Euroleague 2013 - 2014

Euroleague'in 2000lerin başlarında kurulduğunu Real Marid'in 2007 yılında a lisansı aldığını bilmiyodun galiba lisanssiz takım nasıl işin önderi olabilir...

Uleb bana göre son 15 günde çok büyük prestij kaybetti.Kıytırıp İtalyan takımları avrupanın 1.kupasında 3 5in lafını yaparak katılmak istemediklerini söylediler(Katılmama sebepleri komik euroleaguden elensen eurocupta devam edicen sonuçta)

Khimki bütçe kısıyorum diyor.Elde kalan lisansları İspanyaya veremeyeceklerine göre Almanya piyasası kalıyor o piyasada 1den fazla verildiği takdirde kamuoyunun tepkisini çekeceklerini biliyorlar.Sıradaki banvit ve igokea nın 5 bin kişilik salonları yok girseler bile başka şehirlerde oynancağı için onlara vermekte zorlanıyorlar.Rytasa verelim diyorlar ondada geçen yıl zalgiris'te olduğu gibi sezon ortasında kadro dağılımı gibi birşey olma ihtimalı yüzünden çekiniyorlar.

10 11 gün kaldı kura çekimine bilmiyorum ne olacak bana kalsa 21 22 takımla oynatırım yada veririm Bilbao Kazan gibi iyi takımlara

ULEB İspanyol ve İtalyan destekli kuruldu. Amaç UEFA'ya biz bu tür bir organizasyonu Basketbol'da yaptık Futbol'da hayli hayli yaparız demekti. Mesele Real Madrid'in A lisansını 7-8 yıl önce alması değil mesele bu organizasyonu kuranlar arasında olması. ULEB Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de teklifte bulunda lakin Turgay Demirel üstün öngörüsüyle bunlar uzun ömürlü değil dedi. ULEB'in hatası yerel başarıyı fazla dikkate almaması. Diyor ki kazara büyük kulüpler başarısız olursa. Doğru lakin bu seferde o büyük kulüpler paradan kısarsa. NBA yayın gelirlerini dağıtıyor çok para kazanan kulüplerin öne geçmesini engellemek için maaş sınırı koyuyor. ULEB 30-32 takım belirler (ki bu Avrupa ekonomisinde ve muhtemel NBA'in avrupaya açılması durumunda zor) ya da 20 takım belirleyip bunlara yerel rekabeti boş ver Avrupa Basketbol ligi kuralım der ve katılım parası verir yıllık tv gelirini 500-600 milyon avro yapabilirse bir şeyler değişir. Şahsen benim TBL umrumda değil böyle bir organizasyon olsa Galatasaray ligden ayrılıp katılsın isterim.
NBA bu duruma hemen gelmedi. ABA yıldızları ve 79 draftında Larry Bird ve Magic gelmeseydi onunda halini görürdük.

http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-6381-38-basketbola-futbol-oyunu.html

ULEB İspanyol ve İtalyan destekli kuruldu. Amaç UEFA'ya biz bu tür bir organizasyonu Basketbol'da yaptık Futbol'da hayli hayli yaparız demekti.

verdiğin linki baştan sona okudum belli konularda yararlı oldu teşekkür ederim.Basketbolla uğraştıgım için futboldaki yapılanmayla ilgili geniş bilgim yoktu.Real Madrid'in işin içinde olupta katılmamasıda bir başka tuhaf tabi.

Ulebin hatası yerel başarıyı dikkate almaması demişşin.Bunun nedeni 90larda Partizan Zalgiris Badalona gibi avrupa şampiyonu olmuş takımların ulebi memnun etmemesi idi...

Ben seneye de ligi domine edebileceğimizi düşünüyorum. Tabi bu seneki gibi sakatlıklar olmazsa... Efes bütçeyi kısıyor. Fenerbahçe de bütçe kısıtlamasına gidecek gibi görünüyor. Belki Ivkoviç veya Obradoviç ile anlaşırlarsa durum değişebilir. Beşiktaş'ın hali zaten ortada. Gelecek sezon için yatırımı arttıran tek kulüp biz olacağız. Doğru hamleler yaparsak futboldakine benzer bir ivme yakalayabiliriz.

Efes’in bütçe düşürmesi onların önümüzdeki sezon başarısız olacağını göstermez ki. Biz nasıl bu sezon 2 dev bütçeli takım önünde şampiyon olduysak pekala doğru yapılanmayla başka takımlarda başarılı olabilir. Eğer basketbolla yeni ilgilenmeye başlayan birisi değilseniz, yaşınızdan ötürü Efes’in geçmişini iyi bilmelisiniz. Efes’in ruhunda zaten parayla başarı anlayışı yoktu. Taki Blatt döneminde başlayan, Efes’in duraklama-gerileme dönemlerine neden olan ‘’kıroyum emme para bende’’ zihniyetiyle o takımda oynamayı hak etmeyen oyunculara paraları saçarak bu hale geldi. Efes’in başarılı olduğu yıllar Ufuk Sarıca’lı, Volkan Aydın’lı hatta basketboldan anlamayanların dalga geçtiği Tamer Oyguç’lu kadrosuna sahipkendi. Bu kadronun etrafına, kimsenin yüzüne bakmayacağı Larry Richard gibi serbest atışı tek elle atan adamları yerleştirerek avrupada zaferler kazandılar.

Şimdi de içi geçmiş Kerem Tunçeri, Ermal Kuqo gibi adamları yollayarak Cedi Osman, Okben Ulubay gibi kendi öz kaynaklarından eski günlerine dönüş sinyali veriyorlar. Oktay hoca gibi bu tarz yapılanmaları seven ve başarılı olan birisiyle de oldukça güçlü bir rakip olabilirler.

Fenerbahçe’ye (bu arada bir öz eleştiride bulunarak, bu forumda uzun süredir kullandığım ve kendime yakıştıramadığım bir yazıyı burada yeri gelmişken açıklamak istiyorum. Fülker ismi. O dönemlerde rakibin aldığı şampiyonlukların kızgınlığıyla böyle konuşmak beni rahatlatıyordu. Yalnız yeşil sermayenin ilk kuruluşlarından olan bu marka ezeli rakipler arasında eşitsizlik yaratıp Fenerbahçe ve diğerleri kavramı oluşturmuştur basketbolda. Bize ve Beşiktaş’a 3 kuruş karşılığında Cafe Crown ve Cola Turka gibi alt kuruluşlarının ismini verip; Fener’e aslan payını ve A lisansını vererek yıllarca rakibin havadan şampiyonluklarını ve Avrupa Ligi maçlarını seyrettik. Bizde sanki onların sayesinde ligde kalmışız gibi algılayarak, halbuki ayağımıza pranga takıldığının farkında olmadan hareket ettik. Efes’in BJK ile birleşmemesinin en büyük sebebi farklı taraftar gruplarının tepkisini çekmek istememesidir. Efes bu inceliği gösterirken Ülker sinsice hareket ederek bize yardım ediyormuş gibi görünüp aslında bu koca camia ile dalga geçmiştir. Zaten formaların üzerinde marka isimleri büyük puntalarla yazılıyor. Birde ben burada Ülker, Medikal Park gibi isimleri yazarak daha fazla reklamlarını yapmak istemiyorum. Kulüplere verdiklerinin fazlasını bu takımların adlarının yanlarına isimlerini yazdırarak alıyorlar zaten. ) gelince, bütçe küçültecekmiş gibi görünselerde ben böyle olacağını pek zannetmiyorum. Belki geçen seneki gibi pahalı takım olmayacaklar fakat kendilerine sınırsız bütçe sunan bir firma yardımıyla bizden daha ucuz takım kuracaklarını düşünmek pek gerçekçi değil.

Bu sene rakiplerden daha fazla bizi zorlayabilecek bir unsur da avrupa maçlarının ardından 2 gün sonra oynanması gerekecek lig maçları olacaktır. Birde avrupa dönüşü Antep gibi uzak deplasmanlara gideceğimiz dönemlerde fiziksel olarak baya yıpranacağız. Bu da ligdeki konsantrasyonu düşürecektir. Hem ligimizi de o kadar küçümsemeyin. Çok zorlu deplasman takımlarına sahibiz. Gerçekçi olmak lazım ki geçen yıl olduğu gibi bir seri öyle her zaman olmaz. Lig tarihinde bile Efes’ten sonraki en uzun galibiyet serisi bizim serimizdir ve Efes’in kırılması çok zor olan galibiyet serisini yakaladığı dönemde Ülker bile daha kurulmamıştı. Arroyo’nun da güçlü bir oyun kurucuyla desteklenmediği varsayımı gerçekleşirse, hiç tahmin etmediğimiz mağlubiyetler alabiliriz. Hatırlayınız Türkiye Kupası periyodunda üst üste oynanan maçların sonundaki final maçında Arroyo’nun yorgunluktan nasıl etkisiz olduğunu ve takımın çok iyi mücadele ettiği halde bu durumdan nasıl etkilendiğini. Hakem hatalarına gelmeyin; orası artık kanıksadığımız, bizim her zaman mücadele etmemiz gereken ve bir türlü engel olamadığımız olaylardır.

Eurolegue yönetimi abuk subuk işler yapmaya devam ediyor...Prokom'dan boşalan A lisansının Budivelnyk Kyiv'e verileceği konuşuluyor...Wild Card için farklı basketbol ülkelerine heyecan getirmek anlaşılabilir ama A lisansı Ukraynaya verilirse..Kiev 24.sırada Avrupada, biz 19. sıradayız..Tüm kriterlerimiz Eurolegue'e uyuyor...Yönetimde acilen A lisansı için başvuru yapmalı...

8)Valencia Bir ispanyol takımı daha alamaz
10)Kazan Salonu A lisansına yetmiyor
14)Khimki Salonu A lisansına yetmiyor
16)Alba Berlin A lisansı alabilir
17)Lietuvos rytas A lisansı alabilir
19)Galatasaray A lisansı alabilir
Arada başka takımlarda varken 24.sıraya kadar neden gidildiğine resmi yollarla itiraz edilmeli ve gerekli başvurular yapılmalı.... Üstteki takımlar pasif kaldığı için (parasal taahhüt vs. ) Budivelnyk Kyiv'e yöneliyorlarsa yazık olur...

Evet A lisansı için acilen başvuru yapmalıyız fakat bu beceriksiz basketbol şubesinden pek umudum yok. Yine yaparsa Ataman yapar.

Euroleague sırf basketbol daha çok ülkelere yayılsın diye saçma sapan takımları Euroleague'e alıyor Kuban, Galatasaray, Valencia, Bilbao gibi bu işe para harcayan takımlar da Euroleague dışında kalıyor, dikkat ederseniz Euroleague'de ki kaliteli takım sayısında da ciddi olarak azalmalar var, 4-5 sene önce Euroleague'in demirbaşı olan takımlar bütçelerinde küçülmeye gidiyor.

Igokea elemelerde oynamayacağını açıklamış...Kazansakta salonumuzda oynanmasına izin verilmeyecek açıklaması yapmışlar... Forumdaki yazımı okudular heralde :)

Wild Card alan takımlar

-Bayern Munich
-SIG Strasbourg
-Budivelnyk Kiev

Elemelere Katılacaklar

-Banvit
-Cez Nymburk
-Cimberio Varese
-Oldenburg
-Khimki
-L.Rytas
-Telenet Ostend
-VEF Rıga

Sırbistan'ın Partizan takımında mali kriz var.Başkanları Sırbistan Ligi'nden, Adriyatik Ligi'nden, Euroleague'den çekilebileceklerini açıkladı.Oyunculara ve Ödenmemiş Vergi borçları varmış.

Kızılyıldız'ın Blazic-Schillb-Milicic yapmaya hazırlandığı bir dönemde Partizan ekonomik krizde.

A lisanslı takım sayısı 13'e düşmüş oldu böylece...Prokom daha öncede tahmin edildiği gibi A lisansını kaybetti...Ancak beklenenin aksine A lisansını başka bir takıma vermek yerine wild card olarak kullandılar..Bizim için daha iyi oldu..Seneyede muhtemelen bir takımın kaybedeceğini düşünürsek iki A lisansı boş olacak..Bu sene başarılı olmanın yanı sıra güzel bir lobi faaliyetide yürütmemiz lazım...

Euroleague'de torbalar belli oldu;

1. Torba
FC Barcelona
Olympiacos Piraeus
Panathinaikos Athens
Real Madrid

2. Torba
Maccabi Electra Tel Aviv
CSKA Moscow
Montepaschi Siena
Anadolu Efes Istanbul

3. Torba
Laboral Kutxa Vitoria
Unicaja Malaga
Fenerbahce Ulker Istanbul
Zalgiris Kaunas

4. Torba
Galatasaray Liv Hospital Istanbul
Lokomotiv Kuban Krasnodar
Budivelnik Kiev
Brose Baskets Bamberg

5. Torba
EA7 Emporio Armani Milan
Partizan mt:s Belgrade
Stelmet Zielona Gora
Crvena Zvezda Telekom Belgrade

6. Torba
FC Bayern Munich
Strasbourg
JSF Nanterre
QR Winner

Elemedeki takımlar ise; Khimki Moscow Region, Banvit Bandirma, Cimberio Varese, VEF Riga, Lietuvos Rytas Vilnius, Telenet Ostend, CEZ Basketball Nymburk, EWE Baskets Oldenburg

2.torbadan Siena gelsin. 5.torbadan yeni transferleriyle Kızılyildiz gelmesi. 6.torbadan da bir fransa takimi gelsin. 1 ve 3ten kim gelirse farketmez bence.

6. torbadan elemeleri geçen Khimki yada Varese 5. torbadan Armani Milano veya Crvena Zvedza gelmesin ilk dört net olsun turu rahat geçelim...Boşuna yıpranmayalım normal sezonda...

top16da aynı ülkenin takımları aynı gruba düşebilir. sizin hatırldığınız o. ilk gruplarda aynı ülke takımları farklı gruplara gidiyor. bazen ispanya abartıp 5 takımla katılmazsa:)