Euroleague 2013 - 2014

THY Euroleague’de Galatasaray Liv Hospital ile bilikte B Grubu’nda yer alan Unicaja Malaga, İspanyol forvet Carlos Suarez ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz üç sezonu Real Madrid’te geçiren 27 yaşında ve 2.02 boyundaki Suarez, geride kalan sezon Euroleague’de oynadığı 29 maçta 3.6 sayı ve 3 ribaund istatistiğiyle oynadı.

Kariyerine Estudiantes’te başlayan Suarez, takımında 7 sezon geçirdikten sonra Real Madrid’e transfer olmuştu.

Suarez özellikle Real Madrid'deki ilk sezonuna fırtına gibi giriş yapmıştı. Fiziksel avantajı üst düzeyde olan bir oyuncu ve ben de çok beğenirim kendisini. Yalnız Fran Vazquez'den yararlanmayı başaramayan Unicaja Suarez'den de yararlanamayabilir.

Suarez Barcelona ile uzattı diye haberler vardı 1 ay önce Malaga ile anlaşmışlar bence eski günlerine dönecektir.

Malaga'lı Ognjen Kuzmic Golden State Warriors ile anlaşmak üzereymiş.

Kuzmic 1990 Doğumlu Pivot geçen yılı Joventut Badalona'da geçirmişti.

Zoric'in ardından Kuzmic'te ayrılırsa ellerinde Vazquez dışında pivot kalmıyor.

Fenerbahçe Ülker’in THY Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden Fransa şampiyonu Nanterre, kadrosunu güçlendirdi. Nanterre, geçen sezon ABD’de NBDL liginde 15.4 sayı, 6.9 ribaund, 2.1 asist, 1.7 top çalma istatistikleriyle mücadele eden 1.93 metre boyundaki Travis Leslie’yi renklerine bağladı. NBDL liginin en iyi isimleri arasında gösterilen 23 yaşındaki oyuncu, 2012 yılında kısa bir dönem Los Angeles Clippers formasını giymişti. Transferde ABD pazarına yönelen Nanterre, Ohio State’den mezun olan power forvet DeShaun Thomas’ı da renklerine bağlamıştı.

Sonny Weems etkisi yaratacak bir oyuncu.

Siena da belirsizlikten sonra takımı toparlıyor..

Spencer Nelson-Taylor Rochestie-Erick Green-Jeffrey Viggiano-Othello Hunter-David Cournooh-Kim English-Mattia Udom-Tomas Ress-Benjamin Ortner-Daniel Hackett

Sienadaki Erick Green ve Kim English hazırlık maçını domine ettiler. İkisi de hücum potansiyeli yüksek oyuncular. Eurolig sertliğinde ne yaparlar bilemiyorum ama yıldızları parlayabilir.

Erick Green çok iyi bir oyuncu çok hızlı ve skorer bir oyuncu şut konusunda iyi.

Size'ı kötü olmasa Nba'de kalırdı ancak problemi var.Ve buna paralel olarak pozisyon sıkıntısı da var PG mi SG mi pek karar verilemiyor.

Avrupa'da iş yapabileceğini düşünüyorum P&R oyunları falan çok iyi.En büyük avantajı ise kolejde ve lisede yer aldığı 4 sezonda gösterdiği gelişim tüm istatistik alanlarında gelişim göstermiş.

Fantasy Challange için çok iyi bir oyuncu olacak gibi duruyor.

panathinaikos'un kadrosu da bütçe ekseninde fena durmuyor. rotasyona müsait. geçen sezonun en önemli sorunu, bu sezonun da en önemli kazanımı bu.

ukic'in sakatlığı sonrası stefan markovic'in geldiği söyleniyordu ama resmi bi açıklama yok bildiğim kadarıyla. pappas'ın ne tarz bir oyuncu olduğunu bilemiyorum ama pure guard değil herhalde. diamantidis'in yokluğunda oyunu yine belli bir seviyede tutacak oyun kurucuya çok ihtiyaç var bana göre. ukic'in bu işin adamı olmadığını defalarca gördük. az önce dediğim gibi kadronun geneli rotasyona elverişli ama diamantidis'in yokluğunda takım yine ne yaptığını bilmeyen bi görüntüye bürünecek gibi. sezona dair en büyük korkum bu.

Malaga Caner-Medley,Jayson Granger,Kuzminskas,Zoran Dragic,Earl Colloway,Fran Vazquez ve eski Banvitli Stimac gibi kaliteli isimlerden oluşuyor.
Çok iyi kadroları var bence.Yabana atmamak gerekir...

Malaga Caner-Medley,Jayson Granger,Kuzminskas,Zoran Dragic,Earl Colloway,Fran Vazquez ve eski Banvitli Stimac gibi kaliteli isimlerden oluşuyor.
Çok iyi kadroları var bence.Yabana atmamak gerekir...

Kadro sandığın gibi değil aslında. Vazquez geldi geleli yüzü gülmedi adamın şu takımda. Kuzminskas , Dragic , Colloway gibi oyuncular ise iyi rol oyuncuları en fazla. Ama Plaza bence çok iyi koç. Ama yine de ben Madrid ve Barca harici playoff yapabilecek İspanyol olacağını sanmıyorum.

Budivelnik Kiev - Fenerbahçe Ülker maçının ilk yarısı 43-41 ev sahibi lehine sonuçlandı. FB hiç iyi oynamıyor.

3. çeyrek skoru: 77-71

Maç sonu: Budivelnik 84 - Fenerbahçe 102

Son çeyreğin başında Kiev ekibi 6 sayı farkla öndeydi. Sonra FBÜ 12-0 seri yakalayıp öne geçti ve maçı da kopardı.

Barcelona - Partizan maçı tarihin en iğrenç maçı olabilir. 45-40 Barcelona önde ve son çeyreğe giriyoruz. 24 saniye gevelenip de potaya fırlatılan toplar harici hiçbirşey yok sahada. Efes maçı da neyse ki bitti de kurtulduk. Milano'nun sadece adı oynuyor Eurolig'i.
Edit : navarro yine bildiğimiz gibi. Topu sürerek rakibin uzununun üstüne git ve başı kesilmiş tavuk gibi yere atla. Tarihteki en iğrenç basketbolcu olabilir Euroleague'deki.
Edit 2 : Rytas - pao maçı canavar maç oluyor. Uzatmalarda şu an.

Dünkü Gs-Siena maçından sonra Efes maçı baydı beni. Bizim takım gerçekten müthiş ve göze hoş gelen basketbol oynuyor. Fener bu sene de hüsran yaşayacak gibi. İyi yapabildikleri öne çıkan bi özellikleri yok. Ukrayna takımından 3 periyotta 77 sayı yediler.

tqd2l.png

tqd2t.png

FB Barça'yı 75-70 yendi. Parkede son yıllarda izlediğim en düzensiz Barça vardı. Topu eline alan şut attı. 6/30 üçlük isabetiyle oynayınca da yenilgi kaçınılmaz oldu. Bir ara fark 18 sayıya kadar çıktı. Maç sonunda Barça farkı 2 sayıya kadar indirdi ama bu sefer de son topları kötü kullandılar.

Bakalım Efes ne yapacak?