Euroleague 2015-2016

Fb kadrosunda ki Datome'nin Vesely nin fb ye gelmeden ònce ki durumlarıda Alay konusuydu, fb forumlarında bu adamlarla ilgili yazılanları da biliyorum, fb'nin iyi kadrosu var ama geçen sene daha iyiydi bana göre, bitik durumdaki Maccabi yi elemeye benzemez şuanki Barçayla eşleşmek, iki takımın kadrolarıda ortada bana göre Barça daha iyi ve 3-2 ile turu geçer, eğer Real olursa 3-1 ile geçer, Khimki olursa fb eler.
Bence de geçen seneki takım daha iyiydi ama şu var, kadro kalitesi olarak belki Fenerden daha iyi birkaç takım sayarsın tabi. Ancak Fenerbahçe hepsinden daha iyi takım oldu, Obradovic faktörü var bir de. Ev sahibi avantajı çok önemli bişey. Fener 4.olsa şu an Fener düşüşte deplasmanda zorlanır dersin ama daha yeni Kubanı yenip lider çıkmayı büyük ölçüde garantilediler. Sloukas de eklenince rahatlayacaklar bence

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence de geçen seneki takım daha iyiydi ama şu var, kadro kalitesi olarak belki Fenerden daha iyi birkaç takım sayarsın tabi. Ancak Fenerbahçe hepsinden daha iyi takım oldu, Obradovic faktörü var bir de. Ev sahibi avantajı çok önemli bişey. Fener 4.olsa şu an Fener düşüşte deplasmanda zorlanır dersin ama daha yeni Kubanı yenip lider çıkmayı büyük ölçüde garantilediler. Sloukas de eklenince rahatlayacaklar bence

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sonuçta Barça'da Real'de çok daha zor deplasmanlardan çıkabilen takımlar, ve eleme maçları grup maçlarına benzemez, grupta 4. olup yada kötü oynayıp sonunda şampiyon olan takımları sende bilirsin kardeşim. Ki ne Real nede Barça geçen yıl oynadıkları Maccabi gibi bitik durumda değiller.

Arroyo 10 tane Dixon eder de konu bu değil Fenerle kiyaslamadim zaten ben Barça'ya fazla övgü dizildigini düşünüyorum.Barca kötü kurulmuş bir takım kağıt üzerinde değerli oyuncuları olabilir o ayrı ama uyumsuz koçlari kritik anlarda batırıyor atletizmden uzak hala Navarroya bağlı bir takım Barcelona.Barcelona Top 16 ya kalan takımlarla Top8 serisi yapsa(kalburustu olanlarla) hemen hemen hepsine elenir.

Ligde normal sene önemsiz dediğim gibi Banvit de zamanında bu ligi lider bitirdi.Lig ölçü değil

Arroyo 10 tane Dixon eder de konu bu değil Fenerle kiyaslamadim zaten ben Barça'ya fazla övgü dizildigini düşünüyorum.Barca kötü kurulmuş bir takım kağıt üzerinde değerli oyuncuları olabilir o ayrı ama uyumsuz koçlari kritik anlarda batırıyor atletizmden uzak hala Navarroya bağlı bir takım Barcelona.Barcelona Top 16 ya kalan takımlarla Top8 serisi yapsa(kalburustu olanlarla) hemen hemen hepsine elenir.

Ligde normal sene önemsiz dediğim gibi Banvit de zamanında bu ligi lider bitirdi.Lig ölçü değil

Bende Euroleague de normal sezon grup performanslarının önemli olmadığını düşünüyorum, eleme oynamak farklı birşey, tıpkı final four oynamak nasıl farklı birşeyse, dediğim gibi inşallah Barçayla eşleşir fb...

Geçen sene bu zamanlar İspanya ligi lideri Malagaydı . Normal sezon lig liderliği önemli bir kriter değil takımların lige ne derece özen gösterdiğine de bağlı. İspanya liginde Barca ve Real son iki sezonda saha dezavantajına rağmen şampiyonluk yaşadılar. Nedense bizdekinin aksine birbirlerini yenebiliyorlar.

Fenere barcanın gelmesi en kötüsü olur. Barca tam fenerlik takım , oyun içinde kırılgan sertlik açısından rekabet edemeyecek düzeyde. oldukça yaşlı heyecan getiren oyuncu sayısı çok az olan vasatın biraz üstü bir takım. Feneri geçtim Kubana belki Efese karşı bile saha dezavantajıyla favori olamazlar. Fenere en sert gelecek takım Real sonra da Oly . Çünkü Oly form olarak iyi olmasa da karakter koyabilen bir takım Barca'da o olay pek yok. Geen yılki kadrosundan daha kötü bir kadroya sahip barca ve kötü bir koçları var. Saha avantajı elemeli maçlarda çok önemli bir avantaj. Oly bile Efesi şamiyon olurken saha avantajı sayesinde geçebilmişti. Ev sahibi avantajı küçümsenecek bir avantaj değil kaldı ki fener sahasında bu sezon hiç kaybetmemiş tek takım.

Geçen sene bu zamanlar İspanya ligi lideri Malagaydı . Normal sezon lig liderliği önemli bir kriter değil takımların lige ne derece özen gösterdiğine de bağlı. İspanya liginde Barca ve Real son iki sezonda saha dezavantajına rağmen şampiyonluk yaşadılar. Nedense bizdekinin aksine birbirlerini yenebiliyorlar.

Fenere barcanın gelmesi en kötüsü olur. Barca tam fenerlik takım , oyun içinde kırılgan sertlik açısından rekabet edemeyecek düzeyde. oldukça yaşlı heyecan getiren oyuncu sayısı çok az olan vasatın biraz üstü bir takım. Feneri geçtim Kubana belki Efese karşı bile saha dezavantajıyla favori olamazlar. Fenere en sert gelecek takım Real sonra da Oly . Çünkü Oly form olarak iyi olmasa da karakter koyabilen bir takım Barca'da o olay pek yok. Geen yılki kadrosundan daha kötü bir kadroya sahip barca ve kötü bir koçları var. Saha avantajı elemeli maçlarda çok önemli bir avantaj. Oly bile Efesi şamiyon olurken saha avantajı sayesinde geçebilmişti. Ev sahibi avantajı küçümsenecek bir avantaj değil kaldı ki fener sahasında bu sezon hiç kaybetmemiş tek takım.

Aslında tam da sorununuz bu. Galatasaray ile ilgili tüm yorumlarınız olumsuz. Hatta zaman zaman provoke edici.
Ama şikenin tarihini yazan kulüp ile ilgili tüm yorumlarınız olumlu, beğenilerinizi içeren yorumlar. Zaman zaman FB'li değilim mesajını vermek için yaptığınız göstermelik yorumlar var tabi.
Siz ya Fenerbahçelisiniz ya da basketbol şubemizi kötülemeye çalışan provakatif bir yorumcusunuz. "Popülist olmadığım için böyle söylüyorsunuz.", "Forumda düşünce özgürlüğü yok mu?" retoriklerini de geçelim.

Bu forumda bir objektiflik var. Yani takımda olumsuzluklar varken yapılan goy goy azdır. En çok eleştiriyi de bu forumda görürsünüz. Sizin tabirle popülist, tribünlere oynayan bir forum değil. Hatta Ataman düşmanlığı, Mahmutisporluluk, sadece yenilgi sonrası ortaya çıkan tayfa gibi kavramlar bile kullanıldı. Ama hiç kimse birey olarak sizin kadar tepki almadı. Hatta şöyle söyleyim siyasi konulardaki tutumundan dolayı Metehan Türko isimli bir hesap forumun genel tepkisini çekmişti, size kadar ortak tepki gösterilen başka olmadı. Çünkü konular farklı olsa da kullandığınız üslup benzer.

Düzenlenen toplantı sonunda Euroleague, kararını şu şekilde açıkladı:Katılımcılar, dört yerel ligin (Adriyatik Ligi, Alman Ligi, İspanyol Ligi ve VTB Birleşik Ligi) şampiyonlarının Turkish Airlines Euroleague’e direkt katılma hakkı olan B Lisansı alarak on bir A Lisanslı kulübe (Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moskova, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona Lassa, Fenerbahçe Istanbul, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens, Real Madrid ve Zalgiris Kaunas) katılmasına onay verdi. Eurocup şampiyonu da turnuvada yer alacak. Euroleague Basketbol ayrıca kulüplere ve yerel liglere turnuvanın muhtemel genişleme kriteri hakkında da bilgi verdi. Bu yapı, İspanya Ligi’nin B Lisans tahsisi hariç 2016 – 17 sezonunu kapsayacak. 2016 – 17 sezonu için bu yer wild cardla doldurulacak ve 2017 – 18 sezonunda ise İspanya Ligi’ne devredilecek.”

Madrid deplasmanda yaklaşık 30 farktan gelip 6 sayı fark atıp sonra maçı verdi . Hakkaten Eurolig ilginç bi lig, ne olacağı hiç belli olmuyor.

Burda Barcelona'yı fazla küçümsüyorlar, inşallah 4. Olup fb'yle eşleşirler, Fb'nin karşı grupta eleyebileceği takımlar Khimki ve Laboral bana göre...

Brose,Khimki'yi yendi.5-5 olan brose khimki ve yarın kazanırsa oli.6-4 olan barça ve madrid var.Barca ikili averajları aldı 3.bitirecekler gibi.Son hafta Madrid-Khimki maçı 4.sırayı belirler gibi gözüküyor.

İçimden bir his Barça ya da Real çıkacak diyor Fenerbahçe'ye.
Dorsey 2 üçlük attı. 13 sayı 3 ribaunt 8 asist ile oynadı !!!!!
Arroyo 11 sayı 6 ribaunt 4 asist ile oynadı.

Yalnız fenerin ölüm grubunda olmaması da dezavantaj bi yerde. Haftalardır 2 Pana maçı hariç basit takımlarla oynuyorlar. Diğer grupta ise bütün F4 adayları birbirilerini tartıp her huylarını öğrendiler. Bana nedense bunun etkisini F8 de yaşayacaklar gibi geliyor.

Efes zorlanarak Cedevita'yı 80-76 yendi.Malaga da Kızılyıldız önünde 10 farkla üstün.Ufak da olsa şansları sürüyor.