İngiltere Premier League (Futbol)

Manchester United yine çekirge misali zıplamaya devam ediyor.City maçını şans ve hakemle kazandılar Arsenal maçıda aynı şekilde.Ama bu nereye kadar devam edecek bilemiyorum.
Açıkçası Chelsea ve United dısında kim şampiyon olsa sevinirim ama futbol açısından Arsenal in şampiyon olmasını istiyorum.

Arsenal ve Barcelona yıllardır altyapıya önem veren ve pozitif futbol oynamaya çalışan takımlar.Yani ürettikleri kadar tüketmeye çalışıyorlar.Sürekli futbol piyasasına genc yıldızlar kazandırıyorlar.
Real Madrid Bayern gibi siz yetiştirin biz parayı bastırıp alalım mantıgında değiller.
Bu anlamda futbolu seven herkes tarafından seviliyorlar.

4 senedir kupa alamadıgı için eleştiriliyor Wenger.15 sene daha kupa alamasa ne farkedecek ki ?
Arsenal maçı oldugunda tv nizin basına gecip keyifle maç izleyebiliyorsunuz yıllardır.11 kişi defans yapılarak alınacak tüm kupalardan daha degerli değil mi bu ?
Bir futbol sevdalısı olarak endüstriyel futbol ve onun zorunlu sonucu olan "kazanda nasıl kazanırsan kazan" mantıgına yıllardır ayar vermeye çalıştıgı ve bunu başardıgı için Wenger e binlerce selam gönderiyorum...

Chelsea Premier Ligde fark yaratıyor. Zaman zaman ilgin sonuçlarla kazalar yaşasa da bu sezon için şampiyonluğun en büyük adayıdır benim için.

Arsenalim 2-0'dan maç verirse arzuladığımız şampiyonluk için bu seneyi de çöpe atarız maalesef. Tecrübe eksikliği böyle maçlarda direk skora yansıyor.

Liverpool ManU'yu yendi. ManU zaten bu sene hiç tat vermiyor. Liverpool şampiyon olamaz ama böyle maçlarla şampiyonu belirleyebilir...

Man. City evinde puan kaybetti, daha da kaybeder bu oyun anlayışı ile...

Chelsea haftaiçi kupada 4 attığı Bolton'a ligde de aynı tarifeyi uyguladı.

Chelsea 1 tanesi Şampiyonlar Ligi olmak üzere son 4 maçında toplam 17 gol attı ve kalesinde gol görmedi.

Chelsea 4 - 0 Atletico Madrid
Chelsea 5 - 0 Blackburn
Chelsea 4 - 0 Bolton
Bolton 0 - 4 Chelsea

Carlo Ancelotti'nin bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum doğrusu...

Yeryüzünde futbol dediğimiz şeyi oynayan iki takım var.Arsenal ve Barcelona.

Özellikle Arsenal mükemmel bir futbol oynuyor.Tebrik etmek gerekiyor Arsen Wenger'i.
Umarım hakem ve şans faktörü Manchester'i fazla sürüklemezde Arsenal şampiyon olur bu sene.

Arsenal taraftarlarına ve Adebayor'a öfke kusan arkadaşlara Carling Cup müjdesi vermek istedim...

Bugün çeyrek final kuraları çekilen Carling Cup'ta Manchester City-Arsenal eşleşmesi heyecanlandırdı...

Bekle Adebayor, geliyoruz !

Manchester United - Blackburn maçı da çok keyifliydi. Ev sahibi takım maç içerisinde birçok gol pozisyonu bulmasına rağmen, iki gol bulabildi. Berbatov' un golünü görmeyen varsa, internetten araştırıp izlemesini öneririm. Çok güzel bir gol.

Obertan da yavaş yavaş form tutmaya başladı. Ona yeni Henry diyorlar ama Blackburn maçında çok etkili değildi. Mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Kısacası, M. United' ın hafta sonu ortaya koyduğu performans maçı izleyenleri oldukça tatmin etmiştir.

Önümüzdeki Pazar günü oynanacak Chelsea - Manchester United maçı zirveyi şekillendirecek Premier League'de. Arsenal taraftarları maçın berabere bitmesini istiyorlardır hiç kuşkusuz.
Maviler ise fırtına estirmeye hazırlanıyor yine..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Önümüzdeki Pazar günü oynanacak Chelsea - Manchester United maçı zirveyi şekillendirecek Premier League'de. Arsenal taraftarları maçın berabere bitmesini istiyorlardır hiç kuşkusuz.
Maviler ise fırtına estirmeye hazırlanıyor yine..

Chelsea yensin ya onları nasılsa geçeriz Londra derbisinde. :)

manchesterunitedvchelse.jpg

Kaptan'ın golü ile yendik ManU'yu ve zirvenin "gerçek" sahibini gösterdik bu hafta..

Bu arada Hull City karşısında 81. dakikada oyuna giren Tuncay Şanlı'nın 87. dakikada oyundan tekrar alınması da haftanın belkide en ilginç olayı oldu :)

Manchester ilk defa iyi oynadığı bir maçı kaybetti.Hakemde belirleyici taraf oldu.
Sürekli Chelsea lehine ucuz frikikler verdi ve sonunda da golü attırdı.

Maç dısında İbrahim Altınsay ın yorumlarınada değinmek istiyorum.Tamam İngilizler güzel futbol oynuyor ama bu kadarda abartma be adam.
Terry normal bir kafa vurusu ile gol yaptı onu bile anlata anlata bitiremedi sevgili Altınsay.

Wolverhampton 1 - 4 Arsenalim
Man.City 3 - 3 Burnley
Chelsea 1 - 0 Man.Utd.

Premier Ligde Londra takımlarının haftası oldu ve zirveyi ele geçirdiler.

Ferguson bu sene pabucun pahalı olduğunu görmeli ya da birileri ona göstermeli...

Wenger ve askerleri yoluna tam gaz devam ederken, diğer Londra takımı Chelsea ile birlikte bu sene şampiyonluk için amansız bir mücadeleye girecekler...