Euroleague 2013 - 2014

Avrupa' da bile beğenilen ve istenilen bir pota altı oyuncusu olmamasına karşın Pero Antic' in hem de 30 yaşından sonra NBA' e gitmesi inanılır gibi değil.

Misko Raznatovic Avrupa klüplerinden sonra Nba'de de gücünü hissetirmeye başladı gibi.Bu sene 4 tane oyuncusu draft edildi.Antic ve Teletovic'i Nba'e soktu(Teletovic haketti gerçi)
Avrupa'da zaten yıllarca onun oyuncuları haketmedikleri takımlarda oynadı ilişkileri sayesinde.Nba'de kolu uzadı demek ki artık

Mantık olarak Planinic'in Efes'e gitmesi gerektiğini düşünüyordum. Çünkü Efes için eksik parça Heurtel gibi potansiyelli ama, mevcut haliyle deli dolu bir oyuncu değil, Planinic gibi lider özelliği olan, takımı oynatan bir guarddı. Efes'in Hırvat oyuncuyu almasıyla taşlar yerine oturdu. Bence geçen seneden çok daha az para harcayarak, çok daha iyi bir takım olacaklar. En büyük eksikleri ise hala oyunu forse edecek bir uzunlarının olmaması. Real Madrid'in ardından grup ikinciliği için en iddialı takım Efes diyebiliriz.

Galatasaray Liv Hospital’ın Euroleague’deki rakiplerinden Bayern Münih bir dönem Türk Telekom’da da forma giyen Alman oyuncu Heiko Schaffartzik’i 2 yıllığına renklerine bağladı.
Geçen sezonu Alba Berlin’de geçiren 1.81 boyundaki oyun kurucu Eurolegue’deki 21 maçta 6.2 sayı, 0.9 ribaund, 2.6 asist ortalamaları tutturmuştu.

Alba Berlin’in bu sene Almanya Kupası’nı kazanmasında katkı sahibi olan oyuncu Nurnberg, Ewe Baskets Oldenburg, Ludwigsburg ve Braunschweig takımlarında da oynamıştı. İlk yurtdışı deneyimini Türk Telekom’da yaşayan oyuncu 2011 yılında Alba Berlin’e geri dönmüştü.

Dorsey-Lorbek-Lampe-Tomic-Todorovic çok iyi bir pota altı 4-5 oynayabilen isimleri var.Çok iyi takım oldu Barça ama pota altı olarak Cska(Krstic-Khryapa-Vorontsevich-Hines-Kaun) kadar iyi olduklarını düşünmüyorum.

Barça kısa olarak Hackett'ı istiyorlardı alırlarsa iyi kadroları olacak.

-Marcelinho Huertas-Victor Sada-Daniel Hackett

-Juan Carlos Navarro-Xavi Rabaseda-Brad Oleson

-Kostas Papanikolaou-Álex Abrines-Bostjan Nachbar

-Erazem Lorbek-Marko Todorović-Maceij Lampe

-Ante Tomic-Joey Dorsey

Macvan ile farklı olduğunu biliyorum zaten yerine Erceg aldık. Ben yabancı kontenjanı olarak Macvan dedim ! ! !

konu başlığının dışına cıkmak istemiyorum ama ben sadece fikrinize bi yorum getirdim, kendi fikrimi söyledim. katılmıyor olabilirsiniz :) hoca Macvanı düşümediğinden 4 numaraya Erceg'i getirdi. 5 numara posizyonunda oynayan Dorsey yerine ise Javaii getirdi

Kadrosunu tamamiyle yenileyecek olan Montepaschi Siena, Erick Green (PG/SG), Josh Carter (SF), Othello Hunter (PF) ve Darius Johnson-Odom (SG) ile anlaştı. Dört oyuncunun toplam maliyeti 1 milyon doları geçmiyor. Şu oyuncuları TBL'de orta sıralara oynayan bir takım alsa kimse şaşırmaz, yadırgamaz ve hatta orta sıralara da oynar o takım. Ancak, Siena alınca işler değişiyor. Oyuncu takımı değil, takım oyuncuyu yükseltiyor. İşte bu çok önemli birşey!..

Türkiye'de genellikle böyle bir bilinç yok maalesef...