Euroleague 2015-2016

Fenerin hemen her maçına ister istemez denk geliyorum bu sezon. Aralık-Ocak gibi rakipsizlerdi, çok ezici oyunları vardı. Şubat'dan itibarense her ne kadar maç kazansalar da oyun olarak sürekli zorlanıp birçok maçı son saniyelerde ve hatta son topta kazandılar. Bizim şu son 1 ayda ki formumuz onların namağlupluklarına göre daha iyi bence. Tekrar ediyorum ''oyun'' olarak, sonuç olarak değil.

Fenerin hemen her maçına ister istemez denk geliyorum bu sezon. Aralık-Ocak gibi rakipsizlerdi, çok ezici oyunları vardı. Şubat'dan itibarense her ne kadar maç kazansalar da oyun olarak sürekli zorlanıp birçok maçı son saniyelerde ve hatta son topta kazandılar. Bizim şu son 1 ayda ki formumuz onların namağlupluklarına göre daha iyi bence. Tekrar ediyorum ''oyun'' olarak, sonuç olarak değil.
Yani şimdi şöyle bir gerçek var. Eurolig seviyesinde top 16da maçlar giderek zorlaşıyor, Fenerde de Antic Sloukas Udoh yok. Rotasyon iyice daraldı, ona rağmen gayet iyi durumdalar. Geçen haftaki maçta da oldukça iyi geri döndüler ve rahat kazandılar. Unutmayalım ki bu seviyede vurup geçmek çok zor illaki düşüşler olur ve olacak. Ligde problemleri var o da konsantrasyon problemi daha çok. Play offlarda daha derli toplu ve konsantre bir takım olacak. Rakibimizin gücünü bilelim önce, o yüzden zaten ligi onların üstünde bitirmeliyiz

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sadece EL'yi kastetmiyorum ki , son 1.5 ay lig maçlarında da çok zorlanıyorlar. Yanlış anlaşılmasın buraya gelip çocuk gibi ''fener güçsüz ehehe'' tarzında saçma muhalefet etme gibi bir amacım yok sadece gözlemlediğimi yazdım.

Sadece EL'yi kastetmiyorum ki , son 1.5 ay lig maçlarında da çok zorlanıyorlar. Yanlış anlaşılmasın buraya gelip çocuk gibi ''fener güçsüz ehehe'' tarzında saçma muhalefet etme gibi bir amacım yok sadece gözlemlediğimi yazdım.
Benim düşüncem ligdeki düşüşlerinin ve deplasmanda zorlanmalarının sebebi konsantrasyon problemi. Deplasmanda da winner bir takım olduğu için kazanmaya devam ediyorlar bu sıkıntılı bir durum. Tabi mutlaka daha zor El maçları sonrası şok mağlubiyet de alabilirler. Bizim yolumuz çok daha kolay o açıdan inşallah 6 maçımız var

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kuban avrupa'nın en formda takımıydı. Son iki haftada ligde cskayı (deplasmnda ) ve khimkiyi yendiler euroligde de cedevitayı ezip efes için kader maçı olan maçta deplasmanda efesi rencide ettiler.Böylesine formda bir takımı eksiklerin varken yenmek çok önemli ve değerli.Gene kötü oynadılar diyip duruyoruz iki ayda iki defa kaybetmişler. Winner bir kimlik kazanıldığının göstergesi bu.

Gene kötü oynadılar gibi değerlendirme aslında yanlış iki takım da kötü oynamadı ancak maç acayip bir savunma maçıydı. Çok keyif alarak izlediğim bir maçtı . Euolig basketbolunu nba'den daha fazla seviyorum.

Oly de çok pis kaybetti Brose inatçılığının ödülünü karşılığını aldı. Oly elindeki maçı böyle kaybetmezdi onlar da winner kimliklerini yavaş yavaş kaybediyorlar.

Galatasaray için "Çok formdayız" deyince abartmış oluyoruz ama FB'nin yendiği takım diye Kuban için "Ezdiler, rencide ettiler" gibi tabirler kullanmak abartı olmuyor.

Cska ve Laboral bu saatten sonra bırakmazlar bence. Real de yavaş yavaş form tutmaya başladı. Barca-Khimki-Oly den ikisi dışarıda kalır. Oly ikili averajda Barca nın gerisinde kaldı.

Diğer tarafta Fener-Kuban ilk ikide bitirir. Sıralamayı önümüzdeki iki hafta büyük ölçüde belirler.
3-4 için Daçkanın da bir şansı olabilir bu hafta Cedevita yı yenerlerse.
Efesin Kızılyıldıza ikili averajı kaptırması kötü oldu, evinde maç kaybetmemesi lazım.

Fenerbahçe E grubunu lider bitirecek büyük ihtimalle, kalan 4 maötan 2 si içiride ve rakiplerinden en az birisi havlu atmış olarak çıkacak maça. Dışarıdaki 2 maçta en zayıf rakiplere karşı olacak. Kuban, ikincilik için bir adım önde ama Pao deplasmanına gidecek, diğer taraftan da kızılyıdızla evlerinde oynayacaklar. Bu akşamki kızılyıdız pao maçına göre ikincilik yarışı daha da kızışabilir.

F grubu hala çok karışık. olimpiakos havlu atmış gibi görünüyor ama üstündeki takımlardan brose 2 hafta üstüste moskovaya gidecek, sonrada barca ve laboral maçları var. hoş, olympiakos da 2 içeride cska-real,i dışarıda khimki ile oynayacak.
barcelona bu akşam cska ile oynuyor, güçlerinin yeteceğini sanmıyorum. sonrada real ve laboral maçları var.
real 4 hafta üst üste deplasmanda, zalgiris, barcelona, olympiakos e laboral, ve içeride khimki. bence zalgiris, khimki ve barca maçlarını kazanırlar.
laboral khimkiyi yendikten sonra ikili averajıda alarak biraz daha sağlamlaştırdı yerini.
bence bu grupta sıralama cska-laboral-real şeklinde olacak, 4. takım için 4 aday var, khimki en şanslıları gibi görünüyor.

bu durumda f8 eşleşmeleri;
cska-kızıl yıldız 3-0
laboral - pana 3-2
kuban - real 2-3
fener - khimki 3-1

f4 de
cska-real
fener-laboral olur diye bir tahminde bulunayım.

Galatasaray için "Çok formdayız" deyince abartmış oluyoruz ama FB'nin yendiği takım diye Kuban için "Ezdiler, rencide ettiler" gibi tabirler kullanmak abartı olmuyor.

Biz çok formda değiliz dedim çünkü çok formda değiliz.Son bir buçuk ayda Zaragoza banvit ve fenere yenildik.İkili maç olmasının da payı olsa da karsiyakaya ilk maçı kaybettik. Son bir buçuk ayda olan bunlar. Karsiyakaya karşı ezici bir galibiyet ve Efes maçı hariç aman aman bir sonuç yok ortada kupada ilk mactan elenmek de bana gore eksi. Son 10 maçın altı tanesini kazandık.l çok formda mi olunuyor şimdi.

Kubana çok formda dedim çünkü çok formdalar 6 haftadır yenilgileri yoktu , yendikleri takımlar arasında ligde cska ve khimki var ,euroligde de son dört haftadır +15 ile maç kazanıyorlar. Formda olana formda derim ,efesi de evet rencide ettiler çünkü o maç efesin kader maçıydı ( Ergin ataman dilinde hedef maç ) gavurlar do or die game der kazan yada öl. İşte öyle bir maçta efesi çaresiz bıraktılar 60 sayıyı zor bulup 15 fark yedi Efes. Bunun adı rencide etmektir.Bunda anlaşılmayacak bisey yok. Bizi bir takım hedef macimizda kendi sahamızda hiç umuylandirmadan 15 dayı farkla yense sen rencide olmaz mısın.

Kendimizi fazla övmek marifet galiba yapmayinca suçlu oluyoruz.

Biz çok formda değiliz dedim çünkü çok formda değiliz.Son bir buçuk ayda Zaragoza banvit ve fenere yenildik.İkili maç olmasının da payı olsa da karsiyakaya ilk maçı kaybettik. Son bir buçuk ayda olan bunlar. Karsiyakaya karşı ezici bir galibiyet ve Efes maçı hariç aman aman bir sonuç yok ortada kupada ilk mactan elenmek de bana gore eksi. Son 10 maçın altı tanesini kazandık.l çok formda mi olunuyor şimdi.

Kubana çok formda dedim çünkü çok formdalar 6 haftadır yenilgileri yoktu , yendikleri takımlar arasında ligde cska ve khimki var ,euroligde de son dört haftadır +15 ile maç kazanıyorlar. Formda olana formda derim ,efesi de evet rencide ettiler çünkü o maç efesin kader maçıydı ( Ergin ataman dilinde hedef maç ) gavurlar do or die game der kazan yada öl. İşte öyle bir maçta efesi çaresiz bıraktılar 60 sayıyı zor bulup 15 fark yedi Efes. Bunun adı rencide etmektir.Bunda anlaşılmayacak bisey yok. Bizi bir takım hedef macimizda kendi sahamızda hiç umuylandirmadan 15 dayı farkla yense sen rencide olmaz mısın.

Kendimizi fazla övmek marifet galiba yapmayinca suçlu oluyoruz.

Konuya 4-5 kişi yorum yapmış ve net olarak şike yüzünden avrupadan men edilen klübün basket takımının oyununun kötü olduğunu yazan bir kişi var tam tersini düşünüp de yorum yapanlar olduğu gibi daha orta yollu yorum bildirenler de olmuş bir basketbol takımının iyi ya da kötü oynadığı subjektif birsey neticede sonuç olarak farklı düşünceler farklı düçüncedir sadece biz ya da onlar olması ile ilgisi yok .Oynadığımız oyunla ilgili genel bir övgü havası yok forumda bu konuda farklı görüşler var.Bu konuda biz hemfikir değiliz yani...Ayrıca bana kalırsa sportif performansın düşük ya da yüksek olmasından çok daha rencide edici şeyler var.Maç kaybedildi diye rencide olmamalı klüpler ya da fark yediler diye neyseki forumda genel olarak rakip takımla ilgili hemfikir olunan bir konu var o da şikeye bulaştıkları için UEFA'dan ceza almış olmaları bir takımı ve taraftarını asıl rencide edecek budur ki neyseki biz böyle bir duruma muhattap olmadık önemli olan da bu yoksa sportif performansla ilgili konular da tabi ki farklı düşünceler olur renkdaş...

Konuya 4-5 kişi yorum yapmış ve net olarak şike yüzünden avrupadan men edilen klübün basket takımının oyununun kötü olduğunu yazan bir kişi var tam tersini düşünüp de yorum yapanlar olduğu gibi daha orta yollu yorum bildirenler de olmuş bir basketbol takımının iyi ya da kötü oynadığı subjektif birsey neticede sonuç olarak farklı düşünceler farklı düçüncedir sadece biz ya da onlar olması ile ilgisi yok .Oynadığımız oyunla ilgili genel bir övgü havası yok forumda bu konuda farklı görüşler var.Bu konuda biz hemfikir değiliz yani...Ayrıca bana kalırsa sportif performansın düşük ya da yüksek olmasından çok daha rencide edici şeyler var.Maç kaybedildi diye rencide olmamalı klüpler ya da fark yediler diye neyseki forumda genel olarak rakip takımla ilgili hemfikir olunan bir konu var o da şikeye bulaştıkları için UEFA'dan ceza almış olmaları bir takımı ve taraftarını asıl rencide edecek budur ki neyseki biz böyle bir duruma muhattap olmadık önemli olan da bu yoksa sportif performansla ilgili konular da tabi ki farklı düşünceler olur renkdaş...

Efes gibi yirmi milyon euro civarında bir paraya kurulmus takımın ölüm kalım maçında farklı kaybetmesi oldukça rencide edici bir durum. Tabi ki mecazi anlamda rencide etmek.Efes çok net çaresiz kaldı kubam karşısında. Açıkçası Efes mutlaka kazanmak zorundayken , ful konsantrasyonken edercesine yenmek ciddi bir olay.Bizim veya fenerin yenmesine de benzemiyor çünkü bize tam deplasman sayılmaz. ( aynı şehirde ve seyirci dezavantaji yok ) kuban için farlı bir ülke ve deplasman oluyor. O kadar rahat yendiler ki efese uzulecektim neredeyse.

Biz formsuzuz da demiyorum ama son bir buçuk ayda 4 maç kaybedilmisken çok formdayiz dersek bu sefer seviyeyi düşük tutmuş oluruz.Naptik ki daha çok formda olacağız. Feneri deplasmanda yenip Türkiye kupasını alsaydik üzerine de karsiyakayi ezdigimiz için çok formdayiz diyebilirdik ama şimdi bunu söylemek ciddi abartı kaçıyor.

Kuban pes peşe cedevita cska efes ve khimkiyi yendi ( öncesi de var daha ) ve hepsi çift haneli farklarla.Onlar cidden çok formdaydi.Taaftar olmak mantığı kıyıya koymak demek değil neyse onu söylüyoruz.

Efes gibi yirmi milyon euro civarında bir paraya kurulmus takımın ölüm kalım maçında farklı kaybetmesi oldukça rencide edici bir durum. Tabi ki mecazi anlamda rencide etmek.Efes çok net çaresiz kaldı kubam karşısında. Açıkçası Efes mutlaka kazanmak zorundayken , ful konsantrasyonken edercesine yenmek ciddi bir olay.Bizim veya fenerin yenmesine de benzemiyor çünkü bize tam deplasman sayılmaz. ( aynı şehirde ve seyirci dezavantaji yok ) kuban için farlı bir ülke ve deplasman oluyor. O kadar rahat yendiler ki efese uzulecektim neredeyse.

Biz formsuzuz da demiyorum ama son bir buçuk ayda 4 maç kaybedilmisken çok formdayiz dersek bu sefer seviyeyi düşük tutmuş oluruz.Naptik ki daha çok formda olacağız. Feneri deplasmanda yenip Türkiye kupasını alsaydik üzerine de karsiyakayi ezdigimiz için çok formdayiz diyebilirdik ama şimdi bunu söylemek ciddi abartı kaçıyor.

Kuban pes peşe cedevita cska efes ve khimkiyi yendi ( öncesi de var daha ) ve hepsi çift haneli farklarla.Onlar cidden çok formdaydi.Taaftar olmak mantığı kıyıya koymak demek değil neyse onu söylüyoruz.

Dediğim gibi bahsettiğimiz konunun subjektivite tarafı yüksek bu durumda farklı düşünceler farklı düşüncedir mantığı kenara,köşeye,kıyıya koymak değildir.Söz konusu durumda kendi görüşünüzü neyin ne olduğunun ölçüsü gibi kabul ederseniz aksi tüm düşüncelere bir yafta tabi ki konulabilir .Neyse dediğim gibi form,formsuzluk bunlar tartışılır konular önemli olan bir klübün Fenerbahçe gibi sicilinde şike cezası olmaması bence bu konuda hemfikir olduğumuza göre performansa ilişkin tartışmalar ayrıntı hepimiz cimbomluyuz sonuçta :) saygılar renkdaş

Kuban ligde deplasmanda Cska'yı yendi diye nasıl Avrupa'da en formda takım oluyormuş acaba? Her takımın ligdeki motivasyonu belli seviyenin altında, o maçı mı kıstas alıyosunuz Kuban Avrupa'nın en formda takımı derken? Efes'i ve Khimki'yi şu ara yenmeyeni dövüyolar zaten tekme tokat, Khimki'nin karakter koyabildiği bir deplasman yok uzun süredir. Kuban 3'lüklerle yaşayıp 3'lüklerle ölen bir takım ve sezonun en düşük yüzdesinde kaldılar muhtemelen. Özellikle Janning ve Randolph'un 3'lükleri baya boştu, şimdi gelip nefis savundular yayın gerisini dersiniz, şimdiden cevap veriyim dedim. Çapraz gruba baktığımda 4.sırayı Real ya da Oly alır gibi duruyor fikstürlere göre, inşallah Khimki denen savunma özürlü, rezil takım çıkmaz da 4.olarak, rahatça geçmezler turu.

Kuban ligde deplasmanda Cska'yı yendi diye nasıl Avrupa'da en formda takım oluyormuş acaba? Her takımın ligdeki motivasyonu belli seviyenin altında, o maçı mı kıstas alıyosunuz Kuban Avrupa'nın en formda takımı derken? Efes'i ve Khimki'yi şu ara yenmeyeni dövüyolar zaten tekme tokat, Khimki'nin karakter koyabildiği bir deplasman yok uzun süredir. Kuban 3'lüklerle yaşayıp 3'lüklerle ölen bir takım ve sezonun en düşük yüzdesinde kaldılar muhtemelen. Özellikle Janning ve Randolph'un 3'lükleri baya boştu, şimdi gelip nefis savundular yayın gerisini dersiniz, şimdiden cevap veriyim dedim. Çapraz gruba baktığımda 4.sırayı Real ya da Oly alır gibi duruyor fikstürlere göre, inşallah Khimki denen savunma özürlü, rezil takım çıkmaz da 4.olarak, rahatça geçmezler turu.

Peki Kuban formda değilse hangi takım formda acaba .Pes pese cska Efes khimkiyi yeniyorsun 1,5 aydır kaybetmiyorsun pek çoğunu da farklı yeniyorsun. Daha başka nasıl formda olunacak.Formda sayilmak icin amerikaya gidip golden state'i mi yenmeleri gerekiyor. Efes ve khimki de formda olmasalarda en kaliteli kadrolardan ikisine sahip.

Ayrıca evet Cskayi deplasmanda yenmek onemlı ligde bile olsa önemli. Koca sezonda ligde tek yenilgisi vardı cskanin ikincisi oldu.Yanı lig konsantrasyonu diye bir sorunları yok.Zaten hayvan gibi kadroları var.

Peki Kuban formda değilse hangi takım formda acaba .Pes pese cska Efes khimkiyi yeniyorsun 1,5 aydır kaybetmiyorsun pek çoğunu da farklı yeniyorsun. Daha başka nasıl formda olunacak.Formda sayilmak icin amerikaya gidip golden state'i mi yenmeleri gerekiyor. Efes ve khimki de formda olmasalarda en kaliteli kadrolardan ikisine sahip.

Ayrıca evet Cskayi deplasmanda yenmek onemlı ligde bile olsa önemli. Koca sezonda ligde tek yenilgisi vardı cskanin ikincisi oldu.Yanı lig konsantrasyonu diye bir sorunları yok.Zaten hayvan gibi kadroları var.

Kuban formda değil mi dedim? Avrupa'nın en formda takımı olduğunu nerden çıkarttınız dedim, biraz objektif olmak lazım dediğiniz gibi, kendi takımınız olsa da abartmayın yoksa Abdi İpekçi'de alırsınız boyunuzun ölçüsünü :)

Karsiyakayi rencide ettik eğer bir eleme maçında veya çok kilit bir maçta feneri farkli yenersek onları da rencide etmiş oluruz.İşin kilit noktası Efes kuban maçı do or die game olması ve kubanin deplasmanda olması.

Süper gönderme süper ironi renkdaş ...Ben de katılıyorum renkdaş bunları rencide edemeyiz biz ..30 sayı fark atsak bu maç sayılmaz bu maç yeterince kritik değildi bize ne bize de rencide olmadık derler . Forumdaş (Alperen) da bir alem şikeden ceza alıp da rencide olmayanlar fark yedikleri için rencide olurlar mı hiç ...Aynen dediğin gibi Şike yaptıkları sabit olduğu halde hala pişkin pişkin konuşmaya devam ettiler adlarını şikeye bulaştıranlara tepki gösterecekleri yerde sahip çıktılar sosyal medyada trolllük yapmaya devam ettiler öyle bir pişkinlik ki başka seye benzemez rencide falan olmazlar rencide olabilmek de bir düzey meselesi şikecilikten ceza almaktan rencide olmayan basketbol maçında fark yedi diye rencide mi olur allah aşkına iyi dediniz

CSKA avucundaki maçı Barça''ya verdi. Teodosic'in loser karakterini gösterdiği bir maç daha...