Işıl Alben

Re: 10 # Işıl Alben

Ahmet Soylutürk' Alıntı:
Bence Işıl'ın çok fazla üstüne gidip çok şeyler bekliyorsunuz. Bir Fenerbahçeli olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Işıl'ı şu andaki Fenerbahçe kadrosunda Birsel'in yerine koysanız Birsel'den aşağı kalır performansı olmazdı. Onun şanssızlığı yetersiz bir kadroda olması ve yardımcısı olmaması. Birsel kötü oynadığında ona yardımcı Meral ve Horakova gibi iki MVP oyuncu var ve dolayısıyle hiç sırıtmıyor ve konusulmuyor.
Açıkcası 2 gündür tartışılan olayın özeti budur.
Teşekkürler dürüstlüğünüz için..

Ahmet Soylutürk' Alıntı:
Bence Işıl'ın çok fazla üstüne gidip çok şeyler bekliyorsunuz. Bir Fenerbahçeli olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Işıl'ı şu andaki Fenerbahçe kadrosunda Birsel'in yerine koysanız Birsel'den aşağı kalır performansı olmazdı. Onun şanssızlığı yetersiz bir kadroda olması ve yardımcısı olmaması. Birsel kötü oynadığında ona yardımcı Meral ve Horakova gibi iki MVP oyuncu var ve dolayısıyle hiç sırıtmıyor ve konusulmuyor.

Buyrun bir Fenerbahçe'li gereken özeti yapmış objektif bir şekilde.

Mert Demirtepe' Alıntı:
[quote="Ahmet Soylutürk":1wgx45d6]Bence Işıl'ın çok fazla üstüne gidip çok şeyler bekliyorsunuz. Bir Fenerbahçeli olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Işıl'ı şu andaki Fenerbahçe kadrosunda Birsel'in yerine koysanız Birsel'den aşağı kalır performansı olmazdı. Onun şanssızlığı yetersiz bir kadroda olması ve yardımcısı olmaması. Birsel kötü oynadığında ona yardımcı Meral ve Horakova gibi iki MVP oyuncu var ve dolayısıyle hiç sırıtmıyor ve konusulmuyor.

Buyrun bir Fenerbahçe'li gereken özeti yapmış objektif bir şekilde.[/quote:1wgx45d6]

Allah aşkına neyin özeti yahu bu? Işıl sakatlanmadan önce de her fener maçında kafa olarak 1-0 yenik başlıyordu. Yetenek olarak şuan Birsel'le kıyas bile yapmaz.

Özgür Ayten,

Mesela 1 maç söyleyeyim ben size.

İlk aklıma gelen sakatlandığı maç.

Sakatlandığı 15. dakikaydı sanırım, o dakikaya kadar 13 sayı 4 asist yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam, Birsel'i sahadan silmişti. 10 küsür sayı öndeydik sakatlanana kadar, sakatlanınca kaybetmiştik.

Başka bir yorumunuz var mı çürütebileceğimiz?

Hem Işıl'ın kendini geliştirmesi gerekiyor;hem de Işıl'ın yanına onu tamamlayacak motive edecek kaliteli isimler almamız gerekiyor.
Şu anda gerçekten de çok kötü performans sergiliyor;şut atamıyor,içeri penetre edemiyor,pas yapamıyor.Şu anki haliyle 1 numarada hem kendine,hem de takıma zarar veriyor.Belki mücadelesiyle iki numarada daha iyi verim verir.
Işıl'la ilgili sorun her neyse bulunup çözülmeli,pek çok galatasaraylıya bayan basketbolunu sevdiren bir isim göz göre göre kaybolup gitmemeli...

DÜN GECE IŞIL'A ATTIĞIM MESAJ.
Öncelikle bilmeni isterim,bugün yenmişiz yenilmişiz,ezilmişiz vb.. gibi terimler hiçbir gerçek Galatasaray'lının kıstası değildir,olamaz da.

İlk maçtan önce Caferağa'da son antremana desteklemeye gelenlerden biriyim belki hatırlarsın fotoğraf çekilmek istemiştim..Özel hayatımızda ne olduğumuzun önemi olmadan salonlarda,stadlarda sizlerin ve armanın takipçisi ve destekçisiyiz.
Neyse seni yakından takip eden biri olarak az ve öz olarak düşüncelerimi aksettirmek zorundayım,dikkate almanı rica ediyorum.

Ben de eski bir sporcuyum ve profesyonel olarak futbol oynadım.İstanbulspor kulübünde 12 sene altyapı ve 1 sene A takımda Şehremini Lisesi spor sınıfı mezunu baya aktif bir sporcuydum bir dönem.

Ve yaşadığım 2 ağır sakatlıktan dolayı toparlanamadım ve futbolu bırakmak zorunda kaldım ve eğitim hayatıma devam ediyorum. Bak ben toparlayamadım ama sen ayağa kalkıp yola devam ediyorsun.Bu dönüşünü bile takdir'e değer buluyor azmine ve sabrına saygı duyuyorum.Özellikle 2.sakatlık sonrası mental açıdan gösterdiğin duruşu kolay kolay gösteren olmazdı.

Duygularınla yaşayan bir insan olduğunu biliyorum ve şu an yeterli olmadğını düşündüğünü de biliyorum. Bence de kötü oynuyorsun,şut ritmin bozuk,eski hızında değilsin ve bir çok konuda eski Işıl sahada henüz yok.Amaaaa,yürek hala var be Işıl.O yürek varken de gerisi teferruat kalıyor.

Durum böyle iken sakın kendini bu kötü gidişatın sorumlusu olarak görme.İnsanlar seni suçluyor,sorumlu olarak seni görüyor biliyorsundur mutlaka.Lakin evladı harcamak kolaydır ve türk insanının huyudur ''EL İYİSİ'' olmak.. Işıl Alben'i'' üçlü çektirmek dışında yaptıgı ne var abi'' diyen müsvetteler var etrafımızda.Ayağına kramp girse 2 gün topallayacak insanların yaptığı lafbilmezliklere umarım kulak asmıyorsundur.

Bunlara inat Her gün biraz daha Işıl,her gün biraz daha güçlü.Her zamanki gibi gurur ve dikduruş olsun yüreğinde.Sen bu dönüşü yaptın,bunun farkında olmayan iyi gün dostları bırak olmayıversin.

Sadece Galatasaray için değil,kendin için de..
Senin kötülüğünü isteyenlere ver şu sahada cevaplarını..

Sen nefes nefeseyken,enerjin tükenmişken bugün topu çalıp o turnikeyi attın Işıl.Bunu iyigün dostları görmez.''Maç koptu abi ben bile yapardım der''..

Bizim için değil Işıl,onlara söyleyecek söz bırakmamak için dön.
Öyle bir dön ki,yüzlerine tokat,dillerine makas olsun..

Varsın bırak senin gibi ''ADAM''ıyüzünden sahada mağlup olalım.
Ama ''Kaybeden'' olmayız,sadece ''Mağlup'' oluruz..
Ama gün gelir yine kazanırız,kazandığımız zaman da GALATASARAY'lı Işıl'la kazanırız.İşte onun hazmı,bazı insanlara kolay olmaz..Yine sen sahadaki biz olursun,biz tribündeki sen.

Hoşçakal.

ASLINDA HABERİ OLMADAN YAYINLAMAK HOŞ DEĞİL AMA IŞIL'IN DA NELER HİSSETTİĞİNİ BİLMENİZ ADINA CEVABINI KOYUYORUM.KENDİSİ KUSURA BAKMAZ UMARIM.

Merhaba,
Mesajın için gerçekten teşekkür ederim. Tahmin edersin ki dünden beri bir çok mesaj geliyor. Mümkün oldugunca göz ucuylada olsa tüm mesajları okumaya çalıştım. Arada sitemli mesajlar olsada çoğunluğu destek ve sevgi dolu mesajlardı. Ve bu tarz mesajlar benı daha cok üzüyor, içimi acıtıyor. Senin yazdıklarında biraz daha fazla üzüldüm. 2 kere üzüldüm. Birincisi bu desteğin karşısında sahada birşey yapamamış olmaktan, ikincisi benim yaşadıklarımı bu kadar güzel anlatmış olmandan, açıkçası beni anlayabildiğin için üzüldüm. Herkes anlar ama bu kadarı biraz fazla geldi. Salı akşamından beride ilk defa bir mesaja cevap veriyorum. Düşüncelerimi olduğu gibi yazıyorum, bende çok doluyum aslında bir çok konuda. Dışardan herşey kolay görünüyor kimse o 18 ayın ne şartlarda ne kadar acı içinde geçtiğini bilmiyor. Ben bu sene şunu öğrendim ki bazı insanlar gerçekten nankörler, eğer ki içimizdeki fenerliler değillerse. Herşeyden önce şunu düşünüyorum, kazanılan Avrupa kupasında ıyı kotu bır payım var kımse buna saygısızlık yapamaz. Hani diyenler var ya 3lü çektirmekten başka ne yaptıkı bugune kadar dıye. Bir çok insan o kupa için senelerce çırpındıda, kazanamadı. Ama kupa su anda bızım muzemızde. Alnım ak, başım dik bu sebeple. Kızgınım ve kırgınım... Herşeyden vazgeçip alıp başımı gidebilecek kadar

Git Işıl git, olmuyor çünkü. Sadece dün değil, sezon başından beri olmuyor işte. Git ki seni savunmak zorunda kalmayalım burada, git ki Caferağa'da sana söylenenleri duyunca sinirden tırnaklarımızı yemeyelim. Git de hepimiz rahat edelim.

Ama sadece basketbolunla değerlendirileceğin bir yere git. Eğer başına yine kötü bir şey gelirse, taraftarının sana sahip çıkacağı bir takıma git. Gittiğin takımın taraftarı olma ki, deplasmanlarda küfür yeme. Sadece para için oyna ki, kendini riske atma. Sadece iyi hissettiğinde, canın yanmadığında sahaya çık. Gittiğin yerde sevil ama sen sakın onları sevme, yoksa yine üzerler seni. Haince, kahpece hem de. Türkiye'den başka yerlerde de var mı bilmiyorum ama taraftarının seni yükseklere çıkarıp, kötü gününde o zirveden aşağıya itmeyeceği bir yere git.

Git de herkes rahat etsin. Git ki tiksinmeyeyim Galatasaray taraftarının vefasızlığından, utandırma beni onlardan. Sevdiğin insanları da al ve git bu takımdan, çünkü hak edilmiyorsunuz. Gidin bu takımdan, kötü sonuçlardan sonra bizim kadar üzülmediğine emin olduğumuz insanlar gelsin ki, söyleyeceğimiz şeyler olsun.

Git Işıl git, benim kal demeye yüzüm yok. Sevdiğin, aynı sevdayı paylaştığını sandığın insanlar iyi gün dostu çıktı. Git işte! Ama çok uzaklara git, bir gün rakip olursak yine çok üzersin gerçekten sevenlerini...

Evet kötü oynuyor ama Işıl' a elinden geleni yapmıyor, mücadele etmiyor diyenlar çarpılır. Utanması gereken suçlu birileri varsa o da onun yanına başka bir oyun kurucu almayanlardır. Yetersiz ve gerçek yeri oyuncu kurucu olmayan bir Doneka ile yedeklemeye çalıştığımız Işıl' ı, Tamika'nın gelmesiyle beraber olası kadro dışı bırakılacak Doneka olmayınca nasıl ve kimle yedekleyeceğiz çok merak içerisindeyim.

Saygılar.

Biz maçtan sonra Bahar'a, Işıl'a bench arkasından 'bravo' derken bile ya tepki olarak algılayıp üzülürse diye düşünürken eline klavye alanın yazdığı en hafif ifadeyle (Işıl'ın da dediği gibi) nankörce mesajlar yazanları gerçekten anlayamıyorum. Yıllardır forumu takip ediyorum, gerçekten çok az sayıda maç kaçırıyorum, sürekli takımlarımızı desteklemek adına salonlarda oluyorum ama foruma sadece 100 mesaj yazmışım. Diğer yandan 9000 mesaj yazan birtanesi çıkıp 'maça gidenleri engelledim' diyor. Yok artık öyle meydanı boş bırakmak! Bizim gibi her maç yanınızda olanlar mesajlarında sana ve arkadaşlarına desteklerini belirtecek, eğer birşeylerin kötü gittiğini düşünüyorsa sadece sizin daha iyi olmanıza katkıda bulunmak için yapıcı eleştirilerde bulunacak. Işıl ve diğer oyuncularımız da her eline klavye alanı değil, her zaman yanlarında olan bizim mesajlarımızı dikkate alacak, ne kadar sevildiklerini bilecek.
Son cümlesinde 'Herşeyden vazgeçip alıp başımı gidebilecek kadar' demiş Işıl. Işıl sen salonlarda Galatasaray forması ile HANCISIN.Sen değil, canı sıkıldığında gelip tribünden 2 laf atıp sonra klavyenin başına geçip kafasına göre sallayan YOLCULAR gidecek! Galatasaray taraftarı sana ve birçok arkadaşına inanıyor, güveniyor ve sizi çok seviyor...

Işıl kötü oynuyorsun, sorumluluğun fazla.Daha çok çalış,vucuduna ve yaşantına dikkat et.Bununla beraber sana anlamsız laf edenleride kafana takma işine bak.Fazla duygusal olmaya gerek yok.Ayrıca Feneri eze eze yenip elinden bütün kupaları almadan bir yerede gidemezsin.Eğer bu dedigimi yapmadan gidersen işte o zaman sorgularım asıl senin ne kadar Galatasaraylı oldugunu!

Arkadaşlar Işıl'a bazen (haketmediğini düşündüğüm) eleştiriler yapılıyor. Böylesine önemli performanslardan sonra ise bir tebriği çok görmemeliyiz. Galatasaray'lı olan ve basketbolla ilgilenen herkeste apayrı bir yeri olan Işıl'a gerekli desteği vermeliyiz.
Hem mücadelesi hem de performansı için ayrı ayrı can-ı gönülden tebrik ediyorum hepimizin sevgilisi Işıl'ı.

Işıl bugün gerçekten çok iyi bir performans gösterdi tebrik ediyorum. Özellikle arkadan yön değiştirerek turnikeyi bıraktığı bir pozisyon vardı ağzım açık kaldı. Biraz daha yüzdeli şut sokarsa bizim için çok daha iyi olacak :)

Işıl ilk periyot sol ayağından, son periyotun başı sağ ayağından , son periyotun ortası dizinden sakatlandı. Maçın sonunda kötü oynuyor diye gözükmesinin sebebi büyük ihtimalle budur. Işıl GS'ın en değerli mücevheridir. Yenilsek de yensek de onun arkasında olduğumuzu bilsin yeter.