Euroleague (2014-2015)

Asvel 79 - 88 Kazan (Maç sonu)

Üçüncü çeyrek Asvel farkı 19 sayıya kadar çıkarttı ancak ardından kontak kapattı. Kazan arka arkaya sayılar bulup farkı eritti ve son çeyreğe 64-64 berabere girildi. Son bölümü daha iyi oynayan Unics maçı kazandı. Bu arada Kazan çok özgüvenli oynuyor. Fark açıldığında bile takımda panik havası yoktu. :)

Kazan A grubuna düşmüş oldu.

Anadolu Efes
Sardegna Sassari
Nizhny Novgorod
Real Madrid
Unics Kazan
Zalgiris Kaunas

Maçı anlatan spiker A grubuna düştüğünü söyledi. Hatta takımları tek tek saydı. Bir yanlışlık olmasın? :)

Unics'in kadrosunda iyi isimler var. Jerells,Langford,Zizis,Bykov,James White,Kaimakoglu,Sanikinidze gibi kaliteli isimler var ama rotasyonları çokta geniş değil.

Bakalım nasıl bir sezon geçirecekler. Ama izlenmesi zevkli bir takım olacakları kesin.

Aynen yakup abi ama bence bu sene ilk turada iyi baslayamayacaklar.Demedi deme.
Aynen ilk turda bende işlerinin zor olduğunu düşünüyorum, özelikle takıma yeni gelenler daha adepte olmadı zaten farkındaysanız takım oyunundan ziyade bireysel performanslar belirliyor maçları fülker'de. Birde hickman ile Goudelock sahadayken çok kötü oynuyorlar ve hucum edemiyorlar. Tabi onlara göre yine f4 Garanti gibi birşey :)

Real madrid-Valencia saat 20:00, Barcelona Laboral 22:30'da İspanya süper kupa maçlarında karşı karşıya gelecek ve maçlar sports tv den yayımlanacak.Rakipler hakkında izlenim edinmek için güzel maçlar.

Gustavo Ayon bu sene Real Madride çok katkı verir çok iyi transfer. Ama şunu da soylemeliyiz ki iki İspanyol favorinin de potaltı avrupanın en iyi rotasyonuna sahip

Euroleague'de ilerki turlar için biraz öngörü ve beyin jimnastiği yapmak istiyorum.
Regular sezondan sonra Top 16 eşleşmeleri aşağıdaki gibi olacak:

E Grubu: A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4
F Grubu: B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, C4

Ben Normal Sezon'da grubumuzda 2. olarak Top 16'da E grubunda olacağımızı düşünüyorum.
Buna göre grubumuzda;
A1:Real Madrid
B2:Maccabi
C3:Milano-Pana'dan biri
D4:Kutxa-Valencia'dan biri
C1:Barcelona
D2:Galatasaray
A3:Kazan
B4:Malaga-Berlin'den biri

Tabi normal sezonda bazı kuvvetli takımlar form tutamadıkları için sürpriz mağlubiyetlerle sürpriz bir sırada bitirebiliyorlar.Mesela Maccabi'de kimya uyuşmazsa 3.-4. olarak da çıkabilir.Bu tür sürprizler olabilir.Ama aşağı yukarı bu seviyede ve bu denkte bir grupta yer alacağız.
Yani grubumuzda 3 tane hem EL kültürüne ve alışkanlığına sahip hem kuvvetli hem de bütçesi yüksek takım olacak.
4.lük hatta bir ihtimal 3.lük için mücadele ederken çok sert maçlar oynayacağız.Final eight'e kalırsak çok güzel bi başarı olur bizim için.
Final eight'ten sonra final four ve hatta final.....Çok çok zor ama imkansız değil.Allah bahtımızı açık etsin.

A grubuna değil Fener´ın grubuna düştüler. A ve B´de Rus takımı olduğu için.

Euroleague'de ilerki turlar için biraz öngörü ve beyin jimnastiği yapmak istiyorum.
Regular sezondan sonra Top 16 eşleşmeleri aşağıdaki gibi olacak:

E Grubu: A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4
F Grubu: B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, C4

Ben Normal Sezon'da grubumuzda 2. olarak Top 16'da E grubunda olacağımızı düşünüyorum.
Buna göre grubumuzda;
A1:Real Madrid
B2:Maccabi
C3:Milano-Pana'dan biri
D4:Kutxa-Valencia'dan biri
C1:Barcelona
D2:Galatasaray
A3:Kazan
B4:Malaga-Berlin'den biri

Tabi normal sezonda bazı kuvvetli takımlar form tutamadıkları için sürpriz mağlubiyetlerle sürpriz bir sırada bitirebiliyorlar.Mesela Maccabi'de kimya uyuşmazsa 3.-4. olarak da çıkabilir.Bu tür sürprizler olabilir.Ama aşağı yukarı bu seviyede ve bu denkte bir grupta yer alacağız.
Yani grubumuzda 3 tane hem EL kültürüne ve alışkanlığına sahip hem kuvvetli hem de bütçesi yüksek takım olacak.
4.lük hatta bir ihtimal 3.lük için mücadele ederken çok sert maçlar oynayacağız.Final eight'e kalırsak çok güzel bi başarı olur bizim için.
Final eight'ten sonra final four ve hatta final.....Çok çok zor ama imkansız değil.Allah bahtımızı açık etsin.

Peki ya 3.bitirirsek :)

İhtimalleri saymakla bitiremeyiz de benim tahminim böyle oldu :)
Anlatmak istediğim şu; bu yıl geçen yıldan çok daha zor ve sert bi gruba düşücez top 16'da.
Geçen yıl Kuban'la 4.lük mücadelesi verdik.Bu yılki 4.'lük veya 3.'lük için 3 hatta 4 takımla mücadele edeceğiz gibi gözüküyor...Bunu vurgulamak istedim :)

Bizim grup en karışık grup olabilir aslında. Milli takımın grubu gibi son maça kalacak galiba her şey. Kuralar çekildiğinde ortada ne bizim takım vardı ne rakipler ama şimdi biraz daha netleşmeye başladı.

Kizilyildiz kendi sahasında her takıma karşı iyi oynar, zor maç verir. Başta kadroları yoktu ama şimdi biraz daha yorum yapabiliyoruz onlar hakkında. Performansları biraz Marcus Williams'a bağlı. Onun deli oynadığı bir maçı kaybetmezler bence ama çok da maç verir Marcus.

Laboral şu anda dışarıda kalması en muhtemel takım ama Ispanyollar geç açılırlar. Süre vermek lazım biraz.

Neptunas'in alacağı 1 galibiyet bile grubu etkiler. Kilit takım onlar biraz da. Zayıf kaldılar sanki.

Valencia da 1 numara sıkıntısı yaşayabilir belki. Geri kalan oyuncuları ağır basıyor 2 numaraya göre.

Bizim grup en karışık grup olabilir aslında. Milli takımın grubu gibi son maça kalacak galiba her şey. Kuralar çekildiğinde ortada ne bizim takım vardı ne rakipler ama şimdi biraz daha netleşmeye başladı.

Kizilyildiz kendi sahasında her takıma karşı iyi oynar, zor maç verir. Başta kadroları yoktu ama şimdi biraz daha yorum yapabiliyoruz onlar hakkında. Performansları biraz Marcus Williams'a bağlı. Onun deli oynadığı bir maçı kaybetmezler bence ama çok da maç verir Marcus.

Laboral şu anda dışarıda kalması en muhtemel takım ama Ispanyollar geç açılırlar. Süre vermek lazım biraz.

Neptunas'in alacağı 1 galibiyet bile grubu etkiler. Kilit takım onlar biraz da. Zayıf kaldılar sanki.

Valencia da 1 numara sıkıntısı yaşayabilir belki. Geri kalan oyuncuları ağır basıyor 2 numaraya göre.