Euroleague 2016/2017 Sezonu

Baskonia maçına bakıyorum da düşünmeden edemiyorum acaba bizim taraftar ile Baskonia takımı birleşse nasıl bir şey ortaya çıkardı..Her iki tarafta canını dişine takıyor..

Maccabi'de o kadar çok skor yapabilecek adam var ki bu kadar çok şans verdiğinizde o ellerden biri mutlaka coşuyor. Bugünün sıcak eli Weems.

Maccabi maçları öyle ya da böyle inanılmaz zevkli geçiyor. Wanamaker keşke 3/3 atabilseydi de çizgiden, biz de zevkin doruklarına çıksaydık. :)

Ante Zizic için ne desek az bu arada. Seneye NBA'de isminden çok söz ettirecek. Bir uzuna göre oyun bilgisi ve sezgileri hayli yüksek.

Bu güzel maçlardan sonra artık uyku vakti. Yalnız aldığımız basketbol zevkine rağmen hüzünlü şekilde yatıyoruz. Çünkü yaşadığımız bu zevk malesef 3. kişi olarak. Keşke bizim takımımız da her maçta sonuna kadar mücadele etseydi.

Bu arada artık Play-Off'un 4 maç gerisindeyiz. Koçumuz da gerçeklerin farkına varmıştır umarım.

Brose Basket geçen yılın ardından bu sene de inanılmaz oynuyor ve Top8 yapmayı hak ediyorlar.

Diğer yandan Maccabi inanılmaz kötü takım gerçekten felaketler. 17 sayıdan geri dönüşe izin vermeleri bir yana dursun son 1 dakika da 9 sayı öndeyken maçı yine verme noktasına getirdiler vallahi pes. Bizden sonra ne oydığı belli olmayan ikinci takımlar bence. Bireysel olarak çok fazla yıldızı var ama ortada bir takım yok...

Barcelona'nın işi zor gerçekten. Toparlanıp Top8 içine girmeleri zor görünüyor çünkü oyunları hiç ışık vermiyor. Onlar da yıldızlar topluluğu ama ortada bir takım yok hala...

Brose maçını izlemedim ama Baskonia nasıl bir oyun oynuyor hayran kaldım.Sito Alonso ikinci devre hiç ayağa bile kalkmadı..şhengelia çok iyi oyuncu...

Çok değil 1 ay önce çok övülen Brose bizim arkamızda diyenler vardı. O günlerde bile bizim bu duruma düşeceğimiz onların ise bi noktada şansızlığı kırıp top 8 zorlayacakları belliydi. Biraz şanslı olsalar şu an ilk dördü bile zorluyorlardı.

Brose kaybettiği maçların çoğunu küçük farklarla kaybettiği için tablodaki yeri çok da önemli değil. Tecrübe kazandıkça daha iyi takım oldular.

Darüşşafaka Zizic ile birlikte eksik parçalarından birini daha tamamladı. Şimdi Anderson da biraz daha form tutmaya başladı. Moerman ise düşüşte. Moerman ve Harangody'nin performansına göre sıralamaları netleşecek 2. yarıda.

Barcelona sezonun en büyük hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. En'lerde Galatasaray demiştim ama Barcelona'ya haksızlık etmişim. Çok fazla Rice'ın eline bakıyorlar. 2. bir skorer lazım onlara. Sadece savunma ile bir yere kadar.

Efes de iyi durumda değil. Şu formsuz dönemlerinde 2 kez bizle karşılaşmaları onlar için büyük şans. Omic'ten acilen çıkıp bir pivot almaları gerek. Khem Birch'ü biz alamadık da onlar niye almadı acaba? Bir de senin koçun Hırvat ama rakibin Zizic'i düşünüp 6 aylığına alıyor. Sen neden alamıyorsun? Takım savunmasında da bir hayli gerideler. Bu durumları yanıltmasın.

2. yarıda Darüşşafaka, Panathinaikos ve Brose'den çıkış bekliyorum. Efes savunma problemlerini çözmezse Play-Off dışında kalabilir. Fenerbahçe de takviye yapmazsa Play-Off'ta kendine iyi bir edinemez. Olympiacos da ilk 3'ten düşebilir.

Şu anda sezon sonu beklentim;

1. CSKA
2. Real Madrid
3. Panathinaikos
4. Baskonia
5. Fenerbahçe
6. Darüşşafaka
7. Olympiacos
8. Brose

9-10-11 Maccabi - Efes - Barcelona
12-13 Kızılyıldız - Zalgiris
14 Unics
15-16 Milano - Galatasaray

Brose kaybettiği maçların çoğunu küçük farklarla kaybettiği için tablodaki yeri çok da önemli değil. Tecrübe kazandıkça daha iyi takım oldular.

Darüşşafaka Zizic ile birlikte eksik parçalarından birini daha tamamladı. Şimdi Anderson da biraz daha form tutmaya başladı. Moerman ise düşüşte. Moerman ve Harangody'nin performansına göre sıralamaları netleşecek 2. yarıda.

Barcelona sezonun en büyük hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. En'lerde Galatasaray demiştim ama Barcelona'ya haksızlık etmişim. Çok fazla Rice'ın eline bakıyorlar. 2. bir skorer lazım onlara. Sadece savunma ile bir yere kadar.

Efes de iyi durumda değil. Şu formsuz dönemlerinde 2 kez bizle karşılaşmaları onlar için büyük şans. Omic'ten acilen çıkıp bir pivot almaları gerek. Khem Birch'ü biz alamadık da onlar niye almadı acaba? Bir de senin koçun Hırvat ama rakibin Zizic'i düşünüp 6 aylığına alıyor. Sen neden alamıyorsun? Takım savunmasında da bir hayli gerideler. Bu durumları yanıltmasın.

2. yarıda Darüşşafaka, Panathinaikos ve Brose'den çıkış bekliyorum. Efes savunma problemlerini çözmezse Play-Off dışında kalabilir. Fenerbahçe de takviye yapmazsa Play-Off'ta kendine iyi bir edinemez. Olympiacos da ilk 3'ten düşebilir.

Şu anda sezon sonu beklentim;

1. CSKA
2. Real Madrid
3. Panathinaikos
4. Baskonia
5. Fenerbahçe
6. Darüşşafaka
7. Olympiacos
8. Brose

9-10-11 Maccabi - Efes - Barcelona
12-13 Kızılyıldız - Zalgiris
14 Unics
15-16 Milano - Galatasaray
Pana ve Fenerbahçe ile ilgili kısım hariç aynı fikirdeyim, belki duygusal davrandığım için sakatlık olmazsa Fenerbahçe'nin ilk 2-3 içinde olacağını düşünüyorum. Pana da bence ilk 4 e giremez.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fenerbahçe'nin inanılmaz bir fikstür avantajı var. Baskonia-oly-pana-cska hep istanbula geliyor, daçka ve efes maçlarının da istanbulda olduğunu düşünürsek deplasman sayılacak çok az maçı var. O nedenle ilk 4e kalacaklarını düşünüyorum.

Brose'nin böyle olacağı belliydi. Önce pes etmediler. Kaç maçı son dakikada kaybettiler hatta CSKA'ya maçı hakemler verdi. Bu kadar olumsuzluğa rağmen hiç yılmadılar. Ve şeytanın bacağını kırdılar.

Brose'de Melli,Causeur, Strelnieks ve D.Adams çok formda. bu 4 lüden 2'si kesin her maçta ön plana çıkıyor. O yüzden İkinci yarının yıldızı olurlar bence.

Eurolig yeni formatla gayet zevkli oldu bu sene .Artık sadece Eurolig'den keyif almaya odaklanacağım mümkün olduğunca bizim ve Milano maçı izlemeyeceğim mis gibi .Brose de ligi çok güzelleştiriyor .

McClean'i hep severek takip ederim. Çok güçlü fiziğine rağmen seri, top hakimiyeti iyi ve skorer. Oyun tarzı Blatche'i andırıyor. Her takımda olması gereken bir oyuncu profili.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi