Euroleague 2016/2017 Sezonu

Ben Patric Young'a çok üzülüyorum yahu. Sakatlığının etkileri hala o kadar net görülüyor ki... Abd'ye dönüp rehabilite olması gerek. Lakabı King Kong'du yahu bu çocuğun :(
 
Şu an itibari ile euroleaguede en içeriksiz topu biz oynuyoruz. Bunun sebebi kadro değil, koç bu arada. Direksiyonu dentmon'a verip rotasyonu azaltıp, takımı dentmon,sinan, göksenin, emir, micov, blake, daye, tyus ve pleiss üzerine kursak takım biraz kendine gelir ama koç kendinde değil ve asıl sıkıntı bu. Hele bu arroyo olayı gösteriyo ki kafası tamamen gitmiş durumda. Acı olan koca klüpte şu duruma el koyabilecek bir yönetici yok.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

En önemli eksiklerimizden biri basketbola bir Abdurrahim Albayrak lazım.
 
Young'ı ben de takip ediyorum. Avrupa'nın en iyi pota altı olacağı zamanda talihsiz sakatlık geçirdi. Ayrıca yanlış görmediysem Howard gibi kalınlığı - kasları da biraz gitmiş gibi. Umarım eski Young'a döner de Avrupa 5 numara görür. Young'ın karşısında durabilecek bir 5 numara tanımıyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
300 pound kaybetmenin verdigi aci bir kenara, inanilmaz seyler oldu macta, sahanin en iyileri Doncic , Randolph, Hunter gibi isimleri unutan Laso, kariyer maci geciren Balazic, en kritik topta basit top kaybi yapan Llull, fark 8 iken gevsek bir hareketle 3'e 1 pozisyonda alley oop pasi deneyen akabinde zorlama sut atan, sonrasinda basket faul yaptiran bir Jaycee. Inanilmaz mac oldu kisacasi izlemeyenler tekrarini izlemeli, Real Madrid gecen seneyi animsatti; ilk iki mac vurup gectiklerinde herkes bu sene olmus galiba diye aklindan gecirdi lakin Baskonia guzelce silkeledi ki bunu 6-7 kisilik rotasyonla ve Bargniani'siz yapti. Bu takimda nasil oynadigini uzun suredir cozemedigim Taylor, Maciulis gibi isimlerden zaten katki alinmazken Rudy de boyle oynamaya devam ederse gecen sene Fenerbahce'nin yaptiginin benzerini tekrar gorebilirler. Kisalarindan sayi bulma konusunda cok ciddi sorunlari var. Takimlarin geneline bakildiginda bizim disimizda herkesin ne oynadigi belli, sezon basinda en zayif olarak gordugumuz Zalgiris ilk mac Pana deplasmaninda son topa kadar mac goturuyor, gecen hafta Laboral'e vurup geciyor. Kazan 3 macinda da oyunun icindeydi ki Clarke sakatlanmamis olsa dun fark yaratabilirdi, bugun Kizilyildiz karsisinda Barcelona net favori olarak maca cikamiyor. Dengimiz olarak gordugumuz Milano, Laboral 'den vs. bahsetmiyorum bile. Her neyse keyif almaya calisalim bugun mucize olur da kazanirsak Cuma gunu Fenerbahce'yi de yenip yeni sayfa acabiliriz.
 
Kombank'ta muhteşem bir taraftarın önünde, süper top oynuyor Kızılyıldız. İlk çeyreği kapatmalarına rağmen şu an Simonovic önderliğinde geri geldiler ve ilk yarıyı önde bitirmek üzereler. Digiturk'un 50 tane kanalı varken birinden şunu yayımlamaması ilginç bir tercih hakikaten. Avrupa'nın her yerinden maç izledik de şu Kızılyıldız taraftarı kadar güzel atmosfer yapan yok açıkcası. Yunanlılar da iyiler ama Sırpların aksine çok fazla maç seçiyorlar. Bu adamlar Daçka maçında da aynı, Barca'da da. Müthiş bir kültür gerçekten, biz 1-2 yıla şampiyon çıkaracak potansiyelde de olsak, şu hale gelmek için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım.
 
Simonoviç sanki kariyer sezonunu oynuyor bu sene. Bizim maçtan önce yazmıştım Kızılyıldız oturmuş düzen içinde oynadığı için şu aşamada yeni kurulmuş takımlar için en tehlikeli rakip bence. Sezon ortası veya sonuna doğru diğer takımlar oturunca fark ortaya çıkar ama şu anda fbülker, cska ve oly dışında herkesi yenebilirler.

Barcelona ise çok sorunlu kadro olarak. Ciddi atletizm eksiklikleri var, özellikle hem kısa hem de uzun forvet pozisyonunda. Bence oraya bir oyuncu ihtiyaçları var.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Group Regular SeasonWLPTS+PTS-+/-
CSKA Moscow3028324835
Fenerbahce Istanbul3022220616
Real Madrid2125923821
Olympiacos Piraeus2124623016
Crvena Zvezda mts Belgrade2123122110
Darussafaka Dogus Istanbul212472389
Panathinaikos Superfoods Athens212452405
Baskonia Vitoria Gasteiz212492490
EA7 Emporio Armani Milan21261268-7
Brose Bamberg122382371
Maccabi FOX Tel Aviv12277280-3
FC Barcelona Lassa12206212-6
Zalgiris Kaunas12222239-17
Unics Kazan03236252-16
Anadolu Efes Istanbul03237268-31
Galatasaray Odeabank Istanbul03259292-33

<thead style="box-sizing: border-box;">
</thead><tbody style="box-sizing: border-box;">
</tbody>
 
Barcelona'da Pau Ribas sezonu kapatmış. F4'den iyice uzaklaşırlar artık. Artı yarın derbide Kalinic oynayacakmış sanırım sorunu hafifmiş onun.
 
İlk 3 maçını kaybeden Efes bugünde ilk yarıda Granger'ı kaybetmesine rağmen Daçka'yı yendi. Maç çok keyifliydi. 2 takıma bakınca bizim takımın sahadaki oyun şablonu ve kadroyu ister istemez akla getirip kara kara düşünüyoruz...
 
Bugun bir daha anlasildi ki sayin ferit sahenk parayla belki herseyi satin alabilir ama taraftar para ile satin alinamaz..gercek taraftari olmayan bir takim da ne kadar basarili olabilir orasi muamma..
 
Selam arkadaslar bu benim ilk mesajim. dayanamayip dackanin durumunu yazabilmek icin uye olma istegimi erkene aldim. dackanin nesi varda ilk 5 te gosterilyor anlamis degilim. david blatt bile degistiremez hemen onlarin durumlarini. ama 2 yil sonra euroleague kupasini kaldirirlar onu bilmem. ama bu yil top 8 imkansiz dacka icin. hele taraftarsiz mucize bence. oyle cok anlamam basket terimlerinden sg fg mg pg pf kisaltmalarindan. ama inanilmaz bir Galatasaray hastasiyim. hele hele son donem futboldan soguyup tam anlamiyla baskete gonul vermeye basladim.

Elimden geldigince fikirlerimi yazacagim. keske lasme kalabiseydi. ve hatta eric mccollum da keza. ve keske blake schilb gonderilseydi. bana gore 3. sinif basketbolcu kendisi. ne diyelim artik yuce yaradan takimin yolunu sonuna kadar aralar insallah.

artilarimiz-

en buyuk en etkili taraftar kitlesi bizde- bu takimi abdi ipekcide yenmek herkesin haddi degil
We have Ergin Ataman They don't
takimda keskin nisanci dolu- onlem almayan takimlara 30 sayi fark atmak mumkun.
cok athletic bir takim olduk- yuksek tempolu maclar etkilemeyecek takimi


eksiler-

kim defans yapacak bu takimda //=D//=D
nenad kirstic aklim almiyor nasil toparlanacagini
blake schilb ben ne yazikki baskete uygun olmadigni dusunuyorum.
rush smith umarim katkisi olur. endiseliyim.


simdilik bu kadar degerli renkdaslarim. hepinize saygilarimi sunuyorum.

Bu mesaji alintilamayi hak ettigi mi dusunuyorum. Keske yanilsaydim :(
 
Bu sene takımlar nedense hızlı hücum bitiremiyorlar. Herkes geriye koşup güzelce savunuyor. Faul kuralının bu açıdan hiç katkısı olmadı neredeyse. Ya bu sene millet beceriksiz. Ya da çoğu faul boşuna yapılıyormuş geçen senelerde.
 
Dackanın başarısızlığı demek gelecekte fenerbahçe doğuş demek ona göre dackanın başarısız olmasını isteyin derim
 
Ahmet sen şimdi Fenerbahçe bu başarılı organizasyonunu kendimi yaptı diyorsun ? Şöyle 3 sene önceye bir dön bak, ülker'de çekildi sanma hepsi el altından besliyorlar. Neyse polemik konusu olmasın ! Anlayan anlamıştır :)
 
Baskonia, Chase Budinger'la anlaştığını resmen duyurmuş. Büyük sakatlılar yaşamıştı ama zaten o sakatlıklar olmasa NBA'de olurdu. Gayet iyi hamle olmuş bana kalırsa.
 

Üst