Euroleague 2011-2012

Kerim Devrim"Katılmıyorum. Fenerbahçe normal oynuyor. Asıl Nancy berbat oynuyor. Fenerbahçe'de de acaip bir Emir organizasyonu var. "
Hocam o kadar da degil ilk yarı cok iyi oynadık 2. yarı yine durduk.Uzunlarda ciddi bir erozyona ugradık Semih,Omer hatta Enes gitti.Kinsey gonderilmesi hataydı,Jerrels cok kotu bir transfer ustune Engin Atsur geldiginden beri sakat bu sene F4 İst.'da iken daha iyi bir kadro kurulmalıydı ama insallah duzeliriz.

Bence pota altından ziyade guard sorununuz var. Özellikle Roko Ukic halen kendine gelebilmiş değil. Bugün dikkat ettim; Sanki 3 numara oynayan Ukic, 1 numara oynayan Emir gibi idi. Ukic kendine gelen tüm topları alıp karşı sahaya taşıyacağına hep Emir'e verdi getirsin diye. Emir 2.06 lik bir adam. Baskı karşısında her an top kaybedebilirdi. Bir de Sefolosha çok iyiydi bugün. Bogdanovic de biraz toparlanmış. Ancak bunun da nedeni yine Emir'di.

Yatın kalkın Emir gibi bir oyuncuya sahip olduğunuza dua edin. Tanjevic'e şükran duyun.

Hocam Ukic bugun cok kotuydu ve kaybettigi toplar ve utune yaptıgı sportmenlik dısı faulden sonra oyundan iyice koptu ve onun icin Emir topu getirdi.Ukic her zaman boyle oynamaz bugun Ukic barcelona dahil her takımda oynar.
Jerrels icin zaten konusmuyorum berbat bir secim artık Engin de biraz oynar herhalde Bogdanovic tepeden tırnaga basketbolcu hem daha genc olması hem de takımın kotu baslangıc yapması etkiledi.ritmini buldugunda durdurulması cok zor bir oyuncu olacak.Tamam Tanjevic'e sukran duyalım da adama o kadar para odedik 2 koltugu bir arada tasıması iicn fedakarlık yaptık o kadar bir katkısı da olsun.

Akingbala'nın oynamadığı bir maçta bile Fenerbahçe Ülker maçı tehlikeye soktuya,bu takımda Sefolosha ve Emir olmasa Eurolig'in en kötü takımlarından biri diyebilirdik FB ÜLKER için.Bugün pota altından bol bol sayı buldular çünkü Akingbala yoktu,Nancy'nin pota altı durumu ortada ama pota altı güçlü olan takımlara karşı FB ÜLKER'i zorlanırken göreceğiz.

Ukic formsuz,Curtis yeterli değil,Ömer Onan eh işte,Bogdanovic yeni yeni kendine geliyor uzunları saymıyorum bile yani bu takımda Sefolosha ve Emir dışındaki oyuncular takıma pek fayda sağlamıyor,takımı ayakta tutan bu 2 oyuncu.

efesi anlamak zor kendi sahasında komik maç kaybeder gider milano gibi çok güçlü takımı deplasmanda yener potansiyeli çok yüksek efesin ama guard rotasyonu takımın kalitesinin altında kerem-ilievski 2lisi ekstra özellikleri yok huertası alabilse idi efes çok müthiş takım olurdu. son sözüm de kinseye çok özel oyuncu ya izlemesi inanılmaz zevk veriyor efesin en iyi ismi euroligde

Arkadasım dediklerinde haklı olabilirsin de Omer Onan eh iste dedikten sonra soyleyecek baska birsey yok onun gibi kac tane oyuncu var ustelik 33-34 yasına geldigi halde ayrıca Fb'nin avantajları da var.Gecen sene bu takım seyirci rekoru kırdı 13-14 bin ort. ya oynadık.10-15 gune FB Ulker Arena acılacak ve absurd bir fiyatlandırma olmadıgı surece mukemmel bir salonda,merkezi bir yerde ve full seyirci onunde oynayacak.Takım ici denge diye Ersan alınmadı ama gruplardan sonra mutlaka takviye yapılacaktır ya da yapılmalıdır.Dolayısı ile ilerleyen zamanda hersey daha iyi olacaktır.
Efes yine fiyasko bir sezon gecirirse surpriz olmaz en basta seyircisi yok ve buna yakın kadrolarla cok fiyasko seneler gecirdi.

Efes az önce Milano'yu yendi ve önemli bir galibiyet aldı.
İtalyanlar yine her zamanki gibi hakeme oynadılar ama bu sefer tutmadı.Gallinari hakemin kolunu ittirdi,maçtan atıldı.
Her ne kadar Vujacic'in yediği Osmanlı tokadını çalamasalar da,oyunun son bölümünde teknik faul ve oyundan atma pozisyonlarındaki kararlı dik duruşlarını takdir ettim.
Madrid ve Maccabi deplasmanlarından da galibiyet alabilir Efes,elindeki potansiyelin farkında olmaları lazım artık.

Farmar ve Papoloukası alınca onu gönderdiler ve hala boşta.Boşta olan çok iyi oyuncular var ilginç şekilde
Bostjan Nachbar
Benjamin Eze
Terence Morris
Clay Tucker
Matt Walsh

Bunlar ilk aklıma gelenler

Pargoyla Jarmar arasında zaten pek bir kalite farkı yok.Madem Pargoyu gönderip Nba'den birini alacaksın bu kişi neden daha üst düzey biri değil.Paulu falan getirseler anlardım ama bencede saçmalamaış Maccabi

4lü final şimdiden belli gibi Cska-Pana-Maccabi-Barca

Efeste İlievski yerine Mccalebb olsaydı belki zorlayabilirlerdi 4'ü ama İlievski yeni Vişnevski olma yolunda.

cska-pana maçı çok güzeldi.shved ve kirilenko şahane oynadılar.Siskauskas'ın uzatmadaki üçlüğüde maçı bitirdi. 2 takımada helal olsun.

barca-pana-cska garantide ,4. takım kim olucak merak ediyorum. Maccabi bu sene biraz tatsız gözüküyor .

Yine son sözü Pana söyleyecektir umarım.

Efes her mevkiye üst düzey oyuncular alırken yine oyun kurucu pozisyonunu büyük hedefler için yeterli olmayacak isimlere verdiği için daha çok üzülür.

vujaciç sayı atacak diye efesin bu kadar kasmasına gerek yok..bir oyuncu nasıl 13 üçlük kullanabilir bir maçta yahu..Ufuk Sarıca nasıl müsade edebiliyor böyle bir şeyi..neymiş vujacic ritim bulacak diye takıma resmen tecavüz ediyor..ve öyle bir şut seçimleri var ki genç sporculara izletilip neyi yapmamaları gerektiği gösterilebilir cinsten..Herkes bu adamı beğenir bir ben mi beğenmiyorum çözmüş değilim..Neredeyse tüm hücumları kullanıp 21 sayı atabildi..takıma 2 katı zararı dokundu