Eurocup Yarı Final 1. maç | Galatasaray OB 89-75 Gran Canaria

Oyun kontrolü bizim elimizde olmalı. Tempoyu arttırmalarına izin vermemeliyiz. Üçlük savunmamız da belirleyici olacak. Taraftar zaten gereken desteği verip müthiş atmosfer yaratacaktır. Son olarak Allah Lasme başta üzere olmak üzere hiçbir oyuncumuza sakatlık yaşatmasın.
 
Kendi sahalarinda seyirciyle butunlesip hizli oynuyorlar. Sık sık seriler yakaliyorlar. Bu yuzden deplasmanda tempoyu dusurerek oynamaliyiz. Ayrica Ergin hocada molalari zamaninda kullanip onlarin serilerini engellemeli. Alen Omic o boyuna ragmen hizli hucumlarda en hizli kosan oyunculardan biri. Geriye hizli kosmaliyiz. Hizli oynuyorlar ve iyi top ceviriyorlar. Eksik yakalanmamaliyiz. Kisa pozisyonunda oynadiklari zaman Micov ve Schilbin post oyunlarindan da yararlanmaliyiz.
 
Tempolu oyun denemeleri deplasmanda basimiza is açabilir, bizim gibi bazen dinginlesen takimlari zorlayabilirler. Ama sete set oyunda Oliver'a baskiyi iyi ayarlayabilirsek 2-3'ten penetre hariç oyun kuramiyorlar gibi geldi bana. Oliver gerçekten iyi bir oyuncu, Omic'den falan daha çok korkutuyor beni. Evimizde onlari zaten az olan duzenlerinden çikarirsak isler çok kolaylasir.
 
Vallahi Laboral maçını izledim. çok iyiler.... Özellikle Olic...

Bizim bu turu geçmemiz için ipekçi cehenneminde en az 15 fark atmamız lazım... Atarız da... İpekçi ölüyü diriltir!
 
Tempolu ve yüksek skorlu bir maçta fark atmamız çok daha kolay olacaktır. Dar rotasyondan dolayı maç içinde kopmalar yaşayabiliyoruz. Umarım yeterince konsantre oluruz.

Rakip kısalara baskı çok önemli. Pangos ve Oliver ı kilitlersek dağılırlar. Bire birde etkili veya el üzerinden şut sokan oyuncuları yok. Bayern ve KSK ya göre daha dirençsizler. Onları buradan çıkaracak bir Pesic e de sahip değiller. Maçı bir yerde koparırız ama farkı tutacak konsantrasyonu sağlayabilir miyiz bilemiyorum.
 
Birçok kişi 'Canaria zayıf rakip' havasına girmiş ama neticede Euroleague'de ölüm grubunda çeyrek finali garantilemiş bir Laboral takımına karşı oynadılar ve maçı kazandılar. Belki Laboral kötü oynadı ama bu sonucu değiştirmiyor. Bu maç özelinde bakarsak Laboral de bu kadar top kaybıyla Eurochalenge takımı falan dememiz lazım.

Ben Omic'i çok beğendim. Biraz Nikola Vucevic tarzı bir oyuncu gibi geldi. Planinic ve Bourosis gibi iki kalıplı uzuna karşı hücumda gayet etkili oynadı. Ayrıca da fast-break leri ne kadar sevdiğini de gördük. Bizim pota altımızda sadece Lasme'nin olduğunu düşünürsek tehlike daha net ortaya çıkıyor sanırım. Ama bu iki oyuncu toplamda 32 sayı falan attı yanılmıyorsam. Savunmada hala eksikleri olduğunu gösteriyor bu da. Lasme'nin hızı ve Chuck'ın da sırtı dönük oyunuyla orayı yıpratarak etkili olma şansımız yüksek.

Ama her iki maçın da temel stratejisi çoğu arkadaşın da yazdığı üzere baskı baskı baskı. Düzen dışına çıkartılması gayet kolay bir takım görüntüsü verdiler. Barcelona ile oynadıkları maçta fena halde oyundan düşmüşlerdi. O günkü durum Barça'nın olağanüstü isabetli şut yüzdesinden kaynaklıydı. Bizim işi oraya bırakmadan baskıyla halletmemiz gerekiyor bence. Üzerine bir de Oliver ve Pangos'u gerekirse döve döve sindirdiğimiz takdirde burdan 10+ bir farkla galip ayrılabiliriz.

Maç sonu buna benzer bir sevinç görmek dileğiyle... https://twitter.com/galastuff/status/712733806772531200
 
Kesinlikle sert ve temaslı oynamalıyız. Gerekirse Şafak, Ege, Duşan bir iki dk sert oynayıp faul yapmak ve rakibi yıldırmak için oynatalım. Omic ve Pangos sertliğe karşı çok çabuk sinirleniyorlar bu da tabiki oyunlarını etkiliyor. Ama bunun için taraftarın hakdm üzerindeki baskıyı arttırarak o düdükleri çaldırtmamalıyız.

En önemlisi top kaybı yapmamalıyız. Ve Micov ve Schilb onların forvetlerine göre daha sizelı. Lasme'yi yüksek posta çekip onlatın sırtı dönük oyunlarından yararlanmalıyız. Pangos savunmada delici kısalara karşı zorlanıyor. Bu zaafını da Sinan ve Mccollum ile değerlendirmeliyiz.
 
Canaria evet evinde çok iyi görünüyor ama biz günümüzde olursak elenmeyecek takım kesinlikle değil kupa hiç bu kadar yaklaşmamıştı herkes bunun bilincinde olursa %51 şans bizim.
 
Oliver dediğimiz adam 37 yaşında baskı önemli ve kesinlikle abuk subuk top kayiplari yapmamaliyiz farki düşünmeden oynarsak cajasolun 20 fark attığı yerde bizde atariz ceza sutlarini sokarsak bittiklerinin resmidir.
Ve ben 20 sayidan ispanyada mac vereceğimizi düşünmüyorum
Kaan kuralın dedigi önemli micov ve shiilcb buz adamlar ama bu sogukkanlilik deplasmanda baş agritiyor
Omic ben salin ve rabesadadan cekiniyorum pangos ya da oliver sinan goksenin tarafından durdurulur 60 65 de tutabilirsek maci kopaririz.
 
Laboral'in sayabildiğim EN AZ 20 top kaybı vardı yanlış hatırlamıyorsam, kötü oynadılar. Canaria, Sassari tarzı basketbol oynayan, ilk amacı 3 lük atmak olan, kadrosu kötü olmasa da çok iyi de olmayan bir takım özellikle bize nazaran. Gözde fazla büyütürsek sıkıntıya girer ama küçük de görmemek lazım tabi. Benim şahsi tahminim burada 20 atarız gibi. Yine de inşallah diyelim.
 
Finale çıkacak takımı belirleyecek olan daha çok bizim performansımız olacak bana kalırsa.Rakip hemen her maç vasat üstü performans sergiliyor ama kapasitelerinin üst sınırı da çok yüksek değil.Zaten 5 numara hariç tüm pozisyonlarda birbirlerine yakın kalibrede ve çoğu pozisyon için birbirlerine hemen hemen benzer özellikte 2'ser oyuncuya dakikkaları paylaştırıyorlar.Bu şekilde yorgunluk kaynaklı maç içi performans dalgalanmasının önüne geçtikleri gibi maçlar arasında belli bir standardı yakalıyorlar.

Bizim özeiikle hücüm performansımız oldukça önemli olacak diye düşünüyorum. Rakip pek de iyi bir savuma takımı görüntüsü vermiyor.5 numarada boyut avantajları olsa da özellikle 1-2-4 numaı rotasyonları güç-boyut değişkeni açısından vasat/vasat altı seviyede .Genel olarak savunmda çok atletik çabuk oyuncuları da pek yok.Yani aslında çok sert ya da atletik bir takım değiller.Savunmaları genel olarak oyun tarzının ve geniş rotasyonun getirdiği dirilik ve motivasyon kaynaklı bir baskıya dayalı.Hücümda topun değerini bilerek oynarsak ve sabırlı hücüm edersek savunmalarının açık verebileceği bir çok nokta var diye düşünüyorum.Burada Özellikle Mccollumun heyecana kapılmaması çok önemli zaman zaman Schilb ve Sinan'da tercih hataları yapabiliyor bunu en aza indirmek lazım.Hücumda ev sahibi takım değilde biraz deplasman takımı psikolojisinde olmamız lazım

Rakibin hücümunda hızlı hücüm ve geçiş hücumlarının önemi çok büyük olduğu için sepetten geçirdiğimiz her top rakibin mütakip hücümu için de ilk ve önemli bir svunma hamlesi olacak.Rakip hücüma başlar başlamaz parkeye top ilk değdiği andan itibaren sert ama kontrollü bir şekilde vücud temasını sağlamalıyız.Maç boyuncada sert kalmayız.Hücümda oldukça iyi uyguladıkları bir A planları var evet ama A planları tıkanır ya da en azından yavaşlatılırsa kadro yapıları alternatif planlar üretmeye çok da musait değil diye düşünuyorum.

Baştada dediğim gibi rakibin temel numarası klüp ve takım olarak çok iyi organize olmuş durumdalar ve potansiyellerinin maksimuma yakınını hemen her maç parkeye yansıtıyorlar ama o maksimum potansiyel bike çok yüksek değil belki de bu yuzden bugunku Laboral maçı hariç ACB'de kendilerinden yukardaki hiç bir takımı yenememişlerdi ki bugün LAboral hücümda çok fazla basit hata yaptı.Turun anahtarı bizim kendi potansiyelimizi ne kadar sahaya yansıtacağımız .Potansiyelimizi parkeye yansıtırsak gayet rahat da alabiliriz seriyi ama kötü günümüzde yakalarlarsa da affetmezler.
 
Eurocup Yarı Final 1. maç | Galatasaray OB - Gran Canaria

Maçın kilit oyuncusu, hatta turun kilit oyuncusu Kevin Pangos. Gerekirse basketbolun yazılı olmayan limitlerini zorlıyacak şekilde bir sertlik ve baskı kurmamız gerek onun üzerinde. İkinci kilit nokta top kaybı ve şut yüzdemiz. Sete set kalabildiğimiz her an onlardan daha kaliteli oyuncularımız var. Ayrıca bayern bize sadece pota altında deil, diğer bölgelerdede fiziksel olarak sert geldi. Granda Canaria ise sadece Omiç ile fizik üstünlüğü var, diğer oyuncular görece olarak sert deiller. O yüzden her noktada temaslı ve sert oynamamız gerek. Daha öncede yazdım Alba bu şekilde baya sindirmişti onları.
Son olarak bu turun bizim takımdan kilit oyuncusu bence schilib olucak. Rakipte onun muadili, yada onun sevmeyeceği tarzda sert bir kısa yok. Gene bayern maçından örnekle orda zipser ve taylor sertlikle baya rahatsız etmişlerdi.
Son olarak maça gelecek arkadaşlar skor ne olursa olsun her sayının ikinci maça taşınacağını bilmek gerek. Ona göre ilk düdükten maç bitene kadar onlara abdi ipekçi cehennemini hissettirmek lazım. İnşallah temennim bu kupayı ipekçide kaldırmak.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Olivere dikkat etmeliyiz saha görüşü çok iyi top eline geçtiği zaman hemen rakibin sahasına bakıyor ve topu fırlatıp birisiyle buluşturuyor.
 
Laboral maçını izledim bundan önce Real ve Barca maçlarını takip etmiştim ama o denli dikkat etmemiştim sadece iddaa oynadığım içindi bu sefer dikkatlice inceledim. Hızlı ve tempolu bir takım uzun süre akıcı oynayamıyorlar pota altlarının performansları laboral maçında iyi değildi ama kısaları gayet etkili topu dolaştırmadan fast break kovalama derdindeler. Bayern'den üst noktadalar bana göre.

Bayern maçının başında olduğu gibi sakin ama sert olmalıyız. Hemen fark atalım duygusu işin içine girerse sorun yaşarız. Lasme'nin erken faul problemine girmemesi şart.

11-15 arası fark yeterli olur gibi.
 
Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun zamandır takip etmeme karşın ilk kez yazıyorum.
Taraftar takımın itici gücü. En son bayern maçında müthiştik yine. yalnız ilk yarı o kadar enerji sarfedildi ki ara olunca taraftarın enerjisi düştü, 3. çeyrekte takım da düştü. Devamlılığın sağlanmasında 3. çeyrek başlamadan birkaç dakika önce ateşleyici tezahüratlarla herkes itici mod'a girmeli bence. tabi bu dağ başını duman almış ya da yönetim, futbolcu, taraftar gibi tezahüratlarla artık olmuyor. Örneğin, kombinas kombinasso ya katılmayacak taraftar yoktur herhalde. Tezahüratları yönlendirenlere bir şekilde iletilmesi gerekir bu durumun. 3. çeyrek çok önemli..
 
Bayern maçını kazanmamızdaki en kilit oyuncuların başında Chuck geliyordu.Daha sonra da Göksenin ve jerrels gelir bana göre. Bu yüzden hoca kenar oyuncularını unutmamalı.
 
10+ skor yakalarsak rehavete kapılmamalıyız özellikle tribün olarak. Her sayı kupa demek.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst