Euroleague 2015-2016

Tek maç, günlük performanslar ön plana çıkıyor Laboral'de böyle bir maçta çıldırıp değişik işler yapabilecek kısalar var ama Fenerbahçe gibi sert bir savunma yapan takıma karşı bunların ritmden çıkıp maçı satma olasılıkları çok daha yüksek.

Madrid kötüydü de fenerin de her salladığı girdi. Özellikle Datome, Bogdanovic, Udoh çok üst düzey oynuyorlar. Lig play-offlarında da karşılaşmak hiç istemem. Bu halimizle deplasmanda kazanmayı bırak, Schilb/Green/James bu şekilde olursa içeride bile maç verebiliriz. Gerçekler böyle maalesef.. Biz de hakettiğimiz bütçelere, iyi yönetimlere kavuşuruz inşallah en kısa zamanda.

Hocam nasıl her salladığı girdi?
Bogdan 5/10 ikilik, 2/8 üçlük atmış, antic 1/2, 0/3, datome, 3/5, 2/4....

Birincisi takım /kimya önemi bir kez daha ortaya çıktı geçen yıla göre düşen bütçeleri burun kıvırılan antiç, dixon,sloukas, datome (ki kesinlikle katılmadım) kapalı kutu Udoh ile..Bjelica goudlock emir i arar vasat kadro kötü kadro filan yazılmış sezon başı.... Takim / kimya ...bunu da avrupada en iyi yapan koç Obradoviç...net avrupa nın en iyisi...oyuncuları maç seçebilir ancak adam her maça her rakibe aynı ciddiyetle bakıyor..boşuna 3 ayrı takımla bu kupayı kaldırmamış...14 kez F4 ü boşa görmemiş. Vesely siz hem de Real i süpürmeleri daha anlamlı. Real de Bourisis Slaughter gibi uzunları bırakıp yerine kimi koysak bizdeki kısalar ile iş yaparlar tavrı bir taraflarında patladı...Koçluğu da sıradanlaştırıp vasat Laso ile devam etmeleri de bir taraflarında patladı...geçen yıl ev sahibi olmasaları sezon sonu uzunları sepetlemeri..dötleri kalmıştı..igünlük performansların öne çıktığı bir ortam F4 bu sebeple ne FB ne CSKA nın finali bence banko.
CSKA Barca ile oynayacak gibi duruyor hiçte garantisi yok. Laboral de çok ters bir takım...sezon başından beri kimse şans vermedi OAKA bastılar Pana ya..tarihinde kaç defa süpürülmüş PANA bilmiyorum hiç görmedim..

Birincisi takım /kimya önemi bir kez daha ortaya çıktı geçen yıla göre düşen bütçeleri burun kıvırılan antiç, dixon,sloukas, datome (ki kesinlikle katılmadım) kapalı kutu Udoh ile..Bjelica goudlock emir i arar vasat kadro kötü kadro filan yazılmış sezon başı.... Takim / kimya ...bunu da avrupada en iyi yapan koç Obradoviç...net avrupa nın en iyisi...oyuncuları maç seçebilir ancak adam her maça her rakibe aynı ciddiyetle bakıyor..boşuna 3 ayrı takımla bu kupayı kaldırmamış...14 kez F4 ü boşa görmemiş. Vesely siz hem de Real i süpürmeleri daha anlamlı. Real de Bourisis Slaughter gibi uzunları bırakıp yerine kimi koysak bizdeki kısalar ile iş yaparlar tavrı bir taraflarında patladı...Koçluğu da sıradanlaştırıp vasat Laso ile devam etmeleri de bir taraflarında patladı...geçen yıl ev sahibi olmasaları sezon sonu uzunları sepetlemeri..dötleri kalmıştı..igünlük performansların öne çıktığı bir ortam F4 bu sebeple ne FB ne CSKA nın finali bence banko.
CSKA Barca ile oynayacak gibi duruyor hiçte garantisi yok. Laboral de çok ters bir takım...sezon başından beri kimse şans vermedi OAKA bastılar Pana ya..tarihinde kaç defa süpürülmüş PANA bilmiyorum hiç görmedim..

Goudelock, Emir ve özellikle Bjelica geçen sene .ok önemliydiler, çünkü oyunu guardlardan kuramıyordu takım. Bu sıkıntıdan dolayı Dixon ve Sloukas alındı. Bizde hep deriz, golcü bir stoper diye, ya adam önce savunma yapsın, golü başkaları atar. Ama forvetin Guiza falan olursa o zaman önem kazanıyor o adamdan gelen gol. Bjelicanın da etkisinin parabolik artması bu yüzdendi.
Tamamen takım mühendisliği bu seneki transferler. Antic mesela geçen sene f4 de real karşısında kırılan takıma yapılan bir takviyeydi, ki bu seride realin sertliğine gene aynı şekilde karşılık verenisimlerin başında geldi. tecrübesi de ayrı bir artı değeri. Udoh zamanında 6. sıradan draft edilmiş, geçenlerde İsmail Şenol söyledi. Ben en çok Dixon dan şüpheliydim.

Kaçırdığım bölümler oldu ama izlediğim kısımlarda kritik ve zorlama atışları el üstü falan hep soktular. İstatistik değil her şey.

Aslında ben de seyredemedim ama canlı takip edip sonrasında görüntülere baktım. Dediğin gibi istatistikler yanıltıcı, Llull mesela çok düşük yüzdeyle oynarken son çeyrekte arka arkaya 2 tane zor 3 lükle farkı 8 e indirmişti.

Real Madrid bu sene ruhunu kaybetmişti. Sonuca şaşırmadım, FB evet iyi oynadı ama çok iyi gözükmesinde Real'in saçma sapan oyun tarzının ve mücadele etmemesinin payı büyük. Zaten Real tüm bir yıl böyle oynadı, yoksa o kadro Grubu 4. sırada bitirmezdi. 4'lü finale gelince, her an herşey olabilir. Ancak kalan takımlar içinde favori sıralamam 1 FB, 2 CSKA, 3 LABAROL 4 BARCA... (Kubanın bu saatten sonra seriyi döndürebileceğini düşünmüyorum). Ancak şanslara gelirse %31-%29-%25-%15 derim. 2 tane bu kupaya çok aç takım var, FB ve CSKA. Bu sene mütevazi sayılabilecek kadrosuna rağmen harikalar yaratan bir Labarol. Barcaya bu saatte çok fazla şans vermiyorum açıkçası. Tarihin en kötü Euroleague'nde en şanslı takım bencede FB ama ufak nüanslar şampiyonu belirler ...

Tarihin en kötü demenizdeki sebebi anlıyorum, çok fazla büyük oyuncu, efsane yok, iyilerin çoğu nba ye gitti ama bu tarihin en kolayı olduğu anlamına da gelmez bence. Çünkü her takım bundan aynı derecede etkilendi.

Real beni çok şaşırttı gerçekten biz nasıl ki futbolda dökülüyoruz onlarda baskette buna eş değer bir yıl geçiriyorlar çok kötüler.

Bu sen Euroleagueden pek zevk alamadım ben kalburüstü takımlar hiçte iyi bir dönemden geçmiyorlar üstüne birde Nba ve Çin piyasasının Avpdan götürdüğü oyuncular eklenince göze hoş gelen maçlar izlemek kolay olmadı.

Bu yıl gerçekten bir fırsat yılı şampiyonluk için herkesin şansını yüksek görüyorum ben.

Laboral daha çok zorlayacak bence. Kadro olarak FB bariz üstün gibi , savunmayı da Obra iyi yaptırıyor ama skor olarak başa baş gidecekmiş gibi.

Hanga ve Causeur'un sakatlıkları da önemli tabi. F4'e kadar düzelirlerse direnç gösterebilir ama diğer türlü şansları çok az. James ve Adams Pana serisinde çok ekstra oynadılar, 3 maçta da iyiydiler. Ama sezon genelinde istikrarlı değiller, özellikle deplasman maçlarında. Dolayısıyla tarafsız sahada iki guardının havaya girememe ihtimalini düşünürsek Hanga ve Causeur olmadan Laboral'in şapkadan tavşan çıkarması gerekecek.

Yine bi fiyaskoya imza atmayı başardı Pasqual. Bartzokas ve takımı da çok iyi oynadı helal olsun. Seri son maça kaldı, tahminlerimde Kuban'dan sürpriz beklediğimi yazmıştım, bakalım son bilet Kuban'a mı gidicek. Tarihin belki de en zayıf F4 grubu oluşacak.

Pana-Oly-Maccabi-Real-Barca-CSKA 2000'li yıllarla birlikte şampiyon olan 6 takım. Genelde dördü, nadiren üçü F4 oynamış. Hatta son 11 yıla (2005-2015) baktığımızda Sienax2, Partizan, FB, Laboralx3 (Tau Ceramica ismiyle) F4 yapabilen takımlar. Yani 44 tane F4'ün 7'si diğer takımlarda, 37'si 6 şampiyonda. 2005'teki Laboral'den sonra da bu 6 şampiyon hariç finale çıkabilen yok.
Eğer Kuban yenerse (ki bir adım önde) bu takımlardan sadece CSKA F4 yapmış olacak. Finalde zaten FB ya da Laboral olacak. Tarihin en zayıf F4'ü mü bilemem ama en farklı F4'lerinden biri olduğu kesin.

Kuban'ın EL şampiyonu olması durumunda Euroleague'e gidemeyeceğimiz yönündeki haber doğru mu?Basketfaul'de böyle bir haber var.

Article 10. C Licence
ECA will grant the Euroleague champion a one-year licence for participating in the Euroleague the following season, provided that the Euroleague champion does not hold an A or B Licence.

ECA will grant the Eurocup champion a one-year licence for participating in the Euroleague the following season, provided that the Euroleague champion from the previous season already holds an A or B Licence.

Özetle;
Euroleague Şampiyonu A veya B Lisansı'na sahip olmaması durumunda bir sonraki sezon Euroleague'de oynama hakkını kazanır.

Eurocup Şampiyonu, Euroleague Şampiyonu'nun A veya B lisansı olmaması durumunda bir sonraki sezon Euroleague'de oynama hakkı kazanır.

Bunun anlamı şu:
Galatasaray'ın Euroleague'de yer alması Euroleague Şampiyonu'nun A veya B lisansına sahip olmamasına bağlı. Şampiyon olması halinde Lokomotiv Kuban'ın ise A veya B lisansı yok. Bu durumda Eurocup Şampiyonu'nun bu maddelere göre Euroleague'e alınması söz konusu değil.