Euroleague 2013 - 2014

Zayıf bir kadro, Zayıf bir oyun, Oyuna etkisi çok az bir koç.

Efes bugüne kadar basketbola yaptığın hizmetler için teşekkürler ama artık sahne Fenerbahçe ve Galatasarayın. Böyle olması da gerekiyor zaten. Hatta Beşiktaşın da katılması gerekiyor bu mücadeleye .. Yıllardır rakipsiz ya da en fazla bir rakipli ligde kendin çaldın kendin oynadın. Artık sahnelere veda zamanı olmaz senden bu saatten sonra

Fener bu hafta kaybetti haftaya da kaybederse ve diğer takımlar kazanırsa iş üçlü averaja kalıyor.
1.Cska Barca ya ikili averaj olarak üstün
2.Fener Cska ya 2. averaj da üstün.
3.Barca Fenere ikili averaj da üstün.

Durumlar böyle şimdi grup lideri kim olacak.Eğer böyle biterse bence 1.Fener 2.Cska 3.Barca olur gibi geliyor ama tam emin değilim

Top16 grubumuza 2.olarak gireceğiz. Şu an için 1.olarak girecekler ''kesin olarak belli oldu.'' Real Madrid ve Maccabi ile aynı gruptayız.

Mahmuti çok kötü hoca.Efes onu göndermeden başarılı olamaz.Onlar için en iyisi eğer 5. ler eurocup a gidiyorsa,takviye yapıp,Mahmuti'yi gönderip,o kulvarda başarı kovalamak.

Üstelik Efes elenirse,EL de 2 takım kalacağız.Belki 2 haftada bir takımımızın maçını açık kanaldan izleyebiliriz.

Mahmuti çok kötü hoca.Efes onu göndermeden başarılı olamaz.Onlar için en iyisi eğer 5. ler eurocup a gidiyorsa,takviye yapıp,Mahmuti'yi gönderip,o kulvarda başarı kovalamak.

Üstelik Efes elenirse,EL de 2 takım kalacağız.Belki 2 haftada bir takımımızın maçını açık kanaldan izleyebiliriz.

Efes'in başına gelenin Mahmuti ile alakası yok bence. Kariyerli ne adamlar geldi, Pecikosa, Blatt, Ergin Ataman... Sonuç hep hüsran oldu. Uzun zamandır ligde de yoklar, kupada da. Transfer politikaları ve oyuncuya fazlaca bağlanma hataları var malesef. Çok iyi kısaları var ama pota altı oyuncuları sorunlu. Semih inişli çıkışlı, Barac ise hep inişte...

Göz ucuyla ikili-üçlü averaj durumlarını kontrol ettim ve grup sıralamalarına baktım. Son hafta maçlarını da ele alırsak;
Ben FB Ülker ve CSKA'nın deplasmanda kazanacağını düşünüyorum. Mevcut sıralama korunuyor ve FB Ülker-CSKA-Barcelona-Partizan dörtlüsü geliyor A'dan.

B'de Real bu hafta hafif sallandı. Haftaya ölüm kalım maçında İstanbul'da Efes'e kaybedebilir. Biraz da temenni aslında Efes'in bize gelmesi için. Bamberg Zalgiris'i evinde yense de ikili averajla Zalgiris üstte olur. B grubu Real-A.Milano-Efes-Zalgiris şeklinde tamamlanır.

Bizim grupta FB-Gora-KSK serisinden sonra Almanya'da işler garantiyken Bonsu'da yokken kaybederiz gibime geliyor. Çıkışta Siena da deplasman fakiri U.Malaga'yı evinde yener. Oly-Galatasaray-B.Münih-Siena sıralaması olur.

D'de Maccabi liderliği garantiledi. Haftaya Atina'ya gidecekler. Zorlayacaklarını sanmıyorum ama Pana'nın stratejisi önemli. Pana Kuban ve Laboral'e ikili averajda üstün. Laboral içeride Kuban'ı yenerse övdüğümüz Kuban dördüncülüğe geriliyor ve sıralama Maccabi-Panathinaikos-Laboral-Kuban oluyor.

Bu şekilde top 16 grupları:

F.Ülker-Olympiakos-EA.Milano-Panathinaikos-Barcelona-B.München-Zalgiris-L.Kuban
R.Madrid-Maccabi-CSKA-Galatasaray-A.Efes-Laboral-Partizan-Siena

Bende farklı bir konuya parmak basayım... Şu anda Eurolegue'de topladığımız puan 15..Diyelim haftaya yenildik 16 puan olacağız..2 puan top 16'ya kaldığımız için alacağız 18 olacak...Top 16'daki bütün maçları kaybetsek bile 14 maç oynayacağımız için 14 puan daha alacağız ve en kötü ihtimalle şu anda bile 32 puan yapmayı garantilemişiz... Geçen sene aldığımız 13 puan düşünülürse ne kadar önemli bir iş yaptığımız ortada...Şu anda A lisansı olmayan ve üzerimizde 3 Rus, 2 İspanyol, Alba Berlin ve Buducnost var...Yeni bir İspanyol takımının başka bir İspanyol takımı kaybetmedikçe A lisansı alma şansı yok..Rus takımlarının salon problemi var ama kitabına uydururlar mı bilmem başka salon göstererek...Bu sezon sonunda değerlendirmeye alınan takımlardan biri oluruz..Ancak alamazsakta bu şekil puan almaya devam edersek eli mahkum eninde sonunda bizede verecekler lisansı...

Göz ucuyla ikili-üçlü averaj durumlarını
kontrol ettim ve grup sıralamalarına baktım. Son hafta maçlarını da ele alırsak;
Ben FB Ülker ve CSKA'nın deplasmanda kazanacağını düşünüyorum. Mevcut sıralama korunuyor ve FB Ülker-CSKA-Barcelona-Partizan dörtlüsü geliyor A'dan.

B'de Real bu hafta hafif sallandı. Haftaya ölüm kalım maçında İstanbul'da Efes'e kaybedebilir. Biraz da temenni aslında Efes'in bize gelmesi için. Bamberg Zalgiris'i evinde yense de ikili averajla Zalgiris üstte olur. B grubu Real-A.Milano-Efes-Zalgiris şeklinde tamamlanır.

Bizim grupta FB-Gora-KSK serisinden sonra Almanya'da işler garantiyken Bonsu'da yokken kaybederiz gibime geliyor. Çıkışta Siena da deplasman fakiri U.Malaga'yı evinde yener. Oly-Galatasaray-B.Münih-Siena sıralaması olur.

D'de Maccabi liderliği garantiledi. Haftaya Atina'ya gidecekler. Zorlayacaklarını sanmıyorum ama Pana'nın stratejisi önemli. Pana Kuban ve Laboral'e ikili averajda üstün. Laboral içeride Kuban'ı yenerse övdüğümüz Kuban dördüncülüğe geriliyor ve sıralama Maccabi-Panathinaikos-Laboral-Kuban oluyor.

Bu şekilde top 16 grupları:

F.Ülker-Olympiakos-EA.Milano-Panathinaikos-Barcelona-B.München-Zalgiris-L.Kuban
R.Madrid-Maccabi-CSKA-Galatasaray-A.Efes-Laboral-Partizan-Siena

Oluşturduğunuz grupta Efes, Siena ve Partizan bize rakip olamaz şu an ki formumuzdan dolayı ağabey.

Madrid ve Cska ilk 2 için yarışmaları muhtemel.

Bizde Laboral ve Maccabi ile ilk 4 için yani F8 için yarışa gireriz.

Haftaya Efes Madrid'i yenemezse ki yenemeyecek, Brosede TOP 16'yı garantilemiş bir anlamda da rahatlamış bir Zalgirisi yenerse Efes'e bay bay diyoruz. Belki TOP 16'da grubumuzda Efesin olması işimize gelir ancak Efes elensin istiyorum. Her hafta NTV Efesin maçını veriyordu. Gıcık oluyorum buna, top oynamıyorlar, Barac'ı hele hele Semih'i görünce sinirlerim tepeme çıkıyor. Eurocup'ta daha başarılı olur Efes hem de açık kanalda TOP 16'da daha fazla Galatasaray maçı izleriz.

Haftaya Efes Madrid'i yenemezse ki yenemeyecek, Brosede TOP 16'yı garantilemiş bir anlamda da rahatlamış bir Zalgirisi yenerse Efes'e bay bay diyoruz. Belki TOP 16'da grubumuzda Efesin olması işimize gelir ancak Efes elensin istiyorum. Her hafta NTV Efesin maçını veriyordu. Gıcık oluyorum buna, top oynamıyorlar, Barac'ı hele hele Semih'i görünce sinirlerim tepeme çıkıyor. Eurocup'ta daha başarılı olur Efes hem de açık kanalda TOP 16'da daha fazla Galatasaray maçı izleriz.
Bu kural yeni başladı galiba ki Efes için bence Eurocup daha hayırlı olacak bence. Kaybedenler kulübü olmuş Efes, zoru başarıyorlar bu kadro ile. İnşallah o zoru F.Ülker de başarır :D

Bu hafta Eurolegue de Mvp Huertas olmuş.Geçen haftada Spanoulis olmuştu.Fenerbahçe ile oynayan takımların oyun kurucuları haftanın oyuncusu oluyor.Gelecek haftada belki Zoran Dragic olur.

Barcelona, zorlu Oly deplasmanından galibiyetle dönmüş. İlk yarısına bakabilmiştim maçın, Oly ribaundlarda eziyordu Barcelona'yı ama istatistiklere bakınca durum dengelenmiş daha sonraki zaman diliminde. Ayrıca Navarro hiç şut sokamıyordu ama 21 sayıyla tamamlamış maçı. İkinci yarı yıkan isim oldu sanırım Oly savunmasını.

FBU maç sonuna doğru önde götürdüğü maçta Malaga'ya 89-75 yenildi. Son 4-5 dakikanın skoru 15-0 Malaga klasik İspanyol takımı patlayıcılığını son bölüme denk getirdi. FBU için skorerlerin gününde olmayıp Kleiza ve Melih'in üst düzey skor katkılarına rağmen kaybetmek kötü olsa gerek. Kesinlikle takviye yapacaklardır. Onların grup bizim gruptan çok daha zor ve haftaya içerde Pana'yı yenemezlerse tren onlar için de kaçacak.

Ayrıca Malaga'nın son dakikalarda hücumda topu paylaşması büyük etken. Biz 7-8 dk kala Arroyo'nun elinden başkasına değdiremiyoruz topu. Çok basit ama bizim göremediğimiz şekilde iyiydi Malaga.