Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

arkadaşlar bir sorum olacak girdiğim gereksiz bir lig var ve çıkmak istiyorum..Nasıl çıkarım özel bir ligden???..İpucu veren olursa sevinirim..
 
Herkese merhabalar. Bu sene çok uzun ve zevkli geçecek maraton şimdiden herkes için hayırlı olsun. Ben de yavaştan tercihlerimi buraya yazmaya başlarım. Oyun bu sene çok zorlu geçecek. 16 takıma düşen lig ve rotasyonların neredeyse her takımda geniş olması bunda en önemli faktörler. Bir yandan daha güçlü takımların oluşması ve ortalama fiyatlara sıkışan oyuncu bolluğu oyunu zorlaştırsa da fantasy oyuncularının haftalık tercihlerinin öldürücü etkiye sahip olması da klaslarını göstermeleri açısından önemli bir fırsat.

Mesela 2-3 numaralar. Muhtemelen herkesin tercih yaparken en çok zorlandığı bölüm. Öncelikle herkesin steal diyebileceği tarzda düşük fiyatlı bir oyuncu yok. Oyunun yapısı itibariyle gardlardan 29 luk Doncic dışında alınabilecek alt katman oyuncu göze çarpmadığı için dengelemek adına 60 üzeri oyuncu almak da pek mümkün görünmediğinden tercihler 40-60 bandına sıkışacak gibi. 40-60 bandında ise risk alınabilecek 7-8 oyuncu direk dikkat çekiyor. Burada benim ilk hafta için birkaç sürpriz adamım var onları da yakında yazarım:) Onun dışında en güvendiğim adamı da yazmakta sakınca yok. Çok büyük ihtimalle iyi tarayanların en çok alacağı oyuncu Will Clyburn olacak.

Oyunla ilgili önemli tercihlerden biri de yukarıda belirttiğim üzere fiyatından dolayı Doncic. 29 kredisi sebebiyle takımların yarısında göreceğimiz oyuncu kötü performans getirmesi halinde belki bir kayıp yaratmayacak fakat onun yerine doğru tercih yapanlar için direk fark yaratmış olacak. He buradan kötü performans göstereceği anlaşılmasın:) Ama çok güvendiğim bir oyuncu değil. Süresi hazır, rolü artmış, kumaş iyi fakat ne olursa olsun genç ve istikrarsızlığı kabul görecek kıvamda hala. Tersi olması halinde de fena can yakar almayanlar için.:) Sözün özü belirleyicilerden biri.

Son olarak ilk haftanın çoklu PIR çıkacağını düşündüğüm maçlarını da yazıp bugünlük kapatayım. GS-CSKA ve Milano-Maccabi nin ranking cenneti olacağını düşünüyorum. Bu nedenle genel itibariyle çok fantasy oyuncusu olmayabilecek bazı ortalama isimlerin bu maçlarda öne çıkması beklenebilir. Herkese tekrardan hayırlı olsun.

Ooo Uğur Bey uğramış sayfamıza. Sezon boyu yorumlarını bekliyoruz :)
 
Geçen yıl tek takımla katılıp bir noktadan sonra bırakmıştım.Bu yıl 5 takımla katılıp sonuna kadar takip edeceğim.
Daye Pleiss Furkan Moerman dörtlüsü arasındaki kombinasyonlarla yaptım takımları.Düşük kredili oyunculardan Doncic'le Maodo Lo'yu takımlara serpiştirdim.5 takımda da çok çeşitli oyuncular kullandım.Bu takımlardan birisi muhakkak tutacaktır diye düşünüyorum.
 
Merhaba arkadaşlar. Geçen sene ilk 10 da giderken takımla ilgilenemedim ve yarıda bırakmıştım. Bu sene yarıda bırakmazsak çok güzel bir lig olacak.
Ben de Arda Ezer'in makalesini beklemekteyim :) Bu arada büyük umut bağladığım oyuncuları da paylaşmak istiyorum: Shane Larkin, Coty Clarke, Milko Bjelica, Maik Zirbes
 
Arkadaşlar Fantasy challenge ta yeniyim girdiğim bir ligden nasıl çıkabilirm lütfen birisi söyleyebilir mi?? Ayrıca lige TeamBerk takımımla katıldım..
 
Young'ın yanında sakatlık işareti var daha dün bizim maçta oynadı bu adam. Güncellemeyi mi unuttular acaba.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yoğunluktan siteye giremiyordum meğer başlık açılmış bile :)
Önceki yıllarda oyunu hep yarıda bırakan biri olarak ilk defa geçen sezon sonuna kadar götürmüştüm ve oldukça da keyif almıştım, umarım bu sezon daha yüksek bir katılım olur ve kıran kıran bir mücadele izleriz :)
Takımlarımı hafta içi kurup lige katılım yapacağım, bir iki tanesini de paylaşırım belki
 
Yeni başlayanlar için biraz oyuncu önerisi yapalım. Bildiğiniz gibi kasanızda 500 kredi bulunuyor. Oyuncuların değerlerinin düşme ihtimaline karşı 500 kredinin tamamını kullanmamak ilk haftalar için güzel bir taktik oluyor. Bu sezon açıklanan oyuncu değerlerine göre de 500 kredinin çok altına çok güzel kadrolar kurulabiliyor. Ben bugün size 500 kredinin tamamına kurulabilecek bir kadro hazırladım. İsterseniz takımınızın birini doğrudan bu oyunculardan da oluşturabilirsiniz. Oyuncular hakkında bilgi vermeden önce ligimize bir kez daha davet ediyorum herkesi. Ligimize Private Leagues sekmesi altından Join a private league seçeneğini seçip GSBasket ligini bularak ve VladMicov5 olarak belirlediğimiz şifreyi girerek ulaşabilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi her oyuncu maksimum 5 adet takımla ligimize katılabilir.

Şimdi sizin için hazırladığım kadroya bakalım.

Shane Larkin (48 - Baskonia)

Baskonia'nın bu sezon NBA'den transfer ettiği Larkin bir çok EFC oyuncusunun kadrosunda yer alacaktır. Avrupa basketboluna uyumu konusunda endişeler de bulunan Larkin'in ilk haftada +15 rkg yapması sürpriz olmaz. Ayrıca Larkin sezon boyunca kadroda tutulabilecek bir isim olarak da dikkat çekiyor. Larkin ACB'nin ilk maçında 24 rkg ile takımının en dikkat çeken oyuncusu oldu. Bu formunu sürdürecektir. Larkin ilk maçında sahasında Anadolu Efes karşısında olacak.

Luka Doncic (29 - Real Madrid)


Real Madrid'in henüz 17 yaşındaki guardı Doncic geçen sezon az da olsa aldığı süreleri bir hayli iyi kullanmıştı. Sergio Rodriguez'in takımdan ayrılması ve yerine fazla sorumluluk alması düşünülmeyen Draper'ın gelmesi Doncic için büyük şans oldu. Doncic hazırlık maçlarında bu sezona damga vuran oyunculardan olacağını gösterdi. Tabi Doncic'ten beklenti +15 rkg olmamalı. Getireceği 8-9 rkg ve uygun fiyatından dolayı diğer pozisyonlarda alacağımız oyuncuların getireceği krediler ile en azından bu hafta faydalı olacaktır. Ben sahasında oynayacakları Olympiacos maçında Doncic'ten +10 rkg bekliyorum.

Krunoslav Simon (59 - EA Milano)


EFC oyuncularının yıllardır dikkat ettiği detaylardan biri EA Milano gibi toplama takımlardan oyuncu almamak oluyor ama ben bu takımdan Simon'u takımımın değişmez isimlerinden biri yapıyorum. Dağınık yapıda sahada her şeyi yapan bir oyuncu olması ve istatistik kağıdının her yerini doldurması onun en büyük avantajlarından. Bu sebeple Simon kadrolardaki yerini almalı. Sahasında oynayacakları Maccabi maçına damga vuracaktır. +15 rkg bekliyorum.

Will Clyburn (53 - Darüşşafaka)


Darüşşafaka'nın bu sezon İsrail Liginden transfer ettiği ve hazırlık maçlarında izleyene dek çok kişinin vasat bir oyuncu olarak değerlendirdiği Clyburn EFC'de de adını duyuracaktır. Ribaund dışında ekstra katkısı yok gibi görünse de özellikle penetrelerinden kazanacağı fauller ile rahatlıkla EFC oyuncusu olacaktır. Kendisinden bu hafta Kızılyıldız deplasmanında +15 rkg bekliyorum.

DeShaun Thomas (47 - Anadolu Efes)


Anadolu Efes Thomas'ı aldığında Clyburn'de olduğu gibi çok kişi memnun olmamıştı ama hazırlık maçlarında Thomas bu takımın önemli parçalarından biri olacağını gösterdi. Sırtı dönük oyunuyla Avrupa'da birçok oyuncuya ters gelebilecek bir oyun tarzına sahip Thomas Efes tarafından sık sık hücumda ilk tercih olarak kullanılacaktır. Sürpriz gelebilir ama DeShaun Thomas'ı kadrolarda değerlendiriyorum. Bu hafta yine +15 rkg beklediğim isimlerden. Thomas ilk hafta Baskonia deplasmanında olacak.

Coty Clarke (45 - UNICS)

Daha önce forumda ismini birkaç kez duyduğum ama kendisini pek tanımadığım Clarke Euroleague'de bu sezon adından sık söz ettirecek oyunculardan olacak. Takımından beklentinin az olması ona avantaj mı sağlar bilemiyorum ama aptalca yüzdelerle oynamadığı sürece her hafta 15 rkg yapabilir diye düşünüyorum. Takımı bu hafta sahasında Barcelona'yı ağırlayacak.

Maik Zirbes (60 - Maccabi)

Geçen sezon Kızılyıldız formasıyla Euroleague'in en dikkat çeken uzunlarından olan Zirbes bu sezon Maccabi ile yeni bir maceraya atılıyor. Hazırlık maçlarından takip ettiğimiz kadarıyla da formuna devam ediyor. İlk hafta maçında Milano deplasmanında olacak Zirbes double double'a yakın bir performansla +17 rkg yapar. Kadroda olması gerekiyor mutlaka. Değeri korkutmasın.

James Augustine (58 - CSKA)

Galatasaray'a karşı kadroda oyuncu olsun istemezdim ama Augustine değeri ve alacağı süre ile mutlaka kadroda olması gereken isimlerden. Eğer bu hafta kadroya alınmazsa muhtemelen değeri yükselecek ve yavaş yavaş üst sıralara çıkacaktır. Augustine sakatlıklar yaşayan CSKA uzun bölgesinde takıma yeni de katılsa tecrübesini konuşturacaktır. Kendisinden malesef +18 rkg bekliyorum. Umarım yapamaz.

Victor Claver (53 - Barcelona)

Geçen sezon düşük fiyatla başlayıp sezon sonuna kadar herkesin kadrosunda yer alan Claver bu sezona da fısat değeriyle başlıyor. Yeni takımında hazırlık maçlarında da güzel bir performans sergileyen Claver ilk hafta UNICS deplasmanında gösterişsiz oyunuyla çaktırmadan +15 rkg yapacaktır. Almayan pişman olur kendisini.

Austin Daye (48 - Galatasaray)

Oyuncu değerleri açıklandığında herkesin dikkatini çeken oyuncu Austin Daye'di. İlk hazırlık maçlarında skorer kimliği ve ribaundlara etkisi ile dikkat çeken Daye kadrolarda yer almayı hak ediyor. Her ne kadar benim aklım guard bölgesinde Russ Smith'e kaysa da en azından ilk hafta Daye ile başlamak istiyorum. CSKA maçında 15 rkg yapar mutlaka ve pişman etmez. Umarım bize galibiyeti de getirir.

Bu takımdan beklentim minimum 160 puan. İsteyen kadroyu tamamen kendi takımı da yapabilir. Başarılar herkese.
 
Efc için tavsiye ettigim oyuncular alırsanız pişman olmazsınız.Fırsat transferleri.

Darius Miller BAMBERG

Brad Wanamaker Darussafaka

Toko Shengelia Baskonia

Furkan Aldemir Darussafaka

Joey Dorsey FCB Lassa

Luka Mitrovic Crvena Zvezda

Ricky Hickman EA7 Milan
 
Dün gece yaptığım iki kadroyu geçen sezon en başarılı olan takımlarımın ismiyle kurdum ve de Zebercet ve Lloyd Daniels takımlarıyla lige katıldım, hafta içi üç takım daha yapacağım

Kadrolarımı şimdilik şu şekilde kurdum

Zebercet: Luka Doncic, Quino Colom / Coty Clarke, Marko Guduric, Will Clyburn, Krunoslav Simon / Austin Daye, Adrien Moerman, James Augustine, Toko Shengelia

Lloyd Daniels: Shane Larkin, Russ Smith / Evgeny Voronov, Trevor Cooney, Will Clyburn, Marko Guduric / Art Parakhouski, Tibor Pleiss, James Augustine, Gustavo Ayon

Şimdilik bu iki takımı kurdum ama bazı değişiklikler yapabilirim, özellikle ilk takımda Moerman konusunda bazı şüphelerim var,ikinci takımda da acaba şimdilik Ayon yerine daha düşük kredili Reyes, Jankunas gibi birine mi yönelsem diye düşünüyorum, bir de Guduric'i takımlardan birinden çıkarıp yerine bir başkasını da alabilirim, şimdilik bu kadar, herkese başarılar dilerim
 
Navarro nun durumunu bilen var mı ? Koponen ve Rice ın sakatlığında süre ve sorumluluk alabilir mi ?
 
Herkese merhabalar. Bende Vlado#5 Russ#0 Sinan#32 Dentmon#55 ve Pleiss#21 isimli 5 takımımla aranıza katıldım an itibari ile :) Aranızda neden Daye yok takım isimlerinde diye düşünen olabilir daye bütün takımlarımda olduğu için yazmadım :)

Tercihlere gelirsek bence bu yılın tartışmasız en büyük iki fırsatı Daye ve Othello Hunter olacak. Ben özellikle Othello ya çok güveniyorum. Dikkate almanızı öneririm. Bu arada Trey Thompkins de beklenmedik bir çıkış yapabilir. Herkese şimdiden bol şans diliyorum.
 
Bu arada En güvendiğim takımım

Russ Smith
Bobby Dixon


Will Clyburn
Coty Clarke
Jaycee Carroll
Cory Higgins

Austin Daye
Victor Rudd
Tibor Pleiss
Othello Hunter

Şeklinde oldu 2 kredi de bonus kaldı elime :)

Değerlendirirseniz sevinirim iyi forumlar...
 
Bence, CSKA karşısında Galatasaraydan 2 si pivot 3 kişi riskli olur.
Carroll ı almak, bana göre 50 küsür için riskli ama zaten en sıkıntılı bölge de bursaı oyunda. De colo dışında kimse göremiyorum, 80 lere Bogdan, Spanoulis, Gentile.. o kadar kredi yok malesef takım kuracak.
Shengelia geçen sene sakatlık geçirene kadar iyiydi, Tillie de f4 de etkili olmuştu.
 

Üst