Euroleague 2016/2017 Sezonu

Oğuz Savaş rakip pota altında yardırıyor.

Oğuz her zaman bu işleri çok iyi yapmıştır ama savunmada tam bir kara delik olduğundan hiçbir zaman iyi bir yere gelemedi. Ağır da olsa savunma da yapmasa hücum performansı dolayısıyla fırsatı iyi değerlendirdi.

Semih gelince oynayabilir mi emin değilim tabi.

Diebler gibi Oğuz gibi adamlar maç içinde 10 dakika- 12 dakika uygun zamanda oynamalı.Hücumda takım sıkıştığında gerekli sayılar alınıp, savunmada risk ederek kullanılmalı.Elbette ki doğru rotasyon ve koçların kullanması çok önemli onları.

Oğuz Savaş rakip pota altında yardırıyor.

Oğuz her zaman bu işleri çok iyi yapmıştır ama savunmada tam bir kara delik olduğundan hiçbir zaman iyi bir yere gelemedi. Ağır da olsa savunma da yapmasa hücum performansı dolayısıyla fırsatı iyi değerlendirdi.

Semih gelince oynayabilir mi emin değilim tabi.
Bu sezon Oğuz'un 13. Euroleague sezonu ve bu ligde toplam 168 maça çıkmış. Belki kariyeri beklenenin altında kaldı, ama neticede bir Türk uzun için çok iyi kariyer...

Dacka hücumda aynen bizim gibi bir türlü sayi buluyor ama savunması endişe veriyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sezon Oğuz'un 13. Euroleague sezonu ve bu ligde toplam 168 maça çıkmış. Belki kariyeri beklenenin altında kaldı, ama neticede bir Türk uzun için çok iyi kariyer...

Öyle diyorsun ama o takımlarda ne kadar etkili oldu? Milli takımlarda 11. 12. adamdı hep.Çok iyi bir kariyeri olmadı bence kişisel olarak.Doğru zamanda doğru yerde olup şampiyonluklar, başarılar kazandı mı evet ama fazlası olmadı hiçbir zaman.Nesli tükenmiş oyunculardan bence. Euroleague Fantasy'de bile 13 yıllık adama 23 kredi verdiler oyun başında.

Ligde bile çoğu takımın kadrosuna katmakta tereddüt edeceği Oğuz 5/5 ikilik, Birkan 4/4 üçlük ile oynuyor Euroleague deplasman maçında. Çok ilginç cidden.

Yalnız Birkan savunma ve ceza şutuyla kendine bu takımda hep yer bulacak galiba.

Darüşşafaka adına Moerman'ın devreye girememesi büyük handikap. İstikrarsız oynarsa çok güç kaybederler. Şu anda çok yay gerisinden oynuyorlar.

Birkan sezona da iyi başladı, geçen sene efeste çok istikrarsız atıyordu dış şutları..

Oguz Savaş'ın savunma handikapı cidden çekilmez bir şey ama obradoviçte blatt gibi birşekilde maç secerek faydalanmıştı ondan..

Şu Wanamaker'ı alamadık gittik alternatif diye Russ Smith'i aldık. Resmen Doğuş'u izlerken üzülüyorum. Adam Kazan karşısında tek başına maç sonunu oynadı ve kazandı.

Öyle diyorsun ama o takımlarda ne kadar etkili oldu? Milli takımlarda 11. 12. adamdı hep.Çok iyi bir kariyeri olmadı bence kişisel olarak.Doğru zamanda doğru yerde olup şampiyonluklar, başarılar kazandı mı evet ama fazlası olmadı hiçbir zaman.Nesli tükenmiş oyunculardan bence. Euroleague Fantasy'de bile 13 yıllık adama 23 kredi verdiler oyun başında.
Bence başarılı bir kariyerin tek kıstası büyük oyuncu olmak değil. Her takımda rol oyuncularına ihtiyaç vardır. Oğuz'un doğru zamanda doğru yerde olabilmesinin sebebi iyi bir rol oyuncusu olmasıydı. Kenarda oturmayı dert etmez. Kendini her daim hazır tutar ve oyuna girince elinden geleni yapmaya çalışır. Şüphesiz yabancı sınırının da bu kariyerde payı büyüktür, ama Ülker, Fb, Daçka gibi zengin kulüpler Oğuz'u bunca yıldır tercih ettiklerine göre, oyuncunun iş ahlakı da tatminkar seviyede demektir.

Bence başarılı bir kariyerin tek kıstası büyük oyuncu olmak değil. Her takımda rol oyuncularına ihtiyaç vardır. Oğuz'un doğru zamanda doğru yerde olabilmesinin sebebi iyi bir rol oyuncusu olmasıydı. Kenarda oturmayı dert etmez. Kendini her daim hazır tutar ve oyuna girince elinden geleni yapmaya çalışır. Şüphesiz yabancı sınırının da bu kariyerde payı büyüktür, ama Ülker, Fb, Daçka gibi zengin kulüpler Oğuz'u bunca yıldır tercih ettiklerine göre, oyuncunun iş ahlakı da tatminkar seviyede demektir.

Aynı şeyi farklı anlatıyoruz.Oğuz büyük oyuncu değil, olmadı, olamaz da.Bunda hemfikiriz.16 yaşında Ülker'de a takıma çıktı, çünkü akranlarına göre çok fizikli ve güçlüydü.Ama sonrasında üstüne çok fazla birşey koyamadı ve bahsettiğimiz o rol oyuncusu konumuna da gelemedi.10-15 dakikalık verimli kullanılması gereken bir oyuncuydu.O noktada ben hiçbir koçun onu iyi kullanamadığını düşünüyorum.Benim bahsettiğim nokta buydu.Yoksa karakter özelliklerinde sıkıntı yok tabi ki.Oğuz'un hala büyük takımlarda oynaması maalesef yeterli seviyede iyi oyuncumuzun olmadığının kanıtı zaten.

Zaten elimizden kaçtı, nasıl kaçar falan demedim dostum. Wanamaker isterken alternatif olarak Russ'ı aldık. Wanamaker'ın bize gelmediğine ayrı, alternatif olarak aldığımız adamla alakasına ayrı üzülüyorum.

Abi nasıl alıyorsun Wanamakerı adamlar Fbnin önüne geçip aldılar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muhammed; İş bilenin kılıç kuşananın derler, bu işler önce ciddiyetle başlıyor o yok sistemli ve bilinçli araştırma yok,takım kimyasından uzak ezbere transfer yapıyorlar sonraki sezonlara borç kalmasının sebepleride bu ezber yapılan bilinçsiz işlerden dolayıdır yani iş bilmezlik elin adamlarında bu aradığımız iyi vasıflar olunca yapabiliyorlar arada çok fark var çook.

Efes-Cska maçı 63-69 4. çeyreğe giriyor. Efes bana basketbolu sevdiren kulüp, son zamanlarda çok canım sıkılıyordu Efes'in durumunu gördükçe, şuradan bir galibiyet çıksa o kadar mutlu olurum ki.

Bir de şu takıma biri şutör atsın.

Uzun zamandır oyunu bu kadar düzgün oynayan bir takım görmemiştim. Rakibi o kadar iyi analiz etmişler ki parçalıyorlar resmen.

Baskonia'dan bahsediyorum.

Blazic'e de ayrı parantez açmak lazım. İnanılmaz oynuyor.