Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Ricky Hickman EA7 Milan

Russ Smith Galatasaray

Juan Carlos Navarro FCB Lassa

James Nunnally Fenerbahce

Darius Miller Brose Bamberg

DeShaun Thomas Anadolu Efes

Austin Daye Galatasaray

Adrien Moerman Darussafaka

Bryant Dunston Anadolu Efes

Semih Erden Darussafaka

Darius Miller,Austin Daye,Ricky Hickman,AdriEn Moermann'ın tüm kadrolarda olması gerektigine inanıyorum
 
Arda Abi GSBasket Official diye bir takım kurduk. Haftaya o takımın kadrosunu paylaşırız.

Ama muhtemelen o takımda Moerman, Daye, Claver, Doncic, Sanders, J.Anderson gibi isimler olur.
 
Bence son haftaya kadar kadrolar netleşmez. Özellikle ucuz, sürpriz yapacak oyuncu tercihleri çok kritik.
Darussafaka mesela Zadar da ilk iki maçta Oğuza süre verince bir an düşündüm ama bize karşı hiç kullanmadılar (yada benim seyrettiğim kısımlarda görmedim oynadığını).

Aklımdaki isimler;
PF&C olarak : Raduljica, Zirbes, Augustine, Claver, Daye, Moerman, Pleiss, Birch
SG&SF olarak : Lojeski, Kurbanov (özellikle de Micov dönmezse), Milaknis (interbaskette olumlu yorumlar okumuştum, Zalgirisin son hazırlık maçında da istatistiklerini göremesemde 16-18 sayı, 3-5 de ibaund la oynadığını okudum),
PG olarak : Heurtel, Granger, Wanamaker, Colom, Doncic

Teodosic, De Colo, Bourousis, Ayon gibi isimleri zaten yazmaya gerek yok.

Kesinlikle almayacaklarım
Spanoulis : geçen sene de 100 yada 90 la falan açılmıştı, kelimenin tam anlamıyla çakıldı, 30 ların altına düştü. Navarro 50 den başlarken onun 84 kredisini anlayamadım. Bu işi yapanlar kesinlikle benden iyi biliyordur ama 21 kredi beklemiyorum açıkşası kendisinden.
Rudy, Devin Smith de hiç güven vermiyor bana.
Tomic geçen sene top16 dan sonra keskin düşüşe geçip ha bu hafta ha gelecek hafta patlama yapar diye kadrodan çıkaramadığım birisiydi. Bu sene onunla başlamayı düşünmüyorum kesinlikle.

Fenerbahçeli oyunculardan Udoh, Dixon, Sloukas, bence değerlerinden birşey kaybetmezler ilk hafta. Datome ve Bogdanovic 14-15 pır yaparlar ama kredileri biraz düşer bence. Vesely için de 80 çok, ilk hafta zaten para az, daha garanti yerlere yönelmek lazım. Zaten, çok fazla 25-30 yapan oyuncu da çıkmıyor, toplar eşit dağılıyor gibi. Mutlaka krediler düşecektir ilk haftalarda.

İlk hafta 480 - 490 civarı bir takım kurmaya çalışacağım hareket alanım olsun diye. Çünkü mutlaka kredi artışını garantileyecek oyuncular olacaktır, tabi düşüşü garanti olacak olanlarda. İlk grubu takıma alıp, varsa ikinci grubu da takımdan çıkarabilmek için. ilk 4-5 hafta krediyi mümkün olduğunca yükseltmek lazım. Geçen sene sonunda 675 e çıkan takımım vardı ama iş işten geçmişti malesef.

Milano-Maccabi maçı yüksek skorlu olabilir, bu yüzden Raduljica ve Zirbes mutlaka almak istiyorum takımlarıma mümkün oluduğunca. Dacka ve Pao da nispeten kolay maç oynayacaklar. Barca da guardlar sıkıntılı, bu yüzden Colom gözüme çarpıyor.
 
GSBasket Mahallesi Muhtarı Sayın Dr. Oğuzhan Gunebakan, İhtiyar Heyeti Üyeleri Önder Cicekoglu, Onur Yavuz ve Kerem Seçer.
 
Justin Dentmon Galatasaray
Erick Green Olympiacos

DeShaun Thomas Anadolu Efes
Luigi Datome Fenerbahce
Cory Higgins CSKA Moscow
Melih Mahmutoglu Fenerbahce

Austin Daye Galatasaray
Tibor Pleiss Galatasaray
Adrien Moerman Darussafaka
Miroslav Raduljica EA7 Milan

Arkadaşlar benim kadromda bu an itabari ile değerlenidirirseniz sevinirim teşekkürler.
 
Justin Dentmon Galatasaray
Erick Green Olympiacos

DeShaun Thomas Anadolu Efes
Luigi Datome Fenerbahce
Cory Higgins CSKA Moscow
Melih Mahmutoglu Fenerbahce

Austin Daye Galatasaray
Tibor Pleiss Galatasaray
Adrien Moerman Darussafaka
Miroslav Raduljica EA7 Milan

Arkadaşlar benim kadromda bu an itabari ile değerlenidirirseniz sevinirim teşekkürler.

Bence Galatasaraydan 3 kişi fazla olmuş, hem Cska ya karşı oynuyor, hemde ikisi aynı yerden. Paran varsa birini değiştirmeni öneririm, Augustine, Claver, alternatif olarak aklıma gelenler.
 
Shane Larkin EFS
Thomas Heurtel@BKN

Chris Singleton ZAL
Marko Simonovic DDI
Adam Hanga EFS
Egehan Arna BRO

Miroslav Raduljica MTA
Austin Daye CSK
Furkan Aldemir @CZV
Adrien Moerman @CZV


Heurtel'le kendi de kazandırır, karşındakini de kazandırır. Rakiplere göre takım yapmakta fayda var.
 
Shane Larkin
Quino Colom

Rakim Sanders
Darius Miller
DeShaun Thomas
James Anderson

Andrey Vorontsevich
Tibor Pleiss
Adrien Moerman
Austin Daye
 
9 sene önceki konuyu okudum da baya eğlenceli geçmiş. 2. tamamlamışım o sezonu da. Arda abi de o zaman da bana laf atıp durmuş. O zamanlar çok güzel yorumları olan abilerimiz vardı forumda. Basketbolu onlardan öğrendik biraz da. Şimdi neredeler ne yapıyorlar bilmiyoruz tabi.

Neyse o günler geride kaldı. Yaşlı kadrosuna biz girdik artık.

15 gün kala takım sayımız 260 oldu.

Bu sene maksimum sayıya ulaşacağız muhtemelen.
 
Ben 3 takım daha ekleyeceğim. Burada atıp tutarken kolay oluyor ama iş takım kurmaya gelince zorlanıyor insan biraz :)
 
E başlık hala normal seyrinde ilerliyor? Bu yıl tarihin en zorlu, aynı zamanda zevkli Euroleague sezonunu yaşayacağız millet. Üstelik biz de varız. Rekor katılım, sonuna kadar muhabbet... Eskiden Top16'da iddialı olan 7-8 kişi kalıyor ve başlığa olan ilgi kişilerin iddiasız kalması sebebiyle o geçiş döneminde azalıyordu. Şimdi direkt olarak 32 maç olması sebebiyle Top8'e kadar devam edecek muhabbet diye düşünüyorum. Top8 zaten işin sonu.

Şimdi ben buradan Tolga Çıralı, Mustafa Kayan, Kerem Seçer ve Arda Ezer'e meydan okuyorum. Yüreği olan çıkar, iddiaya girer :)
 
Ah Oğuzhancım, geçen yıl uçak korkum var diye içten içe "ya kazanırsam ne olacak, gidemeyeceğim, ilk 10 yeter, saati alayım yeter" düşüncem vardı. Ama gel gör ki, bu sene İstanbul'dayız. Herkes korksun benden:) İddia, sonuna kadar. Final Four'da evde oturacak halimiz yok ya, kim kaybederse İstanbul'da maçlardan önce yer içeriz, kaybeden öder:)

Ama görüyorum ki, herkes planlarını saklıyor:( Rekabet üst safhada. Kim ne yapacak, bir şey demiyor. Ben şahsen boxscorelarla yatıp kalkıyorum, ellerimde defterler planlar çiziyorum. Twitter'da stalk yapıyorum gizli gizli, yapılan kadroları görüyorum bir gülme geliyor:) Bu sene çok farklı olacak dediğin gibi. Kadro sıfırlama olmaması en büyük güzellik.

Bu sene plansız iş yapan bence çok erken havlu atar. Öncelikle, buradaki arkadaşlara da yardımcı olmak için (seninle ve mustafa ile paylaşmıştım) tüm takımların oynayacakları maçları içeren excel dosyasını resim olarak paylaşıyorum buradan da:
http://i.hizliresim.com/Wb8kWE.jpg
(üzeri gri ile boyanmış olanlar deplasman maçları)

Ben yine her zamanki gibi başlıyorum. 6 adet gard, 8 adet forvet ve 7 adet pivot benim oyuncu havuzum. İlk hafta tüm takımlarımda sadece bu oyuncuları kullanıyorum değişik kombinasyonlarla.
Geçen seneden bir örnek mesela: http://i.hizliresim.com/mEg68y.jpg

Excel'de çalışmak çok faydalı tüm arkadaşlara öneririm. 1 saatinizi almaz. Takımları yan yana yazın, hepsini bir arada görmüş olursunuz. Oyuncu kombinasyonlarını daha rahat kullanıyorsunuz böylece. Çalakalem kadro yapmamış oluyorsunuz böylece. Hatta gelecek haftanın olası outlarını bile daha hafta oynanmadan belirleyebilirsiniz.

Ben örneğin bu sene şöyle yapıyorum kadromu oluştururken. Sadece oynanacak haftayı hesaba katarak hareket etmiyorum. 6+4 prensibi belirledim.

6 oyuncu: ne olursa olsun gelecek haftanın kadrosunda da olacaklar.
4 oyuncu: 3'ü gidecek. En faydalı olacağını düşündüğüm bir tanesi duracak. (mesela kredi getirmesi kesinleşmiştir.)

Arkadaşlara önerim, bu oyunu bu sene oynayacaklarsa üşenmeden bir excel dosyası yapıp, kadrolarını orada oluştursunlar. Her şey daha açık oluyor çünkü.(böyle yapmadıklarında kredi hangi oyuncuya yetiyorsa plansız bir şekilde çalakalem o oyuncuyu alıyorlar. sonra çarşı karışıyor.)

Bir de arkadaşlara tavsiyem:
1- Ne olursa olsun 65+'nın üzerinde oyuncu almasınlar ilk hafta. Böyle olunca genelde kadroları 9 kişi oluyor(bir tane 10-20 Kredilik oyuncu almak zorunda kalıyorlar. Bu oyuncudan çıkmak ve yerine iyi bir adam almak haftalar sürebiliyor. Öte yandan, pahalıya aldıkları oyuncu kötü bir hafta geçirirse- ki bu da olmaz değil, sakatlanır, faul problemine girer, çok şut kaçırır- çok fazla zarar ederler.)

2- Bazı oyunculara çokyüklenmesinler. Bu sene örneğin doncic. 29 kredi diye ve takımların kredi durumunu rahatlatıyor diye çok fazla tercih ediliyor; ancak kendisi iyi oynasa bile en fazla 4,5 kredi getirir. Gençliğini de hesaba katın, hazırlık maçları ile euroleague aynı değil. Tercih edilse bile 15 takıma birden almak akıllıca gelmiyor bana, 5-6 takıma almak yeterli bence.

3- Daye, çok tercih ediliyor. Benim kişisel fikrim, Pleiss hem ondan daha ucuz, hem pır yapmaya daha uygun.

Edit: Bir de (hazırlık ve kupa maçlarındaki performansı da can alıcı) Kerem Seçer, Sanders demiş ilk hafta için kadroya isim yazarken. Kendisinden geçen sene çok çekmiş ve yakınen tanıyan biri olarak uyarmayı borç biliyorum: kendisi İtalya liginde hep üst düzey performanslar sergilemiş, Euroleague'de pek istenen katkıları verememiştir. 10-15 yapar belki ama -2 de yapabiliyor Euroleague'de:) Dragic, Simon, Gentile'nin olduğu takımda kendisini almak çok çılgınca bir şeydir:) Milano'nun ilk haftadan sonraki fikstürü de pek iç açıcı değilken hele.
 
Ayhan, Milaknis'in istatistiklerine şuradan bakabilirsin. Var?ybos – ?algiris


Teşekkürler,
Istatistikleri fena değilmiş, sanırım ucuz oyuncu alternatiflerimden birisi olacak.

Doncic konusunda sana katılıyorum, tek avantajı, kaybı da küçük olur.

En önemlisi herkes kararını kendisi versin. Ben geçen sene hiç aklımda yokken Bourousis ve Claver i sırf burada her hafta "artık çıkmanın zamanı geldi" dendiği için sattım bir yerden sonra, ama çok da pişman oldum :) Sezon sonuna kadar kazandırmaya devam ettiler.
 

Üst