şu anda takımım
james / jovic
langford / de colo / clarke / datome
zizic / jankunas / young / vesely
langford ve de colo için haftalarca düşük kredili oyuncular kattım kadroma. onların arasındaki formda ismi bulmaya çalıştım vs. keza young haftalardır 10 PIR civarı getiriyor. clarke'ı geçen hafta aldım o da 10 PIR getirdi. jovic te 13 getirdi. ondan önce doellman vardı o da pek tek haneye düşmüyodu. fakat langford ve de colo haftalardır bu oyunculardan bile düşük getiriyo uçuk kredileriyle. evdeki hesap çarşıya uymuyo yani. de colo'yu çıkmayı düşünmüyorum. o bi sakatlıktan döndü ve toparlanıyo bence. fenere karşı da geçen seneki oyununu biliyoruz. langford ise yazı tura cidden. çıksam diğer pozisyonlar için harika fırsatlar yaratır ama gider 40 PIR yapar 3 tane oyuncuyla bile kapatamassın açığını. langford sonuçta. açıkçası düne kadar çıkmaya daha yakındım langford'u ama olympiakos'ta spanoulis, lojeski ve young'ın olmayacağı haberi geldi. bu benim için iki açıdan önemli. birincisi en düşük kredili oyuncum young'ı çıkmak zorundayım ki bu beni değişiklik anlamında kısıtlıyor. ikincisi langford'un karşısında daha zayıf bi olympiakos olacak. bu yüzden ben langford'a son bi şans daha vermek istiyorum. bu hafta iyi getirdi getirdi.
şimdi gelelim çıkmak istediğim oyunculara. kadro çok bozuk. keşke baştan aşağı değiştirme şansım olsa. young'ı kesin çıkıcam sakatlığından dolayı. bi tane yüksek kredili oyuncu çıkmam lazım. bu da kesinlikle jankunas olacak. keza bence değeri, getirdiği puanları karşılamıyor. sadece istikrarlı ama belli bişeyin üstüne de çıkmıyor. çıkacağım 3.oyuncu için aklımda vesely ve clarke var. tabi ki clarke daha az güven veriyo fakat kredisi düşük ev olympiakos'ta kısmen zayıf halde geleceği için kazan'a çok da kötü skorlar getirmeyebilir. vesely ise cska'ya karşı, hele bi de udoh dönmüşken sönük kalacaktır bence. hem kredi de getirir bana boş alanlar için. böylece jankunas/young/vesely OUT bence en mantıklı karar oluyor.
gelelim IN'lere. benim bu hafta melli'den çok yüksek beklentilerim var. 40ı zorlayacağını düşünüyorum ama kredim de az tabi. onu alabilmek için bi formül üretmem lazım. young gibi düşük kredili ama potansiyeli olan oyuncu lazım. bu da kesinlikle kenny gabriel olur. oldukça yükselen bi formu var ve süre de alıyor 20 dk üstü kesin. yanına melli'yi alırsam 39,5 kredim kalıyor ve bu krediye alabileceğim en iyi 3 oyuncu doellman, kyle hines ve james augustine. kyle hines ve james augustine teo, de colo düştüğünden beri baya yükseldiler. ama onlar da fenere karşı oynuyor. iki takım açısından da pek kolay maç olmayacaktır. bu 3 oyuncu arasında net karar veremiyorum ama doellman rakipten dolayı daha güvenli tercih gibi geliyor.
eğer melli'yi katmayayım daha dengeli kadro yaratayım dersem de gabriel yine kesin. melli yerine de kuzmic'i almayı düşünebilirim. kuzmic'i alırsam 3. olarak faverani, rudd ya da pleiss'i alma şansım doğar. bu 3 oyuncu arasında da rudd ile faverani arasında gidiyorum.
sizce hangi seçim daha mantıklı olacaktır? ya da başka önerileriniz varsa onlara da açığım.
1)jankunas/young/vesely OUT - melli/gabriel/ doellman&hines&augustine IN
2)jankunas/young/vesely OUT - kuzmic/gabriel/ faverani&rudd&pleiss IN
edit: olympiakos'taki sakatlıklar sonrası birch çok değerli gözükmeye başladı gözüme bu hafta. 3. bi opsiyon geldi aklıma
3) jankunas/young/vesely OUT - birch/gabriel/ayon IN
yine de öbürleri daha da iyi olabilir tabi. bu seçenekler üstünde düşünüyorum. önerilere açığım