım Türkiye olurdu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Favori Ispanya supriz ise Slovenya, bir sekilde finalde Ispanya ve Slovenlerin karsilasma durumu var ise bu bir supriz olamazzzzz!!!

C Grubu'nda Hırvatistan, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada Çekya'yı rahat bir oyunla 107-69 mağlup etti ve dördüncü galibiyetini aldı.

Hırvatistan'da Bojan Bogdanovic 25 sayı 3 ribaunt, Dario Saric 18 sayı 10 ribaunt 3 asist, Ivan Buva 13 sayı 6 ribaunt, Roko Ukic 12 sayı 6 asist, Filip Kruslin 11 sayı 5 asist, Dragan Bender 10 sayı 6 ribaunt 4 asist, Ivan Ramljak 7 sayı 7 ribaunt, Krunoslav Simon 6 sayı 9 ribaunt 6 asist ile oynadı.

Çekya'da Patrik Auda 19 sayı 5 ribaunt 2 asist, Vojtech Hruban 15 sayı 4 ribaunt 4 asist, Lukas Palyza 12 sayı 4 ribaunt 3 asist, Kamil Svrdlik 10 sayı 4 ribaunt, Jakup Sirina 6 sayı 2 ribaunt 3 asist ile oynadı.

D Grubu'nda Rusya, Büyük Britanya'yı 82-70 mağlup ederek dördüncü galibiyetini aldı.

Rusya'da Alexey Shved 30 sayı 3 ribaunt 8 asist, Vitaliy Fridzon 14 sayı 2 ribaunt, Andrey Vorontsevich 11 sayı 3 ribaunt 2 asist, Timofey Mozgov 11 sayı 11 asist ile oynadı.

Büyük Britanya'da Daniel Clark 21 sayı 2 ribaunt 6 asist, Gabriel Olaseni 19 sayı 9 ribaunt 4 asist, Gareth Murray 10 sayı 4 asist ile oynadı.

C Grubu'nda İspanya, Macaristan'ı rahat bir oyunla 87-64 mağlup etti, bu sonuçla beşinci maçınıda kazanarak son 16'ya kaldı.

İspanya'da Paul Gasol 20 sayı 8 ribaunt 2 asist, Willy Hernangomez 15 sayı 5 ribaunt, Sergio Rodriguez 15 sayı 7 asist, Marc Gasol 10 sayı 6 ribaunt 2 asist, Juan Hernangomez 8 sayı 6 ribaunt, Ricky Rubio 6 sayı 5 ribaunt 4 asist ile oynadı.

Macaristan'da Csaba Ferencz 17 sayı 3 ribaunt, David Vojvoda 10 sayı 4 asist, Zoltan Perl 9 sayı 2 ribaunt 3 asist, Norbert Toth 7 sayı 4 ribaunt 2 asist ile oynadı.

D Grubu'nda Sırbistan, Belçika'yi 74-54 mağlup etti ve dördüncü galibiyetini aldı.

Sırbistan'da Boban Marjanovic 22 sayı u ribaunt, Bogdan Bogdanovic 15 sayı 9 asist, Milan 10 sayı 4 ribaunt 3 asist, Vladimir Lucic 8 sayı 2 ribaunt 2 asist ile oynadı.

Belçika'da Manu Lecomte 12 sayı 3 ribaunt, Axel Hervelle 10 sayı 4 ribaunt, Sam Van Rossom 9 sayı 5 ribaunt 3 asist, Quentin Serron 8 sayı 2 ribaunt 2 asist ile oynadı.

D Grubu'nda Letonya, Kristaps Porzingis liderliğinde üstün götürdüğü karşılaşmada Milli takımımızı 89-79 mağlup ederek dördüncü galibiyetini aldı.

Letonya'da Kristaps Porzingis 28 sayı 7 ribaunt ile yıldızlaştı, Janis Blums 17 sayı 2 ribaunt 3 asist, Davis Bertans 9 sayı 2 ribaunt 4 asist, Dairis Bertans 8 sayı 5 asist, Zanis Peiners 8 sayı 5 ribaunt 4 asist, Janis Timma 5 sayı 5 ribaunt 7 asist ile oynadı.

Türkiye'de Cedi Osman 24 sayı 6 ribaunt 5 asist, Melih Mahmutoğlu 19 sayı 7 ribaunt, Semih Erden 10 sayı 4 ribaunt, Sinan Güler 7 sayı 2 ribaunt ile oynadı.

C Grubu'nda Karadağ, üstün bir oyun sergilediği maçta Romanya'yı 86-69 mağlup etti ve üçüncü galibiyetini aldı.

Karadağ'da Nemanja Djurisic 14 sayı 7 ribaunt, Bojan Dubljevic 13 sayı 9 ribaunt, Dino Radoncic 13 sayı 3 ribaunt, Nikola Vucevic 11 sayı 6 ribaunt 3 asist, Nemanja Vranjes 10 sayı 2 asist, Nikola Pavlicevic 9 sayı 6 asist ile oynadı.

Romanya'da Nandor Kuti 18 sayı 4 asist, Andrei Mandache 14 sayı 10 ribaunt 11 asist, Catalin Baciu 11 sayı 6 ribaunt 2 asist, Rolland Torok 10 sayı 3 ribaunt ile oynadı.

EuroBasket2017 C ve D Grubu Toplu Sonuçlar, Puan Durumu ve Top 16 Eşleşmeleri:

C GRUBU:

Macaristan 58-67 Hırvatistan

İspanya 99-60 Karadağ

Romanya 68-78 Çekya

Karadağ 72-48 Macaristan

Çekya 56-93 İspanya

Hırvatistan 74-58 Romanya

Macaristan 85-73 Çekya

Karadağ 72-76 Hırvatistan

İspanya 91-50 Romanya

Çekya 75-88 Karadağ

Hırvatistan 73-79 İspanya

Romanya 71-80 Macaristan

Çekya 69-107 Hırvatistan

Macaristan 64-87 İspanya

Karadağ 89-69 Romanya

PO4n0N.png

D GRUBU:

Belçika 103-90 B.Britanya

Sırbistan 92-82 Letonya

Türkiye 73-76 Rusya

Letonya 92-64 Belçika

Rusya 75-72 Sırbistan

Türkiye 84-70 B.Britanya

Letonya 97-92 B.Britanya

Belçika 67-76 Rusya

Türkiye 74-80 Sırbistan

Rusya 69-84 Letonya

B.Britanya 68-82 Sırbistan

Türkiye 78-65 Belçika

Rusya 82-70 B.Britanya

Belçika 54-74 Sırbistan

Türkiye 79-89 Letonya

6y7rXP.png

C ve D Grubu Top 16 Eşleşmeleri:

LO7Zbo.jpg

Son düzenleme:
OYUNCU İSTATİSTİKLERİ:

SAYI

1. Goran Dragic (SLO) 24.4
2. Dennis Schroder (ALM) 23.6
3. Aleksei Shved (RUS) 23.0
4. Lauri Markkanen (FIN) 22.6
5. Kristaps Porzingis (LET) 22.4
10.Cedi Osman (TÜRKİYE) 17.6

RİBAUND

1. Jonas Valanciunas (LİT) 11.4
2. Gabe Olaseni (BB) 11.2
3. Zaza Pachulia (GÜRC) 9.2
4. Pau Gasol (İSPANYA) 8.8
5. Willy Hernangomez (İSPANYA) 8.6
28.Cedi Osman (TÜRKİYE) 5.2

ASİST

1. Mantas Kalnietis (LİT) 7.2
Petteri Koponen (FIN) 7.2
3. Tomas Satoransky (ÇEK) 6.6
4. Sergio Rodriguez (İSPANYA) 6.4
5. Janis Strelnieks (LET) 6.0
28.Cedi Osman (TÜRKİYE) 4.0

TOP ÇALMA

1. Richard Howell (İSR) 3.3
2. Marco Belinelli (İTA) 2.6
3. Stefan Jovic (SIRB) 2.2
Andrei Mandache (ROM) 2.2
5. Cedi Osman (TUR) 2.0
Nando De Colo (FRA) 2.0
Ricky Rubio (İSPANYA) 2.0
Joan Sastre (İSPANYA) 2.0

BLOK

1. Kristaps Porzingis (LET) 2.0
2. Marc Gasol (İSPANYA) 1.8
3. Artem Pustovyi (UKR) 1.6
Anthony Randolph (SLO) 1.6
5. Nikola Vucevic (KRD) 1.4
20.Cedi Osman (TÜRKİYE) 0.8

TAKIM İSTATİSTİKLERİ
SAYI:

1. Fransa 90.0
2. İspanya 89.8
3. Slovenya 89.2
4. Letonya 88.8
5. Finlandiya 85.2
Litvanya 85.2
13.Türkiye 77.6

RİBAUND

1. İspanya 47.0
2. Litvanya 41.0
3. Karadağ 39.6
4. Sırbistan 39.2
5. Slovenya 38.6
24.Türkiye 26.8

ASİST

1. İspanya 25.0
2. Letonya 24.0
3. Sırbistan 21.4
4. Fransa 20.8
5. Ukrayna 20.0
23.Türkiye 11.8

TOP ÇALMA

1. Türkiye 9.8
2. Çekya 9.2
Slovenya 9.2
4. İspanya 8.2
İsrail 8.2

BLOK

1. Ukrayna 4.6
2. İspanya 4.4
3. Hırvatistan 4.0
4. Karadağ 3.8
5. İtalya 3.2
Slovenya 3.2
Yunanistan 3.2
18.Türkiye 2.0

Son düzenleme:
Mandache’den EuroBasket Tarihinde Yıllar Sonra Bir İlk!

Andrei Mandache, Toni Kukoc’tan sonra Eurobasket’in ilk triple double’ına dün Karadağ karşısında 14 sayı, 11 asist, 10 ribaunt ile imza attı.

Toni Kukoc 22 yıl önce Eurobasket 1995’te triple double yapmıştı.

Hırvat efsane, Finlandiya’ya karşı 15 sayı, 12 ribaunt, 11 asistlik bir performans sergileyerek turnuva tarihinin ilk triple double’ını yapmıştı.

[video=youtube_share;AGMt_HWiBOg]https://youtu.be/AGMt_HWiBOg[/video]

Bu turnuva benim için kadro seçiminden başlayarak tam bir hayal kırıklığı oldu. Berbat bir hücum düzeni ile sadece Belçika ve İngiltereyi yenebildik. Onlarda bile zorlandık. 7 as oyuncusu bulunmayan Sırbistan'ı, Mozgov ve Shved dışında numarası olmayan Rusya'yı zorladık diye neredeyse kahraman ilan ettik. Çantada keklik olarak görülen Letonya bize basketbol dersi verirken (28 asist), biz sadece izledik. 35 yaşındaki Erkan, 34 yaşındaki Sinan, 30 yaşındaki Barış ve Semih, en olgun çağlarındaki Furkan, Göksenin, Melih, Sertaç ile kendimizi "genç ve tecrübesiz" takım ilan etmekte ayrı bir başarı. Okben, Emircan, Ömer Faruk, Ege, Tolga gibi gençleri keşke izleseydik, onlarda İngilitere ve Belçikayı yenerdi zaten, o zaman genç takım da olurduk...
Sonuç, kendi evimizde belki finale kadar gidilebilecek bir turnuvada (gerçekçi hedef tabiki çeyrek final) son 16'da mucizeye ihtiyacımız var. Tarihe yazık olarak geçecek bir turnuva daha.
Ufuk Sarıca beni en çok hayal kırıklığına uğratan kişi oldu. Oyuncu seçiminden başlayarak. Sırf eski ve şimdiki öğrencileri diye Erkan, Sertaç, Barış Hersek önemli dakikaları alıyor. Hadi Kenan'ı genç oyuncu kontejanında olduğu için eleştirmiycem. Ama genç takım derken, Slovenya'ya gıpta ile bakmaya devam ediyordum. Başarılı olacaklarını tahmin ediyordum ama bu kadar da değil...

Bu kadar vasat bir kadro ile mücadele eden Türk Milli takımında Göksenin'in hiç süre alamaması dikkatimi çekti. Tamam hucum özellikleri çok sınırlı bir oyuncu ama takımın geneline bakacak olursak en azından 10-15 dakika arası süre alması çok anormal karşılanmazdı ama pek tercih edilmedi. Acaba Galatasaray düşmanı Federasyon yetkilileri hocaya kadro mühendisliğinde müdahele mi ediyor...

Bunu dün ben de yazacaktım ama nedense konu kapalıydı. Göksenin'in Doğuş Balbay denen yetenek fukarasından ne eksiği var? İkisinin de ilk çıktıklarında şutu yok deniyordu. Göksenin'in 5-6 yıl önceki haliyle arasında dağlar kadar fark var. Doğuş Balbay ise neredeyse 30 yaşına geldi, hala takımını 4'e 5 hücum ettiriyor. İnsan utanır, hele Sırbistan maçında uzaktan kontrol etmeye dahi gerek görmediler adamı. Göksenin'in savunma kısmında da, şutlarda da adamdan eksiği yok fazlası, hatta çok fazlası var. Ama oynamıyor. Çünkü Galatasaraylı. Göksenin üst düzey bir oyuncu değil ama Sertaç Şanlı gibi Efes'ten çıkıp, Galatasaray ve Beşiktaş forması giymesine rağmen daha perde bile yapmayı beceremeyen bir kalastan, Kenan Sipahi gibi yetenekli ama korkak birinden veya Doğuş'tan daha çok hak ediyor milli formayı, orası kesin.

Bu arada aklıma gelmişken yazayım. Dün ilk yarıda Janis Blums bir üçlük kaçırdı ve İhsan Bayülken, "Bırakın o atsın ya." deyip, güldü. Ondan sonra adam 17 sayı attı ve yanılmıyorsam sadece bir tane kaçırdı, iki de olabilir. Adam attıkça ben güldüm duruma. Yorumculuk bu kadar kolay. Turnuva boyunca düne kadar 2.5 sayı ortalamayla oynayan adam 17 sayı attı. Çünkü daha Sinan Güler ile eşleşmemişti.