Euroleague 2013 - 2014

Gruplara göre bakarsak Maccabi-Siena-Zalgiris-Biz-Kızılyıldız-Nanterre gibi bir grupta 1.oluruz evelAllah :) Bir an önce şu kuralar çekilsin gruplar belli olsun ve Eurolague başlasın :)

Euroleague elemelerine katılacak takımlar belli oldu.

- Igokea (Adriatik Ligi üçüncüsü )
- Lietuvos Rytas (Litvanya finalisti)
- Strasbourg (Fransa finalisti)
- Ostende (Belçika Şampiyonu)
- Nymburk (Çek C. Şampiyonu)
- Khimki (Rusya üçüncüsü)
- Banvit (Türkiye finalisti)
- Oldenburg (Almanya finalisti)

Khimki-Rytas finali olur gibi duruyor Banvit'in işi çok zor.

Banvit-Khimki finali olur bence. Banvit'in pota altina ve guard pozisyonuna 2 yerli oyuncu almasi lazim. Mehmet Yağmur ve Nedim Yücel aradiklari kan bence...

Ergin hoca' nın söylediğine göre A lisansı için ciddi girişimlerimiz varmış. Gelecek yılda bütün takımların lisanslarının yenileneceğini düşünürsek, kuracağımız kaliteli ve dengeli kadroyla sene sonunda elimize önemli bir koz geçebiliriz. Yapacağımız 2-3 isimli transferle ULEB Ceo' suna isteğimizde ne kadar ciddi olduğumuzu da göstermiş oluruz. Bu hamlelerle ve son iki sezonda yaptıklarımızla şu lanet lisansı alacağımızı umuyorum. Almalıyızda... Zira yeni sezonda oynanacak perşembe-cuma günlerindeki Avrupa maçlarının ardından TBL' yi bu seneki gibi domine etmek pek olası değil. Harika bir yılın ardından kazayla veya federasyon eliyle de ligde ki finali kaybedersek sonunda ağlamamak için bu lisansı kesinlikle almalıyız.

Euroleague wild card teklifini Cantu'ya yaptı ama Cantu 500 bin euro wild card masrafı yapmak istemediği için teklifi geri çevirdi... İtalyan klüplerinin bu denli yatırımı kesiyor olması, Avrupa basketbolu açısından endişe verici bence... Olympiakos ve Pana'da pamuk ipliğinde zaten...Efes ve Khimki yatırımı kesin olarak azaltmaktan bahsediyor daha şimdiden... Eurolegue'i götüren 9-10 takım vardı ..Onlarda da azalma olursa sadece İspanya taşıyamaz bu ligi

Bence Euroleague miadını doldurmaya başladı.Artık takımlar katılmayı o kadar önemsemiyor.Roma geri çekildi Cantu istemiyor.

Fiba zaten bu Euroleague'yi Cuma gününe kadar kaydırdı bence yakın zamanda Adriyatik ligi benzeri bir Euroleague olabilir.

Avrupa'nın en iyi takımlarıyla bir lige alıp Avrupa'da yeni bir lig kurmaya çalışacaklarını düşünüyorum.

Tunahan, bencede miadını doldurmaya başladı..Avrupada Nba benzeri bir lig kurulması amacıyla kuruldu ama Avrupa'da sürekli basketbola yatırım yapacak bir klüp grubu bulmak çok zor..Zaten yıllardır uğraşmalarına rağmen 14 takımda bile istikrarı yakalayamadılar...Bu dönem zarfında sürekli üst düzey yatırım yapan takım sayısı 8'i geçmedi hiçbir zaman...1-2 sene içinde lisans sisteminin iptal edilip yeniden ülkede başarılı takımların katılacağı kupanın konuşulmaya başlayacağını tahmin ediyorum bende...Lisans vermekle amaçları istikrarı yakalamak ve başarılı takımlardan çok düzenli yatırım yapan takımları sistemin içinde tutmaktı..Aslında mantığıda vardı mesela Beşiktaş şampiyon oldu ne oldu bir oyuncusunu bile tutamadı ama Fener çeyrek finalde elendi 20-30 milyon yatırdı yinede ... Ama olmadı..Nasılsa olmuyor bari hakeden takımlar gitsin...

Fiba Nba tarzı bir organizasyon kuramaz.

Doğu-Batı diye gruplar olabilir ama 30 tane denk olan ve ekonomisi iyi takım bulmaları çok zor.Diyelim ki yapıldı bunun devamlılığı olması için ligin iyi gelir kaynağı olmalı ve bu takımları idare edebilmeli.

Yani bunun olması için tüm Avrupada sadece 1 tane yada çok az lig olmalı ki kıtanın tüm reklam-sponsorluk-Tv gelirleri tek bir lige aksın.Bu çok zor ama yapılabilirse çok müthiş bir organizasyon olur.

Euroleague'de oynayacak olan Kızılyıldız Blake Schillb ile 3 yıllık anlaşma imzaladı.

Ayrıca Darko Milicic ile de görüşülüyormuş.İddaalı bir kadro kuracaklar sanki.

Euroleague elemelerine katılacak takımlar belli oldu.

- Igokea (Adriatik Ligi üçüncüsü )
- Lietuvos Rytas (Litvanya finalisti)
- Strasbourg (Fransa finalisti)
- Ostende (Belçika Şampiyonu)
- Nymburk (Çek C. Şampiyonu)
- Khimki (Rusya üçüncüsü)
- Banvit (Türkiye finalisti)
- Oldenburg (Almanya finalisti)

Khimki-Rytas finali olur gibi duruyor Banvit'in işi çok zor.
khimki dağılacak,rytas çok da iyi değil..banvit çıkabilir bu elemeden

Euroleague'in kurucuları İspanyol ve İtalyanlar. Asıl amaç Futbol'a da bu tür bir alternatif yaratmaktı ve bunu futbol üstünden değil basketbol üstünden yapıp kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzı bir hareketti. Real Madrid ve Barcelona gibi iki futbol devi vardı işin içinde. Bu ligin önünde iki seçenek var.

1- Eski statüye dönüp lig başarısı esas alınacak

2- NBA tarzı üst bir lig yapılacak ve bir şekilde 30-32 takımlı ve kendi yerel liglerinden vazgeçebilecek takımlar kurulacak.

NBA'de de aslında ekonomik olarak eşitlik yaratılmaya çalışılsa da yok. Bunu kolayca maaşlardan görebilirsiniz. LAL Heat, Knicks Bulls ve Celtics harici kar eden pek yok.

Avrupa'da NBA benzeri bir oluşum kurulması çok zor bir kere oyuncu yetiştirme sistemi çok dengesiz. Diğer yandan baksetbol Amerika'da çok daha fazla seviliyor. Avrupa'da ise futbol çok zirvede. En sağlıklı sistem futboldaki gibi olan sistemdir. Şampiyon olan bu lige katılır. 2. ve 3 ler de ön eleme oynarlar.

Acea Virtus Roma final serisini kaybettiği halde B lisans kazanarak oynamaya hak kazandığı Euroleague hakkını kullanmayarak Eurocup'da yer almaya karar verdi. Roma'nın bu kararı üzerine Cantu'ya teklifde bulunuldu Cantu'da kabul etmedi teklifi, onlarda Eurocup'da oynamaya karar verince ön elemeye Varese davet edildi ve teklif kulüp tarafından kabul gördü. Euroleague'de 1 "B" lisansı boşta şuan kime verileceği ise oldukça karışık zira en büyük aday olan Khimki'nin ekonomik sorunları İtalyan kulüplerinin maddi zorluklar içinde olması sürpriz bir kulübe piyangoyu çıkarabilir.

Euroleague'in kurucuları İspanyol ve İtalyanlar. Asıl amaç Futbol'a da bu tür bir alternatif yaratmaktı ve bunu futbol üstünden değil basketbol üstünden yapıp kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzı bir hareketti. Real Madrid ve Barcelona gibi iki futbol devi vardı işin içinde. Bu ligin önünde iki seçenek var.
.
Euroleague'in 2000lerin başlarında kurulduğunu Real Marid'in 2007 yılında a lisansı aldığını bilmiyodun galiba lisanssiz takım nasıl işin önderi olabilir...

Uleb bana göre son 15 günde çok büyük prestij kaybetti.Kıytırıp İtalyan takımları avrupanın 1.kupasında 3 5in lafını yaparak katılmak istemediklerini söylediler(Katılmama sebepleri komik euroleaguden elensen eurocupta devam edicen sonuçta)

Khimki bütçe kısıyorum diyor.Elde kalan lisansları İspanyaya veremeyeceklerine göre Almanya piyasası kalıyor o piyasada 1den fazla verildiği takdirde kamuoyunun tepkisini çekeceklerini biliyorlar.Sıradaki banvit ve igokea nın 5 bin kişilik salonları yok girseler bile başka şehirlerde oynancağı için onlara vermekte zorlanıyorlar.Rytasa verelim diyorlar ondada geçen yıl zalgiris'te olduğu gibi sezon ortasında kadro dağılımı gibi birşey olma ihtimalı yüzünden çekiniyorlar.

10 11 gün kaldı kura çekimine bilmiyorum ne olacak bana kalsa 21 22 takımla oynatırım yada veririm Bilbao Kazan gibi iyi takımlara

Euroleague'in 2000lerin başlarında kurulduğunu Real Marid'in 2007 yılında a lisansı aldığını bilmiyodun galiba lisanssiz takım nasıl işin önderi olabilir...

Uleb bana göre son 15 günde çok büyük prestij kaybetti.Kıytırıp İtalyan takımları avrupanın 1.kupasında 3 5in lafını yaparak katılmak istemediklerini söylediler(Katılmama sebepleri komik euroleaguden elensen eurocupta devam edicen sonuçta)

Khimki bütçe kısıyorum diyor.Elde kalan lisansları İspanyaya veremeyeceklerine göre Almanya piyasası kalıyor o piyasada 1den fazla verildiği takdirde kamuoyunun tepkisini çekeceklerini biliyorlar.Sıradaki banvit ve igokea nın 5 bin kişilik salonları yok girseler bile başka şehirlerde oynancağı için onlara vermekte zorlanıyorlar.Rytasa verelim diyorlar ondada geçen yıl zalgiris'te olduğu gibi sezon ortasında kadro dağılımı gibi birşey olma ihtimalı yüzünden çekiniyorlar.

10 11 gün kaldı kura çekimine bilmiyorum ne olacak bana kalsa 21 22 takımla oynatırım yada veririm Bilbao Kazan gibi iyi takımlara

Abi bu Nba ligi gibi lig kuracağız hayalinden vazgeçmedikçe kalkamazlar bu işin altından..Bu kadar kriteri kaldırmaz avrupa basketbolu..Yok Salonun olsun , seyirci ortalaman şu kadar olsun , yok lisans için para yatır yok wild card için para yatır, oyuncuların kaliteli olsun...15m euro yatırım istiyorlar yani senelik asgari, ondan sonra galibiyet başına 10 bin euro civarı prim ver dalga geçer gibi...Kimse kalkamaz bu işin altından 3-4 köklü zengin klüp hariç...Efes ve rus (CSKA hariç) klüpleri beklendiği gibi yatırımı keser, Yunanistan elinde kalan 1-2 süper yıldızı kaybederse veya Almanya'da umut edilen yatırım arttırılmasa bir dahaki sezon iptal olur Eurolegue...Fiba'nın kapısına geri dönerler hep beraber...Dönsünlerde zaten...Fiba kar amacı gütmüyor hiç olmazsa, yapar şampiyonlarla turnuvasını..Diğer takımlarada hareket gelir altyapılar tekrar önem kazanır vs...Igokea mesela bu sene güzel bir kadro yakaladı, Adriyatikte normal sezonu lider bitirdi direk gitmesi gerekirken sistemi değiştirdiler 2 spottan biri play-of finalistine gitti..Igokea'yı zoraki elemeye soktular..Ben olsam onların yerinde elemedede oynamam...Hatta salonum yoksa hiç uğraşmam bu işle herhangi bir takım benim olsa...Sonuçta zıplama yapma şansım yok süper bir altyapım veya elime bir şekilde gelmiş güzel bir kadromda olsa...Avrupada böyle büyük ligler kurmak bugünün işi değil malesef...Hedef küçültmek şart...

Ergin hoca' nın söylediğine göre A lisansı için ciddi girişimlerimiz varmış. Gelecek yılda bütün takımların lisanslarının yenileneceğini düşünürsek, kuracağımız kaliteli ve dengeli kadroyla sene sonunda elimize önemli bir koz geçebiliriz. Yapacağımız 2-3 isimli transferle ULEB Ceo' suna isteğimizde ne kadar ciddi olduğumuzu da göstermiş oluruz. Bu hamlelerle ve son iki sezonda yaptıklarımızla şu lanet lisansı alacağımızı umuyorum. Almalıyızda... Zira yeni sezonda oynanacak perşembe-cuma günlerindeki Avrupa maçlarının ardından TBL' yi bu seneki gibi domine etmek pek olası değil. Harika bir yılın ardından kazayla veya federasyon eliyle de ligde ki finali kaybedersek sonunda ağlamamak için bu lisansı kesinlikle almalıyız.
Ben seneye de ligi domine edebileceğimizi düşünüyorum. Tabi bu seneki gibi sakatlıklar olmazsa... Efes bütçeyi kısıyor. Fenerbahçe de bütçe kısıtlamasına gidecek gibi görünüyor. Belki Ivkoviç veya Obradoviç ile anlaşırlarsa durum değişebilir. Beşiktaş'ın hali zaten ortada. Gelecek sezon için yatırımı arttıran tek kulüp biz olacağız. Doğru hamleler yaparsak futboldakine benzer bir ivme yakalayabiliriz.

Artık A lisansı olan takımlarda sorgulanmalı. (bkz:Fenerbahçe) Ülker.Beleş beleş A lisansıyla gidiyolar,ne bi başarı,ne bi çarpıcı galibiyet boş boş gidip geliyolar.bari hakeden takımlar gitsin (bkz:banvit)

Abi bu Nba ligi gibi lig kuracağız hayalinden vazgeçmedikçe kalkamazlar bu işin altından..Bu kadar kriteri kaldırmaz avrupa basketbolu..Yok Salonun olsun , seyirci ortalaman şu kadar olsun , yok lisans için para yatır yok wild card için para yatır, oyuncuların kaliteli olsun...15m euro yatırım istiyorlar yani senelik asgari, ondan sonra galibiyet başına 10 bin euro civarı prim ver dalga geçer gibi...Kimse kalkamaz bu işin altından 3-4 köklü zengin klüp hariç...Efes ve rus (CSKA hariç) klüpleri beklendiği gibi yatırımı keser, Yunanistan elinde kalan 1-2 süper yıldızı kaybederse veya Almanya'da umut edilen yatırım arttırılmasa bir dahaki sezon iptal olur Eurolegue...Fiba'nın kapısına geri dönerler hep beraber...Dönsünlerde zaten...Fiba kar amacı gütmüyor hiç olmazsa, yapar şampiyonlarla turnuvasını..Diğer takımlarada hareket gelir altyapılar tekrar önem kazanır vs...Igokea mesela bu sene güzel bir kadro yakaladı, Adriyatikte normal sezonu lider bitirdi direk gitmesi gerekirken sistemi değiştirdiler 2 spottan biri play-of finalistine gitti..Igokea'yı zoraki elemeye soktular..Ben olsam onların yerinde elemedede oynamam...Hatta salonum yoksa hiç uğraşmam bu işle herhangi bir takım benim olsa...Sonuçta zıplama yapma şansım yok süper bir altyapım veya elime bir şekilde gelmiş güzel bir kadromda olsa...Avrupada böyle büyük ligler kurmak bugünün işi değil malesef...Hedef küçültmek şart...

abi iyi diyonda 2000lerin başında bu da denendi Yunanistandan Aris felan giriyodu hatta İngiltereden takım bile sokmuşlardı.Ama böyle oluncada kalite düştü.Salon konusunda katiyeten takılıyorum ulebe ama bütçede sınırlama yersiz olayın bütçede değil yürekte bittiğini 2 yıldır görüyoruz.Kadın basketbolunu takip ediyomusun bilmiyorum orda euroleague ve eurocupta salon kriteri yok.Rusyada,doğu ülkelerinde 1 2 bin kişilik hatta 500 kişilk salonlar var buralarda oynasan nolur oynamasan nolur...

basketbolda alt yapı olayı yaş basketbol kapitalizm bağrından doğduğu için her zaman para ve başarılı olma hırsı büyük yer tutacaktır..
Bende bu sistemin fazla sürmeyeceğini düşünüyorum ya katılan takımların yerel liglerine euroleague bittikten sonra dahil olup az maç oynayacak yerel liglerde(yerel ligleri tamamen kaldıramazlar) ya da bazı ülkeler ulebden ayrılıp bölgesel ligler kuracaklar

Artık A lisansı olan takımlarda sorgulanmalı. (bkz:Fenerbahçe) Ülker.Beleş beleş A lisansıyla gidiyolar,ne bi başarı,ne bi çarpıcı galibiyet boş boş gidip geliyolar.bari hakeden takımlar gitsin (bkz:banvit)

avrupada herhangi bir takım ligde çeyrek final oynayıp 20 milyon euro bütçeyle yoluna devam edip 13 bin kişilik yeni salonu varsa (başarı çok önemli değil) a lisansıyla devam etmesi gayet normal ...normal bir insan farklı düsünebilir ama özel bir şirket ve topluluk olan ulebin bakış açısı farklı zaten aynı taraftan bakmıyo olaya...