Euroleague 2011-2012

Euroleague grafiği...
47514239942235776270.png

30261821369469441484.png

İddaamız olacaksa, avrupalı sağlam bir pivot. 6.adam rolünde yine avrupalı bir uzun forvet almamız şart. Gruplara kalmak en büyük başarımız olur. İşimiz gerçekten zor.

Efes, Real Madrid, Maccabi, Partizan, AJ Milano, Khimki

Yalnız şöyle bir grup Euroleague tarihindeki en zorlu gruptur muhtemelen. Efes zar zor 4.olarak çıkar ya da çıkamaz cidden çok zorlu.

Buna buradan cevap vereyim.

Efes'e değil de Partizan'a acıyorum ben. Ne günah işlediler de böyle bir gruba düştüler acaba? :)

Maccabi-Real Madrid her zaman elit takımlar. AJ Milano kadro olarak seviye atladı resmen, en pahalı kadrolardan birine sahipler. Khimki desek 6. torbadaki diğer takımlara göre çok çok güçlü, normalde 3 veya en kötü 4. torbadan gelecek bir takım.

Efes 2 yıldız transferi daha yaparsa bayağı güçlenecekler ama yine de gruptan iyi bir dereceyle çıkamama ihtimalleri var, hatta hiç çıkamama ihtimalleri bile var.

banvitin eleneceğini varsayarsak eğer katılırsak eurolige d grubuna düşüyoruz barcelona ve siena dışında diğer takımlar denk gibi gruptan çıkma şansımız var bence ama önce katılmak gerak tabi:)

Takımlara genel olarak baktığımda Zalgris'in iyi takım kurduğunu söyleyebilirim. Maciulis transferi de gerçekleşirse şöyle bir kadroları olacak.

Kalnietis - D.Collins
Pocius - Delininkaitis - Milaknis
S.Weems - Maciulis
Jankunas - Klimavicius - Kuzminskas
Javtokas - Rakovic - O.Samhan

CSKA bu sene F4'ün ciddi adayı.

Teodosic - J.Gordon
S.Mejia - Ponkrashov - Voronov
Siskauskas - Kurbanov
Vorontsevich - Khryapa - D.Lavrinovic
Krstic - Kaun - Sokolov

Bilbao da sürprize açık bir takım oldu.

Raul Lopez - J.Fisher
A.Jackson - Grimau
Mumbru - C.Warren
Banic - Hervelle
Mavroeidis

Unics Kazan da hiç yabana atılacak bir takım değil.

T.Lyday - Samoylenko
H.Domercant - Golovin - Pashutin
K.McCarty - Gubanov
M.Wilkinson - Veremeenko
Savrasenko - N.Jawai

Abdi İpekçi'yi tanıyamadım ilk açtığımda. Ne ses var ne görüntü. Anlaşılan kaybettikleri 2 kupa onları baya soğutmuş basketboldan. Gerçekten arada o kadar büyük fark var ki parkeleri alışık değil o salonun sessizliğine, koltukları da boşluklara.. Sarı-laci girince işin içine sonuç ortada.

Maça gelirsek F.ülker bu sezon içeride rahatça kazanabileceği maçlardan birini kaybetti bence. Caja Laboral'in ne yaptığı kimle yaptığı belli iken derslerine çalışmamışlarsa vay hallerine. Ha çalışıp yenildilerse iki kere vay vay hallerine.. :D

Külüp o kaosu yaşamamış olsaydı belkide Pekoviçi Galatasaray formasıyla izliyor olucaktık. Çok yazık oldu.10 dakikada 13 sayı, dahası Barac, Ermal ve Batistayı 10 dakikada kenara gönderdi. İkisinin 3 birinin 2 faulu var sanırım.

Efes güzel başladı.Ufuk Sarıca yıldızlar topluluğu bi gruptan takım yapmayı başarıyor gibi. 1.haftada süpriz sonuç çıkmadı.Favoriler aldı maçlarını.
Bide top 16 da gruplarda aynı ülke takımlarına dikkat edilmiyor biliyorum.Mesela f.ülker grubu 2. bizde 3. bitirirsek top 16 da aynı grupta olma olasılığımız %33 :)
Efes içinde aynı şeyler geçerli ama tabi ki gönlümüzden Fener geçiyor. Ama önce top 16 ya kalmamız lazım bu hesaplardan önce.

Ara ara bu maça da baktım Efes çok kötü başladı evet ama daha sonra öne geçtiği zaman da geldi.

Ufuk Sarıca'nın 40 fırın ekmek yemesi lazım.

Akıl karı değil bu mağlubiyet.

rakibin uzunları 4 faullü,ersan ve barac sıcak,sasha çok kötü şut atıyor ve şuta da ihtiyacın yok..topu pota altına indireceksin veya topla potaya git veya ersana pozisyon hazırlayın..sasha'yı çıkar sinanı koy ve savunmanı daha da sertleştir..hele son top hücumu felaket...

Ufuk Sarıca' yı çok severim ama şu anda böyle bir kadroyu idare edebileceğini düşünmüyorum. Orada Ekrem Memnun var ondan daha iyi iş çıkartabilir.

Belgrad'da Pekovic erkenden 4'lemese o maçı da kaybederlerdi son topa kalırdı maç en azından. O maçı kaybetse gruptan çıkamazdı zaten daha önce de dedim Efes bu grupta ilk 2'ye filan giremez hatta 3-4-5.takımlar puan olarak 1 galibiyet sırayla sıralanırlar çıkamazsa şaşırmam diye. Partizan deplasmanında almaları sebebiyle 4.sıradan çıkarlar gibi duruyor hala. Bunları derken Kinsey'in bu ekstra performansını hiç beklemiyordum bu arada onu da belirteyim, takımın kadro yapısını beğenmemiştim ve Kinsey inanılmaz işler yapıyor o yapıyı biraz düzeltiyor, savunmada o açıkları kapatıyor eğer o kötü olsa zaten kapatsalardı dükkanı. O kadar para harcanıp inanılmaz kadro kurabilirlerdi yabancı transferleri açısından.

Fenerbahçe uzun zaman sonra ilk defa iyi oynuyor ve skorada yansımış durumda bu.Özellikle Thabo Sefolosha inanılmaz uyum sağlamış,avrupa basketboluna inanılmaz uygun bir oyuncu.

Şu Fenerbahçe'de keşke bizde olsa dediğim tek oyuncu Emir'dir. Tam krize girmişlerken yine çıkardı Emir o krizden FB'yi.

Kerim Devrim"Katılmıyorum. Fenerbahçe normal oynuyor. Asıl Nancy berbat oynuyor. Fenerbahçe'de de acaip bir Emir organizasyonu var. "
Hocam o kadar da degil ilk yarı cok iyi oynadık 2. yarı yine durduk.Uzunlarda ciddi bir erozyona ugradık Semih,Omer hatta Enes gitti.Kinsey gonderilmesi hataydı,Jerrels cok kotu bir transfer ustune Engin Atsur geldiginden beri sakat bu sene F4 İst.'da iken daha iyi bir kadro kurulmalıydı ama insallah duzeliriz.