Euroleague 2016/2017 Sezonu

Pana veya Barça'nın şansını Olympiakos'dan daha yüksek görüyorum. Şayet Spa bu sezonu da son sezon gibi geçirirse başarı falan beklemesinler ki 1 yıl daha yaşlandı Spanoulis.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FB 25 milyon olması için her oyuncunun 2.5 falan alması lazım. Keza Daçka da öyle. Ben FB kadrosunun da Daçka kadrosunun da 15'i geçtiğini düşünmüyorum. Mantıklı da gelmiyor.
Dixon - Bogdan Kalinic ve Nunnaly toplam 3 falan alıyor. Datome - Vesely - Udoh ve Sloukas da hadi 7 olsun. Yerlilerle 15'i bile bulmaz bence.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sadece Vesely+Udoh bizim bütçenin yarısından fazlası.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daçkada çok ciddi para dağıtan bir ekip Semih ve Furkanın 7 haneli sözleşmeleri var keza Moermana Banvitte kazandığının 2 mislisine yakın vermişti,Bertans,Clyburn ikilisi en az 2 M $ alıyordur diye düşünüyorum.

Daçka türk basketbol tarihinde önemli bir kulüp aslında. Bugüne kadar zamanında Ülker'in oluşturduğu, şuan Efes'in sahip olduğu "basketbol seyircisine" sahip olmaması tartışılmalı. Banvit'i ayrı tutuyorum örneğin. Bir Bandırmalı olsam çok keyif alırdım Banvit'ten. Hazır konuyu saptırmışken Efes ile alakalı bir şey daha yazayım. Efes'in seyircisini elinde tutması için keyif veren basketbol oynaması lazım. Keyif verdiği sürece küçükte olsa salonda veya televizyonda seyircisi olacaktır.

Her neyse Daçka'ya dönersek. Hiç Darüşşafaka'dan çıkmış tanıdığınız var mı bilmiyorum ancak bir birilerine ve okullarına çok bağlıdırlar. Daçka bu potansiyeli kullanabilse, bu potansiyele ulaşabilse öyle veya böyle bir takipçi kitlesi kesinlikle olacaktır. Sonunda Daçka hem toplumda hem de türk basketbolunda değerli bir kurum. Ancak şuan insanlara itici gelen bir tarafı var kulübün. Bana göre Doğuş gruptan ötürü. Hal tavırları itici.

2 alt yapıdan oyuncu, 3 halkla ilişkiler bir kitle yaratacaktır bence.

Kadrosuna gelirsek, geçen sene bir şeyleri kanıtladılar. Bu senede bir patlama beklemiyorum ancak ertesi sene Blatt ile beraber iyi bir çıkış bekliyorum. Bu sene dalgalı geçecekler bence.

Not: Bana göre okula geri dönmeliler. Salondan ve her şeyden bahsediyorum.

1- değişen fikstürle birlikte ilk 8'e girmek için yeter galibiyet sayısı: en az 9 kez evinde kazanacaksın, en az 5 kez de dışarıda kazanacaksın. 14 galibiyet- 16 yenilgi seni en kötü 8. olarak f8'e taşır.

2- bu sene euroleague'de(kızılyıldız ve zalgiris'i saymazsak) bütün takımlar birbirine denk. kimse kolay kolay domine edemez içeride dışarıda. kadro farkları benim gözümde uçuk değil. euroleague birincisinin 21-9 ancak yapacağını düşünüyorum. (13 evinde kazanarak, 8 dışarıda kazanarak)

bu iki maddeden yola çıkarsak şahsi görüşüm:
- en avantajlı takımlar evinde yaratacağı boğucu atmosferle rakibi sürklase edebilecek, evinde en fazla galibiyete ulaşabilecek takımlar. bu anlamda öne çıkan takımlar:
*olympiacos, panathinaikos, maccabi, fenerbahçe, galatasaray (kızılyıldız'ın da öyle bir avantajı mevcut. ancak, kadro kalitesizlikleri bu avantajı kullanmalarına imkan vermez.)

- evinde iyi oynayacak bu 5 takımdan en avantajlıları, dışarıda da tecrübesiyle rahat galibiyet alabilecek olympiacos, maccabi ve fenerbahçe.(Galatasaray ve Panathinaikos'un dezavantajı deplasmanda rahat galbiyet alamayacak olması) bu 3 takım evinde en az 11-12, dışarıda da 7-8 galibiyet alarak sezonu 18-19 galibiyet bandında bitirir.

- CSKA, yine büyük ev sahibi avantajı olmasa bile oturmuş sistemiyle 18-19 galibiyet bandına rahatlıkla erişerek ilk 4'de bitirir.

- İlk 4: CSKA, Maccabi, Fenerbahçe ve Olympiacos'tan oluşur.

- Geriye kalan 4 kontenjan için 5-8 aralığını kapmaya çalışacak takımlar:
Galatasaray ve Panathinaikos: Evinde zor maç kaybedecekleri avantajıyla. Dezavantajları deplasmanlar olacak.
Real Madrid ve Barcelona: Tecrübeleriyle ve buraları hep oynamalarıyla eski şaşalı günlerinden birazcık uzak olsalar da ilk 8'i hep zorlarlar.
Daruşşafaka: Göreli iyi kadrosu, tartışmasız iyi koçu ve heyecanıyla ilk 10 dışında kalmayacağı kesin. Ama ilk 8 yapabilir mi, evinde ne kadar maç kaybedeceği ve deplasmanda ne kadar kazanabileceği bunu bize gösterecek.
E. Milano, Anadolu Efes, C.Laboral: Deplasmanda maç kazanma ihtimali çok az olan, evinde de caydırıcı olamayan ama her takımı da günündeyken yenebilecek bu takımlar; yine de kötü sayılmayacak kadrolarıyla hep yarışın içerisinde olacaklar.

- 5-8. sıra için hiç şans tanımadıklarım: Brose Basket, Zalgiris Kaunas, U.Kazan, Kızılyıldız. (Brose'un geçen seneki performansına rağmen bu sene onların düşüşe geçeceklerini, geçen sene euroleague'in bu seneden çok kötü olduğunu düşünüyorum.)

Yani asıl mücadele 5-8 aralığında olacak bana kalırsa. Bu sıralama için yarışacak takımlar tam 8 tane! Bunlar: Galatasaray, Panathinaikos, Real Madrid, Barcelona, Daruşşafaka, O. Milano, Anadolu Efes ve C.Laboral. Bu 8 takım arasında her şey olabilir.

Benim şablonuma göre bu takımlardan galibiyet sayısı: 14 ve 18 arasında olacaklar ilk 8'e girecek.

Bu 8 takımdan en az 14 galibiyet çıkarabilecek takımla hangileri olabilir mesela?

- Galatasaray: Evinde iyi oynayacağını söylemiştik. 8-9 galibiyet çıkarabileceğini ifade etmiştik. Geriye deplasmanda alınacak 5-6 galibiyet kalıyor. Alabilir mi? En fazla 3-4 galibiyet alabileceğini düşünüyorum bu da sezonu 12-13 galibiyetle bitireklerini bize söylüyor. Yan kıl payı ilk 8'in dışında kalacak gibi duruyor Galatasaray. Sıralama olarak 9 veya 10. olur diyorum.

Panathinaikos: Yunanistan'da yine 8-9 galibiyet alabileceklerini hatta fazlasını çıkarabileceklerini düşünüyorum. Deplasmanda 5 galibiyet alabilirler mi? Bana kalırsa alırlar. 14-15 galibiyetle 8.veya 9. olacaklarını düşünüyorum. Yani 14 galibiyetli 2-3 takım olabilir ve iş ikili-üçlü averajlara kalabilir. Dışarıda kalabilirler.

Real Madrid: İspanya basketbolu düşüşte. Real Madrid, Euroleague'i şampiyon bitirdiği sene bile eski senelere nazaran göz doldurmuyordu. Geçen sene Fenerbahçe serisinde patladılar. Bu sene ne olacak? Serrod'u kaybettiler. Forvet hattı emekli olmuş silahşörler gibi. Tek göz doldurdukları yer pota altı. Randolph ve bu sene kendine elmiş Thomkins'in üzerine Ayon ve Reyes var. İçeride ne kadar, dışarıda ne kadar galibiyet alırlar bilmiyorum ama erek şerefsizlikleriyle, gerek kuvvetli lobisiyle en az 15-16 galibiyeti kolaylıkla alırlar. Kendileri için 6-7. sırayı uygun görüyorum.

Barcelona: Real Madrid gibi forvet bölgesi sorunlu bir takım daha. Üstelik pota altında Tomic ve Dorsey'ye bu sene de bel bağladılar gibi duruyor. Seraphin'i alırsalar pota altları değişir ki çok şey değişir. Tek avantajı deplasmanda da maç kazanabilecek auraya sahip olmaları. 5.6. sıralardan birinde kendilerine yer bulurlar.

O.Milano: Bu seneki sürpriz takımım Milano. Her ne kadar hem içeride o kadar iyi gözükmeseler hem de dışarıda çok zor galibiyet alırlar gibi gözükse de; kimsenin şans vermediği sene Maccabi veya Laboral ne yaptıysa bu sene bence onu yapabilirler. Yani kimya, bilemediğimiz bir ruh oluşabilir bu takımda. Dragic- Hickman ve Radulijica hamlesi bence gayet yerinde. Dragic'in efsane bir sene geçireceğini düşünüyorum. Bourusis'in geçen sene Laboral'de yaptığını Raduljica'nın yapacağını düşünüyorum. Milano'daki son senesi olacak ve olunlaştığını umut ettiğimiz sıhhatli bir Gentile'yi de hesaba katarsak bence çok tehlikeli bir takımlar. 7.veya 8. olacaklarını düşünüyorum.

Daruşşafaka: İlk 10 dışında kalmayacaklarını herhalde herkes düşünüyor. Önemli olan soru şu: belli bir kültürü ve geçmişi olan Real Madrid, Barcelona, Milano, Panathinaikos'u geçebilirler mi? Aslında biraz umutluydum ama bence o sene bu sene değil. Bu köklü takımlardan dördünü de geçemez. 12 galibiyet bence onlar için başarı olur.

C.Laboral ve Anadolu Efes: İçeride 6-7, dışarıda en fazla 3-4 galibiyet alırlar. Yani 9-10 galibiyetle bitirirler. İlk 8'de bitirme yarışında olan takımların bu takımlara yenilmemesi gerekiyor bence kendilerini tehlikeye atmamaları için.

Son olarak sıralama şöyle olur:

1- Olympiacos
2- CSKA
3- Fenerbahçe
4- Maccabi
5- Barcelona
6- Real Madrid
7- O.Milano
8- Panathinaikos
9- Galatasaray
10- Daruşşafaka
11- C.Laboral
12- A.Efes
13- U.Kazan
14- B.Basket
15- Zalgiris
16- Kızılyıldız

Eşleşmeler:

F8
Olympiacos- Panathinaikos (Panathinaikos)
CSKA- O.Milano (CSKA)
Fenerbahçe- R.Madrid (Bu sefer sanki Real Madrid)
Maccabi- Barcelona (Maccabi)

F4
Panathinaikos- Maccabi ( Maccabi)
CSKA- Real Madrid ( CSKA)

Final

Maccabi- CSKA ( CSKA)

Olimpiyakos müthiş bir normal sezon geçirecek ama saha avantajını almasına rağmen Panat'a elenecek biraz değişik bir yaklaşım. Maccabi içinde Top8 başarıdır bu sezon biz nasıl savunmadan yakınıyorsak onların taraftarıda bizle aynı duyguları paylaşıyordur Devin Smith'den başka savunma yapacak isimleri yok ,oyun kurucuları üst seviye olmayan isimler.Laboral şutör bir kısa alırlarsa Bargnani-Shengeila sağlıklı kalırsa top 8 yaparlar .Panat çok yerinde transferler yaptı onların top8 de yeri garanti .Milano ise çok iyi forvetlere sahipler ama Repesa o zor kadronun altından kalkamaz.

Bu sezon şampiyonluk adayı 3 isim takım var (Cska,Fb,Real) gerisi süpriz olur .Real Rodrigez'in şov yapacağı bir sezonda onu kaybetti eğer onu kaybetmeseler en büyük favori olurlardı Pablo Laso'ya rağmen.Cska zaten harika bir takım üstüne Augustine gibi müthiş bir rol oyuncusu aldılar .Gelelim Fb'ye dilim varmıyor ama şampiyon olabileceklerini düşünüyorum.Bu sezon lobilerini çok iyi kullanacaklar ve hakemleri çoğu maçta etki altına alacaklar Gherdadini büyük efor sarfeder bu sezon.Geçen sezon F4 hedefi ile yola çıktılar ama bu sezon Şampiyonluk için çıkacaklar kafa yapıları ve konsantrasyonları çok daha farklı .Takım birbirini çok iyi tanıyor uyum sorunları olmayacak.Vesely,Udoh,Bogdanovic,Datome bu 4 isiminde seviyelerini bir tık daha yukarı çekebilecek potansiyelleri var ve çekecekler bence .Nunnally tutarsa onlardan da bir ekstra katkı alırlarsa ilk defa bizden önce bir kupa alacaklar gibi duruyor .Birde Barca geldi aklıma çok kaliteli isimler aldilar bizle beraber Avrupa'nın en şutör takımılar ama onlarıda atletizm sıkıntısının vuracağını düşünüyorum .

Bu sezon şampiyonluk adayı 3 isim takım var (Cska,Fb,Real) gerisi süpriz olur .Real Rodrigez'in şov yapacağı bir sezonda onu kaybetti eğer onu kaybetmeseler en büyük favori olurlardı Pablo Laso'ya rağmen.Cska zaten harika bir takım üstüne Augustine gibi müthiş bir rol oyuncusu aldılar .Gelelim Fb'ye dilim varmıyor ama şampiyon olabileceklerini düşünüyorum.Bu sezon lobilerini çok iyi kullanacaklar ve hakemleri çoğu maçta etki altına alacaklar Gherdadini büyük efor sarfeder bu sezon.Geçen sezon F4 hedefi ile yola çıktılar ama bu sezon Şampiyonluk için çıkacaklar kafa yapıları ve konsantrasyonları çok daha farklı .Takım birbirini çok iyi tanıyor uyum sorunları olmayacak.Vesely,Udoh,Bogdanovic,Datome bu 4 isiminde seviyelerini bir tık daha yukarı çekebilecek potansiyelleri var ve çekecekler bence .Nunnally tutarsa onlardan da bir ekstra katkı alırlarsa ilk defa bizden önce bir kupa alacaklar gibi duruyor .Birde Barca geldi aklıma çok kaliteli isimler aldilar bizle beraber Avrupa'nın en şutör takımılar ama onlarıda atletizm sıkıntısının vuracağını düşünüyorum .

Yorumlarına katılıyorum, sadece kupa alma konusunu çok hafife almışsın bana göre.. Favori kısımlarında aynı düşünüyoruz ancak kupa almak o kadar kolay değil. Final four çok başka bir seviye ve anlık performanslara baglı oluyor. Tyrece Rice çıktı yıldızlaştı mesela, ne bilim bunun gibi çok şeyler olabilir. Geçen seneki laboral da güzel bir örnek ki onu da uzatmada yendiler. Yani diycegim o ki bizden önce kupa alırlar kısmı kolay olmayacak..

Ek olarak cska ve fb cok oturmus takımlar ve koç olarak ciddi artıları var.. Real ise sezon içinde nasıl bir takım ve inanmışlıga sahip olacaklar göreceğiz. Süpriz takımlara ve yıldızlara her zaman açıktır basketbol.. Bazen favor olmak dezavantaj da olabilir, baskı hissedersin..

Daçkada çok ciddi para dağıtan bir ekip Semih ve Furkanın 7 haneli sözleşmeleri var keza Moermana Banvitte kazandığının 2 mislisine yakın vermişti,Bertans,Clyburn ikilisi en az 2 M $ alıyordur diye düşünüyorum.

Moerman 1 milyon euroya anlaştılar galiba,makul bir rakam.
Bertans ve Clyburn kariyeri çıkışta olan ama üst seviyede henüz kendini kanıtlamayan oyuncular 2 milyon falan olmaz 700-800 civarına anlaşmışlardır.

Yorumlarına katılıyorum, sadece kupa alma konusunu çok hafife almışsın bana göre.. Favori kısımlarında aynı düşünüyoruz ancak kupa almak o kadar kolay değil. Final four çok başka bir seviye ve anlık performanslara baglı oluyor. Tyrece Rice çıktı yıldızlaştı mesela, ne bilim bunun gibi çok şeyler olabilir. Geçen seneki laboral da güzel bir örnek ki onu da uzatmada yendiler. Yani diycegim o ki bizden önce kupa alırlar kısmı kolay olmayacak..
Kupa almayı kolaya aldığımı düşünmüyorum bu sene Decolo'nun bariz stepsini çalsalar şuan almışlardı kupayı.Ama yarı finalde de son periyot ve uzatmalarda Laboral'ı doğradılar o şekilde çıktılar finale .Fb geçen yıl finali hakeden 2 takımdan biriydi ama haksız bir şekilde finale çıktı ,haksız bir şekilde kupayı kaybettiler.Bizim şubenin belirsizligini de göz önüne alırsak bizden önce almaları normal bir kazanmaları normlar bir durum .Dezavantaj konusunada katılıyorum ama inanmışlık, yüksek hedef konsantrasyonu ve geçen yıl ki final maçından kalma hırslarının avantajları favori olmanın dezavantajından fazla .

Moerman 1 milyon euroya anlaştılar galiba,makul bir rakam.
Bertans ve Clyburn kariyeri çıkışta olan ama üst seviyede henüz kendini kanıtlamayan oyuncular 2 milyon falan olmaz 700-800 civarına anlaşmışlardır.

İki oyuncu toplam 2 M $ alıyordur Bertans bir çok takımın ilgilendiği bir isim 700'e oynamaz en az 1 M $ alıyordur Diebler,Schilb 600'er alırken Bertansın bu fiyatlara helede Daçkaya gelmesi mümkün değil,Clyburn'de buna yakındır diye düşünüyorum Moerman ile 1.2-1.3 gibi bir bedele anlaştılar buda Banvittekinin 2 mislisine yakın ki eğer bütçeleri söylendiği gibiyse daha iyi oyunculara yönelebilirlerdi en azından pivot için.

Bana kalırsa önemüzdeki asıl problem kısa savunması, Krstic in durumu filan değil; Ergin Hoca nın CSKA, Barcelona gibi takımlara karşı olan baştan kaybetme psikolojisi. Gerçi grup maçlarında bir şekilde bu takımlara iç sahada direnmeye çalıştığımız oldu ama genelde daha maçın başında oyundan kopuyorduk. Bu sezon öncekilerden farklı olarak maçın farklı bölümlerinde bu takımlara karşı koyabilecek nitelikte bir takım olduk. Kadromuz daha geniş ve beklentilerimizin yüksek oluşuna ek olarak Eurocup şampiyonu olarak geldik. Hatırlarsanız Real Madrid de uzun süre kupa birden uzak durmuş ama ikinci kupayı kazanarak fırtına gibi dönmüştü. O gün bu gündür de başa oynuyor adamlar.

Ergin Hoca nın iddialı demeçlerini maç seçme huyumuzun sonu gibi algıladım. Geçtiğimiz yıl bunun sinyallerini vermiştik zaten. Artık rolanti olayını iyi uyguluyoruz ve maç sonları Arroyo nun eline bakmaktan daha çeşitli bir oyun kurgusuna kavuştuğumuz söylenebilir. İyi oynamadığımız maçları bile bir şekilde son dakikalara kadar kovalarız diye düşünüyorum. Ayrıca Ergin Hoca nın kupayı istiyoruz minvalindeki açıklamaları da bence gayet ciddi. Mesela BJK Eurochallenge ı aldığında da Ergin Hoca F4 oynasak kazanırdık gibi o dönem için komik sayılabilecek bir açıklama yapmıştı. Bu sezonki açıklamaları daha yere basan türden ve geçtiğimiz yıl alacağımızı söyleyip aldığımız kupa 2 den sonra herkes tarafından dikkate alınacak seviyede.

Bence bu sezonun Maccabi si Milano olabilir. İyi tamamlayıcıları ve Simon gibi oyuna zeka katabilen oyuncuları olmasına rağmen bazı şeylerin onlar açısından ters gideceğini düşünüyorum. Diğer yandan Maccabi nin durumu da pek garanti sayılmaz. Bence transferleri Weems haricinde çok üst düzey değil ve mevcut kadrolarından iki yıldır verim alamıyorlardı.

Ben Barca yı oldukça şanslı görüyoum bu sezon çünkü çok dengeli kadro kurdular. Sonrasında da FB, CSKA ve Pana gelebilir. Unics, Kızılyıldız, Zalgiris sanıyorum son sıralarda olur.

4-8 arası için sıralama fark etmeksizin en şanslı gördüğüm ekiplerin başında doğal olarak Oly var. Sonrasında biz Daçka ve Laboral ile çekişiriz. Devamında da Efes, Real ve duruma göre de Maccabi veya Milano gelebilir. Ayrıca Real F8 dışında kalsa şaşırmam bu arada. Anthony Randoph ve Ayon un performansı belirleyici olacaktır onların sıralamadaki yerlerinde.

Kestiremedğim tek takım çoğu kişinin hesaba katmadığı Brose. İlk sekize girmese de çoğu takımı üzerek F8 e kalacak takımların belirlenmesinde belirleyici olur diye düşünüyorum.

Objektif olalım. Bu sene yine en büyük Favoriler Cska ve Fenerbahçe'dir. Real Serrod'un yerini doldurumadı ama uzun rotasyonlarında süre dağılımları sorun olacak. He eğer sezon arası iyi bi kısa alırlarsa onlarda büyük favori olur. Barca ise Claver,Rice ve Tomic'in performasına bakıyor tamamen. Oly,Pana,Maccabi zaten Top 8 yapacaktır. F4 büyük ihtimalle Fb-Cska-Real-Maccabi olur. Final de yine Cska-Fb arasında gibi duruyor.

*Bana biraz real ve barcayı küçümsüyoruz gibi geliyor . Son seneyi 2 takımda pek iç açıcı geçirmemiş olabilir ama bu takımlar avrupa basketbolu için ciddi ekol takımlar .

*Sezon öngörüsüne gelirsek bende diğer arkadaşlar gibi çok büyük bir sürpriz olmazsa CSKA ve Fenerin ilk iki sırayı alacağını düşünüyorum . f8 için geri kalan 6 bilet için de ben çok çekişmeli bir sezon bekliyorum . Takımlara genel olarak baktığımda geri kalan 14 takım için 6 bilet kalıyor ki bu 14 takım arasında Kızılyıldız , zalgiris , efes ve kazanın açıkçası f8 sıralamasında diğer takımların biraz arkasında kalacağını düşünüyorum .

*Bu 4 takım arasında üst grubu zorlaması en muhtemel takım efes. Ancak efesin taraftarı yok ve bu ciddi bir eksiklik bana kalırsa .

*Üstten 2 alttan 4 takım haricinde kalan 10 takım için 6 bilet var ve kesinlikle biz dahil kimsenin yeri garanti değil . Ayrıca ben 6. ve 10. nun galibiyet sayılarının birbirine çok yakın olucağını düşünüyorum . Yani bir galibiyetle f8 yapabilir veya potanın dışında kalabiliriz . Bu 10 takımı sayarsak ;
Barca , real , pana , oly , maccabi , daçka , laboral , brose , milano ve biz . Açıkçası kendi fikrim daçka ve brose bu 10lunun sonlarına doğru yer alacak ama bu 10ludan kopmayacak gibi . Bizim hedefimiz de bana kalırsa bu 10 takımdan 4 ünü altımızda bırakmak olmalı . 8.olarak da olsa f8 yapmamız halinde başarılı olacağımızı ve bu durumu olası görüyorum . Ayrıca Ergin hocanın f4 hedefine de biraz şu açıdan bakalım . Biz f8 yaparsak en kötü senaryoyla ev sahibi avantajının rakipte olduğunu ve yine en kötü ihtimalle ilk 2 maçı kaybettiğimizi varsayalım . Son 2 yıldır f4 yapan fenere Abdi ipekçide serilerde geri olmamıza rağmen seyircilerimiz önünde maç vermediğimizi göz önünde bulunursak olası bır f8 de en kötü senaryolarla bile ev sahibi kozumuzla 2 maç kazanacağımızı düşünüyorum . Ve bence hoca da bunu düşünüyor ve deplasmanda oynayacağı 3 maçtan en az 1 ini alabilecek bir takım kurduğuna inanıyor . Bu sebeple f4 ü hayal olarak görmüyorum . Ancak bizim için başarı kriteri f8dir ve izlememiz gereken yol bu seneyi başarılı sayabilecek şekilde tamamlayıp fb ve cska gibi kadro istikrarını sağlamaktır diye düşünüyorum . Teşekkürler

2 sayfa geride ülkersporun EL finalini futbolda ki bursanın şampiyonluğu gibi süpriz çıkış olarak değerlendiren bir yazar olmuş tamam hepimiz onları sevmiyoruz hatta ben nefret ediyorum ama objektif olmamıza engel olmasın bu ülkerin desteğiyle beraber 4-5 senedir büyük yatırımlar yapıyorlar ve obradovicle beraber ise sistem kurmaya çalıştılar ki iki senedir f4 yapıyolar ( bir süprizi iki defa yapamazsın )

Yeni gelen lig formatıyla beraber içerde oynayacağımız 15 maçın en az 10unu kazanırsak ancak o zaman f8 için bir iddiamız olabilir çünkü toplamda 15-16 galibiyet 7 ve 8. sıralar için yeterli olacaktır

ASpor'un spiker ve yorumcuları rezalet... Ntv Spor taraflı olsa da anlatım konusunda rakiplerinin çok önünde...