Euroleague 2015-2016

Haksız çıktık da birader hakemler Fener'i ne iteledi yahu. Normal sürede çalınmayan 2 sportmenlik dışı faul, uzatmada süre dolduktan sonra atılan basket, Fener'den çıkan topu Fener'e vermeleri.. Son pozisyonda istemsiz güldüm artık, benim gözümün önünde olsa hakemi döverdim heralde. Ama sonuçta Euroleague'in 5 ana sponsorundan 3'üne sahibiz olacak o kadar. En ironik reklamımız Civilization Turkey ne kadar anlamlıysa, bugünkü hakemlerin yönetimi de öyleydi. Kısmet finale artık.
 
Maçın uzatmaya gitmesi sürpriz oldu. Adams son topu soksa Laboral finaldeydi. Neticede beklenen final oldu. Bakalım kim şampiyon olacak?
 
5.periyot Bogdanovic devreye girdi ve finali Fenerbahçe'ye getirdi.
Fenerbahçe eğer finalde zayıf CSKA potaaltını iyi kullanırsa ve De Colo'yu durdururlarsa şampiyon olur.
Fenerbahçe %65-%35 CSKA

Rus takımına karşı güzel bir galibiyet bekliyorum Fener'den.
Evet çok hazzetmem ama söz konusu maç Ruslara karşı olunca tabiki Fenerbahçe'nin kazanmasını istiyorum.
Benim milliyetçilik hissim bu gerektiriyor.
 
Çok değil birkaç saat arayla oynanan 2 maç ve kalite bakımından karşılaştırırsak şampiyon belli gibi ya da en yakın takım belli desek daha doğru olur ben böyle oyun kalitesi farklı 2 maç izleyeceğimi düşünmüyordum.
 
Adams normal sürede Laboral 5 sayı önde iken ve maçın bitmesine 1 dk falan varken saçmaladığı hücüm da verdi maçı
 
Maç uzatmaya gitmeden önce 34 saniye kala Laboral 1 sayı öndeyken faul kazandı.O ana kadar kaçırmayan Laboral'in 2'de 1 atıp maçın uzatmaya gitmesi.O kaçan serbest atışta çemberle dans edip girmek istemedi.
Yine Laboral'in son topu kaçırması,0.6 salise kala Fb'nin faul alması ve yine ellerine şans gelmesi.Tamam hakkını verelim şu kadro müthiş güçlü ve iyi uyum yakalamış bir ekip.Ancak şansta hep mi yanlarında olur?Hiç mi top seni sevmez?
Ayrıca Datome gibi el üzerinden şut sokan ve onun oyun tarzında basketbolcu az gördüm.Çok değişik bir adam.
 
Yalnız FB böyle oynarsa,Cska kupaya uzanır..Laboral son topu akıllı kullansaydı fb şimdi elenmiş olacaktı..Ayrıca hakemler laborali harcadı biraz..Obradoviçin teknik faulü es geçildi!!
 
Fener bu maçı kazanarak şampiyon oldu. Csk maçında bu kadar zorlanacaklarını sanmıyorum. Obradovic bugün iyi yönetemedi takımı bence. Türk takımı görünce şov yapan Bourosis gene çoştu :)
 
Fener bu maçı kazanarak şampiyon oldu. Csk maçında bu kadar zorlanacaklarını sanmıyorum. Obradovic bugün iyi yönetemedi takımı bence. Türk takımı görünce şov yapan Bourosis gene çoştu :)

Normalde bende Fener şampiyon olacak diye düşünürdüm ama De Colo'nun bugünkü hali dengeyi bozabilir.Zaten show yapıyor adam ama bu gün final psikolojisi de etkilemedi, 30 verimlilik yaptı ve daha önemlisi Teo'yu acayip iyi kontrol ediyor.Genelde , Vesely ve Udoh rakip kısaları yıldırır.Bu maçta tam tersi olup, De Colo onları yıldırabilir.%55 CSKA alır bence bu kupayı.
 
De Colo gerçekten Avrupa'nın en üst düzey oyuncularından biri. Normal oyunu ile Fener favori ancak De Colo önderliğinde Kurbanov, Khryapa ve Fridzonla Kuban'ı geçtiler. Ayrıca Cem abimin söylediği gibi gerçekten De Colo Teo'yu da baya iyi kontrol ediyor. Son maçlarla beraber maç biraz daha ortada ama, eğer ki sezon içindeki basketbol oynanırsa Fener çok daha önde. Bakalım pazar günü göreceğiz, Teo bu sefer De Colo'yla final mağlubiyet serisini bozabilecek mi?

Bu arada ekstra bir şey, Bourosis geçen yaz Lasme ve Dorsey gelmeden önce bir arkadaşımız kadrosunu yazmıştı ve çoğu kişi tarafından beğenilmemişti-istenilmemişti. Beğenilir, beğenilmez ama Bourosis Avrupa pazarında en iyi 2-3 pivottan biri ve Fener'in başarısı küçümsemek değil ama EL'de bu sene en başarılı takım Laboral Kutxa'dır. Bütçenin her şey olmadığını kanıtlayan takımlardan, darısı başımıza.
 
Biz de Eurocupın bütçesi yüksek olan takımlarındandık biri bize gelse böyle dese saçma sapan konuşuyor deriz.Aynısını bizim yapmamıza gerek var mı?

Maça gelirsek maç Laboralin hakkıydı daha iyi oynayıp oyunu kendi istedikleri gibi oynadılar oyun olarak maça hakimlerdi ama sonda maç berabere gelince mental olarak çöktüler malesef.Hakemlerde sonlarda Fenere daha yakın bir tutum sergiledi.

Laboral yılın takımı olduğunu bu maçla gösterdi yeniden 8 9 milyon euro bütçe+basketbol geleneği ve takım uyumu kombinasyonları birleşince başarı ortaya çıktı darısı başımıza.

Finale gelirsek Fener stil olarak Cskaya karşı daha rahat oynar Laboral ters geliyordu ama yine de Cska çok derli toplu De Colo önderliğinde 1 adım önde görüyorum.
 
Final Four yarıfinalinde, 45 dakika 9 yabancıyla oynayıp ligin en iyi yerlilerinden birkaçına hiç süre vermeyen, milli takıma ve bayrağımıza yaptığı katkılar bitmek bilmeyen Obradovic'in, Euroleague'in en pahalı ikinci takımı Fenerbahçe'sini, büyük kadro Laboral karşısında taraftar ve hakem desteğini de arkalarına alarak elde ettikleri galibiyetten dolayı kutluyor, aynı Fenerbahçe gibi bir final oynayıp kaybetmelerini diliyorum.
 
Final Four yarıfinalinde, 45 dakika 9 yabancıyla oynayıp ligin en iyi yerlilerinden birkaçına hiç süre vermeyen, milli takıma ve bayrağımıza yaptığı katkılar bitmek bilmeyen Obradovic'in, Euroleague'in en pahalı ikinci takımı Fenerbahçe'sini, büyük kadro Laboral karşısında taraftar ve hakem desteğini de arkalarına alarak elde ettikleri galibiyetten dolayı kutluyor, aynı Fenerbahçe gibi bir final oynayıp kaybetmelerini diliyorum.
Ligin en iyi yerlisi Melih veya Barış mı? :). Ben katılmıyorum buna hangi oyuncu iyiyse o oynar. Seneye biz de Elde oynarken gerekirse 8 yabancıyla götüreceğiz maçı. Göksenin ve Sinanın oynamadığı maçlar olacak belki de transferlere göre. Bir de bu bütçe işi konusu başarıyı azaltmıyor. O mantıkla gidersek işimiz çok zor bana kalırsa F4 yapmak bir kupa kazanmak her türlü başarıdır. Eurocupı kazanırken bizde inanılmaz düşük paralarla kazanmadık, karşımızdaki Strasbourg kadar da Canaria kadar da hatta fazla bütçemiz vardır herhalde. Tıpkı Fener gibi bütçesi bizi aşan 4 5 takım vardı ama bu başarısız olduğumuz ya da oldukları anlamına gelmiyor. F8e çıkıp elenseler normal derim ama şu ortamda başarısız demek biraz takım romantizmine kaçıyor. İnşallah bizde bir gün final oynar o kupayı alırız. Bu söylediklerim Laboralin bana kalırsa en büyük başarıyı gösterdiği gerçeğini de değiştirmiyor tabi. Başarı değersizleştirme Fenerliler de yapıyor bizimkiler de. Halbuki bu başarıları görüp daha büyük hedefler koyma yolunda gitsek imrenilen takım olsak daha iyi olur.
 

Üst