Euroleague 2016/2017 Sezonu

Kadromuz eurolig için çok olgun değil . Tyus ve micov la bitmez. Russ ve dentmont bencil oyuncular. avrupada ne yaparlar mechul. 3 lük yüzdemiz asla düşük olmamalı

Kadromuz eurolig için çok olgun değil . Tyus ve micov la bitmez. Russ ve dentmont bencil oyuncular. avrupada ne yaparlar mechul. 3 lük yüzdemiz asla düşük olmamalı

Bizim kadromuz olgun değilse hangi kadro uygun ki? Micov'un nesini beğenmediniz anlamadım. Russ ve Dentmon konusunda da çok aceleci davranıyorsunuz bence. 3 lük atacak Diebler, Micov ,Daye gibi şutörlerimiz var. Benim bu sene en çok güvendiğim konu ceza üçlüklerimiz olacak.

Bizim için gerçekçi hedef play off yani son sekizdir. Ama geçen sene başında çoğu kişi Kuban ve Laboral'in F4 yapabileceğini düşünmüyordu. Biz de potansiyelli bir kadro kurduk. Oyuncularımız istenen seviyeye çıkarsa F4 neden olmasın? Tabi kendimizi buna şartlamak doğru olmaz. Ergin hocanın ne yapmaya çalıştığını anlıyorum. Taraftarı ve camiayı kenetlemeye, motive etmeye çalışıyor. Bu yüzden onu eleştirmiyorum.

Selam arkadaslar bu benim ilk mesajim. dayanamayip dackanin durumunu yazabilmek icin uye olma istegimi erkene aldim. dackanin nesi varda ilk 5 te gosterilyor anlamis degilim. david blatt bile degistiremez hemen onlarin durumlarini. ama 2 yil sonra euroleague kupasini kaldirirlar onu bilmem. ama bu yil top 8 imkansiz dacka icin. hele taraftarsiz mucize bence. oyle cok anlamam basket terimlerinden sg fg mg pg pf kisaltmalarindan. ama inanilmaz bir Galatasaray hastasiyim. hele hele son donem futboldan soguyup tam anlamiyla baskete gonul vermeye basladim.

Elimden geldigince fikirlerimi yazacagim. keske lasme kalabiseydi. ve hatta eric mccollum da keza. ve keske blake schilb gonderilseydi. bana gore 3. sinif basketbolcu kendisi. ne diyelim artik yuce yaradan takimin yolunu sonuna kadar aralar insallah.

artilarimiz-

en buyuk en etkili taraftar kitlesi bizde- bu takimi abdi ipekcide yenmek herkesin haddi degil
We have Ergin Ataman They don't
takimda keskin nisanci dolu- onlem almayan takimlara 30 sayi fark atmak mumkun.
cok athletic bir takim olduk- yuksek tempolu maclar etkilemeyecek takimi

eksiler-

kim defans yapacak bu takimda //=D//=D
nenad kirstic aklim almiyor nasil toparlanacagini
blake schilb ben ne yazikki baskete uygun olmadigni dusunuyorum.
rush smith umarim katkisi olur. endiseliyim.

simdilik bu kadar degerli renkdaslarim. hepinize saygilarimi sunuyorum.

Yahu yazmayayım diyorum ama cidden bazan dayanılmaz oluyor. Ne demek "baskete uygun olmamak"???
Schilbb kaç yıl üst düzey basketbol oynamış, ha dersiniz: "ben sevmiyorum vs." anlarım ama başarısız futbol sezonu sonrası takip etmeye başladığınız basketbol için nasıl böyle keskin yorum yapıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum. ( ki pg sg mg vs diyerek ben anlamam aslında demişsiniz)
Geçen sene Türkiye'ye gelmiş en önemli kupanın kazanılmasında başrol oynamış bir sporcumuza bence basketbola uygun değil demek UKALALIKtır. Maruz görün.
Ben cidden başarı odaklı anlayıştan ve rezil futbol kültüründen çok sıkıldım. Futbol odaklı bakıp, basketboldan anlamayıp sadece yorumlar üzerinden kendi fikriymişçesine sert eleştiri yapılmasını doğru bulmuyorum.
Basketbolu öğrenmeye çalışan kitleyi tenzih ederek söylüyorum tüm bunları...

Yahu yazmayayım diyorum ama cidden bazan dayanılmaz oluyor. Ne demek "baskete uygun olmamak"???
Schilbb kaç yıl üst düzey basketbol oynamış, ha dersiniz: "ben sevmiyorum vs." anlarım ama başarısız futbol sezonu sonrası takip etmeye başladığınız basketbol için nasıl böyle keskin yorum yapıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum. ( ki pg sg mg vs diyerek ben anlamam aslında demişsiniz)
Geçen sene Türkiye'ye gelmiş en önemli kupanın kazanılmasında başrol oynamış bir sporcumuza bence basketbola uygun değil demek UKALALIKtır. Maruz görün.
Ben cidden başarı odaklı anlayıştan ve rezil futbol kültüründen çok sıkıldım. Futbol odaklı bakıp, basketboldan anlamayıp sadece yorumlar üzerinden kendi fikriymişçesine sert eleştiri yapılmasını doğru bulmuyorum.
Basketbolu öğrenmeye çalışan kitleyi tenzih ederek söylüyorum tüm bunları...

insan bi hosgeldin der deniz :) sonra ele alir :)

Euroleague 2016-2017 kim kazanir oranlari asagida ki gibi arkadaslar. butun sitelerde uc assagi bes yukari aynen boyle. darussfaka sacmaligini anlayabilmis degilim hala. benim mi haberim yok takima gecen yilin final 4 yapan takimlarin en onemli oyuncularini mi aldilar yoksa nbaden 3 agir zenci mi geldi. darussafaka balondur. bunu goreceksiniz yakinda. bizim takimin oranini yuksek buldum ayrica.

CSKA Moscow
2.50
Ulker Istanbul
4
Real Madrid
4
Olympiakos
7.50
Barcelona
10
Panathinaikos
15
Darussafaka
21
Maccabi Tel Aviv
21
Anadolu Efes
41
Galatasaray
51
Unics Kazan
61
Laboral Vitoria
81
Armani Milano
101
Bamberg
151
Red Star
301
Zalgiris K.
301

Daçka kağıt üzerinde ilk 8'e girecek bir takım.Nba'den 1 zenci geldi James Anderson,ligin normal sezon Mvp'si geldi,çok iyi bir koç geldi,çıkışta bir guard aldılar.Tamam adamlar parayla katılıyorlar,seyirci destekleri az vesaire vesaire de o kadar da çöp muamelesi yapmaya gerek yok.Darüşşafaka kağıt üzerinde iyi kadro kurdu.Aynı kadroyu biz kursak neler neler deriz yerlilerimiz yabancılarımız tam herkesi ezmeye geliyoruz derdik.

Darüşşafaka ve Efes'in bizim üzerimizde bitirmesini olası görmüyorum, kağıt üstünde de olağanüstü kadrolar kurmadılar bizim seviyemizde diyebiliriz. Dolayısıyla Dacka'nın oranı ve Maccabi ile aynı kefeye konulması komik. Dacka 8.sırayı zorlayacak ortalama takım durumunda şuan öyle şeylerden bahsediliyor ki ilk 3'e 5'e yazanlar var yapmayın arkadaşlar.

EL'de seyirci desteğinin önemini de yabana atmamalıyız. Dakça'nın hiç bir seyirci desteği yok. Bu onlar için büyük handikap.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daçka kağıt üzerinde ilk 8'e girecek bir takım.Nba'den 1 zenci geldi James Anderson,ligin normal sezon Mvp'si geldi,çok iyi bir koç geldi,çıkışta bir guard aldılar.Tamam adamlar parayla katılıyorlar,seyirci destekleri az vesaire vesaire de o kadar da çöp muamelesi yapmaya gerek yok.Darüşşafaka kağıt üzerinde iyi kadro kurdu.Aynı kadroyu biz kursak neler neler deriz yerlilerimiz yabancılarımız tam herkesi ezmeye geliyoruz derdik.

Eurolig'de seyirci faktörü çok önemli. O yüzden bence de Daçka'nın şansı çok fazla değil. Ama Daçka'daki bütçe ve yatırımın bizde olmasını isterdim. Kurdukları kadroya çöp diyemeyiz.James ANderson,Wanamaker,Clyburn,Moerman fena hamleler değil. Sonuçta NBA'den Carmelo Anthony ve Dwight Howard'ı filan getiremezlerdi. Başlarında David Blatt gibi Eurolig şampiyonu olmuş bir koç var. Elbet top 8 i zorlayacaklardır. Ama bizim kadromuzun da onlardan aşağı kalır tarafı yok hatta üstünde. Taraftarımız en büyük avantajımız. Onların üstünde yer alacağımıza eminim.

Geçen sene Fenerbahçe 10162 seyirci ortalamasıyla oynamış, Efes 4632, Daçka 4434. Salonlarının kapasitesine de bakarsak Daçkanın ortalaması gayet iyi sayılır.
Diğer taraftan da Maccabi 11060, Zalgiris 11000 seyirciyle oynamış. Seyirci önemli tabiki ama hem herşey değil, hemde Daçka o kadar da kimsesiz değil.

Gs;Dentmon-Smith-Micov-Daye-Tyus/Sinan-Diebler-Schilb-Deon-Krstic(8.5 M $)
Fb;Dixon-Bogdanovic-Datome-Vesely-Udoh/Sloukas-Kalinic-Nunnaly-Barış-Antic(25 M $)
Efes:Heurtel-Granger-Honeycutt-Brown-Dunston/Cotton-Furkan-Cedi-Thomas-Omic(15 M $)
Daçka:Wanamaker-Anderson-Clyburn-Moerman-Slaughter/Wilbekin-Birkan-Bertans-Harangody-Semih(20-25 M $)
4 takımın ana rotasyonlarının bu şekilde olacağını düşünebiliriz,Bence bütçemize oranla iyi olduğumuz aşikar Efes-Daçka bütçe avantajına rağmen çok önde sayılmazlar ve ayrıca asla Galatasaray kadar efektif bir ambians yaratamayacaklar.

FB 25 milyon olması için her oyuncunun 2.5 falan alması lazım. Keza Daçka da öyle. Ben FB kadrosunun da Daçka kadrosunun da 15'i geçtiğini düşünmüyorum. Mantıklı da gelmiyor.
Dixon - Bogdan Kalinic ve Nunnaly toplam 3 falan alıyor. Datome - Vesely - Udoh ve Sloukas da hadi 7 olsun. Yerlilerle 15'i bile bulmaz bence.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen sene Fenerbahçe 10162 seyirci ortalamasıyla oynamış, Efes 4632, Daçka 4434. Salonlarının kapasitesine de bakarsak Daçkanın ortalaması gayet iyi sayılır.
Diğer taraftan da Maccabi 11060, Zalgiris 11000 seyirciyle oynamış. Seyirci önemli tabiki ama hem herşey değil, hemde Daçka o kadar da kimsesiz değil.

Ayhan bey, doguş un seyircisi taşıma su , yani bedava davetiye ile gelen insanlar. Aidiyet duygusu yok, destek yok denecek kadar az. Hatta fülker maçında salonun 2/3 fenerli idi. Ayrıca sayı kadar nitelik de önemli. Bugün abdi ipekçi de veya ülker salonunda veya oaka daki ortamın onda birini gercekleştiremez doğuş.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vesely+Udoh nerdeyse 5 M $ civarı alıyor ayrıca 25 sadece oyuncu bütçesi değil benim anladığım kadarıyla genel bütçeler yani ekstra maliyetler ve koç ücretleride dahil biz bu yıl koç dahil 8.5-9 M $ harcadık maximum rakip takımlarda bu bütçe çok daha fazla olmalıki Wanamaker,Anderson için açık arttırmaya döndürebildiler işi yada Blatt-Obra gibi koçlara 2-3 M $ seviyelerinde paralar verilebilsin.

Fenerin oyuncu bütçesi geçen sezon 13m euroydu. 14m dolar diyelim. Futbol ve Basketbol değerlendirmeleri: FENERBAHÇE ERKEK BASKETBOL TAKIMI OYUNCULARININ MAAŞLARI(2015-2016 SEZONU)
Bu sene udohun maaşı 1.5m arttı, veselynin 1m euro arttı, emir kiralıktan döndü 1.7m, nunnally geldi 600k, ahmet de 250k olsun, hickman gitti 1.7m azaldı. Şu an 17.5m dolar.
Obradovic 2m euro alıyor, 3 yardımcısı da toplamda 1m euro üzeri alıyor, oyuncu+teknik ekip bütçesi 21m dolar.

bizim oyuncu+ teknik ekip bütçemiz 9m dolar. (oyuncuların f4 ve lig şampiyonluğu bonuslarını eklersek 9.5-10m, bu durumda fb ninkini de artırmamız gerektiğini unutmayalım.)

Efes'in oyuncu bütçesi bu sene çok yüksek değil muhtemelen 9-10m civarındadır. Teknik ekiple beraber 11m diyelim.

Daçkanın oyuncu bütçesi yerli rotasyonlarından dolayı biraz şişkin, semih geçen sene 2m alıyordu bu sene de benzeri bir miktar alıyordur muhtemelen, oğuz 1.2m alıyor, furkan 1m civarında alıyor. Oyuncu bütçesi 15m, teknik ekiple beraber 18m diyelim.

Özetlersek gs 9m, fb 21m, efes 11m, daçka 18m durumunda. Teknik ekip+oyuncu bütçesi yazdıklarımın hepsi.

Fb'nin 25-28-30m olarak geçen bütçesi toplam bütçe, bunun içinde salon giderleri, deplasman giderleri, altyapı, vergi vs. var. Bizde bunlar basketbol bütçesi içine dahil edilmiyor, sportif aş bütçesinde geçiyor bildiğim kadarıyla.

Daçka da bu transfer döneminde aslında daha fazlasını harcamaya çalıştı ama alabildiği yabancı sayısı kısıtlı kaldı. Fenerbahçenin 2.5m dolara anlaştığı udoh için 3-3.5m euro teklifleri olduğunu biliyorum.

Darüşşafaka ve Efes'in bizim üzerimizde bitirmesini olası görmüyorum, kağıt üstünde de olağanüstü kadrolar kurmadılar bizim seviyemizde diyebiliriz. Dolayısıyla Dacka'nın oranı ve Maccabi ile aynı kefeye konulması komik. Dacka 8.sırayı zorlayacak ortalama takım durumunda şuan öyle şeylerden bahsediliyor ki ilk 3'e 5'e yazanlar var yapmayın arkadaşlar.

Buna ulkeri'de ekleyin. Ulker'in gecen sene yapmis oldugu final-4 finali,Bursasporun sampiyon oldugu sene gibi 40 yilda bir otesi durum. Bu sene top-8'i gecemezler.

Dacka ve Efes ise bizim asagimizda kalirlar.