Euroleague 2015-2016

Yıllardır harcanan paralara o kadar sponsora Ülker'in salonuna rağmen son 2 yıl final four yaptılar diye bunu Avrupa kupası kazanmaktan daha değerli görüyorlar. Fener yatsın kalksın Obradovic'e dua etsin o olmasa 30 milyonluk bütçelerle bile final four yapamazlardı.

Panathinaikos'ta Diamantidis'in emeklerine yazık oluyor tek başına maçı çevirecekti takımın geri kalanı berbat oynadı. Sezon ortası D-League'den aldıkları oyuncu 30 dk süre alıyor çok top kullanıyor her maç 10-12 sayı falan atıyor ama eksi index ratinglerde çok düzensiz bir takım, Laboral tecrübesiz Kuban da aynı Delaney'e çok bağlılar Barça'dan fark yediler ama Barcelona çok iyi olduğundan değil Kuban kötüydü, Real zaten bildiğiniz gibi. Bu sene CSKA dışında düzgün takım yok gibi EL'de bu sene o sene olabilir CSKA için :)

Cska bu sefer de alamazsa daha alamaz EL'yi. Fırsat ayaklarına geldi resmen. Bütün rakipleri geçtiğimiz senelere göre kötü durumda. Onlar ise özellikle kariyer sezonunu yaşayan De Colo ile iyi bir dönem geçiriyorlar. Finallerin loser'ı Teodosic'i de unutmamak lazım elbette.

Laso'nun seviyesi için Eurocup altı demiştim, hata etmişim. Türkiye'de ki herhangi bir lisenin basketbol koçunu Real Madrid başında olsa önemli maçın 3. çeyreğinde 6 dakikada 7 sayıda kalmaz.

Gelirse en büyük sebebi aziz yıldırımdır. Kulüpte bulaşmadığı tek branş erkek basketbol, yada en az bulaştığı. Aziz gibi bir looser yerine obradovic gibi bir winner olması başarıyı getirebilir.

Real Madrid şutuyla yaşayıp şutuyla ölen, sokak basketbolcusu takımlar gibiydi. Üç maçta da topu dolaştırıp şut denemekten başka birşey yap(a)madılar.

CSKA ve FB final için favori görünüyor. Ama yarı final maçları da çekişmeli geçecektir.

Seriler başlamadan önce

CSKA 3 - Kızılyıldız 1
FB 3 - Real Madrid 2
Laboral 3 - Pana 1
Barça 3 - Kuban 2

Olur diyordum, üç seri de beklediğimden farklı geçti. Uzun yıllardır 3 serinin 3-0'la bittiğini hatırlamıyorum, hiç çekişme olmadı neredeyse... FB'nin loser'liğini Obradovic'in winner'lığı yendi resmen. FB gibi iflah olmaz bir takımı Euroleague'in en büyük favorisi yaptı patlıcan moru suratlı. Gerçekten çok ama, çok büyük koç. Adam 1 sayı geri düşse aldığı molayla 5 sayı öne fırlatıyor takımını... Eurolegue'in bir bug'u varsa, Obradovic bu bug'u bulan adamdır. FB bu oyun düzeyiyle (sezon başı en önemli yıldızı kabül edilen Vesely olmadan) EL'i almazsa benim için büyük sürpriz olur.

Gelirse en büyük sebebi aziz yıldırımdır. Kulüpte bulaşmadığı tek branş erkek basketbol, yada en az bulaştığı. Aziz gibi bir looser yerine obradovic gibi bir winner olması başarıyı getirebilir.
Ben katılmıyorum bu konuda Aziz Yıldırımın desteği de önemli sonuçta. Bir şekilde şube ayakta kalıyor bütçeler gayet yüksek seviyede. Aziz Yıldırımın da Ülkerle anlaşması falan er ya da geç başarıyı getirdi. Obradovici getiren de o takdir ediyorum açıkçası bu konuda. Bizim başkan gibi şubeyi baltalamıyor

FB-Laboral yarı finali olacak. FB finalde diyebiliriz.
CSKA ise muhtemelen Barca ile oynayacak.

FB-CSKA finali çok olası. Avrupa'nın iki büyük kaybedeninin maçı enteresan olacak.