Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Kuzmic sadece 6 yaptı ve yerimde saydım bu hafta. Oynayıp oynamayacağı belli değilken risk alıp takımda tuttum, gitti 6 yaptı. 208.7 puan ve Dünya 29-36. sıralar ile kapattım haftayı. GSBasket Panorama yapmıyorum uzun zamandır, yarın yapalım.
 
Herkese teşekkürler,haftalık sıralamada 46.olmuşum.Genel sıralamada da 32 den 13 e ilerledim.Bu kadarını da beklemiyordum açıkcası iç sesimi dinledim sadece ve çok da güzel oldu.Ara sıra bu riskleri alıyorum yoksa oyunun tadı çıkmıyor bazen zarar etsem de risk tuttuğu zamanlar çok daha keyifli oluyor.4 hafta öncesine kadar falan 66. olan takım bir anda ilk 10 potasına girdi çok acayip oyun her an her şey değişebiliyor
 
Herkese teşekkürler,haftalık sıralamada 46.olmuşum.Genel sıralamada da 32 den 13 e ilerledim.Bu kadarını da beklemiyordum açıkcası iç sesimi dinledim sadece ve çok da güzel oldu.Ara sıra bu riskleri alıyorum yoksa oyunun tadı çıkmıyor bazen zarar etsem de risk tuttuğu zamanlar çok daha keyifli oluyor.4 hafta öncesine kadar falan 66. olan takım bir anda ilk 10 potasına girdi çok acayip oyun her an her şey değişebiliyor

benim iç sesim sıkıntılı sanırım :) 2.yarıya yeni 500 kredilik takımla başladığımı söylemiştim arkadaşlar arasında oynayacağımız lig için. haftalardır maçların bitiminden başlangıcına kadar olan süreçte vakit bulduğum her an napsam netsem diye düşünüp araştırıyorum ediyorum tavsiyeler de alıyorum iç sesimi de dinleyip en doğru olana karar vermeye çalışıyorum ama ya sakatlık çıkıyo ya bişey çıkıyo yanılıyorum ve 2-3 haftadır inanılmaz bi düşüşteyim. bu iç ses umarım tersine döner benim için de artık :)
 
Tam takımı düzeltmis, istikrarlı bir takım kurdum derken maalesef Udoh un sakatlığı,ardından Kuzmic in sakatlık haberleri tüm planlarımı alt üst etti ve pota altı rotasyonum resmen facia bir hal aldı..Vesely, Ayon,Birch ve Melli ile resmen batak bir hafta yaşadım..Biraz düzgün getirseler sıralamada üst sıralara çıkabilirdim..

Artık takımı nasıl toparlayacağız ona bakacağız..Şimdilik bir sakatlık olmazsa;

Hanga-Datome,Melli-Udoh ve Vesely-Brown değişiklikleri düşünüyorum..Efes in fikstür avantajı,Udoh un istikrarı ve Hanga nın getireceği PIR i çok daha düşük krediye forma giren Datome nin getireceğini düşünüyorum..Melli yi deplasmanlarda çıkarmak daha iyi bir seçenek duruyor..
 
Derrick Brown kumarım tutmasa gerileyecektim.Gerçi Larkin yüzünden çok fazla sıra atlayamadım.Dünya genelinde 2 sıra atlayıp 302.liğe, ligde de 4 sıra atlayıp 28.liğe geldim.2. yarı puan durumunda dünya genelinde 96.yım.
Bu hafta Pleiss ve Mike James'ten bu skorları bekliyordum ama Mike James'i alamadım malesef.Goudelock Zizic Vesely'nin performansları yanılttı.Vesely'den beklentim yüksekti ama mental açıdan çok zayıf bu sene.Yine faul problemine girdi.Udoh sakatlanmadığı sürece Vesely'i almam bir daha zaten.Goudelock ve Zizic'ten bu skorları beklemiyordum.
Kuzmic'in sakatlık haberinden sonra onu kadroda tutmak riskti.Ben daha az risk alıp Derrick Brown'ı almıştım iyi ki almışım.
Larkin Wanamaker De Colo Langford Singleton Bogdanovic Melli Derrick Brown Pleiss Vesely+14 kadrom.Larkin ve Vesely'den kesin olarak çıkacağım.Udoh-Vesely değişikiği kesin.Geriye kalan iki değişiklik için kafamda iki tane plan var.Larkin ve Bogdanovic'in yerlerini 106 krediyle doldurmam gerek.İkinci planım da Larkin ve Melli'den çıkıp kalan 125 krediyi bu bölgelerde değerlendirmek.Rice Heurtel Doncic Mike James Micov Datome Faverani Ayon Voigtmann havuzundan oyundan seçmem gerekecek.Printezis de gözüme çarpıyor ama Olmypiakos'tan oyuncu almak hep zarar ettirdi bana.Tavsiyelerinizi almak isterim
 
Bu yıl başlığı çok aktif kullanamadık, bunun için rahatsızım aslında. 2-3 aylık yoğunluk dönemlerim sebebiyle anca maçları izleyebildim. Ne yazı yazabildim, ne de forumla ilgilenebildim. Başlığa diğer arkadaşları da bekliyoruz, sanırım Whatsapp gruplarının da etkisi oldu ki muhabbet burada azaldı.

GSBasket Ligi'nde mücadele sürüyor. Normal sezonun bitmesine 9 hafta kaldı, Top8 öncesi avantajlı konumda olma peşinde herkes. Gelelim sıralamaya:

1- sambaras-WhyDominikWhy-3.606
2- mstfkyn-Henman-3.513
3- OgzhnGnbkn-klopidogrel-3.506
4- mstfkyn-graf-3.494
5- efecun-cun-3.494
6- OgzhnGnbkn-mr.ataman-3.493
7- dixon52-Dixonspor4-3.459
8- mstfkyn-davenport-3.459
9- mandelbrot-mandelbrot-3.442
10- braille-troy pilsener-3.413


Ligimizin lideri bu yılın formda ismi Uğur Ortaç. Kendisini tebrik ediyorum, çok iyi bir sezon geçiriyor. Dünya sıralamasında da 6. sırada yer alıyor kendisi. Umarım Dünya 1.si forumumuzdan çıkar. 2. sırada yılın başarılı isimlerinden Mustafa Kayan var. Tüm takımlarında benzer riskleri alıp 3'yle de iyi noktalara geldi. Geçtiğimiz hafta 170-180li puanlar aldı yanılmıyorsam, kötü bir hafta geçirdi. 3. sırada klopidogrelle yer alıyorum. Adım adım geldim, nihayet özlediğimiz beklediğimiz yerlerdeyiz; GSBasket Ligi'nin ilk 3'ndeyiz. Lakin sezonun yarısına kadar vasat puanlar aldım ve biraz geç kaldım. Şans çok yanımda değildi bu yıl. Yarışa devam ediyoruz, daha da yükselmek umuduyla. Efecun da 2 takımla GSBasket'in iddialı isimlerinden. Sezona mükemmel giriş yapan Tanju abim maalesef düşüşe geçti. Bu düşüşe yaklaşık 2-3 hafta yanlış yönlendirmelerle ben de etki etmiş olabilirim, itiraf edeyim. Benim de leş attığım dönemlerdi. Ama hafta 1.si olarak saat kazandı, bundaki payım ile vaziyeti kurtarmaya çalışayım.

Mehmet Yılmaz'ı ayrı kutluyorum, ligimizde olmayan takımı sanırım Dünya 13.lüğüne kadar geldi. Müthiş iş çıkarıyor son haftalarda. Türkiye'nin en iyi EFC kullanıcıları kesinlikle bu forumda. Uğur, Tolga, Tanju abi, Mustafa, Mehmet vs vs. Önümüzdeki hafta için herkese şimdiden başarılar.
 
Bence Jankunas da Melliden önce düşünülebilir ama Jovic in Moskova ya götürülmeyeceği söyleniyor. Dolayısıyla Jovic-Clarke + X şeklinde düşünebilirsin çıkacak isimleri.
 
Bence Jankunas da Melliden önce düşünülebilir ama Jovic in Moskova ya götürülmeyeceği söyleniyor. Dolayısıyla Jovic-Clarke + X şeklinde düşünebilirsin çıkacak isimleri.

evet hocam sen dedikten sonra şimdi interbaskete baktım öyle bi haber gördüm ama son haberi beklemek lazım. düşündüğüm değişiklikler çok içime sindi değiştirmek istemiyorum pek. jovic aslında hafta sonu ligde de oynamış ve gayette iyi oynamış 21 dk süre alıp. umarım gider ve oynar. gerçi geçen hafta da sakat olduğu halde bıraktım kadroda -1 getirdi. tutmak biraz riskli tabi. haberleri takip ederek karar vereceğim ona daha 1 gün var bakalım.
 
Geçen hafta en iyi takımımda Langford'tan çıkmıştım. Onun yerine aldığım Simon'la arasında Allah'tan fazla bir fark oluşmadı. Ama Langford bu Haftasonu ligde çok iyi oynamış ama maç uzatmaya gitmiş. Aklımı karıştırdı yine acaba Real Madrid karşısında patlama yapar mı? Alsam mı diye.Yine Simon'la arasındaki farka bakıcam. Simon Efes Deplasmanında, Langford Madrid'e karşı. Takımım:

James/ Wanamaker

De Colo/ Simon/Bogdanovic/Goudelock

Melli/ Ayon / Birch / Parakhouski
+13 Kredi

Geçen hafta Birch çok hayal kırıklığına uğrattı ondan kesin çıkıcam. Melli'de Pana deplasmanında olacak bu haftalık veda edebilirim. Yerine Udoh'u almayı düşünüyorum. Simon'dan çıkarsam Langford alıcam, Melli yerine Udoh, Birch yerine 'de son maçta Daçka'ya karşı iyi oynayan düşük kredili Pascolo almayı düşünüyorum.

Langford almazsam eğer daha çok kredim olacak. Ayon, Birch,Melli out, Brown,Udoh,Pleiss in şeklinde kafamda kurdum .2 tane seçeneğim var ama geçen hafta bir riske girdim Langford'tan çıkarak.Tuttu. Şimdi bu riski devam mı ettirmeliyim yoksa, geçen haftadan tamam deyip Langford'ı geri mi almalıyım? İçimden bir ses Real'e karşı bu hafta çok iyi oynayacağını söylüyor. Simon+Brown+Pleiss , kombinasyonu Langford+Ayon+Pascolo ile farkı kapatamayabilir gibime geliyor. Bir yandan da Pascolo deplasmanlarda fazla süre almadan etkisiz oyunlar ortaya koymuş. Sırf Langford'un oyunu tüm yükü karşılar mı diye düşünüyorum .
 
Son düzenleme:
Wanamaker yerine Heurtel i de düşünebilirsin, ben Efes-Milano maçının yüksek pir li olacağını düşünüyorum. Wanamaker-Bogdanovic-Birch/Ayon yerine Heurtel-Langford-Brown olmuyor sanırım değil mi ? Pivot olarak Melli yi çıkarsan oluyor mu ?
 
Ayhan bey sizin dediğiniz kombinasyon olmuyor maalesef. Ama her ne kadar Heurtel'in iyi PIR getireceğini düşünsem de onun için son 6 maçta 24 PIR ortalamayla oynamış Wanamaker'ı çıkarmak Fenerbahçe maçı zor da olsa bana çok çekici gelmedi.Zaten Melli'yi çıkarırsam geriye Ayon ve Birch kalıyor ki, ikisinin birden kalmasını istemiyorum. Geçen haftadan çok formda değillerdi.
 
Wanamaker yerine Heurtel i de düşünebilirsin, ben Efes-Milano maçının yüksek pir li olacağını düşünüyorum. Wanamaker-Bogdanovic-Birch/Ayon yerine Heurtel-Langford-Brown olmuyor sanırım değil mi ? Pivot olarak Melli yi çıkarsan oluyor mu ?

Aslında Wanamaker,Bogdanovic ve Birch'ten çıkıp, yerine Heurtel,Langford ve Pleiss alabiliyorum. Bu da bir seçenek olabilir. Ama bu sefer de deplasmanda zorlu Pana maçına çıkacak Melli'den çıkamıyorum. Udoh'u da alamıyorum. Bunu bir düşünmem lazım.
 
Renfroe olmayacaksa Rice da düşünülebilir. Malum GS karşısında PG'ler iyi. PG'de Rice ve Heurtel uygun alternatifler.
Aynı şekilde SG-SF bölgesinde kredi sıkıntısı çekenler için Perperoglou da uygun alternatif. Spa olmayacaksa Lojeski de Zalgiris karşısında beklentileri karşılar.
Doellman olmayacaksa Claver de iyi kredi getirecektir.
Uzunlarda ise Brown alıp 5-6 hafta arkamıza yaslanabiliriz aynı durum Dunston için de geçerli.
Ek olarak Faverani de GS karşısında yine 15-18 arası getirir ve +8 kredilik katkı sağlar. Barcalılar baskın oldu ama kadro durumuna göre bu hafta 2'li kombinasyonlar halinde Barcalı alınabilir, bir sonraki hafta Milano deplasmanındalar. Hemen çıkmak zorunda kalmazsınız.
Daçka karşısında Udoh da imkan dahilinde alınmalı.
Singleton-Honeycutt-Parakhouski-Vesely-Bogdanovic-Melli noktasında kafamda soru işaretleri var.
 
Wanamaker dan bu hafta olmazsa sonraki hafta çıkmak gerekecek, Daçka nın fikstürü zor.
Singleton ve Honeycut hep bende soru işareti.
Faverani zaten banko 6-7 kredi getirecek, Galatasaray karşısında puanda getirir. Guard olarak Rice ve az kredi olan yerlerde Koponen aldım.
Vesely hep kumar, Bogdanovic nispeten daha iyi, 10-12 den aşağı düşeceğini sanmıyorum, kötü atma hakkını da Cska karşısında 2/11 atarak kullandı zaten.
Tam hatırlamıyorum, yarın ilk 3 takımımı paylaşacağım ama kabaca yazmak gerekirse Heurtel/De Colo-Goudelock-Datome/Brown-Udoh-Faverani ortak gibi. Yanlarında da Llull, Rice, Doncic, Langford, Melli, Ayon, Parakhouski,
 
Wanamaker-James/DeColo-Langford-Goudelock-Datome/Ayon-Melli-Vesely-Jankunas şeklinde en iyi kadrom.
Melli-Vesely-Jankunas yerine Brown-Udoh-Claver almak gibi bir niyetim var. Kombinasyonlar içinde en mantıklısı bu geldi.
 
Bu hafta çok zamanım olmadı kadroyu düşünmek ve kurmak için ama zaten çok da bir seçeneğim yok gibi,Geçen hafta çıkardığım De Colo yu bu hafta kesin olarak alıcaktım ve ona göre bir şeyler yaptım

Simon OUT/ De Colo IN
Bogdanovıc OUT/ Datome IN
Melli OUT/ Dunston IN

Wanamaker
Heurtel

De Colo
Langford
Goudelock
Datome

Udoh
Brown
Dunston
Vesely

Şeklinde oluştu kadro,paraya ihtiyacım olduğu için Bogdanovic i çıkarıp Datome yi aldım son 5 maçına baktığımız zaman Datome 17 ortalama civarında oynarken Bogdanovic 15 ile oynamış.Datome nin bu kadar düşük fiyatlarda kalması sene başındaki rezalet oyunundan dolayı,bu kadroda Vesely çok içime sinmedi ama tutmak zorundaydım,yerine alabilecek iyi birini bulamadım.Diğer taraftan kadroda 3 Efesli var ama onlara güveniyorum 100 sayıyı bulacaklar bence bu maç bulamazlarsa ayıp ederler.

Bu hafta özelinde iyi maç çıkaracağını düşündüğüm isimler
Teodosic
Larkin(Kadrosunda olanlar bence çıkarmasınlar)
Heurtel
M.James
Wanamaker
Granger(Düşük krediden düşünebilirsiniz)
Langford
De Colo
Goudelock
Singleton
Honeycutt(Sürpriz yapabilir gibime geliyor)
Datome
Bogdanovic
Udoh
Brown
Parakhouski(İki ucu keskin bıçak)
Dunston
Printezis(İyi getirebilir belki ama çok güvenmiyorum)
Vezenkov(Doellman sakat galiba,onun yokluğunda risk almak isteyenler için ideal)
Faverani
 
Son düzenleme:

Üst