Euroleague 2016/2017 Sezonu

Tecrübe hariç her şey var Doğuş'ta. Fakat böyle galibiyet için öncelikle tecrübe kazanmaları şart. James Anderson da yavaş yavaş kendine geliyor.

Darüşşafaka basit hatalarla kaybetti. Barcelona kaybetseydi çok yıkıcı olurdu ama bir şekilde kazandılar. Kazanan Barcelona ama 2. Yarı için hiç ümit vermediler.

İlk yarıda içeride 9 maç oynayan tek takım biziz ve son sıradayız. Üstelik bu 9 maçta sadece 4 galibiyet alabilmişiz. Deplasmanda ise oynadığımız 6 maçta galibiyetimiz yok ve Euroleague'de deplasman galibiyeti olmayan tek takımız. Diğer Türk takımları kendi sahalarında 7'şer maç yapmışlar ve 2. yarı Play-Off için iddialı durumda olacaklar.

Kendi sahasında oynadığı maçların tamamını kazanan takım yok. Baskonia ve Panathinaikos 7-1 ile en iyi durumda olan takımlar. Maccabi ise 2-5 ile en kötü durumda olan takım. Deplasmanda en başarılı takım ise 6-2 ile CSKA.

Euroleague'de -119 averajla en kötü averaja sahibiz. Bizi -90 averajla Milano takip ederken bu iki takıma en yakın durumda olan takım Maccabi ve -50 averajı var.

İlk yarıda PIR sıralamasında en kötü durumda olan takımlar sırasıyla kötüden iyiye Kızılyıldız, Darüşşafaka, Barcelona ve Zalgiris. En iyi durumda olan takımlar ise Real Madrid, CSKA ve Anadolu Efes.

İlk yarıda en fazla sayı atan takım 88.67 ile CSKA. CSKA'yı Real Madrid ve Anadolu Efes takip ediyor.

İlk yarıda en az sayı yiyen takımlar ise Panathinaikos, Olympiacos, Kızılyıldız ve Barcelona.

İlk yarıda en çok ribaund alan takım Baskonia, en az ribaund alan takım ise Darüşşafaka.

İlk yarıda en fazla asist yapan takım ise CSKA. Biz bu kategoride 4. sıradayız. Takımda düzgün olan nadir istatistiklerden.

İlk yarıda en fazla top çalan takım ise Kızılyıldız. Kızılyıldız'ın aldığı galibiyetlerin sırrı savunma olduğu yediği sayı ve top çalma sayılarından anlaşılıyor.

İlk yarının en fazla blok yapan takımı ise Galatasaray.

İlk yarıda en fazla top kaybeden takım Maccabi. Biz top kayıplarında sondan 3. sıradayız. Bunun nedeni de düşük tempoyu tercih etmemiz olsa gerek.

Asist/top kaybı oranında ise Real Madrid ve Anadolu Efes'ten sonra üçüncü sıradayız.

İlk yarıda en fazla 3 sayılık isabet bulan takım Brose. Aynı zamanda %43.02 ile en iyi yüzdeye sahip takım.

Saha içi yüzdelerden en iyi takım CSKA, en kötü takım ise Kızılyıldız. Biz sondan 3. sıradayız.

Bu muydu bize reva ... Elin takımları içerde dışarda herkese son topa kadar kafa tutabiliyor imreniyorum..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk devre bitti

Cska çok iyi durumda ve ayrı bir mertebede
Real Madrid kadroları geniş,yıldız dolu daha iyi olabilirler,Cska kadar sağlam değiller
FB dar kadroyla oynuyor,top 8'de olurlar ama final four belki,yinede Obra büyük nimet
Barcelona ikinci yarının flaş takımı olur diyorum
Olympiakos FB ile aynı seviyedeler
Panathinaikos,kadroları iyi ama koçları değil,top 8 de olmayabilirlerde final four yapabilirlerde,kestirmek güç
Baskonia,güzel takım,az bütçe ile çok iş yapıyorlar,final four şansları ciddi şekilde mevcut
Kızılyıldız,koçları iyi taraftar muazzam,iç saha maçlarını izlemek keyifli
Brose,saygım büyük,melli nasıl olduda bu kadar gelişti ?
Efes,geçen senelere göre daha iyiler,yinede top 8 dışında kalabilirler,averaja kalabilir durumları
Daçka,geçen sezon keyif vermiyorlardı,bu sene başkalar,W Arena çok güzel,top 8 şansları yüksek
Zalgiris,koçlarını Galatasaray'da görmek istiyorum,hepsi bu
Kazan,Langford ?
Milano,Maccabi,Galatasaray bu 3 takım için yoruma gerek yok

Kabul etmek gerekiyor ki Euroleague ve Eurocup arasında resmen uçurum var.

Eurocup'ı kazanmak başarıdır evet ancak fazla abarttığımızı düşünüyorum. Bu seneki EL'deki rakiplerimizle geçen sezonki karşılaştığımız takımların seviye farklarından da anlaşılacağı üzere, Euroleague'de son 8'e kalmak Eurocup'ı almaktan daha büyük başarıdır.

Neyse bir daha Euroleague göremeyeceğiz galiba. Bu halimizle haketmiyoruz da zaten.

Mesele Euroleague - Eurocup meselesi değil. Mesele bizim kötü bir kadro kurmuş olmamız. Geçen seneki takımla sezona başlasaydık, şimdi çeyrek final potasında olurduk. Bu seneki kadro ile geçen sene Eurocup'a gitseydik, çeyrek finali bile göremezdik. Unics Kazan'ın bu senekine benzer bir kadro ile, geçen sezon Eurocup son 16 turunda elendiği gibi...

Kabul etmek gerekiyor ki Euroleague ve Eurocup arasında resmen uçurum var.

Eurocup'ı kazanmak başarıdır evet ancak fazla abarttığımızı düşünüyorum. Bu seneki EL'deki rakiplerimizle geçen sezonki karşılaştığımız takımların seviye farklarından da anlaşılacağı üzere, Euroleague'de son 8'e kalmak Eurocup'ı almaktan daha büyük başarıdır.

Neyse bir daha Euroleague göremeyeceğiz galiba. Bu halimizle haketmiyoruz da zaten.

Kupa kupadır, eurocup da hiç de küçümsenmeyecek bir başarıdır.
Bence f4 daha büyük başarı ama birinde müzeye kupa giriyor, diğerinde ise hiç birşey.
Yıllar sonra ikisi de hatırlanmıyor o da işin gerçeği bence...

Maccabi iki hatalı koç seçiminden sonra nihayet yüksek seviye basketbol oynatabilecek bir koçla anlaştı. Bagatskis toparlar onları... EA Milan ve Galatasaray zayıf coaching dolayısıyla son iki sırada kalır lig sonuna kadar. Bu iki takım hariç bütün takımların play-off şansı var. Son maça kadar play-off yarışı sürer.

İspanya Ligi maçında Baskonia evinde Real Madrid'i 77-62 yendi. Hanga ve Larkin 16, Tilie 14 sayı üretti. Real'de Doncic ve Fernandez 12'şer sayı kaydetti

Periyot skorları: 20-19, 12-8, 33-15, 12-20

İyi koç olduğu aşikar ama Daçka maçı Bagatskis için piyango oldu. Daçka'nın nerede handikapı var çok iyi biliyor ve bunu çok iyi kullanıyor.

Maccabi hücumda inanılmaz oynadı ilk yarıda. Bakalım formları bu maçta mı kalacak yoksa çıkış yakalayabilecekler mi?

Devre arasında Brose-Barcelona maçına geçeyim. Brose önde götürüyor.

Milano ile birlikte demir attık son sıralara.

Kişisel olarak oyuncu tercihleri herkes için farklılık gösterebilir kabul ediyorum ben koç'ta değilim ama bana Galatasaray basket takımı Fitipaldo'suz izletseler deselerki burada Fitipaldo var hemen alalım mı.? siz benle dalga mı geçiyorsunuz derim. İnanılır gibi değil Takım zaten savunma yapamıyor bide bu parçayı ekle insanda biraz vicdan olur. GALATASARAY'IN parası resmen çarcur edildi bu sene.

Basketbolu sevdiği için izleyenlerin takımı Brose Bamberg. Nasıl zevk alıyorum oyunlarından anlatamam.

Barcelona mı Galatasaray mı? Hangisi daha büyük hayal kırıklığı? Barcelona da şu an 20 ye yatmış durumda Almanya'da .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi