Euroleague'in 2000lerin başlarında kurulduğunu Real Marid'in 2007 yılında a lisansı aldığını bilmiyodun galiba lisanssiz takım nasıl işin önderi olabilir...
Uleb bana göre son 15 günde çok büyük prestij kaybetti.Kıytırıp İtalyan takımları avrupanın 1.kupasında 3 5in lafını yaparak katılmak istemediklerini söylediler(Katılmama sebepleri komik euroleaguden elensen eurocupta devam edicen sonuçta)
Khimki bütçe kısıyorum diyor.Elde kalan lisansları İspanyaya veremeyeceklerine göre Almanya piyasası kalıyor o piyasada 1den fazla verildiği takdirde kamuoyunun tepkisini çekeceklerini biliyorlar.Sıradaki banvit ve igokea nın 5 bin kişilik salonları yok girseler bile başka şehirlerde oynancağı için onlara vermekte zorlanıyorlar.Rytasa verelim diyorlar ondada geçen yıl zalgiris'te olduğu gibi sezon ortasında kadro dağılımı gibi birşey olma ihtimalı yüzünden çekiniyorlar.
10 11 gün kaldı kura çekimine bilmiyorum ne olacak bana kalsa 21 22 takımla oynatırım yada veririm Bilbao Kazan gibi iyi takımlara
ULEB İspanyol ve İtalyan destekli kuruldu. Amaç UEFA'ya biz bu tür bir organizasyonu Basketbol'da yaptık Futbol'da hayli hayli yaparız demekti. Mesele Real Madrid'in A lisansını 7-8 yıl önce alması değil mesele bu organizasyonu kuranlar arasında olması. ULEB Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de teklifte bulunda lakin Turgay Demirel üstün öngörüsüyle bunlar uzun ömürlü değil dedi. ULEB'in hatası yerel başarıyı fazla dikkate almaması. Diyor ki kazara büyük kulüpler başarısız olursa. Doğru lakin bu seferde o büyük kulüpler paradan kısarsa. NBA yayın gelirlerini dağıtıyor çok para kazanan kulüplerin öne geçmesini engellemek için maaş sınırı koyuyor. ULEB 30-32 takım belirler (ki bu Avrupa ekonomisinde ve muhtemel NBA'in avrupaya açılması durumunda zor) ya da 20 takım belirleyip bunlara yerel rekabeti boş ver Avrupa Basketbol ligi kuralım der ve katılım parası verir yıllık tv gelirini 500-600 milyon avro yapabilirse bir şeyler değişir. Şahsen benim TBL umrumda değil böyle bir organizasyon olsa Galatasaray ligden ayrılıp katılsın isterim.
NBA bu duruma hemen gelmedi. ABA yıldızları ve 79 draftında Larry Bird ve Magic gelmeseydi onunda halini görürdük.
http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-6381-38-basketbola-futbol-oyunu.html