Galatasaray SK Başkanı ve Yönetim Kurulu

Son dönemdeki seçimler ve başkanın tercihleri gösterdi ki başkan kadar listesinde yer verdiği isimler de çok önemli. İlk dönemde gelen başarıda Ali Dürüst, Adnan Öztürk ve -taraftara şirin görünen bir yapısı olsa da çok samimi bulmadığım- Abdürrahim Albayrak büyük bir etkendi.

Ve şu da bir gerçek ki bazıları çok iyi yönetici olabilir, ama liderlik apayrı bir vasıftır. Örneğin; Adnan Polat iyi bir yöneticiydi ama başkanlığındaki süreç acı verdi bize. Bu örnekleri kulüp yöneticiliğiyle sınırlamayıp ülkemizdeki diğer alanlarda da çeşitlendirmek mümkün.

Gönlümden Aysal´ın devam etmesi geçiyordu, şike sürecinde ve iktidara karşı dik durabildiği için (tabii bunda ticari ilişkilerinde Türkiye´ye bağımlı olmaması ana etkendi) ama gidenin arkasından ağıt yakacak değiliz. Galatasaray başkansız kalmaz, kendi dinamikleri içinde görevi üstlenecek birileri mutlaka çıkar.
 
Onur çok doğru bir noktaya temas etmiş. Evet başkan olmak ile yönetici olmak arasında dağlar kadar fark var. Adnan Polat ve hatta Özhan Canaydın buna en açık örnek. Ve Mehmet Helvacı televizyona çıkıyor ve gelecekte başkanlığa adayım diyor. O programda kimse yahu sizin olduğunuz yönetimde futbol takımı neredeyse ligden düşüyordu. İçeriden yapmadığınız huzursuzluk çıkarma çabasından bahsetmiyor.
 
Cemal Özgörkey aday olmayacakmış. Zaten aday olacağını hiç düşünmedim ama Aysal'ın isim vermesinin nedeni Alp Yalman'ı desteklemediğini göstermek de olabilir. Aysal'ı hiç sevmem ama kesinlikle devam etmesi lazım.
 
Alp Yalman'ın başkanlığı dönemini yaşım itibariyle tabi bilemiyorum ama duyduğum geriye dönüp bakıldığında başarılı bir başkanlık dönemi geçirdiğine dair sözlerdir. O açıdan kendisine karşı bakışım negatif değil, hele ilk etapta "bayrak yerde kalmasın diye aday oldum" tarzı söylemleri, değerli bir insan olduğunu gösteriyor.

Amma velakin, çıkan söylentiler, listesinde olacağı konuşulan isimler beni derin bir karamsarlığa itiyor. Aslında adını anmaktan bile imtina ettiğim Polat Dönemi yöneticilerini Yalman'ın listesinde görüyoruz. Galatasaray Tarihinde bir ilki yaşamış bir şahsın adamı olarak gözüken isimleri listeye almak, o şahsın telkinleri ile yapıyı şekillendirmek, hatta asıl organizatör ve başkanın Polat olacağına dair söylentilerin çıkmasına mahal verecek bir yol izlemek.. Söyleyecek kelimeler bulmakta insanı zorluyor. Hele de Alp Yalman gibi yaşı belli bir seviyeye gelmiş, camiada sevilen ve değer gören eski başkanlardan birinin bu ortama izin vermesi, inanılması güç.

Bu yapılanın sonucunu tahmin etmek zor değil. Daha önce bizi ne noktaya getirdiği belli olan bir zihniyetin ve o zihniyetin yöneticileri/adamları olarak özdeşleşmiş kişilerin tekrar Galatasaray'ı yönetecek olmasının ayıbı da sanırım herkese yeter. Polat Döneminde yaşananlar sanırım biraz unutulmuş. Mühim değil, sadece bir başkan değişikliği ile benzer isimler yönetime gelirse, bu yapının asıl planlayıcısı olarak gösterilen Adnan Polat Beyefendi'nin dönemine ait enstantaneler görürüz zaten. Aynı şeyi deneyip, farklı sonuç beklemek bir ahmaklıktır. Ve buna izin veren, taşın altına elini sokmayan herkes bunun sorumlusu olacaktır.

Sevsem ve başarılı bulsam da başta Ünal Aysal olmak üzere, potansiyel başkan adayı olarak dillendirilip şu ortamda o sorumluluğu almayan Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Cemal Özgörkey.. hepsi eğer Alp Yalman yönetiminde ikinci bir Polat Dönemi yaşarsak bunun baş sorumluları olacaktır, akıllarda böyle kalacaktır. Çünkü göz göre göre iş o noktaya gidiyor, çıkıp biri de olayın akışını değiştirmiyor.

Yazık..
 
SON DAKİKA: Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlık için Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat yarışacak.

Bizim hep yaşlı başkanımız mi olacak ya?
Genç,enerjik ve dinamik bir Başkanımız hiç mi olmayacak ?
 
Kongrede 2 aday: Yalman ve Yarsuvat

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, düzenlenen basın toplantısında, başkanlık için Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat’ın adaylık başvurusu yaptığını açıkladı.

İrfan Aktar şunları söyledi:

“Başkan adaylığı için ilk başvuran kişi eski başkanımız Alp Yalman’dı. Biraz önce Divan Kurulu eski başkanlarımızdan Duygun Yarsuvat müracaatını getirdi” dedi.

Alp Yalman adaylık kararını daha önce açıklamıştı. Duygun Yarsuvat ise bugün saat 18.00’e kadar olan başvuru süresinin bitimine az kala adaylık müracaatını yaptı.

İŞTE İKİ ADAYIN LİSTELERİ
Alp Yalman'ın listesinde Işın Çelebi, Taner Aşkın, Engin Kaptanoğlu, Levent Nazifoğlu, Dikran Sonmezgil, Nasuhi Sezgin gibi isimler var.

Duygun Yarsuvat'ın listesinde ise Abdurrahim Albayrak, Ebru Köksal, Mete İkiz, Hamdi Yasaman, Arda Üçer, Dursun Özbek, Ural Aküzüm gibi isimler bulunuyor.
 
Benim anlamadığım , madem başkanlığı bırakacaksın, neden prandelliyi getirdin o zaman ? Getirseydin bir Türk hoca.. Hikmet Karaman , Yılmaz Vural da dahil yani.. Hem göndermesi de daha kolay olurdu.. Şimdi sen Prandelliyi getirdin, onun istediği transferleri yaptın.. Hadi Pandev 1+1 ama Dzemaili gibi bir adama 3 yıllık kontrat niye yaparsın ve bu adam 3 yıll için 6 milyon euro dan fazla para alacak.. Seneye göndermeye kalkacaksın.. Gönderemeyeceksin.. Yine iki tane ahı gitmiş vahı kalmış başkan adayı.. Yazık arkadaş vallahi yazık yaaa..
 
Kimse kusura bakmasın ama şu zor dönemlerde fedakarlıkta bulunmayan Galatasaray'in büyükleri dediğimiz zâtlar,Galatasaray'a ihanet etmişlerdir. Buna Ünal Aysal,Faruk Süren,Adnan Öztürk ve Ali Dürüst beyler de dahil.
Bu gidiş,gidiş değil !!!
 
Başkan adaylarının listeleri açıklandı
Tüzüğümüzün 61.maddesi uyarınca 18 -25 Ekim 2014’de yapılacak olan Olağanüstü Seçim genel kurulunda aday olmak üzere, Sn. O. Alp Yalman ve Sn. Duygun Yarsuvat süresi içinde gerekli evrakları Divan Başkanlığına sunarak müracaat etmişlerdir.

Adayların Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin kurulu ve Sicil kurulunda görev yapacak üyelerinin listeleri kıdem ve sicil yönünden yeterlilikleri Sicil kurulunca incelenmiş olarak, müracaat sırasına göre aşağıda sunulmaktadır.

Saygılarımla,

İrfan Aktar
Galatasaray Spor Kulübü
Divan Kurulu Başkanı

Başkan adayı:
O. Alp Yalman 3660

Yönetim Kurulu Üye Aday Listesi:

M. Taner Aşkın 5924
A. Nasuhi Sezgin 6939
Işın Çelebi 8023
Levent Nazifoğlu 8164
Mehmet Dedeoğlu 8993
Alper Narman 10500
Aydın Yardım 12528
Abdullah Kavukçu 12767
Dikran Gülmezgil 13642
Erdal Aslan 14294

Yönetim Kurulu Yedek Üye Aday Listesi:
Mehmet Altıoklar 9766
Levent Karadeniz 10430
Can Natan 10753
Erdem Keçeci 14683
Erol Türk 14842

Başkan adayı:
Duygun Yarsuvat 3666

Yönetim Kurulu Üye Aday Listesi:

Hamdi Yasaman 4308
Dursun Aydın Özbek 6602
Mehmet İpekdokuyan 7594
Abdürrahim Albayrak 9047
Mehmet Can Topsakal 9461
Cem Kınay 11416
İsmail Sarıkaya 11671
Mete İkiz 11804
Ahmet Tunç Akan 12626
Ebru Köksal 12661

Yönetim Kurulu Yedek Üye Aday Listesi:
Ceyda Gürcan 11973
H. Murat Atay 11982
H.Ural Aküzüm 12281
Ali Yüce 13415
S.Arda Üçer 14845
 
En azından bir çözüm yolu bulunup, kulübün tekrar Polat inisiyatifine geçmemesi için bir adım atan oldu. Ne diyeyim, buna da şükür etmek lazım. Ama şimdiden söylemek lazım Mayıs 2015'e kadar önümüzde sekiz ay var. Potansiyel başkan adayı olarak gözüken isimlerin, ellerini taşın altına sokması için bana göre son fırsat. O seçimde de "zaman müsait değil, yok öyle oldu, yok böyle oldu.." diyen isimler olursa direk adlarını silmek lazım. Hazırlık ise hazırlık, proje ise proje.. Sekiz ayda hepsini yapabilirler.
 
Galatasaray'ı oyuncak yuvasına çeviren Aysal ve türevleri tarih sizi affetmeyecektir. İşiniz gücünüz çapsız, vasıfsız italyan çıkmalarına para ve tazminat ödemek, karşılığında başarısızlık doğal olarak!

Sonuçta UEFA'nın mali fair play'inden babayı almak ve Galatasaray'a leke sürdürmek!
 
Duygun Hoca açık ara alacaktır şu anki yönetimden olaylara hakim yöneticilerin olması ve Abdurrahim Albayrak faktörüyle Duygun hoca alacaktır.En büyük artısıda başkanlığa yapışıp kalmayarak (77 yaşında istesede yapışamaz) 2015 mayısta görevi genç arkadaşlara bırakmasıdır.
 
Tek bir şey yazayım. Bu klüp Polat'a yaptığı hatayı başka kimseye yapmadı. Ayrıca gs de kimsenin bilmediği işler dönüyor. Ünal bey de dahil o ehil sözü dinlenen galatasaraylılar neden taşın altına elini sokmadılar. Şirket yönetmek iş adamı bu olsa gerek. Kar yoksa kazanç yoksa yani mesele pragmatist değilse yokuz. Futbol arsadan borsaya taşındığı dünyamızda renkler için oynayan renkler için yasayan metin oktayları, metin kurtları, ali samiyenleri çok ararız. Alp yalman dışında kimse aysal tarafından birakilan bombayı kabul etmemiş elini tasin altina sokmamistir. Kotu giden seon sonunda aysal daha güclü geri dönmek isteyecektir. Hükümet meselesini zorluklari göğüsleme meselesini öne cikaran arkadaşlar olmustu, aysalin mal varliginin hangi sermayeye ait olduguna bakilirsa, is yasaminda nerelerin kasasi oldugu incelenirse neden böle davrandigi anlasilacaktir.
 
Taraftarın yapması gerekeni kongre Adnan Polat a yaptı. Ama üyelerin bu kadar abartması doğru mu yanlış mı tartışılır?
Adnan Bey verdiği sözü tutsun. O gün orda olan ben ve benim gibiler için gerekeni yapacaktı, biz Galatasaray lı değildik. Hala bekliyoruz, gerekeni yapsın bize bir zahmet. Taraftarını satmak kolaydı tabi o gün biri için. Aman işlerim bozulur korkusuyla.
 
Murat Bardakçı harika yazmış. Adam en yakın arkadaşına bile lafı geçirmiş. CHP'ye döndük. Galatasaray içinde bir kesim var bunlar kulübün büyümesini istemiyor. Mehmet Helvacı çıkıp bugün değil ama gelecekte adayım diyor. Yahu sen yöneticiyken ne yaptın? Gittin başkanının kuyusunu kazdın.
 
25 Ekim'de yeni başkanını seçecek Galatasaray'da başkan adayları da çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Duygun Yarsuvat'ın kulüp televizyonuna konuk olmasının ardından bugün de Alp Yalman, projelerini anlatmak için GS TV'ye konuk oldu. İşte Yalman'ın açıklamalarından satır başları;* Galatasaray'da kaos ortamı olacağını hissettim ve aday olmaya karar verdim. Ünal Aysal'a daha önce başkanlığı bırakmamasını söylemiştim. Galatasaray'da yapılacak işler 8 ayda tamamlanamaz.* Prandelli, Galatasaray'ın sözleşmeli antrenörüdür. Gelir gelmez 'hadi sen git, başkasını getiriyorum' demek bize yakışmaz. Aynı şekilde Fatih Terim'in gönderilmesini de doğrul bulmamıştım. Bu nedenle gelir gelmez Prandelli'yi göndermek doğru olmaz. * Fatih Terim'in gönderilme şeklinden ne kadar memnun değilsem, Prandelli'ye de aynı muamele yapılamaz. Niyetim gelir gelmez Prandelli'yi göndermek ve Mustafa'yı, Ahmet'i, Mehmet'i getirmek değil.* Galatasaray, Fenerbahçe ve başka herhangi bir kulüp ile kavgalı değildir. Aziz Yıldırım aslında benim çok sevdiğim bir insan. Öyle tahmin ediyorum ki düzgün bir diyalog kurabiliriz.
* 40 küsur sözleşmeli futbolcumuz var. Bir kulübün efektif olarak çalışması için yüksek bir rakam. Yeni transferi düşünmeden önce eldeki stokları boşaltmak lazım.

* Emre ve Okan gibi oyuncuları çıkardık altyapıdan. Barcelona'nın aklına gelmeden önce bizim aklımıza gelmiş demek ki...

Aziz Yıldırım ile hayırlı dostluklar dilerim...
 

Üst