Euroleague Fantasy Challenge 2020-2021

Loyd yerine elim Micic’e çok gitti ama hiç umut vermedi Micic sezon genelinde. Bu maç patlar diye düşündüm ama bu sezon hep 0 oynadı Micic, şimdi 15 e geldi. Napalım kısmet değilmiş.

Larkin-Mirotic. Bu oyunda asla çıkılmayacak iki adam. Çünkü tavanlarının sınırı yok ve istikrar sıkıntısı yaşamıyorlar.

Larkinden ben de çıkmak istemezdim ama sanırım son 12 günde 6 ya da 7 maça çıktı. İlla ki yorulmuştur diyordum. Bu maçın sonunda da yorulacaktır illa ki. Ama Larkin normalde benim Avrupa'da en sevdiğim oyunculardan. Biraz yorgunluğunun kurbanı oldum ben.

Yok abi bu adam bayılsa da çıkılmaz bundan. İsterse 3 çeyrek 0 yapsın, son çeyrek 25 ile tamamlar maçı. Geçen sezon da bunun en büyük örneği ve kanıtı zaten. Larkin dışında başka biri olsa 50 kere çıkmıştım çoktan ama bu adam bi başka...

Larkine nazarı esas ben değdirdim. ilk çeyrekte 11 sayı attı daha sonra saha içi basketi yok. Çok sıkı savundular ve daha önce belirttiğim gibi 12 günde 6 ya da 7 maça çıkıyor. O da çok yorgun. Her ne kadar inanılmaz bir oyuncu olsa da kimse dayanamaz bu tempoya. Efes'e gerçekten çok yazık oldu. Maçı almayı hakettiler. PIR'leri bile daha fazla Valencia'dan. Prepelici son saniyede savunamadılar maalesef. Aklıma Cska ile Sinan Erdem'de oynanan maç geldi. Mike James yine son saniyede Doğuş'un üstünden basket atmıştı. Acı oldu.

İğrenç ya iğrenç bir hafta daha... Ben şuna karar verdim bu oyunu oynamayı bilmiyorum. Ne yapsam kimi alsam olmuyor. Mesela geçen sene bi dönem, index rating sıralamasında ilk 5 ten 3 tane adam almıştım ve 3 ü toplam 15 falan getirmişti arka arkaya maçlarda. Bu sene de almadığım, denemediğim adam kalmadı ama ben almadan 25 yapan adam ben alınca 10 anca yapıyor. Valla usandım, zaman dolsun diye takılıyorum öylesine. Sezona da 4/4 ile girmiştim aslında ama olmayınca olmuyor, kıramadık şu buzulları aramızda.

Bazı şeyler tamamen şans abi. Bi oyuncu 30 yapmışsa emin olun uzaya giden top bile onun kucağına düşüp ribaund olarak indexine +1 olarak ekleniyor. Benim 3 maç sabrettiğim Shved çöp gibiyken, çıkınca 16 yapıyor ilk yarıda.

Rus takımlarından oyuncu almama kararımı bozup Khimki'ye karşı Clyburn'ü aldım çünkü Khimki'ye karşı 3 numaralar coşuyorlardı sonuç - 5

M.James sezon başında beni çok hayal kırıklığına uğratmıştı,yemin etmiştim almamaya,yeminimi tutuyorum ama sonuç ortada

Yetmezmiş gibi bir bakıyorum Lucic ortada yok,Jokabuatis eksideydi.

Şaka gibi bir Cuma gecesi

Bütün hafta Larkin'den çıkayım mı çıkmayayım mı diye kara kara düşünüp, bazı takımlarımdan çıkmış en iyi takımımda bırakmıştım. Son 4 dakika kala çıkma kararı alıp, takımı bozdum. Hesapta, Clyburn-larkin ve Moerman'dan çıkıp; Deck-Shved-Tavares alacaktım. Takımı sıfırladım, 2 dakika kaldığını göstermesine rağmen,, oyuncuları aldım ama takımı güncellemedi!!!!

Hem moermann, hem clyburn takımda kaldı; bana 35-40 puana mal oldu; bir de bu hafta moermann ve clyburn ün kredisinin düştüğünü hesaba katarsak, gelecek hafta için kredi konusunda da kötü oldu.

Forumu okumadan önce tüm kaptanlarım miroticken, buradaki kullanıcıların kaptanları dağıtma fikri aklıma yattı, acele acele kaptanları da dağıttım ama mike james'i kaptan yapmak içimden gelmemiş niyeyse Larkin, loyd, shved, mirotic'e dağıtmışım!!! Oradan da -40 yazdı.

birinciyle en iyi takımlarım arasında 200-250 puan fark var. İlk 50'deki takımların kredileri 17,6 ile 18 üstü gibi. Takımlarımın 16-17 arası.

Artık kadrolarda az çok kemikleştiğine ve birbirine benzediğine, kredisi yüksek takımların bir de üstelik puan farkı varken, bu saatten sonra geçilebileceğine olan inancım da açıkçası yok. Oyunu benim de sanırım bu sene için bırakma vaktim geldi.

Bu hafta birkaç takımımla 200-230 lu puanları gördüm. Karlı geçti benim için. Kaptanları dağıtma fikri çok iyi oldu. Önceden ben de Tolga Çıralı gibi sadece Mirotic'te bırakmayı düşünüyordum ki kendisi de çok iyi getirdi 30,8. Ama Shved, Tavares, James diğer kaptanlarımdı. James 4 takımımda kaptandı. En iyi takımımda da kaptan olması benim açımdan çok iyi oldu. Ancak kaybettirenler de var tabi. Mesela Causeur. -1.8 getirdi. Normalde ligde süre alıyordu 1 önceki maçta da süre almıştı. Laso kenarda unuttu. James Anderson olabilirdi onun yerine Simon yokken. Baldwin ve Nedovic te diğer hayal kırıklıklarım oldu. Baldwin 1 maç iyi oynuyor, 1 maç yatıyor maalesef. çıkmak lazımdı ama maalesef değişiklik hakkı yok. Neyse en azından James'i tutturduk bu hafta. Bu arada söylemeyi unuttum Larkinlerden de çıktım. Çünkü 16 günde 8 maç oynamıştı Larkin ve bir yerde duracaktı. O da insan. İlk başta öyle olmadı ilk çeyrekte 14 PIR yaptı Valencia maçında sonra saha içi isabet bulamadı. Ben şaşırmıştım Larkin'i kaptan yapanların fazlalığını görünce. Son Asvel maçındaki formundan dolayı insanlar güvendi sanırım. Ama yorgunluk ağır bastı yine de.

13. Hafta GSBASKET UNLIMITED lig panoraması:
1️⃣ Forensic (1) (Erdi Kutlu) 1947 (Dünyada 42.),
2️⃣ Crixus (2) (Aykut Kadıoğlu) 1863 (Dünyada 291)
3️⃣ Saykoteam (4) (Erdi Kutlu) 1824 (Dünyada 615)
4️⃣ Süt Kardeşler (11) 1818 (Ayhan Bozdeniz) (Dünyada 691)
5️⃣ Water Gun (6) (Anıl Demirbaş) 1809 (Dünyada 804)

Haftanın Kazananları:
Crixus: Lig ikincisi olarak başladığı haftada 212 puan aldı. Liderle farkı 60 puan daha kapattı. 😎
Süt Kardeşler (Ayhan Bozdeniz): 217 puan alarak 11. sıradan 4. sıraya kadar yükseldi. ☝
Ayrıca Ayhan Bozdeniz ve Bayça Oral Takımları genel olarak yüksek puanlar alarak haftayı karlı kapattılar.

Haftanın Kaybedenleri:
Ooppps (Anıl Demirbaş): 103 puan aldı ve bir anda 25. sıraya geriledi ⚱
Chill (Anıl Demirbaş): 94 puan aldı ve 39. sıraya geriledi. ⚱
İki takım da birkaç hafta öncesine kadar ilk 5'te idiler.

Euroleague
Haftanın Takımı: Zalgiris Kaunas 🇱🇹
Haftanın Oyuncusu: Mike James 56.1 verimlilik. 🔥🔥🔥
Haftanın Hayal Kırıklığı: Will Clyburn!!! -4.5 verimlilik 😡😡😡

-----------------------------------------------------------------------------
13. Hafta TAKIM OYUNU H2H lig panoraması:

Haftanın Takımı:
Ooo (Fatih Altun): 219.6
Haftanın maçı: Zebercet- Crixus = 212.8+212.5 -> 425.3 puan
Haftanın en çekişmeli maçı: Zebercet- Crixus = 212.8-212.5 -> 0.3 puan

Namağlup takım:
Auto Fill (Ayhan Bozdeniz) 6 maç 6 galibiyet.. 👑
Oopss (Anıl Demirbaş): 5 galibiyet 1 mağlubiyet ile takipte.