Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Printezis, Vesely, Spanoulis , Melli, Tomic, Ayon ve bazı takımlara aldığım Hines, Gentile çok geriletti. Düşük kredili isimlerde Causeur, Pleiss, Datome bekletileri karşılasa da özellikle Vesely-Printezis ikilisi ciddi darbe vurdu. Cska nın 130 pir yaptığı haftada Hines ın -2 yapması benim özel yeteneğimden sanırım.
 
Spanoulis Dunston ve Printezis üçlüsünün toplam skoru 20, kaybettirdiği kredi 14...Gerçi çok fazla bir hayal kırıklığı yok.Çünkü değişiklikler için kafamda oluşturduğum bütün alternatif oyuncular ortalamalarının altında kaldılar.Önümüzdeki haftaya bakacağız artık.
Teodosic Heurtel-Langford Spanoulis Singleton Clyburn-Dunston Bourousis Printezis Vesely olan kadrom için kafamda netleştirdiğim tek hamle Dunston'ın yerine Derrick Brown'ı almak.Zaten haftanın en çok alınan oyuncusu olacaktır.Hem formda hem de kredisi artacak.
Kalan 2 değişiklikten birini Printezis'i çıkarmak için harcayacağım, bu da net...Yerine Augistine'i gözüme kestirdim.Kredisi düşük ve yükselteceği kesin.Bu haftayla beraber çıkış yapması muhtemel.
Son değişiklik için karar vermem zor olacak.PG'ye dokunmayacağım.Bourousis kredisini arttıracak.Vesely'i çıkarmak içimden gelmiyor, bu hafta iyi bir maç çıkaracakmış gibi hissediyorum.Clyburn çok formda.Singleton istikrarlı devam ediyor.Spanoulis-Weems değişikliği aklımda yok değil.Belki de son değişiklik hakkını kullanmam.Hafta arasında forumu takip edip karar vereceğim.Üstatların yorumlarını bekliyoruz.
 
Haftalar ilerledikçe fikir paylaşımları azalmaya başladı.

Bu hafta efes-milano-panathinaikos gibi takımların deplasmanda olması ve fenerbahçe-real madrid gibi dış faktörlere bağlı bir maçın olması dolayısıyla genel olarak düşük skorlu bir hafta bekliyorum.
Bu nedenle devin smith gibi dengeli pir yapan oyunculara yönelmek gerektiğini düşünüyorum.

İlk 2 takımımın kadrosunu paylaşayım.

dünya 176 (gsbasket 18): Teodosic,Rice-Langford,Singleton,Devin Smith,Clyburn-Jankunas,Birch,Vesely,Bourisis
dünya 213 (gsbaskette yok)): Teodosic,Larkin-Langford,Singleton,Devin Smith, Schilb-Jankunas,Birch,Vesely,Pleiss

Bakalım 6haftalık geleneği sürdürüp kendi aralarında yer değiştirecekler mi.
 
Son 3 hafta kabus gibi geçti gerçekten büyük ümitler beslediğim adamlar beni yanılttı.. Bu hafta Sanders- Clyburn, Dunston-D.Brown ve Ayon-Bourousis değişikleri düşünüyorum..Kadromda Teo-Huertel,Clyburn- Spa- Langford-Singleton, D.Brown-Vesely-Bourousis-Randolph... olacak gibi henüz karar vermedim kesin olarak.. Bu hafta denenecek adamlar guard rostasyonu belli en formda iki isim Teo-Larkin ve güvenilir Lull...Clyburn cok formda, Hanga çıkışta ve evinde istikrarlı PIR getiren Devin Smith..Uzun rotasyonunda kredi getireceği garanti Pleiss, ayrıca Bourousis, D.Brown, K.Birch ve C.Iverson da denenebilir..Bakalım artık kadrolar nasıl oluşacak..
 
Tomic 0/4 faul atmasa, mesela 3/4 yapsaydı ki gayet normal olurdu, 6 pir daha getirecekti ama görünen gerçekten bitmiş...

Sizce Printezis, Bourousis, Bargnani, Daye, Ayon dan hangisi daha mantıklı görünüyor ?

Hines/Augustine arasından hangisini seçerdiniz ?
 
Tomic 0/4 faul atmasa, mesela 3/4 yapsaydı ki gayet normal olurdu, 6 pir daha getirecekti ama görünen gerçekten bitmiş...

Sizce Printezis, Bourousis, Bargnani, Daye, Ayon dan hangisi daha mantıklı görünüyor ?

Hines/Augustine arasından hangisini seçerdiniz ?

cska'dan uzun kesinlikle alınmaz bence, sene başında augustine sonrasında hines alıp kötü yapacağını bile bile birkaç hafta çıkaramayarak sağlam zarar ettim artık akıllandım.

Bargnani ribaunt almıyor, her maç 25 sayı atmasını bekleyemeyiz, o nedenle hiç bir zaman almayacağım.

daye'in hem rotasyondaki süresi, hem de oyunda olduğu bölümde hücumdaki bağımlılığımız ciddi şekilde düştü, almak mantıklı değil.

Bourisis son maç 28 pir yapsa da bunları aldığı 13 faul + attığı 14serbest atıştan sağladı, hala saha içi basket atamıyor, üstelik darüşşafaka uzunlarına karşı yüksek yapması gayet normaldi. Bir yerde form tutacak ve alınabilecek bir konuma gelecek ama henüz gelmedi, son maç yanıltmasın.

Ayon'un geniş uzun rotasyonu dolayısıyla dakikalarında ciddi bir düşüş var, ancak acb'de iyi performanslar gösteriyor, reyes de sakatlanmış sanırım, bu hafta bir miktar dakikaları artacaktır, alınabilir.

Printezis bu sezon maç seçiyor gibi gözüküyor, içerde maccabi yenilgisinden sonra birkaç maç önem verecektir, darüşşafakaya karşı uzun almak da çok mantıklı gözüktüğünden saydığın seçenekler arasından printezisi destekliyorum.

Pleiss, vesely, birch, Melli, Jankunas benim bu hafta favori uzunlarım; dunston, brown, dorsey, ayon, printezis de karşı olmadığım uzunlar. Real karşısında udoh da denenebilir ama bu sene fenerbahçe gibi, o da dengesiz performanslar sergiliyor.
 
teo
dixon

j.anderson
sanders
langford
singleton

printezis
pleiss
bourousis
holmes

kimleri çıkarmalıyım sizce? holmes kesin out. o 1 haftalık bi denemeydi aslında düşük kredilerde daha iyi seçenek görmediğim için. geçen haftada değiştirmem gereken oyuncular olduğundan kaldı mecbur ama bu hafta salayım artık. printezis'in dengesizliği artık can sıkmaya başladı ama üstteki arkadaşın yazdığı gibi bu hafta daçkaya karşı oynayacak olmaları en azından 1 hafta daha beklemek gerektiğini söylüyo bence. o yüzden o kalmalı diye düşünüyorum. bourousis için de sizin gibi düşünüyorum. son maçta sayılarının çoğunu serbest atışla attı yani ve daçkaya karşıydı. biraz yanıltıcı olabilir son maç ve bu maç barca'ya karşı. bou'yu çok tutasım yok takımda açıkçası. 3.olaraksa dixon'ı çıkarasım var ama onun da dengesi performansları biraz şüphelendiriyo. önceki iki haftaya kadar sloukas kadromdaydı bi çıkardım adam 2 haftada mvp olacak seviyede pir yaptı. aynı durumu yaşamak istemiyorum ama dixon'da güven vermiyo pek. yani benim fikrim emin olmayarak dixon-bou-holmes çıkarmak sizler ne düşünüyosunuz bu kadro için
 
Bourousis bu hafta yüksek ihtimalle kredisini yükseltecektir.Şu kadroda onu çıkarmak lüks olur.Dixon-Pangos, Printezis-Derrick Brown, Holmes-Augustine değişiklikleri yaparak kredini arttırmaya yönelik bir yol izleyebilirsin.Hem kredin yükselir hem de elinde kredi kalır böylece bir sonraki hafta hareket alanın genişler
 
Turnuvanın en kötü haftasıydı, tüm takımlar skandal. Zaten 2 takımı sadece sürüklüyorum, diğerlerini 1-2 haftadır güncellemiyorum bile. 400'den 600'e düşmüşüz bakalım bu hafta 3 dokunuşu doğru yapabildik mi.

Datome'den ilallah ettim artık, vedalaşıyoruz kendisiyle. Cory Higgins zaten sene başından beri kolladığım biriydi, kredisi yükseliş trendine geçecek ve De Colo yok. Rakip müsait, kalifiye 1 takas.

Clyburn OAKA'da dağılabilir, bu hafta yerini tam rakibini bulmuşken Honeycutt'a bırakıyor. Kendisinden beklentimiz büyük.

Parakhouski zigzaglarını kendine saklasın, geçen haftanın en büyük trollü oldu. Yerine Daçka'nın malum pota altı savunması ve Adanalı'nın yokluğuyla beraber 90'lardan buralara kadar düşen kocaoğlan'ı alıyoruz. Bourousis'in takımla barışma maçı olsun göbüşlere rankingler dolsun.

Larkin / LLuLL

Honeycutt / Higgins / Langford / Sanders

Tyus / Bourousis / Printezis / Holmes


Hayaller 200+ hayatlar ne olacak göreceğiz.

Haftalık takımı ise ;

Teodosic / Huertel

Higgins / Singleton / Honeycutt / Sinan

Pleiss / Kuzmic / Printezis / Bourousis


şeklinde aldım. Komik olacak lakin beklentim yok, sırf ritüeli bozmama namına aldım. 1 tane week prize alamadan kapatırsak şu sezonu, gözüm açık gidecek. Bol şans.

Olympiakos galibiyetinden dünyaların kaçtığı yetmedi, oyuncusundan da hayır yok. Printezis ile imtihanımız sürüyor. Ana takım zaten tam fecaat.

Geçen haftanın takımı güzel oturunca onun da üzerinde ufak dokunuşlar yapayım dedim, bu hafta 2 ana 2 de week takım ile deneyeceğim şansımı.

Ana takımda ;

Higgins-Schilb
Tyus-Birch
Holmes-Augustine

Geçen haftadan sarkanda ;

Huertel-Sloukas
Sinan-Schilb
Bourousis-Birch

Weekly roster ;

Teodosic-Sloukas
Honeycutt-Datome-Schilb-James Anderson
Birch-Augustine-Printezis-Derrick Brown

şeklinde dizayn ve dokunuşlar yaptım. Schilb'in formu malum, bu hafta da iyi bir PIR yaparsa ki yapacak, yükselecek de zaten. Augustine sene başındaki patates görüntüsünden sonra geçen haftaki Bourousis tarzı bir patlama yapacak diye düşünüp ucuzdan seçtik onu da hep. Birch Daçka'nın pota altında kasmadan double double yapar. 25+ için en net adayım. Bu üçlü kafamdaki üçlü, görelim bakalım.
 
elimde 60 kredi var uzun rotasyonu d.brown-tibor pleiss--khem birch bir uzun alıcam evinde bu maçta patlama beklediğim barcelon'dan dorsey mi yoksa bize karşı bargnani mi?Bu ikisini alırsa elimde 12 kredi kalıyo o zman blake schilb satıp 36 krediye birinimi almalıyım
 
Bourousis bu hafta yüksek ihtimalle kredisini yükseltecektir.Şu kadroda onu çıkarmak lüks olur.Dixon-Pangos, Printezis-Derrick Brown, Holmes-Augustine değişiklikleri yaparak kredini arttırmaya yönelik bir yol izleyebilirsin.Hem kredin yükselir hem de elinde kredi kalır böylece bir sonraki hafta hareket alanın genişler

bilmiyorum kararsızım baya. bourousis'in son maç biraz yanıltıcı geliyor bana. printezis ise daçka savunmasına karşı çok iyi şeyler yapabilir isterse. birch ve derrick brown'ı birlikte mi kadroya katsam diye düşünüyorum bi yandan bou ve printezis'i birlikte satıp holmes'a bi hafta daha katlanarak. birch'ten de beklentim yüksek çünkü bu hafta. kafamda türlü türlü senaryolar var
 
Bourousis bu hafta yüksek ihtimalle kredisini yükseltecektir.Şu kadroda onu çıkarmak lüks olur.Dixon-Pangos, Printezis-Derrick Brown, Holmes-Augustine değişiklikleri yaparak kredini arttırmaya yönelik bir yol izleyebilirsin.Hem kredin yükselir hem de elinde kredi kalır böylece bir sonraki hafta hareket alanın genişler

Krediye artık pek takılmamak lazım bence. Bourousisten 7 puan + birazda kredi mi tercih edersiniz Dunstan dan 15 puan mı ? Serdar Bey güzel bir noktadan bahsetmiş, saha içi yüzdesi 2/5, puanı adlığı 13 faul ve bunlara karşılık 14/18 atmasından gelmiş.

elimde 60 kredi var uzun rotasyonu d.brown-tibor pleiss--khem birch bir uzun alıcam evinde bu maçta patlama beklediğim barcelon'dan dorsey mi yoksa bize karşı bargnani mi?Bu ikisini alırsa elimde 12 kredi kalıyo o zman blake schilb satıp 36 krediye birinimi almalıyım

Bargnani konusunda da Serdar Beyin dedikleri çok doğru, sadece sayı atıyor, yüksek yüzdeli atmalı ki puan getirsin.
 
arkadaşlar geçen hafta moerman niye kadroda yoktu sakatlık mı vardı bu hafta oynar mı?

Moerman geçen hafta niye yoktu bilmiyorum, ama bugün Muratbey Uşak Sportif'e karşı oynuyor. Muhtemelen bu haftada Olympiakos'a karşı oynar ama Clyburn 4 numarada daha fazla süre alıyor o yüzden çok güvenilir mi, bilemem.

Bu hafta Pangos,Schilb ve Derrick Brown'un yüksek ihtimalle bol kredi getireceklerinden bol bol alınacaktır kadrolara. Bourousis'e nedense çok sıcak olamıyorum bu hafta. Barcelona deplasmanı kısır skorlu geçebilir.
 

Üst