Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

En fazla 5 takımla katılabilirsiniz. 1 ya da 5 farketmez.

Ödül konusunda söz vermek istemiyorum. Keza daha önce 1. olan bir arkadaşımıza ödülünü verememiştim.

Geçen sene 1. olan arkadaşımıza da ödülünü vermek istedi Oğuzhan ama kendisine ulaşamadı.

Bu sene verilmesi için bir teklifte bulundum, ciddi bir adım olana dek ödül açıklama taraftarı değilim. :)

Aslında 5 takımla katılıyorum ama bu hafta en çok umitli olduğum kadro bu.

Shane Larkin
Kevin Pangos

Bryce Cotton
Rakim Sanders
Coty Clarke
Dj Seeley

Victor Rudd
Adrien Moermann
Austin Daye
Ekpe Udoh

Pana deplasmanında iyi sonuç elde edemeyebilirsiniz ama Pangos sezon boyunca alınabilecek oyunculardan biri. Larkin de nasıl başlarsa öyle gider. Belki bir süre Avrupa Basketboluna alışma süresi olabilir o kadar.

Cotton hazırlık maçlarında takımın en pasif oyuncusuydu. Alışma süreci biraz uzun sürecek sanırım. Clarke ve Sanders iyi tercih. Seeley riskli.

Uzunlar gayet yerinde ama herkes benzer oyuncular alacak. En çok alınan 6-7 uzundan 4'ü bunlar zaten.

Kadroda Seeley ve Cotton'ı riskli görüyorum. Pangos'u da sadece ilk hafta için riskli görüyorum.

Tabi başarılı olmak için riske girmek de şart. Seeley ve Cotton iyi oynarsa yüksek puan alabilirsiniz. Diğer oyuncular genel tercihlerdir.

Yorgunluktan mı bilinmez ama Austin Daye'in aldığı sorumluluk sanki çok fazla değildi bugünkü maçta. Son 2 maçta da benzer bir durum vardı. Daha fazla top kullanmasını bekliyorduk. Oly maçlarında da benzer bir durum olursa EFC kadrolarında karşısına bir "?" koyabilirim.

Bizim takımdan bugünkü maçtan yapacağımız çıkarım Russ Smith olacak. Penetrelerinde çok faul alabilir, sayı ve asist potansiyeli yüksek. Ama topla çok oynuyor, top kaybetme riski yüksek ve yüzdesi düşebilir. Russ Smith bugün EFC için Daye'in bir adım önüne geçti.

Yorgunluktan mı bilinmez ama Austin Daye'in aldığı sorumluluk sanki çok fazla değildi bugünkü maçta. Son 2 maçta da benzer bir durum vardı. Daha fazla top kullanmasını bekliyorduk. Oly maçlarında da benzer bir durum olursa EFC kadrolarında karşısına bir "?" koyabilirim.

Bizim takımdan bugünkü maçtan yapacağımız çıkarım Russ Smith olacak. Penetrelerinde çok faul alabilir, sayı ve asist potansiyeli yüksek. Ama topla çok oynuyor, top kaybetme riski yüksek ve yüzdesi düşebilir. Russ Smith bugün EFC için Daye'in bir adım önüne geçti.

Daye'de bir performans düşüklüğü var son bir kaç maçtır. İlk maçlarda çok iyiydi. Çift hanelerde skor üretiyordu. Bu maçta ise biraz tutuktu. Ama kumaşının iyi olduğu belli. Açılacağını düşünüyorum.
Bugün Dentmon'ı hiç göremedik. O da gelince Russ'la dakikaları nasıl paylaşacaklar acaba? Russ istatistiklerini kısa sürelerde arttırabilecek mi?

Bu arada Arda abi, ciddi ciddi takımlarımı daha kurmadım. İlk gün rastgele oyuncu alıp 5 takım yaptıktan sonra takım kurmak için sayfaya hiç girmedim. Son 10 gün veya 5-6 gün yoğunlaşmayı planlıyorum. Şimdi kurduğum kadroyu zaten değiştireceğim çünkü. Bu yıl daimi oynaman lazım abi, işti güçtü derken kaçıyorsun yarıştan sonra da takip edemedim :)

Bu arada Arda abi, ciddi ciddi takımlarımı daha kurmadım. İlk gün rastgele oyuncu alıp 5 takım yaptıktan sonra takım kurmak için sayfaya hiç girmedim. Son 10 gün veya 5-6 gün yoğunlaşmayı planlıyorum. Şimdi kurduğum kadroyu zaten değiştireceğim çünkü. Bu yıl daimi oynaman lazım abi, işti güçtü derken kaçıyorsun yarıştan sonra da takip edemedim :)

Ben şimdilik tek takım kurdum ve lige katıldım; görmüşsündür muhtemelen.
Dediğin gibi ilerleyen zamanlarda birkaç takım daha kuracağım, bakacağız artık ama sizler kadar iddaalı değilim üstadlar :)

Haftalar ilerledikçe, maçları izleyince, takım düzenleri oturdukça kadro seçimleri için de aklımız karışıyor.

Daruşşafaka'da Clyburn > Anderson, Furkan>Moerman olmaya başladı.

Özellikle Moermann için konuşmak gerekirse, David Platt'in sisteminde Moerman'ın üçlük tehdidinin pek rağbet görmeyeceği anlaşılıyor. Bu da Moerman'ın performansını kötü etkiler. Furkan ise faul problemine girmezse, her maç en az sadece 10 ribaund alır gibi geliyor. Tabii, Semih'le süreyi nasıl paylaşacaklar daha görmedik.

Şu an için Golden State'de Bogut ne yaptıysa, Furkan Daruşşafaka'da o gibi gözüküyor.

Bazende izlemek kafa karıştırıyor. Bence referans alabileceğimiz tek maç dünkü Efes-Daçka olmalı. Fener-Daçka maçı bile bana çok ciddi gelmedi, Egehan ilk 5 başladı maçta..
Furkan genede bana güven vermiyor, 45 kredi riskli. Savunmadaki çabalari blok tehdidi falan maç içinde 3-5 sayıdan çok daha önemli tabiki ama bu oyunda istatistiklere göre karar vermek lazım. Melih in mesela girip 2-3 dakikada 2/2 üçlük atıp çıkması 25 dakika oynayıp 8 ribaund, 3 faul, 3/8 ile 6 sayı atmakla denk oluyor neredeyse.

Sanırım önemli gördüğüm takımlarımın büyük çoğunluğunda uzunlardan birini feda edip Furkan Aldemir'i alacağım. İzlediğim maçlarda çok tatmin edici oyunlar sergiledi. Sanıyorum Blatt'ın da gözüne girmiştir, formayı komple Semih'ten kapacak gibi görünüyor. Hazır kredisi de düşükken çökmek lazım.

Herkese merhabalar. Bu sene çok uzun ve zevkli geçecek maraton şimdiden herkes için hayırlı olsun. Ben de yavaştan tercihlerimi buraya yazmaya başlarım. Oyun bu sene çok zorlu geçecek. 16 takıma düşen lig ve rotasyonların neredeyse her takımda geniş olması bunda en önemli faktörler. Bir yandan daha güçlü takımların oluşması ve ortalama fiyatlara sıkışan oyuncu bolluğu oyunu zorlaştırsa da fantasy oyuncularının haftalık tercihlerinin öldürücü etkiye sahip olması da klaslarını göstermeleri açısından önemli bir fırsat.

Mesela 2-3 numaralar. Muhtemelen herkesin tercih yaparken en çok zorlandığı bölüm. Öncelikle herkesin steal diyebileceği tarzda düşük fiyatlı bir oyuncu yok. Oyunun yapısı itibariyle gardlardan 29 luk Doncic dışında alınabilecek alt katman oyuncu göze çarpmadığı için dengelemek adına 60 üzeri oyuncu almak da pek mümkün görünmediğinden tercihler 40-60 bandına sıkışacak gibi. 40-60 bandında ise risk alınabilecek 7-8 oyuncu direk dikkat çekiyor. Burada benim ilk hafta için birkaç sürpriz adamım var onları da yakında yazarım:) Onun dışında en güvendiğim adamı da yazmakta sakınca yok. Çok büyük ihtimalle iyi tarayanların en çok alacağı oyuncu Will Clyburn olacak.

Oyunla ilgili önemli tercihlerden biri de yukarıda belirttiğim üzere fiyatından dolayı Doncic. 29 kredisi sebebiyle takımların yarısında göreceğimiz oyuncu kötü performans getirmesi halinde belki bir kayıp yaratmayacak fakat onun yerine doğru tercih yapanlar için direk fark yaratmış olacak. He buradan kötü performans göstereceği anlaşılmasın:) Ama çok güvendiğim bir oyuncu değil. Süresi hazır, rolü artmış, kumaş iyi fakat ne olursa olsun genç ve istikrarsızlığı kabul görecek kıvamda hala. Tersi olması halinde de fena can yakar almayanlar için.:) Sözün özü belirleyicilerden biri.

Son olarak ilk haftanın çoklu PIR çıkacağını düşündüğüm maçlarını da yazıp bugünlük kapatayım. GS-CSKA ve Milano-Maccabi nin ranking cenneti olacağını düşünüyorum. Bu nedenle genel itibariyle çok fantasy oyuncusu olmayabilecek bazı ortalama isimlerin bu maçlarda öne çıkması beklenebilir. Herkese tekrardan hayırlı olsun.

Kızılyıldız da Bjelica da yüksek pır yapma potansiyelinde görünüyor bana. 43 kredi ile tercih edilebilir sanki.

Bu sene Laboral maçı izlemedim henüz. Ancak oynadıkları iki maçtaki istatistikler Trevor Cooney 'yi takip etmemiz gerektiğini söylüyor. 38 kredi. Belki ilk hafta alınabilir. Forvet bölgesinde.

Bende daha takım kurmadım. 2 sene önceye kadar ilk 10 larda bitirirdim genel ligi ama geçen sene erken koptum. Ayrıca Kerem ve Oğuzhan başta olmak üzere arkadaşlar çıtayı çok yukarılara taşıdılar. (Arda Ezer in taktikleriyle Kerem takım kurardı, nerden nereye :) )

Bende zevkli geçecek bu sene için çalışayım biraz. Excelde takip banada mantıklı geldi.

Arda Ezer den sezon öncesi oyuncu yorumlarıda olmazsa olmazlarından bu oyunun, dörtle gözle bekliyoruz.