İngiltere Premier League (Futbol)

Premier League'in 12. haftasının kapanış maçında ligin kara bahtlı kem talihli takımı Liverpool, sahasında Birmingham ile 2-2 berabere kalarak lider Chelsea'nin 11 puan gerisine düştü. İlk yarısını konuk Birmingham'ın 1-2 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci devresinde baskılı oynayan Liverpool, uzun süredir takımdan ayrı olan ve bu maçta formasına kavuşan kaptan Steven Gerrard'ın 71. dakikadaki penaltı golü ile 1 puanı zor da olsa kurtarabildi..

Drogba' nın sakatlandığı pozisyonu geç de olsa gördüm. Çok kötü oldum. Bir oyuncu öyle hava topuna çıkar mı ? Bir de ne oldu, faul yapılan Drogba sarı kart gördü. Çok ilginç. Sakatlığından ötürü bu hafta sonu yok.

bu wigan 9 gol yedi ama bizim ligden garanti 15-16 takıma fark atar..

3 büyükleri ise %60 yener.

ligler arası kalite işte..ingilterede 9 yer bizim ligdekilere 5-6 sallar

İngilizlerin en sevdiğim yanı, acı duygularının olmaması. Bulduğunu atıyor adamlar, bizde ise fark 2-3 olunca frene basılıyor ve top çevriliyor..

Bulduğunu ve yakaladığını atacaksın ki keyfi çıksın işin, ama bu zihniyet bize kaç sene sonra gelir bilemiyorum.

harcama-fayda analizi yapılsa rafa benitez'den daha kötü bir menajer bulunamaz..liverpool ligden sonra şampiyonlar ligine de havlu attı.. şu hocayla bunca yıl çalışılmasına inanamıyorum.. ancak orası ingiltere.. southampton küme düştü, southgate alt ligde bile görevine devam etti.. daha bir iki hafta önce görevinden alındı.. hocaya güvenmek, bizimkilerin deyimi ile arkasında durmak güzel de takım elden gitmiş.. liverpool paramparça durumda.. ben benitez in yeni yılı görebileceğine inanmıyorum... bugün-yarın yolcu.. harcadığı bu paralarla bence durum rezalet.. robby keane skandalından sonra bir gün daha sandalyesinde oturmaması lazımdı..

Benitez giderse yerine kimi getirebilecekleri muallak. liverpool gibi bir klüp her hocayı getiremez. kaldı ki şuda bir gerçek, rafa liverpooldan ayrılırsa, bir ay sürmez real madride gelmesi.Hele de bu hafta yenilrise.(ki madridli bir arkadaşıma sezon başı dmeiştm " madrid 10 maçını kaznaıp 10da 10 yapsda gönderirsiniz siz pellegrini'yi)

yani bunu bilen lierpool yönetimi, alternatifini hazırlmdan rafayı göndermez. Takımında çok şanssızlığı ve babel gibi forma ghiymediği için eleştiren oyuncularının olması.

Not: babel için reijkaard ilgilenmeye başladı diye söylentiler var. çok düşündürüyor beni:S

Bu hafta pazar günü tam bir futbol şöleni olacak...15:30 da Everton - Liverpool derbisi,18:00 da Arsenal - Chelsea maçı sonrasındada El CLasico.

wow.. bu bilgi için teşekkür ederim marseyside derbisindne haberim yoktu. bilet bulabilir de bizim maça gidebilrisem. sonrası bayramda evde keyifli gececek hayat.

Bir yan da Arsenal bir yan da Chelsea...

Güzel maç olacaktır. Ancak benim de gönlüm Arsenal'den yana. Malum bu bünyenin bir Real'e bir de bu Chelsea'ye alerjisi vardır. :)

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Tugay bu seferlik sen kusura bakmayacaksın artık :)

Ben aslında bu lige Anti-Manu, Anti-liverpool gözüyle bakıyorum fakat Arsenal deyince işler değişiyor. Ha Arsenal olmazsa Premier Ligi Chelsea alsın farketmez yani üzmez beni. :) Londra dışına çıkmamış olur şampiyon. Diyeceksiniz ki Arsenalli olarak Mavilere,Tottenham'a,Fulham'a karşı değil misin ezeli rakip aynı şehirli olarak. Elbette karşıyım ama Manchester ve Liverpool şehirlerinden çok daha fazla nefret ediyorum...

Stilini çok beğendiğim Van Persie, dört ay sahalardan uzak kalacakmış üzüldüm. Arsenal, ocak ayında ciddi anlamda hücum hattına bir değil, iki oyuncu transfer etmeli. Basına da yansıyor. Teklif yaparlar mı bilmiyorum, ama listelerinde Arda vardır diye düşünüyorum.

Van Persie'nin bu kadar iyi giderken sakatlanması kötü oldu.

Arsenal ligde iyi giderken sürekli sakatlıklarla boğuşuyor. Geçmiş sezonlarda da Eduardo'nun ayağının kırılması sonucu onu kaybetmişti kiEduardo o sezon müthiş işler yapıyordu.