Eurocup Yarı Final 1. maç | Galatasaray OB 89-75 Gran Canaria

Bu arada bu bloklar garip bir şekilde artıyor giriyor çıkıyor anlam veremedim. Neyse önemli olan maçı doldurmamız daha 6 gün var. Basının takıma ilgisinin artması da pozitif etkileyecektir, bugün hiç olmadığı kadar Yenilmez Armada haberi vardı derbi ve önemli maçlar haricinde

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son maçta 2bin eksik vardır tahminimce neyse, Gran Canarianın abartıldığını düşünüyorum Munih benim gözümde daha iyi bir takımdı baskı altında fena da oynamadılar. Gelelim Gran Canaria'ya gerçekten beklemedikleri bi fark yiyeceklerini öngörüyorum. Benim bildiğim Gran Canaria iç saha takımıydı fakat şimdi deplasman karnelerinide bir tık üste koymuslar yine de eurocupdaki maçlarına baktığımda bizim gibi ne karşıyaka ne de münih gibi sağlam takımlarla oynamış.
 
Geçen sene Khimki yarı finalde Banvit'in elinden zor kurtulmuştu, Canaria ise Unics Kazan'ı elemişti, Khimki favoriydi ama kimse finalde Khimki'nin Canaria'yı deplasmanda 25 kendi sahasındada 19 sayı farkla yenip çok rahat şampiyon olacağına inanmazdı büyük ihtimal, Eurocup'ta böyle şeyler oluyor bazen...

Bu senede favori gösterilen takımlardan tek biz ve Gran Canaria gelebildi buraya kadar, kazanan şampiyon olacak bence, biz kazanıp şampiyon oluruz, en baştan belli hem ligde hemde Eurocup'ta şampiyon olacağımıza inanıyorum, Ergin Hoca ve takıma güveniyorum, inşallah kupalar gelecek...

Bayern maçından sonrada dediğim gibi sakin olmakta yarar var, burdaki maçta 10 sayıyla da kazanırsak turu geçeriz, ki 10 sayıdan çevirmenin ne kadar zor olduğunu gördük Bayern serisinde de, diğer eşleşmelerde de, Canaria bundan önceki iki turda da deplasmanda ki ilk maçları kazanarak geçti, iyi takımlar, İspanyol takımları her zaman tehlikelidir, dikkatli olmak gerek, hem taraftar hemde oyuncular sakin olmalı, iki ayaklı bir maç sonuçta, güzel maçlar olacak, en güzel yani 4 maç sonra Eurocup şampiyonu olacağız...
 
Eurocup şampiyonluğunu kazanabilirsin o rüzgarla ligi de kazanacağımız düşünüyorum

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Saha içi koltukların bir kısmında oturanlar Galatasaraylı bile olmayabiliyor. Kombinesi olanlar hariç ilk 5'i sayamayacak insanlar geliyor. Kutay'ın da dediği gibi kapıda güvenlik veriyor biletleri. Hatta kapıda güvenlikten 3 bilet alıp 5 kişi girenlerin olduğuna şahit oldum. Bunlar yüzünden 4 koltukta 7 kişi izlediğimiz maçlar mevcut. 90 tl'den bile alacak bir sürü taraftar var ama satıp gelir elde etmek yerine zerre faydası olmayanlara bilet veriyorlar biz de burada bütçe, kaynak diye bir yerimizi yırtıyoruz.
İpekçi'deki şut yüzdemize güvenip biz daha iyi atarız yarışına girmeyip sert savunma yaparsak yine farklı yenebileceğimiz bir takım ama özellikle dış şut savunmasını ihmal edersek İpekçi'de bile yenilebiliriz.
 
Saha içi koltukların bir kısmında oturanlar Galatasaraylı bile olmayabiliyor. Kombinesi olanlar hariç ilk 5'i sayamayacak insanlar geliyor. Kutay'ın da dediği gibi kapıda güvenlik veriyor biletleri. Hatta kapıda güvenlikten 3 bilet alıp 5 kişi girenlerin olduğuna şahit oldum. Bunlar yüzünden 4 koltukta 7 kişi izlediğimiz maçlar mevcut. 90 tl'den bile alacak bir sürü taraftar var ama satıp gelir elde etmek yerine zerre faydası olmayanlara bilet veriyorlar biz de burada bütçe, kaynak diye bir yerimizi yırtıyoruz.
İpekçi'deki şut yüzdemize güvenip biz daha iyi atarız yarışına girmeyip sert savunma yaparsak yine farklı yenebileceğimiz bir takım ama özellikle dış şut savunmasını ihmal edersek İpekçi'de bile yenilebiliriz.

.Geçen bende bu konuyu gündeme getirdim ama biraz tepki aldımaçıkçası. Aslında yönetim yönetim olsa bu son iki maçı fırsata çevirip maddi gelir elde edebilir ama nerde bizde o yönetim.
 
İspanyadaki maç çok zor olacak.Münih deplasmanından daha zor geçecek tahminime göre.İlk maç 15 civarı fark atmamız lazım.
 
Herkese selamlar sonunda yarı finale geldik. Her maçı tek tek analiz edip yaşamamız lazım bir gerçek var ki Gran Canaria kupada şimdiye kadar oynayacağımız en zorlu rakip sezon başında bizim takımımız gibi tamamen Eurocup şampiyonluğu için odaklanmış bir ekip geçen seneden final tecrübeleri var ve bu sene şampiyonluğu daha fazla istiyorlar çok dikkat etmemiz gereken 2 maç yapacağız. Başlarında Aito Reneses gibi efsane bir koç var(çok tecrübeli) takımda en dikkat çeken oyuncu 2.17 lik boyuyla Alen Omic pota altında durdurulması zor bir oyuncu ben oyun stilini biraz Pau Gasol'a benzetiyorum ikili sıkıştırma geldiğinde boş atıcıları iyi görebilen savunmayı faul problemine sokan fizik olarak yıpratıcı bir oyuncu. Bana göre ilk hedefimiz onu faul problemine sokmak olmalı bunun için kısalarımızın daha çok içeriye penetre edip orayı karıştırması lazım artı bence bu eşleşmede hem Lasme'yi faul probleminden korumak hem de biraz olsun soluklandırmak adına Duşan'ı her devrede 5'er dakika oynatıp Omic'i yıpratmamız gerek Duşan boyuyla Omic'e karşı durabilecek tek oyuncumuz gerekirse sadece faul yapsın ama attırmasın Omic'e. Diğer etkili oyuncuları tecrübeleriyle Sasu Salin ve Xabi Rabaseda bu iki oyuncu takımı yönlendiriyor kesinlikle rahat oynatmamalıyız özellikle Salin'e Göksenin kelepçesi şart diye düşünüyorum.
İlk maçı evimizde 10-15 sayı farkla bitirmemiz lazım çünkü Canaria kendi evinde seyircisiyle baskılı tempolu oynayıp çok rahat farka gidebilen bir takım bizim de deplasmanlarda hamur gibi dağılan yapımız göz önüne alındığında işimiz zorlaşır.
Özetle bu takımı sadece şut performansıyla yenmemiz zor Karşıyaka ve Bayern maçlarındaki gibi sert savunmayı hem burda hem orda yapmamız lazım. Takımımıza güveniyorum bu turu geçersek kupanın Abdi İpekçi de kaptan Sinan'ın ellerinde kalkacağına şüphem yok.
Başarılar Aslanlar..
 

Garcia kardes demis ki;

Abdi Ipekci oyle bir cehennemdir ki Polonya molonya yanindan gecemez ki taraftar cok buyuk cesaretlendiriyor takimi. Biz ne yapabiliriz bu muazzam yerde? Dun televizyonda izledim muazzam yeri. Saglam oynadilar. Ve onlar hakkinda dusunmeye basladik sonra dedik ki bosver yarifinalde olmanin da tadini cikarmak lazim. Tabi Ispanyadaki macla ilgili da birtakim planlar yaptik.
 
Ben turun anahtarının 1.maç olduğunu düşünüyorum...Ve ilk maçtaki atılacak +15 fark turu getirecektir..Ve ben takımımın o muhteşem seyircimiz önünde 15'den bile fazlasını atacağını düşünüyorum...Kupamız şimdiden hayırlı olsun...
 
Ilk maçin Istanbul'da oynanmasi bir nevi avantaj zira deplasman karnemiz pek iç açici olmadigi için eksi skorla ve fark hedefiyle ikinci maça çikmak takimi strese sokardi, Munih'e karsi oldugu gibi. Fakat bu avantaji kullanabilmek için oyle 10 sayi, 15 sayi gibi hedefler koymayip maç boyu dogru oynamamiz lazim. Bu takim rahat ve konsantre oynadiginda zaten farki dogal olarak yakaliyor. Maçin son 3 dakikasina 7-8 sayi onde girip bir anda fark açilabilir, taraftarin da aceleci ve baskici davranmamasi lazim, Munih'e karsi bazen acele uçlukler kullandik ve taraftarin bunda etkili oldugu kanisindayim.

Ayrica 15 sayi hedefi koyup bunu gerçeklestirememek deplasmanda da bizde acayip baski yaratir, biz turu iki maç olarak dusunup gerekli yerde gerekli skoru alabilecegimize kendimizi ikna etmemiz lazim.
 
İçerde isterse 20 fark olsun, deplasmanda rahat olup mücadele etmezsek önemi yok. 3-4 dakika da bile 11-12 fark yeriz. Deplasmanda sakin olmalı tempoyu düşürmeli ceza şutlarını sokmalıyız.
 
Delplasmandaki macta tam saha baski ile, sanki ilk maci kaybettik,kazanmamiz lazim havasi ile oynamaliyiz.. Futboldaki Barcelona gibi olacaksin her zaman.O kafada isleyecek duzenin.Icerdede,disaridada 5-6 atacaksin. Ilk maci aldik 15 sayiyla,ikinci maci 24 saniyeyi iyi degerlendirelim dersek hem stres olur sutlar girmesse hem de Galatasaray ismine yakismaz. Deplasmanda saldirgan tam saha baski yapan bir takim gormeyi isterim.
 
Vallaha 3 4 saat sonra bakmışsın bir tribüne daha bilet satışı açılmış. Dün de bu saatlerde pota arkasında 3 blok vardı sanırım

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yanımdakinin benden olduğunu bildikçe gerekirse 1 koltuğa 4 kişi de basarım ama bütün sene ortada görünmeyip sezonun en kilit noktasında biletlerin bu insanlara peşkeş çekilmesi canımı sıkıyor.
 

Üst