Euroleague 2016/2017 Sezonu

A Efes
Brose
A Efes (d)
Zalgiris
Milano(d)
Maccabi

Şu 6 maçlık fikstürden 4-5 galibiyet beklentim vardı. Ama içerde Efes'i yeneriz diye hesap etmiştim. Oyun kurucu transferini yetiştirebilirsek Efes(d) maçını çalabiliriz bir ihtimal. Milano(d) maçı da yine Euroleague'teki en yumuşak deplasmanlardan biri, artık bu maçlardan birini kazanmak lazım. Bu yolun sonu Play-off dersek gerçekçi olmaz belki ama yine de bu sekansta karakter gösterip Euroleague'de var olmamız şart.

5 de 5 yapsak yine şansımız yok çünkü ondan sonraki maçlar yine çok sert . Kazan ve Efes'i yenmeliydik kaybedince artık herşey formalite döndü .

Wanamaker-Wilbekin/Anderson-Clyburn/Bertans-Moerman/Harangody-Semih/Furkan Adamların rotasyonu cidden çok iyi 17-18 galibiyet alıp 6 veya 7.olurlar

Udoh fizik olarak da El seviyesinin çok üstünde. Sakatlanmasaydı eğer ben Patrick Young'dan benzer performanslar bekliyordum.
Her zaman söylüyorum basketbolda fizik her şeydir.

bence euroleague için hala bir şansımız var.Brose maçını alırsak sadece 2 galibiyet var play off aramızda.İyi bir oyun kurucu ile 15 macta neden 8 galibiyet olmasın ki ikinci yarıdaki 8 galibiyet bizi play off a sokar

Brose maçıyla beraber ilk yarıda iç sahada 9 dışarıda ise 6 maç oynamış olacağız, kolay sayılabilecek deplasmanlarımız Milano-Efes maçları; içeride ise Zalgiris, Kazan, Maccabi, Brose(?) en kolay maçlarımız. Deplasman karnemizi de göz önüne alınca kalan 16 maçta 8 galibiyet baya ütopik bence maksimum 5 alırız, kaldı ki şu anda top 8 potasının 7-7 olduğunu düşündüğümdme 12-13 galibiyet top 8 için baya zor o sınır 15'e çıkar bence en az.

edit: bir de top 8 için direkt rakibimiz olacak efes ve barcelona'nın fikstürleri bizden çok daha kolay. o yüzden biz o treni zalgiris-kızılyıldız-kazan-efes maçlarıyla çoktan kaçırdık.

Son düzenleme:
Zalgris, Kizilyildiz, Kazan, Efes hepsi rahat kazanmamiz gereken maclardi, bunlara PAO, Maccabi ve iceride oynadigimiz Fenerbahce'den birini ekstra olarak katmaliydik. Biz o treni kacirali cok oluyor, bu dakikadan sonra ancak prestij icin oynayacak takim.

Keske Maccabi'den once davranip Bagatskis'i biz getirseydik 2.5 senelik sozlesmeyle.

Bu sene F4 gizli adayım Baskonia. Rotasyonları bizim Ndong Jamont Arroyo lu zamanlarımızı hatırlatıyor. Birbirlerini sağlam olarak bağlanmış demir halkalar gibi. Oyun sistemlerini hiç bir şey etkilemiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

13 galibiyet yetmez,en az 14 olur baraj.16 maçta 10 bu takımla çok ütopik olur.Deplasmanda langfourd sız kazanı ve zalgirisi bile yenemiyorken,bırak yenmeyi rezalet bir oyun oynuyorken 10 galibiyet hayal.
Anca şu olur.İçerde yine 2 maç üstüste kazanırız.Gaza gelir millet deplasmanda Oly ve Cska 35 atar kendimize geliriz.

Top 8 yapar mıyız bilemiyorum da kazanabileceğimiz maçları kazanıp olabildiğince üst sıralara atmalıyız kendimizi. Şubenin imajı açısından da mühim bu. Şu tablo hiç yakışmıyor...

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sistem değişmeyecekse(eski sistem gibi olmayacaksa yani) takım eklenmesi bence imkansız bir durum. Euroleague çok ağır bir format bu şekilde ve 2 takım daha eklemek ekstra 4 maç daha eklemek demek sezona. Bence Euroleague bu sistemden çok memnun ama takımlara ekstra 4 maç daha oynatmayı asla kabul ettiremez. Bu yüzden kısa vadede bir değişiklik beklemiyorum ben.
Sen haklı çıktın hocam, Euroleague seneye aynı formatta 16 takımla oynanacağını açıkladı.

Açıkçası benim tezim tamamen Daçka'ya dayanıyordu. Çünkü Euroleague'in bu sezona başlarken 2017-2018 sezonu için açıkladığı formatta Daçka'ya yer yoktu. 11 A lisans + Adriyatik Ligi + VTB + Alman ligi şampiyonu + İspanya'dan 1 takım (bu kontenjanı 2016-2017 için Daçka'ya verdiler çünkü Daçka ile imzalanmış 2 yıllık sözleşme vardı) + Eurocup şampiyonu.

Peki şimdi seneye ne olacak? Euroleague'in sponsorlarının birçoğu Doğuş Grubu'na ait. David Blatt gibi bir koç getirilmiş, yeni salona geçilmiş, iyi transferler yapılmış, takım F8'e aday. Sürecin devamını merak ediyorum.

Sen haklı çıktın hocam, Euroleague seneye aynı formatta 16 takımla oynanacağını açıkladı.

Açıkçası benim tezim tamamen Daçka'ya dayanıyordu. Çünkü Euroleague'in bu sezona başlarken 2017-2018 sezonu için açıkladığı formatta Daçka'ya yer yoktu. 11 A lisans + Adriyatik Ligi + VTB + Alman ligi şampiyonu + İspanya'dan 1 takım (bu kontenjanı 2016-2017 için Daçka'ya verdiler çünkü Daçka ile imzalanmış 2 yıllık sözleşme vardı) + Eurocup şampiyonu.

Peki şimdi seneye ne olacak? Euroleague'in sponsorlarının birçoğu Doğuş Grubu'na ait. David Blatt gibi bir koç getirilmiş, yeni salona geçilmiş, iyi transferler yapılmış, takım F8'e aday. Sürecin devamını merak ediyorum.

Bu konuda yorum yapmak için biraz erken Görkem Bey...Mesela Milano'nun önümüzdeki sene için durumu sallantıda. Farklı takımlarda da bu sorunlar çıkabilir veya yaratılabilir ( Zalgris, vs. ) . A lisansı olan bir takımın , lisansının iptal edilip, bunun güçlü yatırım yapan bir takıma verilmesinin önünde teknik bir engel yok.

Son düzenleme:
Bütün A lisansına sahip takımların aynı kaldığını düşünecek olursak önümüzdeki sene Türkiye Euroleague de 2 takımla temsil edilecek, birisi Efes, diğeri de Ülker Bu sene başında yapılan açıklamaya göre bu sene Türkiye ye yani Daçka ya verilen wild card seneye İspanya ya gidiyor. Fakat daha önce de yazdığım gibi Daçka bu sene bütün oyucularla ve Blatt ile sözleşmelerini nedense iki senelik yaptı. Blatt, Euroleague de oynamayan bir takımla herhangi bir söz veya işaret almadan anlaşır mı? Orası da ilginç tabii.

Bu konuda yorum yapmak için biraz erken Görkem Bey...Mesela Milano'nun önümüzdeki sene için durumu sallantıda. Farklı takımlarda da bu sorunlar çıkabilir veya yaratılabilir ( Zalgris, vs. ) . A lisansı olan bir takımın , lisansının iptal edilip, bunun güçlü yatırım yapan bir takıma verilmesinin önünde teknik bir engel yok.

Var A lisansı olan her takımla 10 yıllık anlaşma imzalandı çok ciddi bir sebep olmadan çıkma gibi durum olmaz nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok ama Daçka bir şekilde alınır kaçırmadıysam açıklamalar ve duyumlarda 16 takım olacağı söylenilse de daha tam olarak resmileşmedi son anda 18'e yükseltilirse şaşırmam.Milli takımlarla ilgili durum bekleniyor olabilir milli takımlar eğer sezon içine alınırsa bu statüde bile 8 kez haftada iki maç olacak.

Var A lisansı olan her takımla 10 yıllık anlaşma imzalandı çok ciddi bir sebep olmadan çıkma gibi durum olmaz nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok ama Daçka bir şekilde alınır kaçırmadıysam açıklamalar ve duyumlarda 16 takım olacağı söylenilse de daha tam olarak resmileşmedi son anda 18'e yükseltilirse şaşırmam.Milli takımlarla ilgili durum bekleniyor olabilir milli takımlar eğer sezon içine alınırsa bu statüde bile 8 kez haftada iki maç olacak.

Mesajımdan Euroleague kafasına göre istediği anlaşmadan çıkar şeklinde bir anlam çıkardıysan yanlış olmuş kardeşim . Milano'nun durumunun sallantıda olduğu ve benzeri sorunları başka takımlarında yaşayabileceğini ve çok zorda kalınırsa , suni sorunlar yaratılabileceğini açık açık yazdım zaten. Böyle olacakta demedim. Bu bir ihtimal olarak var ve Doğuş gibi bir sürü firmasıyla Euroleague'e sponsor olan bir firma için, böyle fırsatları da mutlaka kollayacaklardır. Euroleague , yatırım yapmayan bir takıma sırf sözleşme imzaladı diye 24 takımlı ligde bile tahammül etmedi ki, şimdi hiç etmez. Ayrıca, uzun süreli sözleşmenin yanında her sene başında , karşılıklı yeniden evraklar düzenleniyor . Finansal devamlılık vb. eksiklik gördüğü kulüplerin sözleşmelerinden çıkması da hiç zor değil. Hatta, bırak Euroleague lisansının iptal edilmesini, şartları oluştuğu anda şirketteki hisseleri bile otomatik olarak kaybediyor . Bunlar kitabına uydurulması zor şeyler değil ve kurallarda bu yüzden esneklikle hazırlanmış zaten. En son Eurolegue yönetmeliğinden alıntıdır :

6.2. The cancellation of the Licensed Club Contract will entail the loss ofthe Club’s right to participate in the EuroLeague, and therefore theloss of all rights derived from the Club’s condition as a EuroLeaguemember. In addition, the Club will lose its condition as an ECAshareholder, which will entail the obligation to sell its shares in thiscompany according to the procedures and pricing criteria establishedby the General Assembly.
6.3. The suspension of the Licensed Club Contract will entail the loss ofthe Club’s right to participate in the EuroLeague, the loss of theClub’s rights derived from its participation, and the loss of theeconomic and voting rights in ECA. Additionally, the suspension ofthe Licensed Club Contract will entail the Club’s obligation to refrainfrom executing any rights whatsoever (e.g. economic, voting, etc) heldin the Companies or, as the case maybe, the Club’s obligation to sellits ECA shares according to the procedures, consideration and pricingcriteria established by the General Assembly, during the period inwhich the Licence is suspended.

Son düzenleme:
Bu yil supriz f4 adayim baskonia felan degil, pana arkadaslar pana- cok deli takim olmuslar Nick Calathes onderliginde- ve "Lebron James Singleton" da cabasi.

Kendi takimimi biraktim izlemeyi her hafta pananin maclarini iple ceker oldum.

Gentile de gelecek daha Panat'a ki bence basketbola baya bir aç şov yapacak. Onlar da F4 yapar geriye tek bir bilet kalıyor onun içinde Fb-Madrid kapışır .