Işıl Alben

Re: 10 # Işıl Alben

ya ben anlamiyorum sanki isil 35 yasindaymis gibi konusuyor herkes
isil eski günlerine geri dönecek falan deniyor
hangi eski gün? kac senedir burda bu kiz? en parlak oynadi yil eurocupi kazandimiz yil.orda da simdi istatistikleri tam aklimda degil ama herhalde her mac double double yapmiyordu.
gazanfer sen daha iyi bilirsin istatistikleri

bide yukarda demissin bazi oyuncular pes ediyor kim pes etmis 24 25 yasinda?
hadi 31 32 yasinda olsa tamam diyecem ama bu kizin yasi kac daha neyin pesi?

isilin sonu da arda gibi olacak.onun yollundan ilerliyor bi patlama yapamadi gitti

Pes eden oyuncu sorarsanız; sadece bir tane ön çapraz bağ ameliyatı geçirmiş Zeynepgül (Onay) Ene, Pınar Baysan ilk aklıma gelen isimler, hem GS hem Milli takım oyuncuları.... Sanırım 26 yaşlarındalardı ki o zaman ki basketbol temposu şu andaki kadar yüksek değildi ve bu kadar sık maç trafiği ve ağır antrenmanlar yoktu... herşey daha kolaydı yani.

Işıl patlamasını yaptı.. O yüzdende GS'ye geldi. Araştır bak başarılarına... Ama GS ne yaptı? Yıldız oyuncuyu aldı, etinden sütünden herşeyinden faydalandı. Yanına senelerdir bir tane oyun kurucu almadı, kızın posasını cıkardı. Buna canmı dayanır? FB de 3 tane tam oyun kurucu var. Sende ki Doneka'da oyun kurucu falan değil, bal gibi 2 numara... sadece atsın, oyun kurmak yok.. Ayrıca mac taktiği olarak Işıl' atma deniyorsa da bence dinlemesin atsın. Melisa Can daha mı iyi atıyor? yada Tugba?

Bazı oyuncular vardır. Taraftarın gözbebeğidir. Hiçbirşey yapmasalar da doğru düzgün sahiplenir taraftar, iyi iş çıkartınca da mutlu olur göklere çıkartır. Işıl da bu kategoride bir isim. Tıpkı futboldaki Sabri Sarıoğlu örneği gibi..

Işıl form tutar tutmaz orasını bilemem ama mutlak suretle guard transferi yapmamız gerekirdi. Sezon başındaki Wiggins sakatlığı bu konuda dengeleri bozdu gerçekten( Wiggins guard diye hatırlıyorum, yanlışsa kusura bakmayın ) .. Ama yönetim de sağolsun bu konuda atılım yapmadı. Belki de hoca istemedi transfer bu bölgeye, bilemiyorum...

Can Kırımlıoğlu' Alıntı:
Bazı oyuncular vardır. Taraftarın gözbebeğidir. Hiçbirşey yapmasalar da doğru düzgün sahiplenir taraftar, iyi iş çıkartınca da mutlu olur göklere çıkartır. Işıl da bu kategoride bir isim. Tıpkı futboldaki Sabri Sarıoğlu örneği gibi..

Işıl form tutar tutmaz orasını bilemem ama mutlak suretle guard transferi yapmamız gerekirdi. Sezon başındaki Wiggins sakatlığı bu konuda dengeleri bozdu gerçekten( Wiggins guard diye hatırlıyorum, yanlışsa kusura bakmayın ) .. Ama yönetim de sağolsun bu konuda atılım yapmadı. Belki de hoca istemedi transfer bu bölgeye, bilemiyorum...
Wiggins 2 numara oynayabilen bir oyuncuydu.Bence Wiggins ten çok Becky Hammon tarzı bir oyun kurucuya ihtiyacımız vardı.

Işıl istemeyenler var bakıyorum..madem öyle karşı tarafta size göre Işıl'dan daha iyi olan!!! birsel ve meral var gidin fenerbahçeyi tutun...kimse Işıl kadar bu forma aşığı değil,sizden daha iyi galatasaraylı...

Burada Işıl'ın Galatasaraylılığını kimse tartışmıyor. Kimse de bizim Galatasaraylılığımızı tartışamaz. İsteyen istediği gibi Galatasaraylı olsun, yeterli seviyede değilse, 1.guard olamaz Galatasaray'ın.

Mesele Işıl'ı istememek değil.Işıl'ı hepimiz çok seviyoruz ama bu takımın 1.guardı olamaz.

Ben G.Saray'lı oyuncu istemiyorum,sahaya çıktığında formanın hakkını verecek oyuncu istiyorum.Futbol takımında da Sabri fenomenliği var.Ne o,çok iyi G.Saray'lıymış.Allah allah,bende çok iyi G.Saray'lıyım,o zaman ben çıkıp oynayayım.

Işılın Birselden bir farkı yoktur bana göre.Yeterki kafasında sadece basketbol olsun ve çevresindeki bazı insanlara kanmasın.

Birsel bir ara ağır biz diz sakatlığı geçirmişti ve kendisini toplaması uzun zaman aldı. Aynı şey Işıl içinde geçerli. Yoksa Işıl ile Birsel tarz olarak birbirine benzeyen üş aşağı beş yukarı özellikleri aynı oyunculardır. Bana göre yapılan yanlış bu sezon Işılı bu pozisyonda tek bırakmaktır. Rehabilitasyon sezonu diyebileceğimiz bu sezonda mutlaka yanına sağlam bir oyun kurucu alınmalıydı. O yüzen Işıla yüklenmeyi bırakın bir zahmet. Kız elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Gönderelim gitsin tabi Işıl. Zaten yerli rotasyonumuz çok iyi, karşı tarafa kafa tutabiliyoruz ya Işılda gitsin fazla bize. Alırız 12 tane yabancı oynatırız nasılsa!

Işılı nasıl kaybederiz değil, nasıl kazanırızı konuşalım bir zahmet. Emre beyin söyledikleri çok doğru. Böyle ağır bir sakatlıktan sonra o pozisyonda onu tek bırakanlarda suç.

Saygılar.

Işıl ile Birsel arasındaki farklar şunlar:

Birsel altyapılarda, genç yaş gruplarında Işıl'ın yanında ismi okunmayacak bir oyuncuydu, büyük ihtimalle onun düşüncesi ile hala, genel olarak kötü oynadığı bir sezonda bile karşısında Işıl'ı görünce onu yenmek istiyor birebirde.

Birsel Fenerbahçe'ye gelirken gelecek vaadeden ortalama bir oyuncuydu, Işıl Galatasaray'a Türkiye liglerinin MVP'si olarak geldi.

Birsel 84lü ve 23 yaşında Fenerbahçe'ye geldi, Işıl 86lı ve 21 yaşında Galatasaray'a geldi.

Birsel medya yönünü, çevresindeki insanları iyi seçmiş zamanında. Bunun sonucunda tarafımızdan tepki görecek açıklamalardan kaçınıyor, Işıl maalesef dobra ve iyi bir Galatasaraylı olduğu için bunu yapamıyor, duygularını saklamıyor.

Birsel Fenerbahçe'ye geldiğinde etrafında Galatasaray'a göre 3 gömlek iyi bir takım vardı, Işıl 7 kişilik rotasyonda mücadele etti ilk geldiği sene.

Birsel aynı sakatlığı 1 dizinden geçirdi, Işıl 2 dizinden.

Birsel uzun süre dönmedi bu sakatlık ardından, Işıl ise mecburen erken döndü.

Birsel döndüğünde uzun süre 15 dakikanın üstünde süre almadı, Işıl döndüğünde takımda guard yoktu 6-7 maç sonra 25'li 30'lu dakikaları gördü.

Birsel kötü oynadığında alternatifi var, Işıl'ın yok.

Birsel skor yapmasa bile savunma yapınca alkışlanıyor, Işıl skor hariç ne yaparsa yapsın yaranamıyor.

Birsel'i Fenerbahçe taraftarları daha çok sahipleniyor, dışarıdan bakılınca tersi gibi olsa da Işıl'ı Galatasaray taraftarları sahiplenmiyor.

Birsel her maç öncesi hiçbir tepki olmadan, taraftar üzerine oynamadan geliyor, oynuyor, gidiyor; Işıl her maç öncesi ana avrat küfür dinliyor, taraftarlar her maç üstüne oynamaya çalışıyor.

Birsel'in çıkışını yaptığı sene, yani geçen sene Işıl'ın oynamadığı sene, bu da garip tabi.

Tüm bunların yanında Işıl'ın istatistikleri her zaman Birsel'den iyi olmuştur, bu da istatistik taraftarları için önemli bir ayrıntı tabi.

Bence Işıl'ın çok fazla üstüne gidip çok şeyler bekliyorsunuz. Bir Fenerbahçeli olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Işıl'ı şu andaki Fenerbahçe kadrosunda Birsel'in yerine koysanız Birsel'den aşağı kalır performansı olmazdı. Onun şanssızlığı yetersiz bir kadroda olması ve yardımcısı olmaması. Birsel kötü oynadığında ona yardımcı Meral ve Horakova gibi iki MVP oyuncu var ve dolayısıyle hiç sırıtmıyor ve konusulmuyor.

Devam et Işıl. Kafayı takma kötü oynasan bile. Ne olursa olsun sen bu formaya daha uzun seneler hizmet edeceksin. Söylenen kötü şeylere hiç ama hiç aldırış etme, sadece yapıcı eleştirilerden ders çıkar yeter.

bırakınız insanlar dillendirsinler birşeyleri artık.. hesap kesme veya hesap sorma gibi hatalara düşülmediği müddetçe..

birsel'in azbuçuk izlediğim her an kıskançlıktan ölüyorum 2-3 senedir ben.. ışıl 2-3 sene önceki halinde mütihş enerjisi ve mücadelesiyle teknik eksiğini kapatabiliyordu ve kaliteli yabancıların arasında sırıtmıyordu.. ve taraftarın hala süren aşırı sevgisiyle de bütünleşince bu hırs, mest edici görüntüler çıkıyordu ortaya.. ancak o büyük oranda talihsiz birazcık da amatörce sakatlıkların onun 2 yılını yemiş olması fizik gücünü de düşürdü ve eksiklikleri gün yüzüne çıkmaya başladı.. yoksa ışıl'ın aynı ışıl olduğunu hepimiz biliyoruz ve çok da seviyoruz.. ancak gerçekler de var..

benim kitabıma göre basketbolda 1 ve 5'in en sağlam adamların olmalı.. En kalite transferleri oraya yapmalısın.. İstikrarı orada sağlamalısın.. Fener'de bu var.. birsel inanılmaz oynuyor.. Nevriye de öyle.. Ve uyumları da aynı ölçüde.. Bizse güç bela muhteşem bir 5 yakaladık ama bu sefer de Işıl çaptan düştü malum nedenlerden ötürü.. O'na sakatlandı diye kızamam ki ben.. Haddimize mi.. Ancak yaşı 25 oldu artık neredeyse ve oyunun teknik yönünde, oyunu okuma da, takımı oynatma da beklediğim gelişimi kesinlikle gösteremedi.. buna üzülmek de hakkım kızmak da.. insan sevdiğine kızarmış neticede.. ve fener'e bence yabancı dahil en büyük katkıyı veren birsel'i görünce insan üzülüyor, ve gerçeklere daha objektif biçimde bakabiliyor.. yakınlarımla uzun süredir konuşuyorum bu konuyu, ışıl birsel'in 10da1i değil diye.. aşağılamak değil ki bu.. gerçekler.. gelişmesini de en çok isteyecek olanlar gene biziz..

ancak.. galatasaray fenerbahçe'yi sollamak istiyorsa olayın sadece kaliteli yabancı transferleriyle bitmediğini de anlamalıdır artık.. koca sezon ışıl ve tuğba'ya bel bağlamak tam anlamıyla bir intihardır ve bizi avrupa'da belli bir eşiği atlayamama, playofflarda süpürülme ve 2-3 senede bir türkiye kupasına cumhurbaşkanlığı'na razı olmaya hapseder.. Başarı istiyorsak parayı dibine akdar bastırıp en bir avrupalısından en kalitelisinden bir pg'yi almalı ve takımı ellerine teslim etmeliyiz.. ışıl da onu yedeklemeli.. ve adını kabul ettirmiş kariyerli bir yabancı hoca eşliğinde..

reçetem budur.. ışıl candır.. arda sevgimizi kötüye kullandı.. ama ışıl başka işte başka.. ışıl o.. amaaa.. galatasaray da herkesin üstündedir..

bitti..

Tamam Işıl çok ağır sakatlık geçirdi. Çok büyük fedakarlıklar yaptı haklısınız ama kız sırtını dönmeden şöyle bir Birsel'in üstüne gidemedi bütün maç. Kendi suçu değil, çünkü yaşadıklarından sonra Galatasaray'ın birinci guardı olacak düzeyde değil şuan. Bu uzun bir süreç, sen sakatlıktan yeni dönen bir oyuncuyu bir anda takımın guardı yapıp büyük şeyler bekliyorsun hem de 1.5 yıllık bir sakatlıktan. Bizim takıma bir yabancı guard alıp Işıl'ı ikinci tercih olarak kullanmamız gerekirdi. Bu hem onun üstündeki baskıyı kaldıracaktı hem de performansı artacaktı diye düşünüyorum. Bence hala şansımız varken bir guard almamız en doğrusu olacak.

Basketbol bilen herkes Gs-Fb maçlarını izleyen herkes son 3-4 yıldır geçerlidir bu dediklerim yani Işıl sakatlanmadan önce; Birsel inanılmaz bi guard saygıyla eğiliyorum önünde...

Harikasın Birsel...Işıl Galatasaraylı laf yok, Arda Galatasaraylı laf yok, yahu o zaman tribünden adamlar oynasın sahada.

Bende takıma tecrübeli bir yabancı guard'ın alınmasından yanayım. Bu bizim içinde Işıl içinde iyi olacaktır bence. Takım içindeki rekabet artınca Işıl'ın da performansının artacağını düşünüyorum. Işıl candır ;)

bence birsel ışıl a son üç sezondur basketbol dersi veriyor.
ama maalesef burak ark. yazdığı gibi arda cim bom lu eleştirme ışıl cim bomlu eleştirme.... futbol takımı şimdiden 9 malubiyet almış, bayan basket takımı her fener maçında 20 sayı fark yemiş boş verrr....
zaten eleştiri yazan arkadaşlarda forumdan uzaklaştırma alıyor,
iki arkadaşım dün bir hafta ceza almış.
işte demokratik forum.
ultraslan ı beğenmezler, ama kendi görüşlerinin aksi bişey yazana hemen ceza verirler...

Provakatörlük yapmanın alemi yok.
İki de bir siyasi kelimeler kullanarak,insanları da tahrik etmeyin.

Işıl dediğiniz kızcağız diz,kasık,bilek olarak 3 ağır sakatlık kategorisinden diz sakatlığını tam 2 kez yaşadı.Harfle yazıyorum İKİ !!..

Bunun anlamını bilen var mı?,bunu yaşayan hanginiz?
Ayağınıza kramp girse 2 gün sekerek yürürsünüz,az insaf..
Evlada sövmek kolaydır tabi,genel huyumuzdur el iyisi olmakta üstümüze yok.
Devam edin.

Ahmet Soylutürk' Alıntı:
Bence Işıl'ın çok fazla üstüne gidip çok şeyler bekliyorsunuz. Bir Fenerbahçeli olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Işıl'ı şu andaki Fenerbahçe kadrosunda Birsel'in yerine koysanız Birsel'den aşağı kalır performansı olmazdı. Onun şanssızlığı yetersiz bir kadroda olması ve yardımcısı olmaması. Birsel kötü oynadığında ona yardımcı Meral ve Horakova gibi iki MVP oyuncu var ve dolayısıyle hiç sırıtmıyor ve konusulmuyor.

Bir Fenerbahçeli olarak bu konudaki en doğru yorumlardan birini yapmışsınız sizi tebrik ediyorum.

Burada Işıl'ı savunan kimse onun muazzam oynadığını iddia etmiyor. Eğer iki dizinden de aynı sakatlığı geçirmiş ve parkelerden uzun süre uzak kalmış bir oyuncuyu, iyileştiği andan itibaren büyük görevler biçer ondan iyi şeyler beklerseniz bu beklentileriniz elbette boşa çıkar. Ancak sezon başlamadan önce Avrupalı bir oyun kurucunun arkasında Işıl'ı yavaş yavaş sezon ısındırır, onun sakatlığının ardından gereken önemi gösterirseniz verim alabilirsiniz. Biz ne yazık ki birinci yola gittik ve sonucunda verim almamız çok zor hale geliyor. Buna rağmen bu sene Işıl'ın - skor anlamında herkesi tatmin etmese de - gayet iyi çıkardığı maçlar var. En üzücü olanı böylesine kötü bir mağlubiyet aldıktan sonra kendi öz evladımızın gönderilmesini istemektir. Kendi değerlerimize gösterdiğimiz ilgiye gerçekten hayranım.

Bir tepki verilecekse ki bence de verilmesi gereken yerler var, biz en yanlışını seçiyoruz.