Euroleague 2016/2017 Sezonu

Final maçı başlamadan önce de söylemiştim, Fenerbahçe gerçekten de büyük bir başarı yakaladı. Ezeli rakibimiz olması, çirkef bir yönetiminin olması hasebiyle bazı arkadaşlar içtenlikle tebrik edemeyebilir, ama en azından ulaştıkları noktaya saygı duyulmalı. Açıkçası, kadrolarında az dahi rol alan hiçbir Türk oyuncunun olmaması veya bütçelerinin Avrupa'daki en büyük bütçelerden biri olması kazandıkları başarıya kanaatimce gölge düşüremez. Şu anda Avrupa'daki en büyük kupayı aldılar. Sportif olarak 3 senedir Play Off turunda rakiplerini süpürüyorlar, bu 3 senede de Final Four'a kalma başarısı gösterdiler, geçen sene son topta kaybettiler ve bu noktadan sonra bu sene kupayı aldılar. Tabii ki eleştirilecek birçok yönleri (sportif veya yönetimsel olarak) olabilir, ancak Başarılı bir yapıyla, doğru GM ve koçla, istikrarlı bir bütçe ve oyuncu yapısıyla bu noktaya geldiler, şahsi düşünceme göre de sonuna kadar hak ettiler.

Bu noktadan sonra, tabii ki bizi üzen basketbol takımımızla ezeli rakibi arasında gittikçe açılan makas oluyor. Mevcut durumdan gerekli dersleri çıkarıp, yukarı çekilen çıtaya bir anda olmasa da planlı bir şekilde, doğru bir planlamayla adım adım yaklaşılabilir. Aslında görebildiğim kadarıyla bu forumdaki birçok değerli renkdaşımın arzusu da bu. Ancak mevcut kulüp yapımız ve yönetimimiz bu konuda umutlu olmaya çok da imkan vermiyor.
 
Bence, yabancı sınırlaması sadece Emir, Oğuz gibi oyuncuların 1,5 milyon euro maaş almalarına yarar. Kalinicle, Nunnally ile, Deon Thompson ile rekabet edemeyen oyuncularlar ile klüp bazında hangi başarı elde edilebilir ki ?
Belki başka kurallar getirilebilir, yabancı sayısına bağlı bir ödeme yapılır mesela federasyona, altyapılarda kullanılmak üzere, 5. yabancıda 50 bin, 6 ya 100 bin, 7 ye 150 bin vs gibi mesela.
Basketbol son yıllarda popülerleşmeye başladı doğru ama benim çocukluğumda mesela pota bulmak mümkün değildi. Elektrik direklerinin içinden topu geçirmeye çalışıyorduk yada çöp bidonlarına (ki betondan yapılmıştı) atıyorduk. Bu söylediğim semt, İstanbul, Küçükyalı. Okulun salonu dışında pota görmüyorduk.
 
Bütçe kotası ya da yabancı sınırı tarzı şeylerle bişeylere çözüm bulunabileceğini düşünmüyorum genel manada ama karşılığı olmayan paralarla ya da sürekli açık vererek yatırım yapmanın önü kesilebilir financial fair play tarzı bişeyle. Yoksa isteyen istediği kadar harcama yapabilir yeter ki sağlam ekonomik yapısı olsun, sağlam sponsoru olsun harcadığı paranın karşılığı olsun önemli olan bu. O yüzden de bütçe kotasından ziyade daha iyi denetleme daha önemli ve tabi ki Euroleague'de oynayan takımların istikrarlı sponsoru oldu olmalı. Bizim gibi taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmamalı

Can Beyin temas ettiği konuyu önemli buluyorum. Aslında Avrupa basketbolunun en büyük handikapı da bence finansal ayağı. (Bu konuda uzman değilim, ciddi bir araştırma da yapmadım, o nedenle yazdıklarımda doğru olmayan bir durum varsa arkadaşlar düzeltebilir.) Ancak bir tarafta NBA'nin basketbol metasıyla oluşturduğu devasa ekonomiye bakıyorsunuz, diğer taraftan da Uleb Euroleague'in 16 yılda alabildiği o kısacık mesafeye. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız haberinde "Euroleague'in 16 yılda gelirini 6 kat arttırarak ancak 32 milyon Avroya taşıyabildiğini, şampiyonun ödülünün dahi 1 milyon Avroda kaldığını" yazmış. Çok haklı. Toplam gelir, harcana paralara bakıldığında gerçekten komik kalıyor. Avrupa'da basketbol pastası bir türlü büyüyemiyor. Ciddi bütçe harcayan tüm takımlar neredeyse tamamen "cepten yiyor." Bence Avrupa basketbolu için asıl ürkütücü nokta da burası. Pasta büyümedikten, "basketbol ekonomisi" tam olarak oluşmadıktan sonra üst düzey takımların bütçelerinin denk gelmesi, veya gelirlerinin giderlerini karşılaması gerçekten de imkansız. Bu durumda da bu parayı her sene cebinden karşılamaya hazır takımlar, tabiatıyla yarışa çok önde başlıyorlar. Arada Kuban, 2010 yılı Partizan'ı gibi takımlar çıkıp Final Four'a kalabiliyor ama, ne kupayı alan takımlar değişiyor, ne de bu tür takımlar istikrarlı olarak burada kalabiliyor.
 
Maça bakmadım.Survivor izledim.Kupayı aldılar,1 gece eğlendiler oldu bitti :D

Olayı oldu bittiyle geçiştirmezler,şimdiden Türk spor tarihinde en büyük başarı ve en başarılı kulüp fb diye algı yapmaya başladılar tabi yiyen yiyecek bu algıları :) yetinmezler artık başarının keyfini yaşamayı,istikrarı yakalamayı ne kadar düşünürler! bırakıp biz Galatasaray'lıların başına kakarlar bu kadar ezik ruha sahipler.
 
Bazı arkadaşlar ekşi sözlükten fırlamış galiba 1 milyon euro ödül falan denmiş takımlar kombine satıyor reklam tv geliri bu sene Euroleague gelirleri arttı.He isterse 0 milyon euro kazansın keşke biz de alsak da fanatik Fenerli arkadaşlar kendi basketbol forumlarında böyle ağlasalardi. Eurocup kazanan ne kadar para kazandı yani olay para mı?

Avrupa basketbolunun gelecekteki görüntüsü korkunç tabi Nba ve Çin faktörleri günden güne büyüyor.

Yerli olayı da komik Cedi dışında ciddi rol alacak biri var mı Avrupa'da olup F4 oynayacak seviyede.Sinan da 9 10 11.oyuncu olur hadi taş çatlasa 8.2 etti.Furkan Aldemirin hali ortada.Olympiakosu da biliyoruz Josh Childressa 7 milyon euro vermiş adamlar mecburiyetten Yunanlilara sarılıyorlar.

Boş eleştiriler kimseyi ileri götürmez geçen sene bizim Eurocupa laf eden Fenerliler de bu sene zamanında 3.kupanin heykelini dikip şimdi Fenerle dalga geçen Beşiktaşlilarda komik başka bir şey değil.
 
Fenerbahçe'nin başarısına kılıf hazırlayarak ancak kendimiizi komik duruma düşürürüz.
Neymiş efendim bütçeymiş, eee senin 2013 ve 2014 yıllarında 20'şer milyon dolarlık bütçelerin vardı da ne oldu? Ben söylim. Sıfır...
Kadrolarında türk oyuncu yokmuş, arkadaş daha düne kadar senin hocan milli takımda Dixon'U oynatmıyor muydu? Egehan veya Berk'İ oynatmak mı? EL'yi kazanmak mı? Cevabı siz verin
Fenerbahçe, Ülker ile birleştikten sonra sürekli bu paraları harcadı ama ilk defa Obradovic ile birlikte bunu bir plan dahilinde yapmaya başladı ve sonunda kupayı da kazandı.
Helal olsun valla kendi adıma kıskanarak izledim..
Genelde son bikaç kalan F4 şampiyonluğunu eze eze aldılar.
Biz de oralarda olmak istiyorsak adamların başarılarına pislik atmak yerine o seviyeye nasıl geliriz onu düşünmek lazım..
 
1- Kaç yıldır sadece hayal satan, palavra atan, sponsor bulamayan elini de taşın altına sokmayan yönetimlere biraz feyz olur dileği ile tebrikler... Bu başarının tek sevindirici yanı (kadın takımının hem de Fenere karşı kazandığı EL zaferi sonrasındaki hâli nedeniyle kendimi kandırıyorum, biliyorum ama) belki biri farkeder katma değeri. Doğuş'un dedikodusu bile adamlara bedava reklam yaptırıyor, Ülker halen daha ekmek yiyor.
2- Bizim yaş kategorilerinde hiç bir avrupa ülkesinden eksiğimiz yok; bizim para fazlamız var. Oyuncuya oynama fırsatı vermezsen kazanamazsın. Ege'nin kaç yıldır aldığı sürelere bak sonra ihtiyaçtan sahaya atıldığı maçlardaki performansına. Bizim gençlerin kötü olduğu yanları hemen ben oldum havasına girmeleri, yatarak milyonlar kazanma istekleri.
3- Oh olsun sana Efes. Senelerdir paraları sokağa saç, ne salon yap (ki bir sezonluk transfer bütçesine biraz uzak ilçelerde Silivri, Çatalca,Şile'de yapılırdı) ne de taşın (Edirne, Tekirdağ,Yalova gibi yakın illere). Sonra geç tv başına yıllar önce senin getirmen gereken kupanın başkasının ellerinde yükselmesini izle. Hadi geçtim bizi bari al yönet BJK'nin basket şubesini oda yok ama beter ol; herkesin tuttuğu takım olmaktan oh çekilen takıma evril. Futbolda Bursa, baskette Efes bizden bile kötü yönetilmeyi başarıyorlar; helal olsun.
 
Son düzenleme:
Kimse burada kılıf hazırlamaya çalışmıyor yada ne bilim hazımsızlık falan da yapmıyor..Adamların algı operasyonlarına tepkimizi dile getiriyoruz..Başkanları kupa gecesinde bile bizim UEFA kupamıza laf ederken, TV'lerde "Türkiyenin en büyük kupası geldi" şeklinde beyanatlar ile algı yapılırken kusura bakmayın da iki kelam edelim..

İlk yazımdan itibaren tebriklerimi ettim ve bunun bir emeğinin olduğunu belirttik..Sadece bazı Ülker'li arkadaşların bütçelerini bizle birmiş gibi göstermelerine cevaplar verdik..Bu elde ettikleri başarıda bütçe yadsınamaz, tıpkı emekleri gibi..Şimdi yazanlar olur bizde bulsaydık diye de zaten bütün yaz bunun için diller döktük burada..

Bu Euroleague'de ne yazık ki paran kadar konuşuyorsun..Foruma ilk yazdığım ileti de bütçemizin 12-15M Euroya çıkarmamız gerektiğinden hep bahsettim..Böyle gazlamalar ile hayal satmalar ile yol alamayız..İyi bir bütçe ve doğru yapılanmalar ile bu başarıları elde edebilirsin yeter ki bu işlerden anlayan adamlar görevde olsun..

Bkz; Maurizio Gherardini
 
Son düzenleme:
Hadi fenerbahçe taraftarını anlarım.Adamların Avrupa'da elle tutulur tek başarısı bayan voleybol takımının getirdiği şampiyonluk.Atletizm'de alınan avrupa birincilikleride doping nedeniyle geri iade edildi teker teker. Bizim taraftar neden abarttı bu başarıyı anlamadım. Basketbolda, Galatasaray Bayan takımından sonra ülkemize ikinci kez Euroleague kupasını getiren fenerbahçe olarak tebrik edilmesi gerekirken göklere çıkarıldı anlamsızca.Yahu bırakın o bütçeyle, Kadrosunda sadece Nba'den getirdiği 5 basketbolcu bulunan bir takım alsın kupayı. Getirisi çok yüksek olsaydı, Porto'nun,Benfica'nın,Bayern' in,Barca'nın,Milano'nun, Monaco' nun yada Hollanda veya İngiltere ligi takımlarından biri yatırımını yapıp bu kupa için oynarmıydı, çok rahat, üstelik bütçeleri olmasına rağmen. 2000 yılından bu yana 17 senede Euroleague' de, Pana,Oly,Csk,Maccabi,Real,Barca,Kinder Bologna ve son yılda Fenerbahçe şampiyon olmuş. Kinder Bologna ununu elemiş eleğini asmış,keza Barca'da öyle son zamanlarda. Ayrıca bu saatten sonrada bu takımlar dışında pek fazla yatırım yapacak takım olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca ülke basketbol federasyonlarıyla önümüzdeki sene daha çok ters düşecekler. Jordi Bertomeu' nun açıklamasını okumuşsunuzdur sanırım.Önümüzdeki sene Euroleague'de oynayan basketbolculara milli takımlara gitme yasağı getirdi.Eurocup'ı kapsamayacakmış bu kural. Fiba'dan bağımsız, gayrıresmi bir kuruluşun saçma sapan kurallar koyarak koyduğu bir organizasyona, mantıklı takımların kolay kolay büyük bir bütçe ayıracağını sanmıyorum.
 
Erkek ve kadın basketbolunda EuroLeague şampiyonlukları bu kadar basitse, bu sitede kafa patlatmanın bir anlamı yok. Kapatalım o halde siteyi basketbol bu kadar küçümsenecekse. Futbolun kulüpler için lokomotif olduğunu ve diğer amatör branşlarla kıyaslanamayacak kadar popüler olduğunu hepimiz biliyoruz zaten.
 
Erkek ve kadın basketbolunda EuroLeague şampiyonlukları bu kadar basitse, bu sitede kafa patlatmanın bir anlamı yok. Kapatalım o halde siteyi basketbol bu kadar küçümsenecekse. Futbolun kulüpler için lokomotif olduğunu ve diğer amatör branşlarla kıyaslanamayacak kadar popüler olduğunu hepimiz biliyoruz zaten.


Branş ne olursa olsun hiçbir şampiyonluk kolay değildir. O şampiyonluğu imkansızlıklar içinde elde etmek var ya da neredeyse tüm Avrupa kuluplerinden fazla bütçe harcayarak Nba ve Avrupa yıldızlarıyla o kupayı kazanmak var. Galatasaray' ın futbolda ve basketbolda elde ettiği Avrupa şampiyonlukları ahım şahım bütçelerle gerçekleşmemesine rağmen bu beklenen şampiyonluk kadar ilgi görmedi.Benim bahsettiğim bu.Kimsenin küçümsediği veya futbolu tek spor dalı olarak gördüğü yok.Sadece abartılması rahatsızlık verici.Tebriğimizi ettik, diğer Türk takımlarına da örnek olur diyerek eklememizi yaptık. Bizden de Bağdat caddesindeki kutlamalara katılmamız beklenmiyordur herhalde !
 
Hadi fenerbahçe taraftarını anlarım.Adamların Avrupa'da elle tutulur tek başarısı bayan voleybol takımının getirdiği şampiyonluk.Atletizm'de alınan avrupa birincilikleride doping nedeniyle geri iade edildi teker teker. Bizim taraftar neden abarttı bu başarıyı anlamadım. Basketbolda, Galatasaray Bayan takımından sonra ülkemize ikinci kez Euroleague kupasını getiren fenerbahçe olarak tebrik edilmesi gerekirken göklere çıkarıldı anlamsızca.Yahu bırakın o bütçeyle, Kadrosunda sadece Nba'den getirdiği 5 basketbolcu bulunan bir takım alsın kupayı. Getirisi çok yüksek olsaydı, Porto'nun,Benfica'nın,Bayern' in,Barca'nın,Milano'nun, Monaco' nun yada Hollanda veya İngiltere ligi takımlarından biri yatırımını yapıp bu kupa için oynarmıydı, çok rahat, üstelik bütçeleri olmasına rağmen. 2000 yılından bu yana 17 senede Euroleague' de, Pana,Oly,Csk,Maccabi,Real,Barca,Kinder Bologna ve son yılda Fenerbahçe şampiyon olmuş. Kinder Bologna ununu elemiş eleğini asmış,keza Barca'da öyle son zamanlarda. Ayrıca bu saatten sonrada bu takımlar dışında pek fazla yatırım yapacak takım olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca ülke basketbol federasyonlarıyla önümüzdeki sene daha çok ters düşecekler. Jordi Bertomeu' nun açıklamasını okumuşsunuzdur sanırım.Önümüzdeki sene Euroleague'de oynayan basketbolculara milli takımlara gitme yasağı getirdi.Eurocup'ı kapsamayacakmış bu kural. Fiba'dan bağımsız, gayrıresmi bir kuruluşun saçma sapan kurallar koyarak koyduğu bir organizasyona, mantıklı takımların kolay kolay büyük bir bütçe ayıracağını sanmıyorum.


İngiltere'de, Portekiz'de, Almanya'da basketbol kültürü mü var alaşkına ya? Yok artık Porto, Benfica, Bayern yazmışsın ciddi ciddi. Barca'nın, Milano'nun yaptığı yatırımları, kurduğu kadroları da görmedin sanırım. Mesele yalnızca bütçeydi madem de Efes yıllardır niçin bir halt yiyemiyor?

Ben bu sitede böyle yazılar hiç beklemezdim ya. Ulan girmek için can attığımız ligde adamlar şampiyon oldu diye ligi bokluyorsunuz! Euroleague dediğin nedir ki zaten! Yayla kupasından hallice işte...Dimi?
 
Branş ne olursa olsun hiçbir şampiyonluk kolay değildir. O şampiyonluğu imkansızlıklar içinde elde etmek var ya da neredeyse tüm Avrupa kuluplerinden fazla bütçe harcayarak Nba ve Avrupa yıldızlarıyla o kupayı kazanmak var. Galatasaray' ın futbolda ve basketbolda elde ettiği Avrupa şampiyonlukları ahım şahım bütçelerle gerçekleşmemesine rağmen bu beklenen şampiyonluk kadar ilgi görmedi.Benim bahsettiğim bu.Kimsenin küçümsediği veya futbolu tek spor dalı olarak gördüğü yok.Sadece abartılması rahatsızlık verici.Tebriğimizi ettik, diğer Türk takımlarına da örnek olur diyerek eklememizi yaptık. Bizden de Bağdat caddesindeki kutlamalara katılmamız beklenmiyordur herhalde !

Yahu biz hala daha UEFA+Süper Kupa kombininin gururunu yaşıyoruz. FB-Oly günü sokaklarda kaç tane FB formalı vardı? Ben söyleyeyim, bir Süper Lig şampiyonluğunu ilan eden kulüpten daha az. Kutlamalar ne kadar sürdü? 2 gün sonra olağanlaştı herşey ve dün Volkan'ın Selçuk'tan yediği gol tartışıldı. Fenerbahçe'nin EL şampiyonluğunun, bizim UEFA+Süper Kupa kombininden daha fazla ilgi gördüğüne nasıl inandınız, argümanlarınız neler? Gazetelerin spor sayfalarında 1 gün bu EuroLeague şampiyonluğunu köşelerine taşıdı ülkemin yazarları. UEFA sonrası sokağa dökülen insanlarla, 21 Mayıs günü dökülenler bir mi, sayısal olarak ciddi fark yok mu? Küçüktüm, 8 yaşındaydım UEFA geldiğinde. Evde babam dahil herkes ağladı, başka takımı tutuyorlardı. Sabahlara kadar dışarılarda ne yaptığımızı bilmez şekilde dolandık. UEFA finali sonrası oyuncuların şehirde attığı tur ile FB basketbol takımının attığı tur bir mi?

Zannedersem Murat Kosova bu tip birşey söyledi, o kadar. Başka söyleyenler de olacaktır illa, ama ben şu anda bahsettiğiniz gibi bir coşku seli göremedim ülkede. Yani bizim futbol başarılarından daha fazla pohpohlandığı, dışarıda akan hayata bakarsanız gerçeği yansıtmıyor. Ve bunun üzerinden garip bir eleştiri getiriyorsunuz.

Bağdat Caddesi'nde kutlama bekleyen yok. Tebriğimi ettim diyorsunuz ya, ben kimseyi tebrik de etmedim. Sahte gülücüklerden başka birşey katmayacaktı çünkü. Yapmacık, duygusuz, öylesine...

NBA ve Avrupa yıldızları konusuna değinmişsiniz. Para herşey, bu kesin. Para olmasa Obra da olmaz. Ama Avrupa starı diyebilceğimiz Bogdan ve Ekpe geldiğinde böyle miydi? Kesinlikle büyüdüler ve Avrupa'nın en tepesine çıktılar. Para olsa geçen yaz alabileceğiniz oyuncu Wanamaker'dı, o kadar. Kimi nereden koparacaksın, Llull'ü mü Printezis'i mi, yoksa CSKA'dan Teo ve De Colo'yu mu?

Keşke bizim de 20m bütçemiz olsa da şampiyonluklar kazansak. Underdog zaferler hep daha değerlidir, burası kesin. Zaten düzenli 10-12m civarı bütçemiz olsa bana yeter. Ödül 1m'muş falan filan bunlar boş argümanlar. Kazandıktan sonra bırakın 1m almayı, üzerine 3-4m biz verelim. Zerre umrumda olmaz. Biz finansör değiliz, biz taraftarız. Amacımız, yegane dileğimiz, basketbolda GS armasını en tepelerde daimi olarak görmek. En azından basketbol forumunda böyle.
 
Fenerbahçe'nin basketbolda kazandığı kupa futbolda şampiyonlar ligi ayarında ve maalesef futbolla karşılaştırıyoruz. Futbolda ülke olarak o kadar ezik ve başarısızız ki Galatasaray'ın 15 yıl önce kazandığı kupayı hala yenileyen takım yok ve olmayacak. GS'ın ve diğerlerinin futbol yüzünden yediği parasal darbe sonlarını hazırlıyor ve ülke futbolunun çıkışı yok. Lig TV'yi satın alan firmanın Being Sport'un arapça yayın yapan 11 spor kanalı, İspanya ve Fransa'da 11 spor kanalı var ve hiç biri bizim futbol derby veya avrupa maçlarımızı yayınlamıyor. GS olarak yapılması gereken bütçe olarak Fenerbahçe ve Efes , CSKA, R.Madrid ile yarışa giremeyeceğine göre ilk aşamada kısa vadeli başarı yakalamayı bırakarak eurocup ta başarı ve salon inşaatını yapmak. Fenerbahçe'nin basketbola vereceği en büyük katkı yeni yetişen gençlerin başarı kazanamadıkları futboldan sıyrılıp basketbola ağırlık vermeleri. Nufus ve alt yapı imkanları değerlendirildiğinde futboldan daha başarılı olduğumuz kesin. Hiç bir klubun aldığı kupa değersiz değil ve bu saçma karşılaştırmaları yapmamak hepimizin lehine
 
Cumartesi akşamı Final-Four organizasyonu kapsamında tüm ekiplerin katıldığı bir kokteyl düzenlendi.

Kokteylde Fenerbahçe Asbaşkanı Önder Fırat, bir gün önce eledikleri Real Madrid‘in yıldızı Sergio Llull ile sohbet etti.

Fırat “Dünyanın en iyi basketbolcularından biri olduğunu bilmemizle birlikte karakterini de takdir ediyoruz” dedi. Llull, teşekkür ettikten sonra “Fenerbahçe artık bir ekol oldu. Açıkcası Fenerbahçe’de basketbol oynamak benim ideallerim arasında diyebilirim” ifadelerini kullandı.
Sergio Llull: Fenerbahçe’de oynamak isterim – AMK Spor

AMK'da böyle bir haber gördüm. Sanırım Euroleague şampiyonluğundan daha önemlisi, Avrupa'nın en önemli oyuncularının Fenerbahçe için oynamak istemesi. Başarıyı küçültmeye çalışmak, Aziz Yıldırım'ın yapacağı türden bir hareket. Tarih, 2017 Euroleague şampiyonu olarak Fener'i yazdı. Türk oyuncular oynamamış, bütçesi çokmuş, sponsor ciddi destek vermiş, bunlar züğürt tesellisi. Fener'in geldiği bu noktaya Galatasaray'ın da gelmesi hatta Fener'i geçmesi için akıl üretmeliyiz, üretmek zorundayız.
 
Sergio Llull: Fenerbahçe’de oynamak isterim – AMK Spor

AMK'da böyle bir haber gördüm. Sanırım Euroleague şampiyonluğundan daha önemlisi, Avrupa'nın en önemli oyuncularının Fenerbahçe için oynamak istemesi. Başarıyı küçültmeye çalışmak, Aziz Yıldırım'ın yapacağı türden bir hareket. Tarih, 2017 Euroleague şampiyonu olarak Fener'i yazdı. Türk oyuncular oynamamış, bütçesi çokmuş, sponsor ciddi destek vermiş, bunlar züğürt tesellisi. Fener'in geldiği bu noktaya Galatasaray'ın da gelmesi hatta Fener'i geçmesi için akıl üretmeliyiz, üretmek zorundayız.

Bu tarz ısmarlama haberlere inanmamak lazım..Real Madrid gibi defalarca şampiyonluk yaşamış takımın en önemli parçalarından sembol olan bir oyuncu Sergio Llull.. Llull, önümüzdeki sene veya ilerde gelir-gelmez orasında değilim işin ki isteyeceği parayı verebilirler ama amaçları sadece algı yaratmak..Zaten bu ülkede en iyi algı yönetimini yapan kulüptür F.Ülker..
 
Son düzenleme:
Llull sırf Real Madrid'de kalmak için Houston'ın çok iyi kontrat teklifini reddetmiş bir oyuncu. Ha Fenerbahçe organizasyonunu övmüştür belki ama oynamak ideallerim arasında falan abartı ifadeler.
 
Yıllar önce, Simovic in Türk bayrağı ile attığı turu gözlerimizde yaşlarla izlemiştik, Pazar akşamı benzerini de Bobby yaptı, gene gözlerimiz doldu.

Geçen seneki ayran/tükürük olayı netleşmemişken bizim forumda fikirlerini sordum diye linç ediliyordum, devamında birşeyler yazdım, belki burada da yazmışımdır, hatırlamıyorum;

Bizde hep yangına körükle gidiliyor, ama sende bunu yaptın vs gibi saçmalıklarla yapılan kötülükler, yanlışlar meşrulaştırılıyor. Buradaki herkes bir şekilde kendini kurtardı ama bu spordaki şiddet konusunda birşeyler yapılmazsa ( ki yapacak olanda bizleriz, yöneticilerden birşey olacağı yok, bizleriz derken özellikle de basketbol taraftarını kastediyorum ) çocuklarımız nasıl kendilerini kurtaracak bilemiyorum. Birbirlerine saldıran taraftarlar, bıçaklayanlar...
Bu güzel günleri keşke beraber kutlayabilsek. Benim en iyi arkadaşlarımın çoğu farklı takımı tutuyor, onlarla Galatasaray maçlarını da izledim sevinerek, Beşiktaş maçlarınıda. Elimizde fenerbahçe atkılarıyla rerere rarara diye bağırarak dolaştık sokaklarda, Mallorca, Leeds maçlarını seyredecek bar vs arayıp içeri sızmaya uğraştık, omzu çıkan Bülenti seyrettik heyecanla.
Nasıl bugünlere geldik bilemiyorum, milli maçlarda bile bölündük. Herkes nasıl kendini temiz, haklı, diğerini suçlu, haksız görüyor şaşıyorum.
Ben kendi oğlumu da kurtardım, aklı başına gelene kadar burada liseyi bitirmiş olacak, arkadaşlarıyla salak saçma tartışmalara girmeden pazartesi sabahları. Zaten hiç Fenerbahçeli olsun diye ısrar da etmedim, ana sınıfındayken istedi diye Beşiktaş forması bile aldım..
Ben Galatasaray kazandığımda annem, babam arkadaşlarım seviniyor diye seviniyorum, sevinmeye çalışıyorum.

Umarım bu şampiyonluk daimi olur, Yunanistanın avrupa şampiyonluğu sonrası basketbolda yaşadığı yükselişi bizde bu kupa sonrasında yaşamaya başlarız.
 

Üst