Euroleague 2016/2017 Sezonu

[FONT=&quot]Bu sezon ilk kez kapalı lig usulünce oynanılan ve 16 takımın yer aldığı Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu THY Euroleague'de yeni sezon öncesinde Jordi Bertomeu önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek sezon Euroleague organizasyonunda tıpkı bu sezon olduğu gibi 16 takımın yer alacağını belirten CEO Bertomeu, yeni sezonda takımlara wild-card verilmeyeceğini sözlerine ekledi.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Önümüzdeki yıl A lisansı bulunan 11 takım ve Eurocup şampiyonunun yanı sıra VTB, Adriyatik, İspanya ve Almanya şampiyonu turnuvaya katılım gösterecek. 16 takım bu şekilde belirlenecek ve gelecek sezon Euroleague'de wild-card uygulaması olmayacak. Yeni format geçen yıl kabul edildi. Sistem her takım tarafından biliniyor.

Daçka seneye gidemeyecek demek mi bu ?
[/FONT]

Davit Blattle 2 yıllık anlaşmayı Eurocupı almak için mi yaptılar yani? Ya da Wanamakerle yapılan 2 yıllık anlaşma ne olacak? Bence bu köprünün altından çok sular akar, çok şey değişebilir

Aziz Yıldırım'ın en önemli emir erlerinden Ferit Şahenk sezon başında sinyallerini verdiği sponsorluğu Fener'e verirse Blatt burada kalmaz.Sözleşme fesi ise sanırım çok zor olmaz, madde koydurtmuştur mutlaka.Kişisel olarak hayran olduğum Blatt zaten bize hiç uğramaz(keşke uğrasa bizim için inanılmaz olurdu) EL de olmayacağımız ve vizyonsuz yöneticiler sebebiyle.. Eğer Avrupa da kalırsa üst seviye kulüplerde devam eder. Cska, EL de şampiyon olamazsa ilk talip bile olabilir.

İspanya şampiyonunun Real-Barça-Baskonya'dan birinin olacağı aşikar, bu demektir ki ispanyada play-off yarı finali oynayan takıma(Valencia olur bu) kapıları açmış olacaklar. Şahsen bir ülkeden 4 takımın katılmasına karşıyım, Türkiye için de geçerli bu. O kadar sponsorluk desteği varken Türkiye'den 2 İspanya'dan 4 takımın alınması bizim açımızdan skandal olur.

Son düzenleme:
İspanya şampiyonunun Real-Barça-Baskonya'dan birinin olacağı aşikar, bu demektir ki ispanyada play-off yarı finali oynayan takıma(Valencia olur bu) kapıları açmış olacaklar. Şahsen bir ülkeden 4 takımın katılmasına karşıyım, Türkiye için de geçerli bu. O kadar sponsorluk desteği varken Türkiye'den 2 İspanya'dan 4 takımın alınması bizim açımızdan skandal olur.

Harun Erdenay yönetimi geçen sene Fiba'yı seçtiği için oluyor bunlar hep.

Daçka, Blatt işine girerken bir sonraki yıl EL lisansını alamayacağını biliyordu. Bagatskis'i de bence bu yüzden getirdiler Blatt'in olası ayrılığı durumunda onunla devam etmek için. Bence bi şekilde Darüşşafaka'yı yine alırlar bu kadar yatırımı Eurocup için yaptıklarını sanmıyorum en azından bazı şeylerin planını yapmışlardır.

Darüşşafaka'yı bir şekilde alırlar, ya yine boşa çıkan kontenjan olursa wild card'a çevirirler, ya da a lisansı iptal olan bir takım olursa a lisansı verirler ama bir şekilde kılıfına uydurup bence alırlar Darüşşafakayı..ciddi sponsorlukları ve önemli yatırımları var, onları küstürmek istemeyeceklerdir.

dackaninda david blattinde, yani arkadaslar sizlere bir sey olmasin. sanirsiniz 3. dunya savasinin cikma ihtimalinin doruk noktasindayiz. david blatt icin kurallari degistirecek degiller ya, veya para icin, bizim millette para her kapiyi acar dusuncesi hakimdir, avrupali ise zavalli bir dusunce olarak gorur bunu.

Ben hala bu sistemin yapilan aciklamaya ragmen devam etmeyecegini dusunuyorum. Fibanin yaptirimlari artarak devam edecektir. cunku baskette ispanyaya boyun egmek onlara aci geliyor ve bunu bir once degistirmek istiyorlar. kaldi ki cok yorucu bir sistem bu, son ana kadar degisecegine inaniyorum. ya eskiye donerler ya da takim sayisi 20 olur ,5 grupta 4 er takimla bir degisiklige giderler.

Fener Daçka birleşmesi yetmez bir de Efes'i alsınlar. Blatt'da Obradoviç'in yardımcısı Perasoviç'de malzemeci olur...

Son düzenleme:
Bütün sponsorlar Türk şirketleri iken, seneye EL'de 2 Türk takımı olacaksa, yazık giden paralara...

Fener Daçka birleşmesi yetmez bir de Efes'i alsınlar. Blatt'da Obradoviç'in yardımcısı Perasoviç'de malzemeci olur...

Puhahahaha.
Hatta birde Banvit de gelsin.
Bizim forumlarda da yazılıyor ama ben hiç ihtimal vermiyorum. Doğuş, Daçka ya sponsor olmasaydı belki olurdu ama açıkçası sanmıyorum bundan sonra yakın bir gelecekte böyle birşey olacağını.

İlk bu konuyu alevlendiren biri olarak şöyle de bir yorum eklemek istiyorum. Sezon sonunda Gran Canaria veya Valencia'nın hem Eurocup şampiyonu hem de İspanya'nın A lisanslı takımlarından sonraki en başarılı takım olma ihtimali bulunuyor. Böyle bir durumda bir sonraki İspanya takımına kontenjan vermeyip Daçka'yı sisteme dahil edebilirler.

Diğer senaryo da TBF-ULEB anlaşmasıyla önümüzdeki sezon Daçka, biz, Beşiktaş gibi takımların Eurocup'a katılması. Böylelikle ULEB de Doğuş Grubu'nun sponsorluk nimetlerinden geri kalmamış olur. Daçka'ya da şampiyon ol, Euroleague'e gel mesajı verebilirler. Bekleyip görmek lazım.

Belki yeri değil ama birşey sorucam ;Seneye EL'ye gidemiyoruz orası kesin, eurocup'a gitme durumumuz varmı ? federasyon'dan bağımsız olarak ? Yoksa sadece şampiyonlar liğine mi ?

Zizic gerçekten geliyor mu bilmiyorum ama sözü geçen buy-out ciddi yüksek seviyelerde. Gerçi para herkes için bu kadar kritik olmuyor ama yine de genç bir yetenek için yüksek. Bu yatırımı 4-5 yıllık yapmak gerekiyor ki oyuncudan verim alınabilsin. Adriyatik'te muazzam istatistikleri var ama EL seviyesinde ne yapacağı belirsiz. Blatt'in sistemine de ne kadar uyacağını bilemiyorum. Atlet bir uzun daha iyi olurdu onlar için. Kulüp Daçka da olsa paranın sokağa atılma ihtimali yüksek.

Beni düşündüren bu bütçeler ayrıldıysa Daçka seneye de Euroleague'de olma sözü almış olabilir. Paranız çok da olsa durup dururken bir oyuncuya bu kadar buy-out vermezsiniz.

Zizic gerçekten geliyor mu bilmiyorum ama sözü geçen buy-out ciddi yüksek seviyelerde. Gerçi para herkes için bu kadar kritik olmuyor ama yine de genç bir yetenek için yüksek. Bu yatırımı 4-5 yıllık yapmak gerekiyor ki oyuncudan verim alınabilsin. Adriyatik'te muazzam istatistikleri var ama EL seviyesinde ne yapacağı belirsiz. Blatt'in sistemine de ne kadar uyacağını bilemiyorum. Atlet bir uzun daha iyi olurdu onlar için. Kulüp Daçka da olsa paranın sokağa atılma ihtimali yüksek.

Beni düşündüren bu bütçeler ayrıldıysa Daçka seneye de Euroleague'de olma sözü almış olabilir. Paranız çok da olsa durup dururken bir oyuncuya bu kadar buy-out vermezsiniz.

Pick 300 bin dolar yazmış. Abartı değil bence.